Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התקנה חאפרית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7074 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחברי הפורום שלום,

כבר זמן מה שלא יצא לי לכתוב בפורום.

אני כותב את ההודעה הזאת במטרה להזהיר אתכם, חברי הפורום, מהתקנות חאפריות.

ואני מדבר אפילו על התקנה שאמורה להיות פשוטה מאוד, של רדיו דיסק.

הכל התחיל כשקניתי את האוטו שלי, מיצובישי סופר לאנסר 1996, לבן יפהפה חלק לגמרי - מהמראות לידיות והטמבונים.

קניתי אותו עם HU ספק סביר ספק סביל, שנשאר מטעמי חסכון.

KDCMP232וKenwood

לבעל הרכב היתה מערכת מורכבת קודם לכן, שפורקה.

הטעות הראשונה שלי היתה לסמוך על המתקין שהתקין את המערכת, וחיברתי את המגבר והסאב שלי על ה'תשתית' הקיימת.

הכל כבר היה שם, RCA, הזנת מתחים למגבר, חוט רימוט לHU, הכל.

ואז התחילו הצרות..

המגבר זייף, לא נתן מספיק כוח, רעשי אלטרנטור מטורפים שנשמעו אפילו בווליום גבוה, כיבוי המערכת בווליום חזק, ועוד.

בנסיון להבין מה לא בסדר, עקבתי אחרי הזנת הפלוס למגבר. מסתבר שאת כבל ה-4G שהעבירו למגבר התעצלו למתוח עד למצבר, ולקחו מהמתח הקבוע שאמור ללכת לרדיו.

טוב, הארכתי את הכבל, עם כבל 4G, הרכבתי פיוז הלחמתי ומשכתי עד המצבר.

חצי מהצרות נפתרו, אבל בעיה חדשה צצה - כאשר אני מגביר לווליום גבוה מספיק, הHU היה נכבה. המגבר נשאר עובד - לאחר דיאגנוסטיקה קצרה מסתבר שהבעיה בHU.

מסתבר שגם הפלוס הקבוע לHU (מחובר ללא תלות בסוויץ') היה חוט עדין ובעובי של שערת אדם.

כרגע הכל עובד וכל המערכת מחוברת עם + ישירים מהמצבר, גם המגבר וגם הHU - רעשי האלטרנטור נעלמו, אין הבהוב בתצוגה בHU בעת באסים חזקים, הבאס הרבה יותר חזק עכשיו לאחר הזנת הHU ממקור טוב יותר.

למען האמת, עכשיו נוצרה בעיה חדשה. אני זקוק לשיפור אקוסטיקה ברכב דחוף!! מסתבר שהסאב היה פשוט מסורס :?

אני יודע שכל הסיפור נשמע קצת הזוי.

אין לי מושג מי התקין את המערכת של הבעלים הקודם, או איך היא בכלל עבדה.

בקיצור,

גם אם מציעים לכם להרכיב רדיו ב-20 ש"ח, תוודאו טוב טוב שמרכיבים אותו כמו שצריך, ובמקרה והקונקטורים של הרכב חתוכים, תוודאו שלוקחים זרמים ממקום שמיועד לכך - הרבה מתקינים מזלזלים בזה והתוצאות רשומות מעלה.

אז - שלא יעבדו עליכם :wink:

ושיהיה שבוע מלא בסאונד משובח.

בברכה,

אורי

פורסם

Welcome to Isarel.

לחבר 4 גייג' לפלוס שהולך לרדיו זה באמת מקורי. מעניין איך הוא חשב על זה.

בכל מקרה, הייתי מציע לך לקנות כבל + חדש. חוט חתוך-מקומבן-מוארך הוא מתכון לבעיות בעתיד.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר תודה על הדאגה :-D

הלחמתי היטב את החוט שהארכתי, ממש ריתוך, ובודד ע"י איזולירבנד ולא סלוטייפ מהמטבח\משרד.

לדעתך עלולה להיות בעיה עם זה בעתיד?

פורסם

לי גם היה ניסיון רע עם התקנה חאפרית. כולה רציתי לשים רדיודיסק זמני ברכב עד שליקטתי את כל הרכיבים למערכת.

גם לקחו לי 70 ש"ח וגם ביבזו לי את הזמן. היה שם איזה ילד שבא להתקים לי את המערכת. שאלתי אותו מספר פעמים אתה יודע מה צריך לחבר לאן וכו'. "כן, בטח שאני יודע. חיברתי אלף כאלה"

בקיצור - כמו בבעיה שתיארת. הרדיו היה נכבה ומתאפס אחרי שהייתי מגביר ל רבע ווליום בערך. ולא הייתה שום קליטה ברדיו.

חזרתי אליו - הם שיבצרו לי את האנטנה (ללא שיפור ניכר). אח"כ הוסיפו ואמרו שהמכשיר נכבה - כי הוא ישן ודפוק. התעצבנתי ונסעתי משם - סבלתי בשקט כמה שבועות, פשוט לא היה לי כוח לשרוף על החאפרים האלה עוד זמן. לפני ההתנסות הזו עוד אשכרה שקלתי להתקין אצלהם את המערכת החדשה גם.

את ההתקנה של המערכת הנוכחית כבר עשיתי כבר אצל מתקין טוב. שילמתי בהתאם, לא חסכתי בדבר, אבל לשביעות רצון מלאה אין מחיר לדעתי.

יואב :arrow:

פורסם

לפי התיאורים שלך, אני מקווה שלאוטו יש ביטוח מקיף, ואם ידלק ויותך משהו, תספיק לברוח ולא להחנק.

בכל אופן, גש למתקין מקצועי, שיבצע התקנה ראויה. זה בסוף ייצא הכי זול,הכי טוב,ותוכל להפיק את המיטב מהמערכת.

אם אתה חושב שמה שרשמתי הוא בלתי אפשרי, אני אכן מקווה שלא תתקל בתופעה העצובה והמסוכנת ככל שעלולה היא לקרות , והיא עלולה.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...