Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6681 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי חבר שיש לו קוואליר וכשהוא מחנה את הרכב הוא לעולם אינו מרים את בלם היד.

אמנם האוטו לא מתדרדר כי יש נעילה של הגלגלים ע"י הגיר, אך בכל זאת לא נראה לי שבלם היד נועד רק ע"מ לזרוק תחת בסיבובים .... ויש סיבה להמצאותו שם.

הסיבה היחידה שחשבתי עליה היא שהמנגנון שנועל את הגלגלים יכול לא לעבוד והרכב יתדרדר?

יש משהו יותר רציני שיעזור לי לשכנע את החבר למשוך בידית בלם היד כאשר הוא מחנה? כי החבר לא מוכן להקשיב ומשאיר ככה את האוטו כל הזמן.

ENSURE YOUR BRAIN IS WORKING BEFORE PUT YOUR MOUTH INTO A GEAR

-------------------------------------------------------

מקסים.

פורסם

אולי בעת העברת הגיר למצב P , הגיר עצמו הוא שבולם את הרכב כלומר מכלול המנוע נשען על הגיר עצמו וככה נמנעת התדרדרות של הרכב..

כשאתה מפעיל את בלם היד אז הרפידות האחוריות בברקסים תופסות את הגלגלים ומונעות התדרדרות.. בלם היד הוא כמעין עזר להבטחת הרכב בחניה..

אולי תסביר לחבר שלך שעדיף לו להשתמש בשני הדברים יחד משום ששניהם ביחד מהווים 100 אחוז בטיחות וגם מחפים אחד על השני (במקרה תקלה או כל דבר אחר)

מה עוד שאני אישית חושב שלא בריא להשעין את כל הרכב על הגיר בלבד!!

זה מהווה גם סכנה לגיר עצמו וזה יכול לגרום נזק..

פורסם
יש לי חבר שיש לו קוואליר וכשהוא מחנה את הרכב הוא לעולם אינו מרים את בלם היד.

אמנם האוטו לא מתדרדר כי יש נעילה של הגלגלים ע"י הגיר, אך בכל זאת לא נראה לי שבלם היד נועד רק ע"מ לזרוק תחת בסיבובים .... ויש סיבה להמצאותו שם.

הסיבה היחידה שחשבתי עליה היא שהמנגנון שנועל את הגלגלים יכול לא לעבוד והרכב יתדרדר?

יש משהו יותר רציני שיעזור לי לשכנע את החבר למשוך בידית בלם היד כאשר הוא מחנה? כי החבר לא מוכן להקשיב ומשאיר ככה את האוטו כל הזמן.

פשוט תסביר לו שעם הזמן זה הורס את הגיר כי האוטו "נשען" על הגיר (אם תשים לב שכשאתם מחנים והוא עוזב את הבלם , הרכב טיפה מדרדר אחורה)

פורסם

כמו שאמרו לפני ,

מצב P גורם להכנסת שן קטנה לתוך גלגל שיניים בגיר , מה שמונע מהרכב לנוע.

א-ב-ל -> יוצר לחץ על הגיר ! :roll:

לכן , רצוי מאד להשתמש בבלם היד - לא סתם הוא שם. :!:

מה עוד , שברוב ספרי הרכב מומלץ למשוך את בלם היד לפני ההעברה ל P ע"מ להפחית לחץ מהגיר. :idea:

תגיד לחבר שלך להביט בספר הרכב שלו באנגלית - זה מופיע שם.

גיא

Treat It Like You Love It, But Drive It Like You Hate It

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם

יום אחד יתקע לא הזיז של ה P כלכך חזק שהוא לא יוכל להוציא אותה ממקומו. אבל דרושה עליה או ירידה משמעותית לשם כך.

אין כאן עניין של בריאות או לחץ, המנגנון הוא רק אבטחה נוספת לבלם החנייה שמחליף את שילוב הגיר ברכב ידני.

אני מכיר הרבה שאינם משתמשים בבלם חנייה, נזק זה לא יעשה לגיר אבל יתכן מצב שבו המנגון, מסיבה כלשהי, לא ישתלב עד הסוף ואז הרכב ידרדר ועלול לפגוע במשהו או חס-ושלום במישהו!!

תרימו בלם יד, זה לא שוחק את הבלמים בתרם עת ורק דורש הפעלה קצרה של קבוצת שרירים בגוף - יעני תהיה ספורטיבי...

פורסם

מי שהוא יכול לענות לי בבקשה, למה נועד בלם היד?!

בברכה

ובתודה מראש

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
למצב חנייה או חרום (איבוד בלמים).

אם כך ידידי, מה מטרת של להעיר שרשור ישן מרבצו, על שרשור ישן שאבד עליו הקלח, ושבעבר נפתחו עשרות שרשורים דומים,

ועדיין יש שאלות וספקות על מטרת השימוש בבלם יד.... נו באמת!

בברכה

צביקה

פורסם

חבוב, אני לא הערתי שום שרשור, ועד התגובה שלי לא הייתה תשובה נכונה אחת, אז טוב שהנושא נסגר בצורה טובה ומובנת( גם אם זה לקח 5 שנים...)!

פורסם
חבוב, אני לא הערתי שום שרשור, ועד התגובה שלי לא הייתה תשובה נכונה אחת, אז טוב שהנושא נסגר בצורה טובה ומובנת( גם אם זה לקח 5 שנים...)!

דן ידידי, הערתי לא היתה מכוונת אליך, ואם אתה בתמימותך, חושב שהנושא נסגר בצורה טובה ומובנת, תרשה לי להיות סקפטי, ולשלול קביעה זאת.

עוד יקומו שרשורים וויכוחים רבים באותו נושא, כמו הוויכוח מי קדם למה הביצה לתרנגולת.

הוויכוח הוא למה משמש ומה מטרת הילוך הפרקינג(חנייה) לחנייה, אם כן למה יש צורך בבלם יד?

ואם משתמשים בבלם יד, למה לא לחנות בנייוטרל, כך תמנע שבירת שיניים בתיבת ההלוכים, בעת תאונה , בזמו חנייה ועוד ועוד...?!

בברכה

צביקה

פורסם

כמה שטויות נרשמו.

שום נזק לגיר.

ברגע שיופעל הלחץ, הפין ישבר, זה הכול. לא בריא לפין ולא לגיר.

P זה אותו הדבר כמו N רק שפין נועל את הגל שמקושר לגלגלים. ברגע שהוא ישבר, הרכב ידרדר כמו בניוטרל.

תשתמשו בבלם יד. שנהם, (בלם יד ו P בגיר) נועדו לצורך חנייה.

Omnia mea mecum porto

פורסם

אפשר להשתמש בהילוך P בלבד ללא הרמת הבלם יד.

אבל במיקה והוא יחנה בירידה קצת חדה הרכב ידרדר ועלול לפגוע במישהו!.

יש גבול מסויים שהP יכול לעצור את הרכב.

אם הוא מחנה את הרכב בחנייה ללא שיפוע חד, אפשר להשתמש בהילוך P, במשך הזמן הפין ישחק כי מופעל עליו לחץ ואז הרכב לא יעצור יותר עם ההילוך..

שהוא יחנה בירידה רק עם P כדאי לצלם זאת, לא תפסיד כלום ישמע רעש יפה, כמו של ראצ'ט והרכב יתדרדר. :lol:

פורסם

בארץ לא צריך שום ירידה מספיק שאיזה נהג/נהגת יחליטו לחנות לידו וידחפו את הרכב זה יכול בהחלט לשבור את הפין שלא לדבר על זה שרכב יכול להתנגש ברכב שלו ישבור את הפין הנ"ל ואז הרכב שלו יתחיל לזוז ועוד ידרוס מישהו חס וחלילה.

• תוכן חדש...