Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא מבין את היבואנים. יש יבואנים שלוי יצחק שוחט את הערך של התוצרת שלהם (קרסו, לובינסקי ועוד). למה הם לא עושים שום דבר ? לא חבל ? מה, גם יבואנים גדולים מפחדים ממנו ? לא נמאס להם שהוא תופס אותם בביצים וגורם לפחות אנשים לקנות רכבים אלו ?

מה הקשר ליבואנים? לוי יצחק "מטפל" בירידת הערך של מכוניות, לא של יבואנים. לפיז'ו 206 יש ירידת ערך טובה, אבל לסיטרואן קסרה ירידת ערך נוראית. מדובר על שוק המשומשות, מה הקשר ליבואן? מעבר לכך - מה אתה רוצה שהיבואנים יעשו? יחרימו את לוי יצחק? איך בדיוק? ונניח והם היו יכולים להתנגד לו בצורה כלשהי - איך בדיוק זה תורם לצרכן? איך זה לטובתנו אם יבואן יכול להשפיע כרצונו על מחיר של מכונית משומשת מתוצרתו? בקיצור - לא לא ולא.

יש לזה רק פיתרון אחד ( העליתי כאן כבר לפני חצי שנה)

שמישהו יקנה זכיונות של כמה ממגזיני הרכב המכובדים בעולם לפרסם את טבלאות מחירוני המשומשות שלהם.

עם ישראל לא אידיוט וידע ליישם את ירידות הערך האירופאיות לדגמים ( לפעמים קצת שונים) והמחירים שצ"ל כאן.

הכי הגיוני שיעשו את זה המגזינים הישראליים המובילים , שמדי פעם מפרסמים כתבות זרות- כך שהנוהל מוכר להם.

למה עד היום לא עשו ?,- נסו לנחש.

מזל שיש רק פיתרון אחד, כך אנחנו לא צריכים לחשוב.

מזל גם שהוא מאוד ברור - לקנות זכיונות של מגזיני רכב מהעולם? של מה בדיוק? מה הקשר בין הטבלאות של מגזיני הרכב העולמיים לשוק הישראלי? יש לך מושג כמה מסובך ליצור שיטה חדשה לירידת ערך?

ובאשר למגזינים הישראליים - הם אכן מפרסמים מדי פעם כתבות זרות - אחד הכתבים מתרגם אותן לעברית! מה הקשר בין זה לבין מחירונים - השד יודע.

ולסיום - מצטער, אני לא מצליח לנחש למה הם לא עשו את זה עד היום. אפשר רמז?

:?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לגבי ירידת הערך הגדולה של הצרפתיות.

הגיוני שליבואן לא תהיה התנגדות, והוא אפילו שמח שכך.

היום הוא מוכר לך מכונית צרפתית שעולה הרבה יותר.

בעוד 4-5 שנים הוא יקנה אות אותה המכונית בחזרה ממך במחיר שחיטה.

כך יוצא שהיבואן מרוויח עליך פעמיים והרבה...

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

לענין המחירון.

אני מנסה כבר 4 חודשים למכור רכב שמצבו טוב מאוד

המחירון היה 53,000 לפני 4 חודשים וכיום המחירון עומד על 52,000.

כל מי שהתקשר הסביר לי שמכונית מוכרים בפחות מהמחירון והציע לי 45,000 לפני בכלל שיבוא לראות.

רק מפתיע אותי שאפילו סוחרי הרכב לא מבינים מה קורה בשוק והם מפרסמים רכבים דומים במחיר המחירון...

כנראה שסוחרי הרכב רוצים לקנות מתחת למחירון ובהרבה, ולמכור במחירון.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

קראתי בעניין רב את השירשור בעניין האדון לוי. בעיקרון דעתי כדעת רוב הכותבים. יחד עם זאת רציתי להעלות מספר דברים:

1. נאהב את זה או לא בעיקרון כל שוק הרכב ושוק השירותים הנילווים לרכב, התיישר לפי לוי. וזה אומר שאם רכבך ייגנב תקבל מחברת הביטוח את מה שקבע לוי. תרצה לשעבד את הרכב לבנק כנגד הלוואה ? את ערך הרכב כבטוחה קובע לוי.

2. לוי לא חייב לדגום כל עיסקה. אם נניח שהפחת על רכב הוא אחוזים קבועים מערכו מידי שנה - אז מספיק שהוא דוגם כמה מכירות משנות ייצור שונות כדי לחשב את ערך כל כל שאר השנתונים של הדגם.

3. אני מהוותיקים שזוכרים את שוק הרכב לפני עידן לוי. ותאמינו לי שהיה יותר גרוע (לא שחלילה היום המצב טוב :-P ).

את עיקר הביקורת שלי על לוי אתמצת בסעיפים הבאים:

1. בסוכנות הרכב (החדש) מצב כל כלי הרכב דומה. ככול ששנתון הרכב מתקדם יותר הולכים ונפתחים פערים במצב כלי הרכב. אין לדעתי כל אפשרות לתמחר את כלי הרכב הללו תחת מחיר אחד שכן אין שני כלי רכב שמצבם דומה. הראיה הטובה ביותר לטענתי הזו היא האודי A4 שלי, יד 1, מודל 1998. הרכב נמכר באוגוסט האחרון במחיר כבד ביותר מעל המחירון :lol: ללא ויכוח לראשון שראה אותו. למה? כי היא הייתה במצב סופר נדיר עם ספר טיפולים מושלם. והאמינו לי - הקונה עשה עסקה טובה.

2. לוי הפך להיות קובע גורלות (ותוצאות כספיות) של חברות ענק. שווי הגרט שלהם מחושב לפי לוי וכל סטיה קטנה במחירון מעבירה אותם מרווח להפסד. במצב זה אין לי ספק שלוי נתון ללחצים ואיומים (מרומזים יותר או פחות).

3. את שיא האבסורד ראינו במחירון ינואר - לוי הפך לחוזה עתידות וידע לספר לנו בכמה יוריד (?) השוק את המחירים ב...ינואר. מדוגם שוק הוא הפך לעושה שוק.

רק מה? עם כל החסרונות של שיטת לוי, אני לא מצליח לחשוב על שיטה טובה יותר.

שבת שלום.

פורסם
בכלל לא נוגד מתמטיקה. הגיון - בוודאי. אבל מי אמר שהגיון משתלב עם מתמטיקה?

הנה דוגמא קלילה - נניח שבנוסחה של לוי S500 מאבדת בממוצע 17 אחוז בשנה, כיוון שהיא מכונית פאר יוקרתית מאוד ועלתה כחדשה 400000 ש"ח והוא החליט בשנת 96 שרכב שעולה כחדש מעל 350000 שקלים יורד 17 אחוז בשנה בממוצע. עכשיו נניח ש-S320 עלתה רק 320000 כחדשה, ולכן יורדת רק 15% בשנה בממוצע. עשר שנים אח"כ והופ - ה-S320 שווה יותר מה-S500 בכמה אלפים.

ברור שזה לא צריך להיות כך אבל גם מאוד ברור איך זה קורה.

רוני

אם זה השיטה שלהם - אז זה מוזר בריבוע-בוע.

אתה באמת מכיר מקרים שדגם יקר יותר נהיה במחירון זול יותר מדגם שהיה במזנו הזול שביניהם?

כאמור אני לא אתפלא לצימצום פער המחיר לכדי גיחוך - אבל זול יותר :shock:

גנאדי

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

זכור לי שבהגה מפורסם מחירון יד שניה

במגזין אוטו היה מפורסם מחירון יד שניה לפני כמה שנים - אבל הפסיקו עם זה, אני לא יודע למה.

בגדול כל מגזיני הרכב יכלו בנושא הזה להתאחד ולתת מחירון ככנגד זה של לוי יצחק -

לפחות לרכבים שלא מפורסמים בעיתונים אלא מסתובבים בין חובבי המוטוריקה.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

לא נראה לי שמגזינים יכולים לשבור מונופול של יצחק לוי.

אני גם לא ראוה איזה מוטיבציה יש להם לזה.

מה שכן היו יכולים לעשות זה לפרסם כל חודש "עסקאות שנסגרו" על רכבים מיוחדים או/ו נדירים.

פורסם
אם זה השיטה שלהם - אז זה מוזר בריבוע-בוע.

אתה באמת מכיר מקרים שדגם יקר יותר נהיה במחירון זול יותר מדגם שהיה במזנו הזול שביניהם?

כאמור אני לא אתפלא לצימצום פער המחיר לכדי גיחוך - אבל זול יותר :shock:

תתפלא, אבל זה המצב - קבוע - באירופה. ערך מכוניות פאר צונח שם בצורה מבהילה, ובגיל 10 אפשר לקנות אותן במחיר מצחיק. בגיל 15 זה כבר מעבר למצחיק. למה? כי עלויות האחזקה וצריכת הדלק שלהן נשארות באותה רמה שהיתה כאשר היו חדשות. דהיינו, אסטרונומיות.

הנה דוגמה שמצאתי בחיפוש מהיר באיביי-בריטניה. ב.מ.וו 740 שנת 96', גרסה ארוכה, עם כל הפיצ'יפקעס, מוצעת במחיר 4,400 ליש"ט (לא מכירה פומבית - זה המחיר הנדרש). וזו מכונית עם קילומטרז' נמוך יחסית, לא הרבה ידיים. 740 ארוכה חדשה עולה היום 60,00 ליש"ט. רוצה משהו יותר זול? 730 שנת 1992 מוצעת במחיר Buy it now של 1,600 ליש"ט. תעשה חיפוש על S-קלאס משנות ה-90 המוקדמות ותראה איזה מחירים תקבל. על יגואר אני בכלל לא רוצה לדבר.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
לגבי ירידת הערך הגדולה של הצרפתיות.

הגיוני שליבואן לא תהיה התנגדות, והוא אפילו שמח שכך.

היום הוא מוכר לך מכונית צרפתית שעולה הרבה יותר.

בעוד 4-5 שנים הוא יקנה אות אותה המכונית בחזרה ממך במחיר שחיטה.

כך יוצא שהיבואן מרוויח עליך פעמיים והרבה...

אני מקווה שקראת את ההודעה המצחיקה הזו לפני שלחצת SEND..

בישראל, נשמת אפו של יבואן רכב הוא שמירת הערך של הרכב, כערובה להמשך מכירות טובות..

הרי הישראלי הממוצע קונה את הרכב במחשבה על יום המכירה, אי לכך אובדן ערך גבוהה, גודע את הענף עליו הוא יושב.

מעבר לזאת, אני לא חושב שיבואן חושב על הקניה של רכבי יד שניה כחלק מהתקציב שלו, אלא עושב זאת כשירות למי שקונה רכב חדש במקומו, כאמצעי המונע את הטירטור של ללכת לבדיקות וכל כאבי הראש הללו, ותתפלא להרבה מאוד אנשים זה פשוט שווה את המחיר הנמוך יותר.

לוי יצחק שוחט את מחירי הצרפתיות ללא כל סיבה נראית לעין, לדוגמא, סניק איבדה 2000 ש"ח בין ינואר לפברואר,באחוזים כ 3.7% בחודש..

לעומת זאת, האקסנט של אישתי כבר מדצמבר שומרת על מחיר אחיד ללא כל תנודה..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

גם באירופה אובדן הערך של היפניות המוכרות ( מאזדה טויוטה וכיו"ב ), נמוך יותר משל האירופאיות. גם שם נפוצה התפיסה, לפיה היפניות אמינות יותר. מכוח אותה תפיסה, נגזר מחיר השוק. השאלה האם אכן תפיסה זו נכונה, היא מאוד נכבדה, אבל השוק מתנהג לפיה.

פורסם
תתפלא, אבל זה המצב - קבוע - באירופה. ערך מכוניות פאר צונח שם בצורה מבהילה, ובגיל 10 אפשר לקנות אותן במחיר מצחיק. בגיל 15 זה כבר מעבר למצחיק. למה? כי עלויות האחזקה וצריכת הדלק שלהן נשארות באותה רמה שהיתה כאשר היו חדשות. דהיינו, אסטרונומיות.

הנה דוגמה שמצאתי בחיפוש מהיר באיביי-בריטניה. ב.מ.וו 740 שנת 96', גרסה ארוכה, עם כל הפיצ'יפקעס, מוצעת במחיר 4,400 ליש"ט (לא מכירה פומבית - זה המחיר הנדרש). וזו מכונית עם קילומטרז' נמוך יחסית, לא הרבה ידיים. 740 ארוכה חדשה עולה היום 60,00 ליש"ט. רוצה משהו יותר זול? 730 שנת 1992 מוצעת במחיר Buy it now של 1,600 ליש"ט. תעשה חיפוש על S-קלאס משנות ה-90 המוקדמות ותראה איזה מחירים תקבל. על יגואר אני בכלל לא רוצה לדבר.

טל

שוב - האם 730 או 728 של אותה שנה עולות היום יותר מ-740?

פורסם
שוב - האם 730 או 728 של אותה שנה עולות היום יותר מ-740?

לא בהכרח, אבל שם יש הפרש אדיר לטובת דיזלים וסטיישנים. אוטו X בנזין סדאן יכול לעלות שליש מאותו רכב X דיזל וסטיישן, למרות שההפרש המקורי היה כ-10-15 אחוז.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

רוני, העלת את עניין הקליאו ספורט ובאמת אני מנסה להבין מהי ירידת הערך של הרכב בשנה?

איך יכול להיות שהמחירון של הקליאו ירד ב-10 חודשים, ב-23%? 15K ש"ח!

מחירון אפריל 2006 של קליאו ספורט 2002: 67,000

מחירון פבואר 2007 של קליאו ספורט 2002: 52,000

אני לא אתפלא אם זה יגיע ל-30% עד סוף השנה.

הימים הקשים חלפו :-)

פורסם

ההסבר של טל"ש למדוע מכוניות גדולות עם מנועים גדולים נמכרות בפחות ממכוניות קטנות יותר דומות הוא פשוט.

אתם מבינים כמה עולה להחזיק 730 בהשוואה לנגיד 330 מאותן השנים? או S בהשוואה לC קלאס.

היחידים שקונים רכבי פאר בני 10+ הם אנשים שפשוט התאהבו ברכב. והסיבה היחידה שהם קונים את הרכב הזה היא רגשית.

שוק המשומשות תלוי גם בהיצע וביקוש, וכשאין ביקוש, המחיר יורד.

כולנו מסכימים שהביקוש לרכבי פאר מתחילת שנות ה90 קטן יותר מהביקוש של רכבי מנהלים למשל, נכון?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

קליאו ספורט ואיביזה טורבו, שתיהן 2001, היו עולות בזמנו 115,000 ש"ח ו-100,000 ש"ח בהתאמה.

כיום המחירון שלהן זה 47,500 לקליאו ספורט, ו-46,500 לאיביזה טורבו.

מה התרחש לו כאן ?

וזה שהקליאו טובה משמעותית אין וויכוח.

אני לפחות שמח שבעלים של קליאו ספורט דורשים על אחת טובה מעל המחירון וגם מקבלים את זה.

ככה זה צריך להעשות בגלל שהמחירון חסר פרופורציות.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

• תוכן חדש...