Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7126 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ארז צודק. פעם בשבועיים חוזר על עצמו אותו שרשור של החלפות הילוכים מומלצות,

וזה מקביל לגמרי ללימודי שחייה בהתכתבות. 15 דקות של נסיעה עם נהג טוב ומנוסה

יענו על כל השאלות האפשריות בנוגע להחלפה נכונה של הילוכים, וסל"ד מתאים לסיטואציה.

חוץ מזה, פשוט מרגישים, לא? אני לא מסתכל על הסקאלה, אלא על הכביש.

אחרי למעלה מחצי מליון ק"מ בגלגלי, לי אין שום צורך להביט במד הסל"ד בשביל להחליף הילוך, ומומלץ להביט על הכביש (למה? אבל הוא לא זז?:-P ) אבל פותח השרשור כתב:

"אז מתי צריך להעביר הילוך? האם העברת הילוך בעלייה או במאצץ נעשית רק בהתחשב בסל"ד, או שמא גם במהירות?"

אז ברור שלא ניתן בהודעה בפורום להקיף את כל מצבי הנסיעה, לכן הדגשתי שמדובר בנסיעה רגילה ובהמלצה כללית בלבד, יש נהגים ש 15 דקות כאלה יעזרו להם אבל במעבר לרכב אחר, שוב תהיה להם בעיה.

אז ככלל שלא טוב תמיד אבל עדיין זהו כלל עם יוצאים מן הכלל כך נכון להחליף הילוכים, גם במשאית עם גיר א-סינכרוני, גם בסקודה וגם בווספה.

מי שמסתפק בכלל הזה ולא לומד לתפעל את הרכב מעבר לו, עלולה להיות לו בעיה...

צודק גם ארז, נהיגה לא נכונה תקצר את חיי המנוע בלי קשר להתחממות, אבל ארז כתבת:

"וסתם עלול לחמם אותו.", אז לא לחמם אותו אבל בהחלט נסיעה עם רכב בתנאים לא מתאימים תקצר את חיי המכלולים המכניים ואפשר, אם רוצים להזיק, לעשות זאת גם עם גיר אוטומטי, אם כי יותר קשה:wink: .

לצערי היום אני נוהג בעיקר על רכב אוטומטי, אבל אני עדיין משתדל לתקן את ההחלפות כשאפשר וצריך.

פורסם

GREEM MONSTER

פורמן LX-135

אני רואה כי יש תגובות רבות בסגנון "אי אפשר ללמד שחייה בטלפון וכיוב'", אבל גם זה עדיף על לא כלום, ולכן אני אמקד את שני השאלות שלי בצורה יותר ברורה בכדי לא להעמיס אשככולות מאידך, ובנוסף לקבל הכרעה ברורה.

א. האם אתם סוברים כי הבעיה לכאורה בהעברת הילוכים, ולא במכלולים המכאניים?

ב. האם מותר(לא מזיק) להוריד הילוך בסל"ד גבוהה ולשחרר את המצמד במהירות בכדי לשמור על הסל"ד, למרות שלפי הרעש זה מאמץ את המכלולים, או שמא יש לתת למהירות ולסל"ד ליפול בעצמם, ולהעביר רק במהירות המתאימה?

ג. היות ומבחינת הפיזיקה המומנט של המנוע הינו ניצול הכוח היעיל ביותר, כיצד אפשר להעלות הילוך בלי לאבד את הסל"ד, הרי בכל העלאת הילוך הסל"ד נופל בזמן שחרור הקלאץ'?

ד. לפי נתוני הרכב שהזכרתי בהודעת הפתיחה, בנסיעה ההיא עם נתוני ההעמסה ההם, לאיזו מהירות הייתי יכול להגיע לכל היותר במידה והייתי יודע לשלוט בהילוכים?

בתודה מראש וסליחה על הטורדנות, AVISOFY

חנוכה שמח ! א פריילכע חנוכה !

פורסם

א. יש בעיה עם ההגדרה "בעיה". נכון, צריך לדעת מתי להעביר הילוכים,

אולם מצד שני סקודה פורמן היא לא פגאני זונדה או למבורגיני מורצ'ילאגו, אלא רכב פשוט וחביב

עם מנוע לא חזק במיוחד. ברגע שתעמיס עליה קצת ציוד ותיסע בשטח עם שיפוע,

לא תוכל לנסוע מהר בכל מקרה, גם אם קוראים לך יוטה קליינשמידט.

ב. אפשר להעביר מהר, ולחבר את המצמד מחדש בדיוק כשהסל"ד הנופל מגיע לתחום הנכון.

זה סעיף של שחייה בהתכתבות, באמת. מישהו פשוט צריך להדגים לך, זה לא מסובך.

ג. יש לך בלבול עם סעיף ב'. תוך כדי ההעברה, מתרחשת צניחה רגעית של הסל"ד עד לחיבור

מחדש. מצד שני, בכל פעם שאתה מעלה הילוך, הסל"ד חייב לרדת, כי מדובר בגלגלי שיניים

עם יחסי העברה שונים. פיזיקה.

ד. אף אחד לא יכול לענות לך על השאלה הזאת מקריאה באינטרנט.

ה. אתה יודע מה? אתה אפילו לא צריך "אותנו". בפעם הבאה שאתה מגיע לאותו ג'בל,

נסה להעביר הילוכים מאוחר יותר (זאת אומרת, להעלות הילוך רק אחרי שאתה מגיע

למהירות גבוהה יותר). אח"כ ספר על ההתרשמות שלך.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ההמתנה של רוב האנשים לפני הורדת הילוך היא ארוכה מידי, נסה להוריד הילוך לפני הזמן הרגיל שלך, עם לחיצה על הגז.

• תוכן חדש...