Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כיצד ניתן לעשות בדיקה ראשונית כדי לבדוק האם הבולם זעזועים תקין

כשאני עולה על פמפר אני מרגיד מעיין דפיקה קטנה ונראה לי שהבולפ לא הכי טוב

יכול להיות שזה משהוא אחר????

פורסם

בדיקה ראשונית היא ללחוץ את פינת הרכב ולעזוב,אם הרכב עולה ומתייצב מיד ללא נדנודים הבולם בנראה תקין,אם בעת השחרור יש תופעת "אונייה מטלטלת" הבולם סיים את חייו.

יוסי.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

אם אתה שומע דפיקה בכל עליה על מהמורה, ואתה משוכנע שאין לך איזה קרש בתוך האוטו שנותן מכה בכל קפיצה על איזה חלק של האוטו, מדובר בבולם גמור, גם אם לא נוטף ממנו שמן.

אצלי היה את אותו הדבר בסרן אחורי, כשפתאום התחלתי לשמוע דפיקות כאלה, היה לי פלטות של שולחן במושב האחורי במשך שבוע אז הייתי משוכנע שזה מהם, אבל אחרי זה השתגעתי מזה, העפתי את כל הפלטות וזה המשיך, המשכתי לחפש בבגאז', אבל לא מצאתי כלום.

בסוף ביקשתי ממישהו שילחץ את הצד של האוטו כמה פעמים, ירדתי מתחת לאוטו ושמעתי שהצליל מגיע חד משמעית מהבולם.

אחרי עוד יום יומיים, בנסיעות מהירות בסיבובים, התחלתי להרגיש איבודי שליטה רגעיים כשהאוטו היה פוגע במהמורות (הגלגלים הקדמיים כאילו התרוממו טיפה יותר מדי ואיבדתי היגוי לחצאי שניה).

כשפירקנו אותו במוסך, ראיתי שכל החלק הפלסטי החיצוני שלו (מעין קפיץ פלסטי כזה) היא מרוסק לכמה חתיכות.

במקרה שלך, אם מדובר בבולם קדמי, זה טיפה פחות מסוכן מהמקרה שלי, אבל עדיין מומלץ להחליף את הבולמים באופן דחוף! (מחליפים תמיד בזוגות, קדמיים/אחוריים).

בברכה!

יונתן.

פורסם

תודה יונתן ...

האם ניתן לחליף בולמים בדיאטסו אפלאוז 93 בבית

ואם אפשר לקבל מחיר באופן כללי על טיפול כזה במוסך

פורסם
תודה יונתן ...

האם ניתן לחליף בולמים בדיאטסו אפלאוז 93 בבית

ואם אפשר לקבל מחיר באופן כללי על טיפול כזה במוסך

אתה יכול לעשות את זה בבית, רק במידה ויש לך כלי ל"מעיכת" קפיצים של אוטו (אין לי מושג מה השם המקצועי של הכלי הזה). זה מכשיר כזה עם שני תופסנים שתופסים את הקפיץ מלמעלה ומלמטה, ויש הברגה ביניהם שמאפשרת למחוץ את הקפיץ.

אני מניח שאין לך כלי כזה במחסן, כי זה כלי ייעודי להחלפת בולמים, לכן אין ברירה אלא לגשת למוסכניק.

העבודה הזאת לא אמורה לקחת יותר מחצי שעה-שעה. ובעקרון כל מוסכניק עם קצת ידע בתחום יוכל לעשות לך את זה. רק צריך לשים לב שהוא מחזיר הכל בדיוק חזרה, ודואג להבריג הכל כמו שצריך... אחרת... נו... הבנת. (קפיץ, לא מחוזק - בעיה).

בכל מקרה, זוג בולמי זעזועים רגילים (של מונרו למשל), יעלו לך סביב האלף שקל (בכל מכונית זה אחרת, באלפא 33 למשל כל בולם עולה אלפייה).

מאחורה הסיפור קצת יותר פשוט, למרות שזה תלוי בסוג מתלים. אבל המחירים הם בערך אותם מחירים.

לגבי התקנה, אין לי מושג, אצלי זה חבר משפחה עשה לי את זה, לכן שילמתי רק סכום סמלי על העבודה. (במוסך אני מניח זה יעלה לך סביב ה200-300 שקל לעבודה).

בברכה!

יונתן.

פורסם

עמית, תודה רבה על המושג הטכני!

האמת, כשאני חושב על זה באמת, קפיץ אכן לא "מועכים", אלא מכווצים, אבל אני מניח שב3 לפנות בוקר, זו המילה היחידה שהצלחתי להעלות בראשי! :)

המשך יום נעים.

(אגב, עכשיו אני רואה שיש מספר צורות לכלי הזה, אני ראיתי משהו שתופס את הקפיץ ממש מהקצוות שלו.)

בברכה!

יונתן.

• תוכן חדש...