Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני, כמובן, משוכנע שכל ספרה וספרה במחירון של לוי יצחק מגובה בסקר שוק מקיף, עשרות טלפונים, מחקרים והצלבות.

למרות זאת, פה ושם ניתן לאתר אנומליות לא סבירות, שמעלות את החשד (שוב, רק אצל פרנואידים. לא אצלי) שבעצם כל המחירון הזה יושב על גליון Excel עם איזה כמה פונקציות Random.

למשל, היתה תקופה שה- 306 שלנו (מנוע 1800 אוטומטית) עלתה אליבא דלוי יצחק 42,000 ש"ח, בעוד 1600 ידנית בסביבות 23,000 ש"ח. מיותר לציין שאיש לא שקל אפילו לרכוש אותה במחיר הזה, ועם חלוף החודשים מישהו דאג להביא את ההפרש בין השתיים לרמה סבירה יותר (+/- 2000 ש"ח).

עכשיו, אותו הדבר עם סיטרואן קסנטיה מודל 2001. האחת עם מנוע 1800. השניה עם מנוע 2000. בשתיהן רמת אבזור דומה מאוד. שתיהן מבוקשות כמו הרפס וגינאלי. הגיוני שזו המצויידת במנוע 2000 תוערך ב (נגיד) 10% יותר.

אז זהו, שלא.

יותר ברמה של 40% יותר. 37K ש"ח לעומת 53K ש"ח :roll: .

אני די מכיר את השוק של המכונית הזו.

גם מבט מהיר ביד-2 מספיק כדי להבין שלא הקונים ולא המוכרים חושבים שעוד 237 סמ"ק שווים 16,000 ש"ח.

נשאלת השאלה, האם יש מישהו במשרד של לוי יצחק (קצין אקסל, אולי ?) שאפשר לקבל ממנו הסבר מנומק להפרש המופרך הזה, או אולי טוב יותר, הודאה בטעות ותיקונה?

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נראה לי שבמקרה של הקסנטיה הסיבה לפער הינה בגלל סטיגמות השוק. לפי הגדרת "עם ישראל" הקסנטיה נחשבת כמכונית מנהלים- כלומר אוטומטית 2000 סמ"ק. לכן במקרה הזה ההפרש של 200 סמ"ק משנה.

סתם בתור השוואה,מעניין אותי מה ההבדל במחירון בין אקורד 1800 סמ"ק לבין אקורד 2000 סמ"ק. (הדוגמא המקבילה היפנית היחידה שהצלחתי לחשוב עליה).

אסף

נ.ב. אני לא מצדיק את המחירון ובתור עובדה מחירי השוק, בחלק גדול מאוד של המקרים שונים ממחיר המחירון.

פורסם

אפשר לשנות ולהזיז דברים בלוי יצחק. זה לא פשוט אבל זה מעיד יותר מכל על כך שהמחירון הזה לא משקף את השוק אלא קובע אותו שרירותית. דובר כבר בעבר על הביצה והתרנגולת הסוטות האלו - מחירון שקובע את השוק שמצידו קובע את המחירון.

כבר כתבתי את זה פעם בפורום אבל אני לא מוצא את ההודעה - הלנצ'יה שלי הופיע בלוי יצחק עד לפני כמה (וכמה) שנים. המחיר שלה היה משהו מגוחך כמו 2000 ש"ח. חבר שבבעלותו רכב דומה ומכיר אישית את רוב הרכבים האלו בארץ (הערכה של 10-15 במצב נסיעה) ונזקק להערכת שמאי לביטוח פנה ללוי יצחק בבקשה לבדוק מהיכן הוא שואב את ההערכות האלו.

התשובה של האדון בכבודו ובעצמו הייתה שהם עורכים סקרים של עסקאות שנסגרות, מחשבים על פי טבלאות חשבונאיות מסובכות, בלה בלה בלה וכו'.

כשהחבר ביקש לראות עסקה אחת שהתבצעה בשנים האחרונות לרכב במצב נסיעה במחיר שהוא פחות מפי 5 (!) ממחיר מחירון התחילו לגמגם לו. כשהוא ביקש לראות תיעוד של עסקה אחת מהשנים האחרונות שהם מודעים לה הם גמגמו עוד יותר.

סופו של סיפור - הרכב הוסר מהמחירון לחלוטין במקום שהבדיחה תמשיך ושנה אחרי הוא יהיה שווה 1750 ש"ח ושנתיים אחרי זה 1470.

מסקנה - יש מקרים שבהם מחירון לוי יצחק מבוסס על פנטזיות וחזיונות שווא.

אז א. אל תחפשו הגיון בפנטזיות, ו-ב. אם תלכו לבקש לראות נתונים ותדפקו על השולחן פתאום אולי דברים יכולים להשתנות.

פורסם
נראה לי שבמקרה של הקסנטיה הסיבה לפער הינה בגלל סטיגמות השוק. לפי הגדרת "עם ישראל" הקסנטיה נחשבת כמכונית מנהלים- כלומר אוטומטית 2000 סמ"ק. לכן במקרה הזה ההפרש של 200 סמ"ק משנה.

א. יש לא מעט מנהלים עם מנוע 1800, בוודאי בשנתונים ההם.

ב. אני בספק אם מישהו מהרוכשים הפוטנציאליים של המכונית הזו מקדיש לעניין הדאווין כפונקציה של נפח מנוע שבריר של מחשבה. אולי כשהיתה חדשה (וגם אז, ספק גדול).

ג. אם כבר רוכש מכונית משומשת שוקל שיקולי נפח מנוע, זה בדרך כלל משיקולי צריכת דלק (ואז האמונה הרווחת - והלא בהכרח נכונה - היא שדווקא ה 1.8 תהיה חסכונית יותר), ומשיקולי אגרת רישוי (ואז יתכן שה 1.8 משתייכת לקבוצת רישוי נמוכה יותר ולכן הטסט שלה זול יותר.

ד. אין הפרשים כאלה בין 406 עם שני המנועים.

ה. השוק (הווה אומר מוכרים פרטיים וסוחרי רכב מקצועיים) מתמחרים את שתי המכוניות קרוב הרבה יותר. מבט קצר ביד-2 מראה זאת.

אבל שוב, אני לא מתווכח על ההגיון שבתמחור, כיוון שאני מכיר טוב מספיק את המכונית ואת השוק כדי לקבוע שהוא מופרך.

להערכתי, מדובר פשוט בתא בגליון האקסל שמישהו הקליד לתוכו בטעות תאריך לידה של חברתו.

השאלה היא איך (אם בכלל) ניתן לנהל דיאלוג עם כותבי הספר הקדוש הזה ?

פורסם

נא להמנע מהסטת הדיון לכיוון "תראו איזה אבסורדים יש במחירון".

זה ידוע לכל. השאלה אם ניתן לקיים עם מישהו שם דיאלוג בנושא הזה (ולא רק לגבי רכבים נדירים ויוצאי דופן כפי שהזכיר אשפוז).

פורסם

באשר לדיאלוג - אני לא יודע, מניח שכן אבל זה יעלה לך בדם יזע ודמעות.

ברור לחלוטין שלוי יצחק לא עושה סקרי שוק לכל המכוניות אלא רק למספר מצומצם מאוד של מכוניות נמכרות במיוחד. שאר המכוניות הן נגזרות שלהן. לכן, למשל, גרסה ספורטיבית של מכונית תקבל מחיר יחסי לשל הגרסה הלא ספורטיבית, במקרים רבים בלי שום קשר למציאות. אני יודע שזה כבר נדוש אבל קליאו ספורט היא דוגמה טובה - הספורט והרגילה כמובן יורדות לפי טבלת האקסל (וזה בסדר) אבל המחיר של הספורט קונסיסטנטי עם זה של הרגילה כלומר היא עולה באחוזים באופן יחסי כמו שהיא עלתה כחדשה (אם ההפרש כחדשות היה נניח 20% כך זה גם היום) - וכמובן שזה לא קשור לשוק ולא בטיח.

זה מפריע במיוחד במכוניות מיוחדות כיוון שללוי יצחק אין דרך להעריך את שווין, לכן מקבלים המון אנומליות.

האנומליה של ה-S320 יותר יקרה מ-S500 היא פשוטה - ככל שהמכונית יקרה יותר מלכתחילה כך ירידה הערך שלה גדולה יותר. S500 סובלת מירידה מאוד גדולה ו-S320 פחות, אחרי 10 שנים מאוד אפשרי שיקרה המצב המתואר במחירון. כמובן שזה מצב לא תקין אבל לעיתים קשה להימנע ממנו. ראיתי הרבה מקרים בהם זה הגיע לידי גיחוך - גרסת 2.0 ליטר של מכונית מסוימת, בת 10 שנים, עולה נניח 40000 שקלים, וגרסת 3.0 ליטר עולה 45000 שקלים. זה פשוט כי הירידה הממוצעת של ה-3.0 ליטר הייתה נניח 17% לשנה, וזו של ה-2.0 שהייתה זולה בהרבה כחדשה, הייתה נניח 13%.

אופס, הסטתי את הדיון... טוב, אלו טיבם של דיונים, לא? :wink:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בוודאי שיש דרך; תיכנס לעבוד שם, במהלך הזמן תעלה בדרגתך עד שתגיע לדרגת קצין אקסל ראשי (או - קצאק ראשי), אז תוכל לדבר בגובה העיניים עם מי שתרצה שם וגם תוכל לנסות לתקן את המעוות בעצמך. אה? איך הרעיון? מי מרים את הכפפה?

משהו נוסף שחשבתי עליו: האם יכול להיות שמישהו שעובד שם משתתף בפורום או צופה בו מדי פעם?

בריאות לכולם!

פורסם

אפשר לתבוע. זה תמיד עובד, על כולם.

אפילו תביעה ייצוגית, רק צריך למצוא עו"ד שמסכים לזה ויאללה לדרך.

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

סתם למען הסקרנות, מה זה משנה?

הרי ברור שה-1.8 לא נמכרת מעל המחירון, אלא ה-2.0 הרבה מתחתיו.

אם אתה רוצה 1.8, זה לא אמור לעניין אותך (לעומת זאת, מומלץ להתקין משקולת ברגל ימין ולהתפלל לאלוהי בלוקי האלומיניום מדי בוקר).

אם אתה רוצה 2.0 ליטר, אז לפי מה שאתה אומר הן ממילא לא נמכרות במחירון, ואז שוב, זה לא אמור להפריע לך (אתה דווקא בעמדה טובה, כי האוטו מבוטח בשווי גבוה יותר). השאלה היא אם יש מישהו שממנו אתה מעוניין לקנות 2.0 ליטר, אבל לא מוכן לרדת בהרבה מהמחירון, ואז זה מקלקל את התיאוריה הראשונית שלך, לפיה המחירון לא ריאלי...

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
תגיד, ארנון אפשר לשאול מה אתה עושה בקטגורית קסנטיה באתר יד 2? מתכנן משהו?

כן. קסנטיה יד שניה...

סתם למען הסקרנות, מה זה משנה?

משנה, כי זה מאלץ אותי להשחית זמן בויכוח מיותר עם עם איש מכירות בסוכנות טרייד-אין, שמשוכנע שבתנ"ך כתוב "בראשית ברא לוי יצחק את השמיים ואת הארץ".

פורסם

משהו נוסף שחשבתי עליו: האם יכול להיות שמישהו שעובד שם משתתף בפורום או צופה בו מדי פעם?

אפשרי, אבל כנראה שהוא לא קורא את ההודעות על הדריפטים עם המיאטה, התלת-אופן של הקליאו או השלדה המטורפת של הראלי.

ובנושא הדיון - אני לא חושב שמישהו בלוי יצחק משקיע כל כך הרבה מחשבה ברכבים האלו. המחירון הזה מכוון ומיועד לפלח השוק העיקרי בארץ, ולא למכוניות נישה שמהם נמכרות בודדות בכל חודש.

וכן, כמה קסנטיות מחליפות ידיים בכל חודש וכמה לאנטיסים או קורולות? כנראה שטיפה בים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
כן. קסנטיה יד שניה...

משנה, כי זה מאלץ אותי להשחית זמן בויכוח מיותר עם עם איש מכירות בסוכנות טרייד-אין, שמשוכנע שבתנ"ך כתוב "בראשית ברא לוי יצחק את השמיים ואת הארץ".

ארנון, זה חסר סיכוי , לאנשי הטרייד אין יש מחיר מינימום אשר נקבע על ידי מנהל הטרייד באזור, וללא אישור ממנו הם לא יורידו ש"ח אחד ..

היה לי את אותו הסיפור עם הטרייד של קראסו, השארתי מספר טלפון והודעתי שאני מוכן לרכוש אם הגישה תהיה רצינית..

מיותר לציין שקיבלתי טלפון חזרה ממנהל הטרייד בחיפה, אשר הזמין אותי לדון במחיר מחדש..

ולגבי לוי יצחק, זה רעה חולה,ולפי דעתי צריך להכריז עליו בתור מונופל , ולהכניס אותו לפיקוח ממשלתי אשר במסגרת זו תיבחן פעילותו על בסיס מקצועי.

האיש שולט הלכה למעשה על שווי הערך של חברות ההשכרה והליסינג, ומה שקרה בינואר רק מעצים את הנושא.

אותי מעניין איך הקורולה \ 3 חביבות הליסינג מצליחות לשמור על ערכן בצורה טובה מאוד,וכל השאר סופגות צניחת מחירים אטומית..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תוכן חדש...