Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7147 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה שמציקה לי הרבה זמן

אני רוצה לדעת איפה כול חברה עומדת , מי היא החברה הגדולה בעולם , מי מקום שני וכו' וכו'

איפה רנו בכול הסיפור ? , איפה ב.מ.וו ? הונדה ? קרייזלר ?

פורסם

מאיזו בחינה?

מי מוכרת יותר רכבים בשנה?

דרוג של המכונית מהיקרה ביותר לזולה ביותר?

אלון

TOYOTA - PRIUS

חסכונית וידידותית לסביבה.

פורסם

תיתן יותר פרטים.

אתה רוצה השוואה בין מותגים, או השוואה בין התאגידים?

כי רוב המותגים שייכים לכמה תאגידים גדולים שמחזיקים את רוב חברות הרכב.

פורסם

אם אתה מתכוון לגודל היצרן לפי מס' המכוניות שהוא מייצר, הנה רשימה משנת 2005 שדליתי זה עתה מהויקיפדיה.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_automobile_manufacturers

לפי הרשימה:

GM במקום הראשון

טויוטה בשני

פורד בשלישי

...

את ההמשך אתה יכול לראות בעצמך

פורסם
אם אתה מתכוון לגודל היצרן לפי מס' המכוניות שהוא מייצר, הנה רשימה משנת 2005 שדליתי זה עתה מהויקיפדיה.

לפי הרשימה:

GM במקום הראשון

טויוטה בשני

פורד בשלישי

...

את ההמשך אתה יכול לראות בעצמך

אני לא יודע אם זה מה שחיפשתי , לא ממש הגיוני שב.מ.וו מקום 14 וש יונדאי מקדימה אותה .

אני לא יודע איזה סוג של נתונים יש שם אבל אני התכוונתי לדבר הבא :

איזה מותג עולה הכי הרבה מלמעלה למעטה .

למשל ב.מ.וו - עולה יותר מהמותג של רנו

מה שאתה הבאת זה אוליי כמה מכוניות מייצרים בשנה , ואני לא התכוונתי לזה , כי אכן יונדאי מייצרים יותר מכוניות מב.מ.וו אבל מי שרוצה לקנות נגיד מניות מב.מ.וו צריך לשלם פי חמישים יותר מאשר אותם המניות אצל יונדאי .

אני מקווה שהבנת למה אני מתכוון .

קראתי לפניי שנה בערך ש GM היו מקום ראשון אחריהם טויוטה , אחריהם פורד , פולקסוואגן ,דיימלר-קרייזלר , הונדה , ב.מ.וו

את הדירוג הזה חיפשתי ,לא דירוג של כמות ייצור אלה דרוג של ערך החברה .

אז למישהו יש את מה שאני מחפש ?

פורסם

אתה מתכוון כמה שווה כל חברה אם היום היית בא לקנות אותה? שאלה שקשה לענות עליה, בין היתר משום שלא לכל חברה אפשר לשים ערך. GM ופורד, למשל, מפסידות הון עתק מדי חודש ולא תמצא אף אחד שירצה לגעת בהן במקל. שזה ממש לא דומה למה שהן שוות אם, למשל, תקח את מחיר המניות ברגע נתון ותכפיל במספר המניות הקיימות.

על כל פנים, החברה מס' 1 כיום מבחינת ערך שוק היא טויוטה.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

והנה נתון מעניין שהרבה אנשים לא יודעים - יצרנית הרכב הרווחית ביותר בעולם היא... פורשה! הרווח הנקי שלה דומה לזה של פולקסווגן, ששווה הרבה יותר כסף ומוכרת הרבה יותר מכוניות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
והנה נתון מעניין שהרבה אנשים לא יודעים - יצרנית הרכב הרווחית ביותר בעולם היא... פורשה! הרווח הנקי שלה דומה לזה של פולקסווגן, ששווה הרבה יותר כסף ומוכרת הרבה יותר מכוניות.

רוני

ממש לא .

הרווח שלה מזערי מאוד , אתה מתבלבל בין רווח של פורשה לאומת פולקסווגן באחוזים לבין הרווח בכסף .

באחוזים , פורשה אוליי מרוויחה נגיד 200 אחוז על כול אוטו שהיא מייצרת , והרווח הכללי שלה הוא נגיד בשנה מיליארד דולר (שזה במציאות הרבה פחות ,משהו כמו 450 מיליון) , אבל אותו הרווח באחוזים הוא 250 אחוז .

לאומת זה פולקסוואגן , שמרוויחה "רק" 15 אחוז , אבל ה 15 האחוזים האלה שווים 8 מיליארד יורו .

ופה ההבדל .

חוץ מזה שפורשה שייכת לפולקסוואגן .

והיום החברות שעושות הכי הרבה רווחים הם טויוטה,רנו, ב.מ.וו ואודי (ששייכת לפולקסוואגן ) בהתאמה .

פורסם

לא דובר שפורשה רוצה לקנות את VAG?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לא דובר שפורשה רוצה לקנות את VAG?

כן , שהם היו אמורים לקנות 25 אחוז מקונצרן פולקסוואגן כדיי שזה ישאר בגרמניה ולא ילך ל "ידיים זרות"

אני רק שמעתי שהם היו אמורים , מה שנכון לעכשיו זה שפולקסוואגן מחזיקה ב כמעט חצי ממניות פורשה ופורשה 10% משל פולקסוואגן (אמורים להגדיל ל 25 , לא יודע עם הם כבר עשו את זה )

מה שבטוח שאחת תלויה בשנייה , אפילו שלפולקסוואגן יש יותר אחוזים בפורשה .

פורסם
ממש לא .

הרווח שלה מזערי מאוד , אתה מתבלבל בין רווח של פורשה לאומת פולקסווגן באחוזים לבין הרווח בכסף .

באחוזים , פורשה אוליי מרוויחה נגיד 200 אחוז על כול אוטו שהיא מייצרת , והרווח הכללי שלה הוא נגיד בשנה מיליארד דולר (שזה במציאות הרבה פחות ,משהו כמו 450 מיליון) , אבל אותו הרווח באחוזים הוא 250 אחוז .

לאומת זה פולקסוואגן , שמרוויחה "רק" 15 אחוז , אבל ה 15 האחוזים האלה שווים 8 מיליארד יורו .

חוץ מזה שפורשה שייכת לפולקסוואגן .

פורשה לא שייכת לאף אחד. להיפך. היא בעלת המניות הגדולה ביותר של פולקסווגן (יותר מרבע, ומתכננת להגדיל עוד יותר).

וסתם לידיעתך, הרווחים שלה ממש לא מזעריים: 2.8 מיליארד דולר בשנת המס 2005-6.

Spideride, אל תגיד "בטוח" אם אתה לא באמת בטוח. לפולקסווגן אין אפילו פסיק של חלק מהבעלות על פורשה.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
פורשה לא שייכת לאף אחד. להיפך. היא בעלת המניות הגדולה ביותר של פולקסווגן (יותר מרבע, ומתכננת להגדיל עוד יותר).

וסתם לידיעתך, הרווחים שלה ממש לא מזעריים: 2.8 מיליארד דולר בשנת המס 2005-6.

טל

פורשה לא שייכת לאף אחד ?

דבר ראשון קונצרן פולקסוואגן מחזיק כמעט חצי מהמניות של פורשה .

דבר שני פורשה לא עשו אף פעם רווח של 2.8 מיליארד דולר , אתה אוליי מדבר על פולקסווגן שכביכול שייכת לפורשה (חלק מפולקסוואגן שייך לפורשה 25% -לא יודע אם זה נכון אבל זה מה שקראתי לפני איזה חודש )

פורשה לא חברה שמרוויחה סכומים כאלה , פורשה חברה שמייצרת יותר מכוניות "על" מאשר מכוניות "עממיות"(פורשה קאיין לדוגמא)

אוליי אני טועה ,תראה לי את המקום שבוא קראת על הרווח הזה , כי הוא נשמע לי לא הגיוני לחלוטין

ואם זה הרווח שלהם , למה הם לא מופיעים ברשימת 15 המותגים הגדולים בעולם ?

פורסם
דבר ראשון קונצרן פולקסוואגן מחזיק כמעט חצי מהמניות של פורשה .

דבר שני פורשה לא עשו אף פעם רווח של 2.8 מיליארד דולר , אתה אוליי מדבר על פולקסווגן שכביכול שייכת לפורשה (חלק מפולקסוואגן שייך לפורשה 25% -לא יודע אם זה נכון אבל זה מה שקראתי לפני איזה חודש )

פורשה לא חברה שמרוויחה סכומים כאלה , פורשה חברה שמייצרת יותר מכוניות "על" מאשר מכוניות "עממיות"(פורשה קאיין לדוגמא)

אוליי אני טועה ,תראה לי את המקום שבוא קראת על הרווח הזה , כי הוא נשמע לי לא הגיוני לחלוטין

ואם זה הרווח שלהם , למה הם לא מופיעים ברשימת 15 המותגים הגדולים בעולם ?

אני רק יכול לחזור על ההמלצה שלי: אם אתה לא בטוח במשהו - ברמה של ידיעה - לפחות אל תצהיר עליו בפסקנות. וכשתאה מביא לינקים, וודא שהם אומרים מה שאתה מתכוון שהם אומרים.

1. אני אומר שוב, לאט: ל-ק-ו-נ-צ-ר-ן פ-ו-ל-ק-ס-ו-ו-ג-ן א-י-ן ש-ו-ם ח-ל-ק ב-פ-ו-ר-ש-ה.

2. "אף אחד", הכוונה שאין לאף חברת רכב אחרת נתח בפורשה. יש לה, כמובן, בעלי מניות פרטיים. הגדול בהם הוא פרדיננד Piech, נכדו של פרדיננד פורשה. הפיך הזה או איך שלא מבטאים את השם שלו היה בעבר יו"ר פולקסווגן. אולי משם הטעות שלך. משפחות פיך ופורשה מחזיקות יחד ביותר מחצי המניות של פורשה.

3. המקום שבו קראתי את הנתונים הוא אתר העיתונות של פורשה. הינה ציטוט מתוך ההודעה לעיתונות הרלבנטית:

Stuttgart. Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, Stuttgart, continued its process of ongoing growth in the 2005/2006 Year of Business (31 July), once again significantly increasing the result of the Company's core business. This was attributable first and foremost to the ongoing improvement of Porsche's model mix. The significant jump in the Group's pre-tax profits to Euro 2.110 (previous year: Euro 1.238 ) billion is mainly attributable, on the other hand, to non-recurring, one-off effects and special factors. These include the sale of CTS Fahrzeug-Dachsysteme GmbH, Bietigheim-Bissingen, with a book value of Euro 80.7 million, profits earned through the Company's share in Volkswagen AG amounting to Euro 203 million, as well as proceeds from stock price hedging transactions in connection with the acquisition of a share in Volkswagen high up in the three-digit million-Euro range.

(מה שכן - כדי למנוע אי-הנבה, זה הרווח לפני מס. אחרי מס זה היה בסביבות 1.4 מיליארד יורו, בערך 1.8-1.9 מליארד דולר.)

אגב, הרווח לפני מס של פולקסווגן ב-2005 היה 1.7 מיליארד יורו. זאת אומרת, משהו כמו 20% פחות משל פורשה.

עוד משהו שאתה רוצה לדעת?

טל

• תוכן חדש...