Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7185 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב המדובר הוא אקורד 2.0 ל' אוטומטית עם 210K ק"מ (שנת 1993).

כאשר מניעים את הרכב - הכל תקין.

במצב ON של מתג ההצתה נורות הבקרה נדלקות כרגיל (הזרקה, ABS, לחץ שמן וכד') ולאחר ההתנעה כולן כבות לחלוטין.

לאחר נסיעה של 200-300 מטר, נדלקת נורת ה ABS.

בדיקות שבוצעו:

1. הסרת כל החיישנים + ניקוי

2. בדיקת רציפויות עד המחשב

3. בדיקת התנגדויות בחיישנים.

הממצאים:

1. כל הבדיקות עברו בהצלחה.

2. ההתנגדויות שנרשמו:

חיישן קד' שמאלי 0.939 (לא זוכר אם מדובר באוהם\קילו-אוהם).

חיישן קד' ימני 0.910

חיישן אח' שמאלי 1.367

חיישן אח' ימני 1.368

לאור ההבדל (הקטן, אבל עדיין יש) בין החיישנים הקדמיים, האם קיים סיכוי שהם הגורם לבעיה ?

עניין נוסף -

לאחר התייעצות עם אורן מהפורום (ESI_TURBO) חיברתי ע"י חוט מגשר את פין 1 ו 2 של מחבר הדיאגנוסטיקה הכחול - ויצא קוד 1-3, שלפי מה שאורן אומר, מדובר באיזו תקלה שקשורה לסולונואיד ב ABS.

מישהו יכול לשפוך עוד אור על הנושא ולכוון לבדיקות נוספות שאפשר לבצע ע"מ לאתר את הבעיה ?

אגב, המצבר ברכב חדש (והנורה נדלקה עוד טרם החלפת המצבר).

תודה

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אני לא מומחה אבל אם אני לא טועה אתה צריך להחליף את כל המערכת

כבר, אני רץ...

(וכאילו מה כבר ביקשתי, חוות דעת מבעלי ניסיון עם הדגם הזה - או מי שמבין עניין. במקום זה שולחים אותי להחליף "את כל המערכת" -וואלה יופי...)

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

היי איציק,

נשמע ממה שכתבת שעדיין יש ספק לגבי קוד התקלה. אם אכן כך הדבר לדעתי כדאי להתחבר עם סקנר ולוודא האם אכן מדובר באחד הסלנואידים.

אם כן ממש בימים האחרונים רץ שרשור שבו התווכחו האם תקלות כאלה נובעות מבעיה ביחידה ההידראולית או במחשב. תמצא שם מידע בנושא תיקון יחידת המחשב.

פורסם

שלום איציק

שאלה כאשר אתה מניע את הרכב אתה אמור לשמוע מעין זימזום מעצבן מה ABS

לכמה שניות . האם אתה שומע את הזימזום והאם הוא מפסיק או מתמשך מעל לזמן סביר.

כמו כן מערכת הא ABS ברכב שלך ניפרדת ויש לה כוסית לנוזל בלמים בניפרד.

האם חסר נוזל בלמים או הוספתה לאחרונה? אם כן צריך לנקז אויר מהיחידה וזה לא ניקוז רגיל

אם תרצה הסבר רק תבקש ותקבל הסבר איך לנקז אויר מבלי להחליף את כול המערכת, הנהג ,והשכנים.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

תודה לכולם על התגובות.

בני: לא חסר נוזל בלמים במיכל הנפרד של ה ABS (ומן הסתם גם לא הוספתי, כי לא חסר).

בעניין הזימזום; אני לא הנהג הקבוע של הרכב ולכן קשה לי לענות בעניין השאלה הזו.

לידיעה בלבד אני אשמח אם תפרט איך לנקז אויר מהמערכת הזו.

אביב-ז: קראתי התקלות במצב שכזה אומרת שכל היבהוב של הנורה שווה ערך ל "1" או "10" (היבהוב ארוך שווה 10, קצר 1). כשפתחתי את מתג ההצתה הנורה של ה ABS נדלקה כרגיל - ולאחר מכן היבהבה עוד 3 פעמים (בקצב זהה) - וזהו. אצלי בסובארו, למשל, זה מחזורי - כך שגם אם יש לך ספקות, זה יחזור על עצמו תמיד (היבהוב ארוך = 10, היבהוב קצר 1).

בעניין המחשב והיחידה ההידראולית: באקורד העסק כנראה מופרד.

המחשב המזורגג של ה ABS יושב במקום הכי לא צפוי: תא המטען ! (בתוך הכנף הימנית icon_neutral.gif )

היחידה ההידראולית יושבת, כמובן, בתא המנוע (צד נוסע, ליד הבית בולם).

ניצן: חשבתי גם בכיוון תקלה חשמלית במנוע - בדיוק כמו שאתה אומר, רק לא ברור לי למה המחשב מזהה אותה רק אחרי שהרכב מתחיל לנסוע ובביקורת ה"ראשונה" כשפותחים את מתג ההצתה ומניעים את הרכב, הכל "תקין". יש הסברים ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק שלום,

ההתנגדות שצריכה להמדד היא:

חיישנים קידמיים = 700-1100 אוהם

חיישנים אחוריים = 1000-1600 אוהם

נראה שהם תקינים אצלך ברכב.

בספרות היצרן יש הוראות מפורשות כיצד לאבחן בעייה במערכת ABS וגם כיצד לבצע ניקוז ומילוי המערכת בנוזל הידראולי.

למה לא להעזר במידע הזה ?

קובץ PDF מעוניין ?

איזה כייף לי :)

פורסם
בספרות היצרן יש הוראות מפורשות כיצד לאבחן בעייה במערכת ABS וגם כיצד לבצע ניקוז ומילוי המערכת בנוזל הידראולי.

למה לא להעזר במידע הזה ?

קובץ PDF מעוניין ?

SHOOT...

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, התייאשתי מלנסות לשלוח לך את הקבצים לכתובת בהוטמיל כול הזמן אני מקבל הודעות שגיאה.

פירקתי את הקובץ ל-4 חלקים ממוספרים מ-1 עד-4.

עם יש ברשותך את התוכנה ADOBE ACROBART תוכל לאחד אותם בחזרה לקובץ אחד.

1.pdf

2.pdf

3.pdf

4.pdf

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...