Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טמפ' עבודה לא תקינה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שהיו לאחרונה המון שאלות על חום מנוע, אך כל מקרה לגופו...

בנסיעה בימים קרים, מחוג החום אינו עובר את הרבע ( אני לא יודע מה כל שנתה אמורה לייצג מעבר לכך שבטמפרטורת מנוע תקינה המחוג באיזור האמצע ). התופעה דומה בין בנסיעה בין עירונית ובין בעירונית הכוללת עצירות רבות.

בימים חמים מאוד המחוג באמצע או קצת מעבר. בהפעלת המזגן הטמפ' מטפסת במהירות

לאיזור ה4\3 ואז אני כבר מעדיף לכבות אותו.

החלקים שהוחלפו ברכב מהמאוחר יותר ועד התקופה האחרונה הם :

רדיאטור, טיימינג + משאבת מים, בית טרמוסטט, ויוניט חום מאוורר.

הטרמוסטט נבדק כשהתבצעה החלפת בית התרמוסטט ונמצא תקין. מה שמוזר עוד יותר הוא שהמאוורר מתחיל לפעול ברגע שהמחט עוברת את קו הרבע, ואז הטמפ' צונחת עוד יותר וזה ,תסכימו איתי , לא בריא למנוע.

בדקתי את צינורות הרדיאטור והעליון מעט חם יותר מהתחתון.

אשמח לדיעותכם המלומדות.

איביזה 94 1300 הזרקה.

פורסם

זה נשמע כאילו התקלה שלך משלבת בעיה גם ביוניט חום מאוורר וגם בטרמוסטט.

גם אם המאוורר נכנס לפעולה מוקדם, זה לא אמור להשפיע בצורה משמעותית על חום המנוע במידה והטרמוסטט שלך תקין.(הוא אמור להיות סגור בשלב זה)

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

כשאתה אומר שהתרמוסטט "נבדק" למה הכוונה? שהכניסו אותו למים חמים וראו שהוא נפתח. כשהתקרר נסגר?

זה לא אומר שהוא תקין. זה רק אומר שהוא איננו לא תקין בוודאות. אף אחד אני מניח לא בדק אותו בהתאם ל-Spec של החברה שעשתה אותו לגבי לחצים טמפרטורות ואופיין פתיחה וסגירה.

כבר ראינו תופעות כאלו בתרמוסטטים תחליפיים זבאליים. כנ"ל לגבי יוניט חום לא מתאים/תחליפי זול.

אם המאוורר נכנס לפעולה כשהמחוג ברבע ישנן שתי אפשרויות:

1. יוניט חום תקול/לא מתאים ומפעיל את המאורר בטמפ' נמוכה מידיי.

2. מחוג טמפ' שמזייף בקריאה.

ניתן לקבוע בוודאות מי מהשניים הוא בעייתי ע"י מדידת טמפ' בנקודה בה נמצא היוניט חום בעזרת תרמומטר חיצוני. אפשר להמשיך ולעשות ניחושים והחלפות עד כדי פתרון הבעיה. לדעתי כבר החלפת מספיק חלקים והגיע זמן לבדיקה עם תוצאות שחור על גבי לבן.

לגבי הבעייה של התחממות יתר, ייתכן בעיה גם בתרמוסטט. הייתי מתחיל מהבדיקה הראשונה (כיוון שיש משהו שבוודאות איננו תקין) ואז ממשיך.

• תוכן חדש...