Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7182 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תמונות של מנועים של יונדאי לנטרה 96 ידנית

מישהו יכול להסביר לי את מה שעקפתי בעיגול למה הדברים האלה משמשים

וכן בתמונה של המנוע עם החוטים הסגולים

מה זה המערכת שהוסיפו למטה שרשום עליה טורבו

Engine3.jpg

DSCN58271.JPG

פורסם

זה ממש לא מנועים סטנדרטיים , החלק שמסומן בעיגול הוא שסתום פריקת לחץ של סעפת היניקה .

אם לא היה כזה שסתום המצב היה בכי רע , החל בהגעה ללחץ מטורף בסעפת יניקה ועד פיצוץ סעפת היניקה בקצרה .

או בהסבר יותר עמוק

• BOV - Blow Off Valve, פורק זה, משחרר את האוויר הדחוס החוצה, אל תא המנוע. בזמן שחרור האוויר, נשמע רעש פריקת האוויר. בדרך כלל, כאשר רכב המצוייד במגדש כזה נוסע, נשמע הקול בין העברת ההילוכים - כאשר הנהג מסיר את רגלו מדוושת התאוצה. חסרונו של הפורק הוא, שהאוויר שנדחס, משתחרר ללא תועלת.

• DV - Dump Valve, פורק זה, מחזיר את האוויר הדחוס חזרה למערכת, ולכן, האוויר שנדחס מנוצל שוב. פורק מסוג זה ניתן להרכיב גם במנועי דיזל ובמנועים בעלי מצערות אלקטרוניות.

ובתמונה השניה עם הצינורות הסגולים והחתיכת פח שכתוב עליה טורבו פשוט קיימת מערכת גדישה מוחבאת מתחת , ואני מאמין שמתחת לכיסוי הזה נמצאת גם כל סעפת הפליטה .

ים long time no

פורסם

וואו תודה רבה על הסבר המעמיק

שאלה נוספת אם אפשר , למה נועד הגשר העליון

זה נראה לי ליצוב העם אני צודק

ושאלה האחרונה אני מעוניין להשקיע ברכב שלי (יש לי אותו מנוע)

כמה לדעתך תעלה מערכת כזאת כמו עם פילטר אוויר וכל המערכת גדישה , זה לא בא ביחד אז איך עושים ואצל מי.... (טיפים) שמתי לב שבחלק ממכוניות יש כאלה שהחיישן זרימת אוויר שיש בקופסא של הפילטר אוויר מתחבר בצורה מסודרת גם במערכת עם פילטר פתוח , האם יש לו משמעות ?

וסעפת הפליטה רואים שהיא הוחלפה כמה העלות של ארבעת הקנים של הפליטה וכל מה שכלול

ואם זה חובה לבנות מערכת פליטה כמו פה עם מרכבים מערכת גדישה כזאת (אני מאמין שכן אבל אני שואל)

אני רוצה להריך סדר גודל של מחיר

בתודה עומר

פורסם

טורבו עם כל השינויים שצריך במוסך מקצועי שעושה עבודה מקצועית בד"כ ילך בסביבות ה20 אלף.

אני אישית הייתי חושב קצת יותר וקונה במקום האלנטרה רכב ספורטיבי שמגיע כבר מוגדש.

זה פרוייקט יקר ולא חוקי.

מערכת פליטה, או צנרת 3" תעזור לגזים לצאת.

פורסם

מממ אוקיי צריך לתכנן את זה אני יקח את הרכב קודם לבדיקת דחיסה כדי לדעת מה מצבו הראשוני...

עוד לא אמרתם לי למה נועד הגשר העליון שמחבר בקצוות מתחבר לבולמים מלמעלה...

• ספונסר פורום
פורסם

עבודה כזו עם חלקים חדשים תעבור את ה30 אלף שקל בהליכה.

מוט גישור עליון משמש לחיזוק השילדה ולמניעת פיתול השילדה בעומס, הקשחת השלדה מקדימה גורמת לעיתים לתת היגוי שמגיע בפתאומיות, אם כבר מרכיבים מוט גישור עליון יש לחזקו גם אל קיר האש.

אורן

פורסם
מממ אוקיי צריך לתכנן את זה אני יקח את הרכב קודם לבדיקת דחיסה כדי לדעת מה מצבו הראשוני...

עוד לא אמרתם לי למה נועד הגשר העליון שמחבר בקצוות מתחבר לבולמים מלמעלה...

הגשר הזה שמורכב בין תושבות הבולמים נקרא strut bar הוא נועד להקשיח את השלדה מלפנים ולמנוע ממנה להתעוות בסיבובים וכוחות צידיים חזקים , זה כמו שתיקח קופסת נעליים בלי מכסה עליון ותמעך אותה מלמעלה כלפי ימין , הקופסא תמעך לגמרי ובקלות , אבל עם המכסה יהיה לך יותר קשה . אחלה הקבלה יצאה לי פה , לא מצאתי דוגמא טובה יותר ברגע זה .

ים long time no

פורסם

לדעתי החלפת צמיגים לספורטיבים והחלפת בולמי הזעזועים גם לספורטיביים קשיחים תתרום הרבה יותר להיתנהגות הרכב ולתחושה טובה יותר בהיגוי מאשר מוט מייצב עם צמיגים פשוטים ובולמים קוריאנים מלפני 10 שנים.

גם אני אשמח לדעת אילוט שיפורים אטמוספריים במנוע מתקבלים טוב בלנטרה כזאת 1.6 ידנית. למשל איזה צ'יפים יש?

פורסם
לכמה כסף יכול להגיע מוט יצוב עליון שכזה?
שלום לך עומר !

את המוט יצוב מרכיבים כאשר משפרים כוחות סוס למנוע ומגיעים לאי תאמה בין השלד למנוע כלומר היצרן בתכנון השלדה מחשב את כל העומסים הפועלים על השלדה .

כאשר משנים את חוקי המשחק ומרימים מנוע לפי 2 כוחות סוס צריך לשפר דברים אחרים ברכב.

לשאלתך על השיפור אז ESI ענה לך . ותאמין לי אם אין לך מספיק כסף בצד למטרה אל תחפש הרפתקאות פתח יצחק לוי חפש לך רכב מגודש מקורי בעלות שאתה יכול לעמוד בה ותתחדש .

אלה אם העיסוק המתמיד ברכב עושה לך את זה ויש לך כסף מיותר !

בברכה !

KamiTech

פורסם

תאמת אני אוהב את זה ומחפש עיסוק

אני לא אוהב לקחת רכב מוכן ולסדר אותו בפשטות, כל הכיף זה העבודה המתמדת

(וגם קשור לפרידה של חברה אחרי שנתיים וחצי שעשו את שלהם )

פורסם

תאמינו או לא אבל נראה לי שאני הולך על זה...

מישהו יודע מאיפה אני יכול להשיג חוטי הצתה של

MSD או beru

וכמה העלות...?

אני מאזור נתניה הבנתי שיש גם עוד חברה בשם ספידפייר משהו כזה..

כמה תמונות לתת את הכיוון שלי חח

main71.jpg

034.jpg

• תוכן חדש...