Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התרחק מהטיגרה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7039 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, לאחרונה שמעתי ממספר אנשים (בלי הסבר אחד ברור למה) שכדאי להתרחק מהאופל טיגרה,

האם באמת יש לה בעיות אמינות מיוחדות? או מחלות שחשוב לדעת עליהם לפני ששוקלים לחשוב עליה כאופציה למחליפה ליפנית שלי?

תודה!

פורסם

סטיגמות שליליות ללא סיבה מיוחדת. האמת היא שהטיגרה הינה רכב אמין למדי.

בבעלותי אחת כבר כשלוש שנים, לחבר טוב שלי כשש וחצי שנים. אני יכול לומר בוודאות כי הסטיגמות עליהן אינן נכונות.

פורסם
סטיגמות שליליות ללא סיבה מיוחדת. האמת היא שהטיגרה הינה רכב אמין למדי.

בבעלותי אחת כבר כשלוש שנים, לחבר טוב שלי כשש וחצי שנים. אני יכול לומר בוודאות כי הסטיגמות עליהן אינן נכונות.

מסכים

פורסם

המרווח מאחור הוא על הנייר בלבד, תוכל לדחוק שם בחורה קומפקטית או ילדים, מקסימום :)

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לא יודע מה לגבי אמינות, אבל בזמנו כשהתעניינתי לגבי טיגרה, למדתי שהיא זהה לקורסה בהמון בחינות. עכשיו תעשה תרגיל: פתח מחירון והשווה מחירה של קורסה (בשנתון, נפח וגיר שאתה מחפש) למחירה של טיגרה זהה (רמז- הטיגרה 30-50% יקרה יותר). מכיוון שמדובר במכוניות כמעט זהות למעט האלמנט העיצובי, האם ההפרש במחיר שווה את זה?

*עוד עיווט מביתו של רב החרטטנים יצחק לוי.

ישראל: המדינה היחידה שבה העשירים הם בשמאל הסוציאליסטי,

העניים בימין הקפיטליסטי והמעמד הבינוני משלם הכול :x

פורסם

כי לוי יצחק חושב שאם יש לזה 2\3 דלתות זה רכב ספורט. הטיגרה היא בעצם כבש בעור נמר.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לא יודע מה לגבי אמינות, אבל בזמנו כשהתעניינתי לגבי טיגרה, למדתי שהיא זהה לקורסה בהמון בחינות. עכשיו תעשה תרגיל: פתח מחירון והשווה מחירה של קורסה (בשנתון, נפח וגיר שאתה מחפש) למחירה של טיגרה זהה (רמז- הטיגרה 30-50% יקרה יותר). מכיוון שמדובר במכוניות כמעט זהות למעט האלמנט העיצובי, האם ההפרש במחיר שווה את זה?

הגזמת.

טיגרה הייתה יותר יקרה כחדשה, וזה שיש לה מנוע משותף עם קורסה ממש לא הופך אותן לברות השוואה או תמחור.

STI 2004

פורסם

יש לה הרבה יותר ממנוע משותף.. זה כמעט אותו האוטו. היא הרבה יותר יפה מהקורסה הקופסתית, אבל ספורט בטוח לא.

ישראל: המדינה היחידה שבה העשירים הם בשמאל הסוציאליסטי,

העניים בימין הקפיטליסטי והמעמד הבינוני משלם הכול :x

פורסם

אהבתי את החתימה!!!

יצחק לוי גורס שהמחירון שלו נקבע בגדול בעזרת מיני סקרים, דהיינו סוקרים מטעמו מתקשרים לאנשים ומתמקחים אתם על מחיר הרכב שהם מוכרים, קובעים איזשהו מחיר ממוצע וזה המחירון.

אני חייב להגיד שהשיטה הזאת ביסודה היא מאד נכונה. היא אמורה להקל לרוכשים ומוכרים על תהליך המכירה\רכישה ובלי להתעסק בסקר שוק מייגע לקבל איזשהו עוגן של מחיר.

עם זאת תמוה בעיניי איך לפי השיטה הזאת נקבע מחירון למותגים מאד נדירים של רכבים? לדוגמא SAAB. מאיפה הוא שואב מידע על המחירון?

למה יש הרבה רכבים שבהם קיים פער כל כך גדול בין המחירון והמחיר הריאלי בו נמכר הרכב, הפער המדובר לא נסגר?

זה רק אומר שמשהו דפוק בשיטה שלו.

לעיניננו: לדעתי בהעדר מחירון טיגרה הייתה נסחר במחיר יותר גבוה מקורסה, טיגרה היא מכונית הרבה יותר מושכת מבחינה עיצובית והביקוש אליה בקרב צעירים שרוצים רכב עם קצת "פוזה" ספורטיבית (שזה לא רע בכלל) וודאי יעדיפו טיגרה.

הביקוש גדל המחיר עולה.

אני אפילו לא נכנס לנקודה שמנועים זהים לא בהכרח מובילים למסקנה : "רכבים זהים".

רונין-רוכב ללא אופנוע

פורסם

אמנם הטיגרה והקורסה חולקות מכלולים מסוימים זהים אך השלדה אינה זהה,

בטיגרה היה שינוי בנקודות הסולם בעת התאונה מלקורסה (בדגמים הראשונים).

מנוע ECOTEC חזק ואמין (בשני הדגמים: 1.6 ו-1.4), כנ"ל הגיר (הידני והאוטומט).

מערכת הזרקה של בוש. איכות יצור גבוהה (אחרי 10 שנים על הכביש אין חלקים רופפים).

הטיגרה באה כסטנדרט עם 2 כריות אויר ומערכת ABS (חלונות ומראות חשמל וכו).

הטיגרה מככבת גם במבחני הריסוק של אותה תקופה עם תוצאות של:

4 כוכבים מ-5 (הגנה לנוסעים), 2 מ-4 (הולכי רגל), 4 מ-5 (ילדים בתא הנוסעים).

עלויות טיפולים סבירות, היבואן בא לקראתך במקרה ואינך מצליח למצוא חלק מסוים בארץ.

אחזקה סבירה אף היא: ביטוח חובה: כ-1700, מקיף מלא: כ-2900 (לבחור בן 24).

מקום ישיבה מאחורה הינו על הנייר, במציאות אין מקום לאנשים בוגרים.

צריכת דלק משולבת 1-11.

סה"כ הטיגרה קיבלה סטיגמה שלילית ללא סיבה מיוחדת.

רק העובדה כי הטיגרה מחליפה ידיים באיטיות יחסית לשאר המכוניות מראה עד כמה מרוצים ממנה.

לסיכום: הטיגרה היא אוטו חביב ביותר, במיוחד בגרסת ה GSI (ידני 1.6).

הצדדים החזקים שלו הם המראה, המחיר והאמינות.

אם אתה חושב שהאוטו נוסע כמו שהוא נראה, אז אתה צפוי להתאכזב.

אוטו חביב ביותר, לא פחות, לא יותר!

אגב, נמכרו במשך 8 השנים בארץ רק כ-350 טיגרות (מתוכן פחות ממאה בעלות מנוע 1.6).

פורסם
הטיגרה מככבת גם במבחני הריסוק של אותה תקופה עם תוצאות של:4 כוכבים מ-5 (הגנה לנוסעים), 2 מ-4 (הולכי רגל), 4 מ-5 (ילדים בתא הנוסעים).

אפשר בבקשה לינק? לא ידוע לי על מבחן ריסוק לטיגרה הקודמת, ובטח לא עם 4 כוכבים מ-5 הגנה לנוסעים, כאשר לפחות ב-ENCAP לא היו אז 5 כוכבים (ולמה שיבדקו ילדים בתא הנוסעים ברכב שכזה?)

אולי היא מציגה אמינות אצלכם, אבל בסקרים בריטיים גדולים היא הגיעה במקום האחרון מתוך 120 מכוניות בשביעות רצון ואמינות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אין לינק וגם לא יהיה,כפי הנראה.

הקורסה הקודמת,שעליה מבוססת הטיגרה,קיבלה ציון נמוך למדי של 2 כוכבים במיבחני הריסוק.

הטיגרה מבוססת על הקורסה שלאחר מתיחת הפנים הקלילה,מה ששיפר את היתנהגות הכביש הגרועה של הדגם הראשון.

לגיסי היתה טיגרה 1.6 GSI שנתיים,והיא הפגינה אמינות נמוכה למדי(אלטרנטור הוחלף פעמיים,מחשב ניהול מנוע קרס,משאבת מיים שפקעה וגרמה לתקיעה ארוכה לצד הדרך ועוד).

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

בשנת 97 הייתה לי טיגרה 1.6 ידנית חדשה בה נסעתי ונהנתי מכל רגע במשך 3 שנים לאורך כל תקופת האחריות...

האחריות הייתה מרכיב חשוב ביותר בחבילה מכיוון שלרכב היו מספר בעיות שלשמחתי כוסו במסגרתה:

בעיות חשמל - הכרטיס האלקטרוני שאחראי על הדלקת אור הרוורס הוחלף

היגוי - עקב חנייה עם שני גלגלים על מדרכות תל אביב קמתי בוקר אחד להגה קופץ מצד לצד בעצבנות, הוחלפו מספר חלקים

מנוע - אני לא זוכר בדיוק את הבעיה אבל ההסבר היה שיש שם בוקסות אוקולון במקום מתכת שנשחקו מהר מדי

הגה - הגה העור המקורי נשחק מהר מאד ואיבד מצורתו בחום ולחות הישראלים.

• תוכן חדש...