Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תפקיד הנווט ביום התחרות

• ללכת למזכירות כשעה לפני תחילת התחרות, לקחת זמן מדויק על השנייה משעון המאסטר.
  • לבדוק אם אין שינוים בשלבים המהירים על לוח המודעות (בבוקר של התחרות אחד או שני מארגנים עוברים את השלבים המהירים לבדוק אם לא השתנה משהו מיום אתמול, במידה וכן מסמנים בדיוק היכן שהוא נמצא. לדוגמא, 3 ק"מ מהזינוק, בפניה של 3 ימינה, שוכבת אבן גדולה שלא הייתה שם אתמול. המזכירות תולה את השינוי על לוח על מנת שכל הנווטים יוכלו לראות).
  • הנווט בודק שעת יציאה למירוץ (רצוי לבדוק מה מספר האוטו שלפניכם).
  • יציאה למירוץ בדיוק בדקה שקיבלתם, לדוגמא, שעה 10:00, אז נכנסים בדיוק בשעה 10:00 לא שנייה לפני. במידה ונכנסתם לפני, תקבלו קנס של זמן, (אני תמיד מכוון את השעון שלי מהמאסטר, ולוקח 5 שניות נוספות להיות בטוח).
  • נכנסתם לתחילת המירוץ, מקבלים ספר זמנים, ובו רשום לכם את זמן ההתחלה שלכם. לדוגמא, 10:01, עכשיו הנווט בודק כמה קילומטרים יש לנסוע בדרך קישור עד לשלב המהיר, ועושה חישוב מדויק מתי נכנסים לשלב המהיר (נניח שיש לכם נסיעה של 50 ק"מ לשלב המהיר, וקיבלתם 50 דקות להגיע אליו, אז החשבון הוא שאתם צריכים להיכנס בדיוק ב-10:51. עליכם גם לזכור, שאתם נוסעים על כבישים רגילים, וחייבים לשמור על חוקי הנסיעה. בכל תחרות או ברובן ישנן מלכודות מהירות של מארגני התחרות, ובמידה ונתפסתם נוסעים לדוגמא 75 קמ"ש באזור נסיעה של 60 קמ"ש, אתם עפים מהתחרות.
  • נכנסתם לשלב המהיר, קיבלתם זמן הזנקה, ויוצאים לשלב המהיר. בסוף שלב זה, הנווט נותן לשופט את ספר הזמנים, והשופט רושם בו את זמן הסיום שלכם בשלב המהיר, רצוי מאוד תמיד לבדוק מה שהוא רשם בו, והאם זה מתאים לסטופר שלכם. תמיד ישנן טעויות, וזה הזמן למחאה, כך שהשופט מציין אותה בספר הזמנים שלכם. בסוף המירוץ נכנסים למזכירות הראשית, ודנים בה. דבר נוסף, לכם הנווטים, אסור לכתוב כלום בספר הזמנים, במידה וכתבתם משהו והשופט גילה את זה, הוא מוסיף לכם דקה שלמה לזמן המקורי שלכם, אז כדאי מאוד להיזהר!
  • יצאתם מהשלב המהיר, קיבלתם זמן הגעה לשלב הבא או לשירות. אתם שוב מחשבים בדיוק את הזמן שיש לכם על מנת להגיע אליו, במידה וזה שירות, שם החוק בדיוק אותו הדבר כמו להגיע לשלב מהיר.
  • בסיום התחרות אתם נכנסים לחניון המתנה ("פארק פאמה"). יוצאים מהאוטו ומאותו הרגע אסור לכם להיכנס לשם, עד שמקבלים הודעה מהמארגנים שהמירוץ הסתים. בדרך כלל הרכב חונה שם כשעה וחצי. פה ניתנת לכם האפשרות להתלונן נגד קבוצה אחרת, שעשתה משהו לא לפי חוקי התחרות, וכתוצאה מכך נגרם לכם הפסד זמן. לדוגמא, לא נתנו לכם לעקוף אותם בשלב מהיר, כאשר הייתם מהירים יותר.
  • כשאתם נכנסים ל"פארק פאמה", השופט לוקח מכם את הטופס האחרון בספר הזמן של המירוץ. ופה קיימות מספר שיטות: בסקנדינביה למשל, ספר הזמנים ברוב בתחרויות, הוא ספר בעל 3 עותקים. בסוף המירוץ נותר לכם רק העותק האחרון של כל הקטעים. על הספר ישנו מספר שהיה על האוטו בזמן המירוץ, כך כשאתם מגיעים למזכירות הראשית, אתם מוסרים את הספר לשופטים שם, ואז הם יודעים שסיימתם את המירוץ. בחלק מהמקומות באירופה ספר הזמנים בנוי בשיטה אחרת ללא העתקים כלל. לא משנה איזה ספר קיים, כל זמן שאתם יודעים להשתמש בו.
  • ודבר אחרון וממש חשוב הוא, במידה ואתם לא מבינים משהו, יש לכם תמיד נווט שכן יכול לעזור. ולא רק נווט, גם חובתם של השופטים לדעת את החוקים ולעזור במתן תשובות לנווטים. אני לא יודע באיזו שיטה יחליטו להשתמש בארץ בתחרויות, אבל אני מקווה מאוד, שהיא תהיה נוחה להבנה וליישום. במידה ולמישהו לא היה מובן משהו? :confused: שאל.
  • יש באפשרותכם להדפיס את מה שכתבתי ולשנן.

כל טוב ובהצלחה,

והמשיכו לנהוג בזהירות,

זלמן דגן

פורסם

זלמן תודה רבה .

באם תוכל להרחיב מעט על כל נושא הכניסה ל-TC ול-SS כולל כל ההכנות לזינוק עצמו וכמובן מרחקים למשל של השילוט ואיך הוא נראה , FLYING FINISH ומתי ואיפה כן עוצרים וכו' .

שוב תודה

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

אסף

תודה על הקישור אבל הוא לא מספיק .

מה שמבוקש פה הוא לינק מדוייק ובעברית כולל בקרת הזמנים בכל שלב ושלב .

לדוגמא - כמה זמן יש לצוות מהרגע שנכנסו ל-TC ועד שמזנקים ?

- כמה זמן יש מרגע הזינוק ועד לשלב שבו חייבים לעזוב את המרחק המוגדר מקו הזינוק שבו לאחר

הזינוק אסור להימצא וכו' .

ניסיתי למצוא את זה באתר שלכם אבל לא הצלחתי .

בכל מקרה אני מחפש מקור באנגלית ואנסה לתרגם אותו .

תודה

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

חבר'ה שלום,

אנסה קצת להרחיב על מה שכתבתי. את צורות הדגלים וצבעם תקבלו כשהכל יהיה מוכן למרוץ במידה והארגון במרוץ יתנהל בצורה נכונה. כשמתחילים את התחרות ומגיעים למקום הזינוק ל-SS, שזה שמו של הקטע המהיר, יהיה בפניכם דגל, שתהיו חייבים להיכנס אליו בדיוק בדקה שלכם. השופט שם ירשום לכם את זמן הגעתכם, וייתן לכם זמן זינוק לשלב המהיר. המרחק למקום ההזנקה אינו גדול, ושם תראו דגל אחר עם סימון של הזנקה. במקום הזה הנווט מראה לשופט את ספר הזמנים, והוא מאשרו.

יצאתם לדרך. קיימות מספר אפשרויות לאופן ההתרעות לגבי סיום השלב המהיר: יש שלט המתריע על כך שאתם קרבים לסיום הקטע המהיר, על מנת שתוכלו להודיע לנהג שמגיעים לסופו, ושהוא בקרוב יראה את דגל סיום שלב זה. המרחק בין הדגלים הוא בסביבות ה-250 ל-300 מטר. יישנם מקומות שהמרחק בין הדגלים הוא רק 150 מטר.

בספר הדרך ההוראות ממשיכות מעבר למקום הסיום עד העצירה, הסיבה לכך, שבמידה וישנו סיבוב של 90 מעלות 50 מטר אחרי הסיום הנהג ישמע עליו, ולא תקלעו לצרות. לאחר מעבר דגל הסיום, מוצבת נקודת שיפוט שבה עוצרים ומקבלים את זמן השלב המהיר. השופט רושם זמן זה בספר הזמנים.

דבר נוסף ומאוד חשוב הוא, במידה והגעתם לנקודת הרישום של זמנכם לכניסה לשלב מהיר, וישנה בעיה כל שהיא להיכנס לנקודת רישום זו, הנווט יוצא מהאוטו, רץ לנקודה זו, נכנס רגלית בזמן שנקבע לכם, ומקבל את זמנכם לזינוק מהשופט. קיימים מקרים בהן ישנה בעיה, ואז השופט מודיע שלא חייבים להגיע אליו, ויש להמתין לתורכם.

כמו כן, במידה וישנה תקלה או תאונה בזמן הקטע המהיר, הנווט יוצא מהאוטו ורץ עם משולש האזהרה כ-200 מטר לאחור לכיוון הנסיעה של הקטע, שם אותו במקום שהאוטו הנוסע אחריו יראה אותו. במידה והאוטו שלכם חוסם את הדרך, הנווט יסמן בידיו בתנועות ברורות שישנה בעיה לפניהם. כמובן שאם ישנה בעיה עם הנווט? אז הנהג מבצע עבודה זו. וודאו תמיד שקיים מרחב ראיה מספיק גדול ממקום התקלה שלכם, ושהרכב הבא יראה גם את משולש האזהרה וגם את הנווט.

במידה וישנם פצועים, הסיפור הוא אחר.

וחבר'ה, המשיכו לנהוג בזהירות,

זלמן דגן

פורסם

ערב טוב

זלמן, תודה על סיקור תפקיד הנווט, אני חושב שרוב השלבים ברורים, כמובן שיש לשנן את זה בשטח ביום אימון על מנת שזה יהי ברור יותר !

אני חושב שהשלב הבא , הוא פגישה משותפת איתך (אולי בשטח עם הרכבים) ובה תרחיב באופן מעשי

על טכניקת פעולות ועבודת הנווט-נהג ! אני בטוח שיש עוד חומר רב שצריך לדסקס.

דובי, הכדור עובר אליך !!

מישל

פורסם

זלמן ברכות על ההסבר.

ניראה מכל השאלות שאף לא אחד קרא את תקנון מרוצי הראלי שמפורסם באתר המועדון בכתובת

http://www.motor-sport.co.il/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=92417&depart_id=13298

בפרק 4 - מהלך הראלי

ובנספח 1 - תמרורי ראלי

מן הראוי היה שכל אחד מהמשתתפים יקרא את כל התקנון זה לא המלצה זו חובה!

שלב א' של להיות מתחרה נהג ו/או נווט זה ידיעת התקנון בו מפורטים כל נושא הזמנים, התמרורים והעונשין.

החומר תורגם מתקנון מרוצי הראלי, זה לא תקנון הראלי של "מועדון מרוצי ישראל" זה תקנון הראלי של ה-FIA ברמת המשתתף במסלול ראלי מאד בסיסי וממצא.

אנחנו במועדון עומדים לשרותכם לכל שאלה.

ברוך שליט

העמותה לספורט מוטורי

מועדון מרוצי ישראל

[email protected]

03-5048686

פורסם

להלן מיקום הדגלים / השלטים במסלול ראלי (סדר תמונות מימין לשמאל)

1. זינוק במסלול ללא קטע מיוחד תחרותי

2. זינוק במסלול בו יש קטע מיוחד תחרותי

3. גמר קטע מיוחד תחרותי.

אזור זינוק לא תחרותי.jpg

אזור זינוק תחרותי.jpg

אזור גמר תחרותי.jpg

העמותה לספורט מוטורי

מועדון מרוצי ישראל

[email protected]

03-5048686

• תוכן חדש...