Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7182 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצתי החימום בברלינגו נשלטים ע"י יחידת רגש (יוניט) שיושבת ליד פילטר סולר ובודקת חום מים וגם ע"י יחידת ממסר שיושבת בצד.

אם נורת סליל החימום בלוח השעונים נכבית מהר מאד (חצי שנייה) ורכב לא מניע, והמצתים עצמם בסדר, באיזה משני הרכיבים הנ"ל התקלה ? איך בודקים ? שניהם מאד יקרים ?

מישהו ודע איפה אפשר למצוא משומשים לברלינגו ?

תודה

פורסם

אני ממליץ לך לגשת למוסך מורשה (שם מכירים את הרכב היטב וידעו לתת לך פתרון מהיר לבעיה) מאחר ואם תתחיל להחליף את החלקים הללו לחינם, טוב לא יצא מזה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• ספונסר פורום
פורסם

ישנם 2 תקעים עגולים שיושבים על השלדה בצד שמאל, ממש ליד הראדיאטור.

פרק אותם נקה קורוזיה מהפינים והרכב חזרה.

בדרך כלל בעיות של כיבוי נורית סליל מהיר נובעות משם.

אורן

פורסם

במזג אוויר כמו עכשיו לא צריכה להיות שום בעיה להניע בלי מצתי חימום ולכן כנראה מקור הבעיה הוא אחר.

במנוע HDi שלי לא רואים בכלל את הנורה נדלקת, ובשלג ראו אותה למשך חצי שניה.

פורסם

מנוע HDI הוא מנוע בעל הזרקה ישירה. מנועי הזרקה ישירה ידועים ביכולת ההתנעה הקלה שלהם לעומת מנועי הזרקה בלתי ישירה.

מנוע XUD9 המיושן בעל ההזרקה העקיפה המותקן ברוב דגמי הברלינגו שנמכרו בארץ יתקשה להניע ללא מערכת חימום קדם תקינה, גם במזג אויר חם.

פורסם

תנסה פטנט שלמדתי מקנגו:

אחרי שניכבת המנורת סליל חימום, תמתין עוד כמה שניות ותחפש לשמוע מין קליק מכיוון המנוע.

היחידה ששולטת על זמן חימום המצתים ממשיכה להזרים מתח גם אחרי שהמנורה ניכבת. מה שבעצם קורה הוא שהמחממים (או נרות חימום, איך שבא לך לקרוא להם) ממשיכים ללהוט גם לאחר כיבוי המנורה.

אגב, השיטה לבדוק אותם היא להוציא אותם, לחבר עם חוט חשמל את ראש המחמם ל + של המצבר

ואת גוף המחמם ל - של המצבר ותוך 5 שניות הוא אמור להיות כתום מרוב חום.

בדיקה זו הינה אמינה מאוד אך בזהירות, יש אפשרות לכוויות.

כל מה שרשמתי הוא בסיס מה שלמדתי על רנו קנגו (הבן-דוד של הברלינגו), לכן אינני משוכנע כי זה יעבוד על הרכב שלך. אבל שווה בדיקה.

תחזור לעדכן.

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
פורסם

מנוע XUD9 המיושן בעל ההזרקה העקיפה המותקן ברוב דגמי הברלינגו שנמכרו בארץ יתקשה להניע ללא מערכת חימום קדם תקינה, גם במזג אויר חם.

צודק 100% , מינסיון אישי שלי, ברלינגו עם XUD9 , כשכל 4 מצתי להט לא עובדים, לא מניעה לאחר חנייה של יותר 5-6 שעות, גם בימי קייץ, וכך בדיוק גם הקנגו (גם מניסיון אישי).

לבעז - מדובר ב 1.9 רגיל או ב HDI?

האם הרכב לא מניע בכלל, או אחרי הפעלה ממושכת וחוזרת של הסטרטר הוא מניע בכל זאת , עם ענן עשן לבן ?

• תוכן חדש...