Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7095 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הריבוע הקטן מימין בתמונה,האם זהו סליל ההצתה?

אם כן,למה כאשר הרכב מונע שני הפיקה הקטנה נשארת צמודה לפיקה השמאלית?

היא לא אמורה להשתחרר כדי שהסליל יתפרק?!

בברכה,

1.JPG

3.JPG

פורסם

יש כמה ממסרים ברכב, לכל ממסר תפקיד אחר, אחד מפעיל את המשאבת דלק, אחד מתניע את האוטו(נותן זרם למתנע), אחד מפעיל את המזגן, כל רכב זה שונה ומשונה..

אם יש לך משאבה חשמלית וזה נשאר לחוץ גם כשהאוטו מונע אז אני מאמין שזה הממסר של המשאבת דלק..

פורסם

משתמשים בממסר כאשר למערכת שמפעילה רכיב מסויים "אין כוח" להפעיל אותו. באופן מקצועי יותר הכוונה היא שלרכיב הממתג אין יכולת לספק מספיק זרם כדי להפעיל את הרכיב הנדרש.

הפיתרון: שימוש בממסר, הסליל ניזון מהרכיב הממתג. צריכת הזרם של הסליל נמוכה. זרימת הזרם בסיל מפעילה שדה מגנטי שמושך את המיגעות. המיגעות מחוברות בצד אחד למצבר ובצידן השני אל הרכיב שאותו רוצים להפעיל. התוצאה: הגברה משמעותית של הזרם שמסופק לרכיב העומס.

מקווה שההסבר מספיק ברור.

פורסם

הסבר טיפה יותר פשוט. ממסר תפקידו לסגור מעגל כמו כפתור פשוט עכשיו מה ההבדל?

יש דברים ברכב שדורשים כוח, ובמקום למשוך חוטים עבים עד למפסק (שגם הוא לא בטוח יעמוד בכוח) אז מחברים ממסר, הוא דורש יחסית קצת חשמל ויכול לסגור מעגל נפרד של הרבה כוח..

לגבי הממסר הזה.. אני אישית לא ההיתי בונה ככה מערכת אלקטרונית שהממסר "יעבוד" כול הזמן, זה מקצר את חייו, מקסימום ממסר שמקבל פולס חשמלי ומחבר מעגל ללא צריכת חשמל נוספת כנ"ל לגבי ניתוק.. אבל אם המהנדסים החליטו ככה כנראה שהם מבינים יותר ממני :)

פורסם

תודה לעונים על ההסבר הממצה.

מישהו יכול לומר לי מה הרכיב שנמצא ליד הממסר(בתמונה בראש השרשור) ולמה הוא משמש?

יש לו צינור וקום שמחובר לסעפת יניקה, למה? (תמונה מצורפת)

2.JPG

פורסם

משום שהרכיב לא נראה בתמונה, לא ניתן לנחש מיהו ומה הוא.

הצינורית וואקום מחוברת בוודאי לשסתום הפעלת מגביר טורים מזגן.

אם תרחיב את שטח הצילום, תוכל לקבל תשובה יותר מפורטת.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

בתמונה בראש השרשור רואים את הרכיב (עם המספר עליו ורשום FORD), התמונה האחרונה שצרפתי היא של מיקום חיבור צינור הווקום על סעפת היניקה. הרכיב הזה ממקום על קיר האש בערך מאחורי המגבר בלם.

פורסם
בתמונה בראש השרשור רואים את הרכיב (עם המספר עליו ורשום FORD), התמונה האחרונה שצרפתי היא של מיקום חיבור צינור הווקום על סעפת היניקה. הרכיב הזה ממקום על קיר האש בערך מאחורי המגבר בלם.

זה אומר שאתה לא מתכוון להעלות תמונה יותר טובה?

פורסם
צביקה, לבקשתך תמונה ברורה יותר של הרכיב.

הנה אביב ידידי, גם בשבילך

הממסר ! תפקידו להגביר זרם. חיבורי הממסר בתמונה , 85+86 הפעלת ממסר 30 זרם קבוע 87 זרם עם הפעלת( ממסר 5 רגליים יופיע 87a זרם כאשר הממסר לא עובד). אצלך זה ממסר מ''ש דלק 4 רגליים, רכב הזרקה , והרכיב הצמוד אילו חישן MAP.

הסבר: כאשר אני רוצה להעביר זרם חזק לצרכן אני משתמש בממסר כידי למנוע מפלי מתח בקו והגנה על המתג, מהמתג ההפעלה אני מחבר חוטים דקים מאחר והממסר צורך כ 0.5A החוטים יפעילו את הממסר (86+ ו 85 -) , ומנקודה 30 (זרם קבוע ) אל הצרכן דרך 87 או 87a לפי הצורך (תקן DIN) חוטים לפי דרישות הצרכן ,לדוגמה מנורה ראשית כ 10A עובי 2.5 קוודרת. לממסר יכול להיות גם שימוש של החלפת קוטביות לחלון חשמל מ + ל - ועוד .

נ.ב אל סליל ההצתה מחוברים 4 חוטים אל בפלגים.

שבוע טוב יצחק.

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם

אם אצלי הסוויץ' הוא הרכיב הממתג אז למה כאשר הוא מכובה אני לא רואה שינוי בממסר?

יש שינוי רק בהתנעה? ומזה משנה אם זה רכב הזרקה או לא?

• תוכן חדש...