Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זהו סירטוט שמסביר את המצב

597vm1.jpg

הינה תמונה באיכות בערך הכי גרועה שהיה אפשר להוציא, אבל בכל זאת...

הכבל האדום, אדום "זוהר", זה הכבל שבא מהמצב ל+ של הבוס.

מהנקודה הזאת אפשר לראות את הכבל שיוצא למגבר של הלאנזר, זהו הכבל הורדרד.

לכל מגבר אדמה משלו.

08122006384smallth5.jpg

תודה

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

לא נראה לי שאתה צריך ליין דרייבר, אלה אם באמת באמת אין לך מה לעשות עם הכסף.

אם אתה רוצה יותר עוצמה תצטרך להשקיע ברמקולים/מגברים/סאב עוצמתיים יותר.

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

פורסם

לא לא ולא ולא.

יש הרבה בלבול בתרד הזה ומונחים לא נכונים של: "חזק יותר, מתאמץ פחות, יותר נקי" וכו...

הסבר:

מגבר מוציא הספק, ההתנגדות ביציאה תשפיע על ההספק שהוא יוציא ולכן זה יקבע את ה"מאמץ" שלו -> עומס, אם מגבר מפיק 50% הספק אז הוא בעומס "מאמץ" של 50% כנל כול הספק שהוא יפיק,

לכן אין קשר לכמה מתח תכניס בכניסה אם זה מתח של 1V או מתח של 8V הוא יפיק את האותו הספק שהוא מתוכנן אליו, וגם "האיכות" שזה לא ממש הגדרה נכונה תהייה זהה במתח כניסה של 1V או 8V או מתח אחר.

מה שכן משנה, שאחד מידידנו הציג בתדר הזה, ולפעמים זה יכול להיות מאוד זניח, שבמידה ויעבור אות סיגנל של 2V *** ויתווסף רעש -> הפרעה אלקטרומגנטית בסהך של 20mA שזה עיוות של 1% מהאות שיצא מהרדיו דיסק (כמובן אני מתאר בהגזמות שיהיה מוחשי), אז במידה ויצא מהרדיו דיסק אות של 4V אז העיוות שישפיע על האות יהיה רק 0.5% ואם יצא 8V מתח סיגנל אז העיוות יהיה ביחס לאות רק 0.25%,

**** = שרשום על רדיו דיסק שביציאותיו למגבר מפיק כ2V סיגנל זה באופן תאורתיתי בבדיקת תדר קבוע ב14.4V, ברכב שלנו יש כממוצע 13.8V ואנחנו לא מפיקים תדר קבוע אלה גל של ערבוב של הרבה תדרים, אז אנחנו שולחים מתח יותר נמוך למגבר.

ואם תהייה אופציה של בין רדיו דיסק עם 2V או 4V אז תהייה עדיפות ל4V .

שבת שלום

תמיר

פורסם

בקצרה בשפה רגילה:

עדיף מכשיר בעל יציאות PRE חזקות, לא על חשבון איכות המכשיר (עדיף מכשיר מותג מוכר טוב ואיכותי 2V ממכשיר דרק סיני כדוגמא, בעל 4או 6 V )

הGAIN במגבר איננו ווליום ואיננו חסם. הוא לצורך העיניין, הכיול - התאמה שבין עוצמת יציאת הPRE במכשיר ה HU לכניסה במגבר.

גם אם בתאוריה , הווליום הכללי של המערכת לא עולה משמעותית (או בכלל) עקב התקנת מכשיר בעל PRE גבוה למגבר בו יש להנמיך את ה GAIN (לכאורה!!) וכאן, חבר הפורום שליו, לדעתי יסכים איתי,

מנסיוני זה שנים רבות, ולא כתחביב בבית.. שילוב של מגבר איכותי, מכשיר בעל PRE גבוה, התקנה ראויה וכיוונים ראויים, יניב תוצאה של ווליום ללא עיוותים (עד גבול מסויים כמובן) גבוה יותר, ללא פגיעה באיכות הסאונד .

שווה. זה כדאי..

בברכת שבת שלום.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
גם אם בתאוריה , הווליום הכללי של המערכת לא עולה משמעותית (או בכלל) עקב התקנת מכשיר בעל PRE גבוה למגבר בו יש להנמיך את ה GAIN (לכאורה!!) וכאן, חבר הפורום שליו, לדעתי יסכים איתי

דני,

לא לגמרי הבנתי למה התכוונת במשפט הנ"ל.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

בד"כ, עיוות במגבר מגיע כאשר מנסים לקבל הספק גבוה יותר ממה שהדרגה הסופית של המגבר מסוגלת לייצר. המעגל שקובע את רגישות הכניסה של המגבר, נמצא ממש בתחילת המגבר. נדיר מאוד שמעגל הכניסה הנ"ל יגיע לנקודת העיוות שלו ליפני הדרגה הסופית של המגבר. כיוון ה - GAIN במגבר נועד לכמה מטרות:

1. כדי שהמגבר יוכל לעבוד עם מיגוון רחב של מתחים בכניסה.

2. כאשר משלבים כמה מגברים שונים במערכת אחת, לאזן ולהשוות את הכניסות השונות של המגברים השונים.

3. בכל מקרה, שניוי מתח הכניסה של המגבר ו/או שינוי ה - GAIN במגבר ו/או הוספת ליין דרייברים למינהם ו/או הוספת פרוססורים למינהם, לא תגרום להעלעת ההספק של המגבר ולא תגרום לשינוי במאמץ של המגבר.

שלו.

פורסם
אוקיי...

אז לפי מה שהצלחתי להבין פה-

אם אני אגביר את האות מהרדיו דיסק שלי ל8V בעצם אני אוכל לפתוח את הגיין יותר או אפילו עד הסוף בלי שהמגבר יעוות? לא ! הגדלה של מתח יציאה של ר"ד נועדה לעזור להוריד יחס אות לרעש , ככול שהאות שהר"ד מוציא יותר גדול , ככה פחות רעשים נכנסים למגבר ולכן אתה שומע יותר נקי , וככול שאתה שומע יותר נקי אזי המגבר מבחינה פסיכואקוסטית נשמע יותר חזק ממה שהוא באמת . זו הסיבה העיקרית לכך שמגברים טובים קיימים , כי אחרת מי שקונה זאפקו ומי שקונה פולס אהודיו יהיו אותו דבר נכון ? אז זה לא כך

נראה לי קצת מוזר.

האם זה נכון באמת?

הבעיה שלי במערכת היא שיש לי את המגברים בחתימה... הבוס עובד מעולה באמת... אין עליו במחיר שלו ואפילו מעליו, לאנוס פורס השתמש במגבר שלהם והוא אמר שהוא הרס לו את הסאונד , הוא הפף סאב של אינפיניטי לסאב פיוניר הבעיה היא עם הלאנזר... אני לא מגיע נראה לי לחצי גיין והוא מעוות כמו מטורף הוא מוצהר כ90RMS לערוץ, סבבה אני יודע שהוא מזייפים בגדול, אז נניח שהוא מוציא 60RMS עדיין נראה לי שהוא מעוות יותר מידי. זה רק נראה לך , מה שתגיד על הלנזר הם לא מעוותים , הם לא עומדים בהספקים זה נכון אבל לא כמו שאתה מתאר

אמיר

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

יהודה,

אני מדבר איתך על מה שיש לי באוטו כרגע... אתמול הפכתי את החיבורים בשני המגברים, הבוס הגביר את הפולס והלאנזר את הסאב.

הלאנזר הפעיל את הסאב עד גבול מסויים (דיי נמוך) ואז התחלתי לשמוע את הסאב פשוט מתפלץ.

לעומת זאת הבוס פותח את הסאב מעולה! עד שהסאב לא מסוגל יותר לקבל !

המורל היו מחוברים אתמול לבוס, הגברתי את הגיין עד ששמעתי שהוופר מעוות! הבאסים לא היו חלקים והוופר פשוט הגיע למקסימום שהיה יכול לתת( או מאוד קרוב אליו).

בלאנזר אני מגביר נגיד חצי גיין וכבר שומעים את המגבר מעוות כמו מטורף.... הרמקולים לא מתאמצים יותר מדי והעיוותים שהמגבר מעביר נוראיים.

אני יודע להבדיל בין עיוות של מגבר לבין עיוות של אלמנט, ובשני המיקרים העיוותים היו שונים.

אחד עיוות של הלאנזר וכשהבוס היה מחובר היה עיוות או התחלת עיוות של הוופרים של הפולס.

מה גם שבכללי לצורך השוואה- המגבר של הבוס מוצהר כ-110RMS לערוץ ויש לו פיוז של 25A,

ללאנזר לעומתי שמוצהר כ90RMS כלומר בסה"כ 20RMS פחות יש פיוז של 15A...

לפי דעתי, הבוס הזה עומד ממש לא רע בהצהרות שלו, ממש לא הי אנד ולא מיינסטרים מהרמות הגבוהות יותר.

אבל מגבר שנותן תמורה יותר טובה ממעולה למחיר שלו.

אמיר

פורסם

מוזר לי מאוד כי לאנוספורס באחד התרדים שדיבר על החלפת המערכת דיבר שהחליף את הבוס שישיב לי על סאב אינפיניטי בוקס שהוא סאב מעולה מאוד (חשבתי פעם לרכוש אותו ) והוא שמע עמום כמעט כמו פיוניר וכשהוא החליף סאב הוא פתאום ראה מה הסאב הזה שווה . ומנסיון עם לנזר הם לא כל כך רעים , אז אולי שלך לא כ"כ בסדר או שמשהו בכיוונים או בתכנון של המערכת גורם לכך

פשוט לא יודע

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם
דני,

לא לגמרי הבנתי למה התכוונת במשפט הנ"ל.

שלו.

התכוונתי שלטעמי עדיף מגבר איכותי ומכשיר בעל PRE גבוה ואשר לא צריך בהכרח להנמיך את הGAIN במגבר לתוצאות של סאונד נקי בווליום גבוה . הכל יחסי כמובן במסגרת מוגבלויות.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

יהודה,

יש פה כמה אנשים בפורום ששמעו אצלי את הסאב באוטו שיושב מגושר על המגבר הזה,

הסאב הוא C12 שבחתימה בתיבה 50 ליטר אטומה.

הוא לא נשמע כמו הרץ או אינפיניטי יקרים, אבל אין הרבה קשר בינו לבין הפיוניר.

הרבה אנשים הופתעו לטובה.

אמיר

פורסם
התכוונתי שלטעמי עדיף מגבר איכותי ומכשיר בעל PRE גבוה ואשר לא צריך בהכרח להנמיך את הGAIN במגבר לתוצאות של סאונד נקי בווליום גבוה . הכל יחסי כמובן במסגרת מוגבלויות.

בברכה

דני

דני,

עכשיו הבנתי היטב, ואני בהחלט מסכים עם הדברים שכתבת.

שלו.

• תוכן חדש...