Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אותי מעניין איך הקורולה \ 3 חביבות הליסינג מצליחות לשמור על ערכן בצורה טובה מאוד,וכל השאר סופגות צניחת מחירים אטומית..

אה. זה ברור. עניין של ביקוש והיצע.

יש פשוט היצע כל כך מצומצם של מאזדה 3 משומשות... :roll:

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם אתה רוצה 2.0 ליטר, אז לפי מה שאתה אומר הן ממילא לא נמכרות במחירון, ואז שוב, זה לא אמור להפריע לך (אתה דווקא בעמדה טובה, כי האוטו מבוטח בשווי גבוה יותר).

שי

אם האוטו מבוטח בשווי גבוה יותר זה רק בגלל שאתה משלם פרמיה מופקעת שמבוססת על מחירון לא שפוי שמראה מחיר פי 2 ממה ששילמת על האוטו.

אתה קנית אוטו ב 30K כי זה השוק שלו אבל כשאתה מתקשר לביטוח הם פותחים לוי יצחק וקובעים מחיר רכב של 55K (סתם לשם הדוגמא) ועל בסיס המחיר הזה, נגזר לך מחיר הביטוח (בתוספת של עוד כל מיני פקטורים שכולם משחקים לרעתך).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אם האוטו מבוטח בשווי גבוה יותר זה רק בגלל שאתה משלם פרמיה מופקעת שמבוססת על מחירון לא שפוי שמראה מחיר פי 2 ממה ששילמת על האוטו.

אתה קנית אוטו ב 30K כי זה השוק שלו אבל כשאתה מתקשר לביטוח הם פותחים לוי יצחק וקובעים מחיר רכב של 55K (סתם לשם הדוגמא) ועל בסיס המחיר הזה, נגזר לך מחיר הביטוח (בתוספת של עוד כל מיני פקטורים שכולם משחקים לרעתך).

כן ולא. עקרונית המחיר אכן משוקלל פנימה, אבל ההשפעה שלו די זניחה. הפרמטרים העקריים הם פוטנציאל הגניבה ומחירי החלפים. אם תיקח את אותו רכב כחדש ולאחר 5 שנים, ההפרש במחיר הביטוח די קטן (הייתי מהמר על כמה מאות שקלים עבור משפחתית אירופאית). על אחת כמה וכמה שמדובר באותו רכב, מאותה שנה, רק בנפח שונה.

וארנון: עקרונית נפלת טוב. מן הסתם הסוכנות תצטרך למכור את הרכב הזה מתישהו, ואין להם אופציה "לתת את האוטו לילד" כמו קונה פרטי רגיל. מהיכרות עם החבר'ה האלה, האוטו מן הסתם נקנה בהרבה מתחת למחירון ולכן הם גם יוכלו למכור אותו במחיר נמוך, השאלה מה יקרה קודם: הם יתייאשו או יכנס לשם איזה פראייר. השאלה היא מי הפראייר שמכר לטרייד אין את הקסנטיה שלו, ולמה...

גם אם תצליח לגרום ללוי יצחק להכיר בטעות, הוא לא יודה בה, ויפחית את המחיר ב-10K ש"ח בחודש. עדיף לשבת עם הסוכנות, להראות להם שאתה רציני אבל לא טיפש, ולקחת את האוטו.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
אפשר לתבוע. זה תמיד עובד, על כולם.

אפילו תביעה ייצוגית, רק צריך למצוא עו"ד שמסכים לזה ויאללה לדרך.

באיזו עילה בדיוק? הוא לא הכריח אף אחד למכור\לקנות\לקבוע פיצוי ע"פ המחירון שלו. הוא מציע למכירה את הגיגיו שיכולים להיות מבוססים או מופרכים, ותו לא, כשם שאני יכול לכתוב הגיגים בנושא גידול חסה בשטחים ולהציע אותם למכירה.

העובדה שאנשים קיבלו באופן וולונטרי את הצעותיו כמדד קובע היא לא אשמתו.

פורסם

אכן. אין שום עילה לתביעה.

יש עילה להכריז על הסדר כובל\מונופול, אבל גם זה לא יקרה, כיוון שיש יותר מדי בעלי עניין שטוב להם כך.

העובדה שהבנקים, חברות הליסינג וחברות הביטוח אירגנו לעצמם שוק בלתי-משוכלל, בו לא צריך להתמקח על שווי הבטוחות כנגד הלוואה ולא צריך להתמקח עם לקוחות על שווי הרכב לביטוח, עושה לכולם חיים מאוד קלים.

כמובן על חשבון הלקוח הפרטי שנדפק, אבל זו כבר שגרה.

פורסם
באיזו עילה בדיוק? הוא לא הכריח אף אחד למכור\לקנות\לקבוע פיצוי ע"פ המחירון שלו. הוא מציע למכירה את הגיגיו שיכולים להיות מבוססים או מופרכים, ותו לא, כשם שאני יכול לכתוב הגיגים בנושא גידול חסה בשטחים ולהציע אותם למכירה.

העובדה שאנשים קיבלו באופן וולונטרי את הצעותיו כמדד קובע היא לא אשמתו.

למצוא עילה אפשר תמיד. הטעייה, רשלנות וכו'. אני לא עורך דין ולפי דבריך גם אתה לא אז זה לא הנושא.

הרעיון בלתבוע הוא בכדי לעורר סערה שאולי, אולי, תזיז שם משהו. לא יכול להיות שיש מכוניות שנהנות ממחירי "ברזל" בעוד אחרות משילות עשרות אחוזים מערכן בשנה.

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם
למצוא עילה אפשר תמיד. הטעייה, רשלנות וכו'.

גם להיזרק מכל המדרגות על ידי בית המשפט תוך חיוב בהוצאות משפט ותשלום פיצויים לנתבע אפשר תמיד.

לשימחתנו זה לא עובד כך, וכל עוד לוי יצחק לא הוגבל משפטית (על ידי הכרזתו כמונופול), הוא יכול לקבוע שכל המכוניות שוות עטיפה של קרמבו, חוץ ממאזדה 3, שאותה קונים תמורת 5000 פוגים ותמונה של בריטני ספירס.

פורסם

לפני כשבועים אבי מכר את היאריס ווארסו שלו, מודל 2002 מתוחזקת למישעי ב 62,000 ש"ח , אני על סף קניה של סניק לזוגתי שתחיה, ובאותו 62 אלפי זוזים אני הולך לשים יד על מודל 2003 ידנית..

על מנת להבין את האבסורד, היאריס עלתה ביום הקניה כ 97,000 ש"ח, ואילו הסניק עלתה כ 120,000 ש"ח..

כלומר היאריס איבדה כ 35,000 ש"ח שהם 36% ב 5 שנים, ואילו הסניק איבדה 58,000 ש"ח שהם 48% ב 4 שנים..

מדהים איך האדם מחרב את מחירי הצרפתיות בלי למצמץ (ולעניות דעתי ללא כל בסיס מקצועי או אחר)

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
יש לי שאלה לחבר'ה הוותיקים,איך שוק הרכב המשומש התנהל בארץ לפני "עידן לוי יצחק"?

פשוט, מסחר בדרך הותיקה, המוכר מבקש מחיר שנראה לו אשר משקף את מצב הרכב, ומתחיל מו"מ עד להגעה למחיר מוסכם..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

האנומליה של ה-S320 יותר יקרה מ-S500 היא פשוטה - ככל שהמכונית יקרה יותר מלכתחילה כך ירידה הערך שלה גדולה יותר. S500 סובלת מירידה מאוד גדולה ו-S320 פחות, אחרי 10 שנים מאוד אפשרי שיקרה המצב המתואר במחירון.

זה נוגד כל היגיון וגם מטמטיקה.

הרכב יכול לאבד יותר בערכים מוחלטים - אבל להפוך ליותר זול מדגם קטן יותר וזול יותר - זה כבר סיפור אחר.

בדיוק כמו שאתה אומר כאן:

כמובן שזה מצב לא תקין אבל לעיתים קשה להימנע ממנו. ראיתי הרבה מקרים בהם זה הגיע לידי גיחוך - גרסת 2.0 ליטר של מכונית מסוימת, בת 10 שנים, עולה נניח 40000 שקלים, וגרסת 3.0 ליטר עולה 45000 שקלים. זה פשוט כי הירידה הממוצעת של ה-3.0 ליטר הייתה נניח 17% לשנה, וזו של ה-2.0 שהייתה זולה בהרבה כחדשה, הייתה נניח 13%.

....... ההפרש יכול להצטמצם עד כדי גיכוח - אבל להפוך להפרש שלילי - זה באמת דורש רישום פטנט..........

זה היה יכול להיות מצחיק אם זה לא היה כל כך עצוב..........

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
שלא הקונים ולא המוכרים חושבים שעוד 237 סמ"ק שווים 16,000 ש"ח.

16000? 240 סמ"ק?

נישמע אחלה.

לקטנוע.

מצחיק.:?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
זה נוגד כל היגיון וגם מטמטיקה.

הרכב יכול לאבד יותר בערכים מוחלטים - אבל להפוך ליותר זול מדגם קטן יותר וזול יותר - זה כבר סיפור אחר.

....... ההפרש יכול להצטמצם עד כדי גיכוח - אבל להפוך להפרש שלילי - זה באמת דורש רישום פטנט..........

זה היה יכול להיות מצחיק אם זה לא היה כל כך עצוב..........

בכלל לא נוגד מתמטיקה. הגיון - בוודאי. אבל מי אמר שהגיון משתלב עם מתמטיקה?

הנה דוגמא קלילה - נניח שבנוסחה של לוי S500 מאבדת בממוצע 17 אחוז בשנה, כיוון שהיא מכונית פאר יוקרתית מאוד ועלתה כחדשה 400000 ש"ח והוא החליט בשנת 96 שרכב שעולה כחדש מעל 350000 שקלים יורד 17 אחוז בשנה בממוצע. עכשיו נניח ש-S320 עלתה רק 320000 כחדשה, ולכן יורדת רק 15% בשנה בממוצע. עשר שנים אח"כ והופ - ה-S320 שווה יותר מה-S500 בכמה אלפים.

ברור שזה לא צריך להיות כך אבל גם מאוד ברור איך זה קורה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לא מבין את היבואנים. יש יבואנים שלוי יצחק שוחט את הערך של התוצרת שלהם (קרסו, לובינסקי ועוד). למה הם לא עושים שום דבר ? לא חבל ? מה, גם יבואנים גדולים מפחדים ממנו ? לא נמאס להם שהוא תופס אותם בביצים וגורם לפחות אנשים לקנות רכבים אלו ?

Veni Vidi Vici

פורסם

יש לזה רק פיתרון אחד ( העליתי כאן כבר לפני חצי שנה)

שמישהו יקנה זכיונות של כמה ממגזיני הרכב המכובדים בעולם לפרסם את טבלאות מחירוני המשומשות שלהם.

עם ישראל לא אידיוט וידע ליישם את ירידות הערך האירופאיות לדגמים ( לפעמים קצת שונים) והמחירים שצ"ל כאן.

הכי הגיוני שיעשו את זה המגזינים הישראליים המובילים , שמדי פעם מפרסמים כתבות זרות- כך שהנוהל מוכר להם.

למה עד היום לא עשו ?,- נסו לנחש.

• תוכן חדש...