Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6362 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בהחלט מסכים עם אייל לגבי העיצוב שהיה מוצלח יותר בדור ה-4, אבל שוב, על טעם ועל ריח...

מרק. 112 אלף ק"מ ב-3 שנים? למה לא לקחת דיזל?

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

העיצוב אכן שמרני יותר ב5 דלתות. בנוגע ל3 דלתות אני לא בטוח בכלל על אחת כמה וכמה בGTI.

פרקש, אל תשכח שאתה משווה פה בין 1600 ל 2000 סמ"ק, שה 1600 חסכוני בהרבה.

במידה ותשווה את ה 2.0FSI ל2.0 של הפוקוס ידה של הגולף על העליונה(150 כ"ס).

בשורה התחתונה לדעתי פורד עדיין לא הגיעה לאיכות של הגולף עם הפוקוס, אבל הפוקוס היא בהחלט מכונית טובה מבין המשפחתיות ה"ממוצעות"(מאזדה 3, אימפרזה קורולה וכד').

מנהל תחום אופנועי שטח בחברת HM-MOTO, יבואנית אופנועי SHERCO, AJP וRIEJU

פורסם

אני משווה פה 2 מכוניות באותו סדר גודל של מחירים זה שבאחת מקבלים מנוע 1.6 ובאחרת 2.0 רק מראה על הכדאיות של כול אחת מהחבילות.

תבדוק כמה עולה גולף 2.0FSI ותבין שזה מחיר שערורייתי.

בקשר לצריכת הדלק יש צדק בדבריך הגיר האוטומטי העדיף והמנוע הקטן יותר אכן יתנו לגולף יתרון ברוב התנאים, אבל יכול להיות שהביצועים העדיפים בפוקוס שווים את המחיר.

יש לזכור גם שהיצרן ממליץ להשתמש בדלק באוקטן גבוה של 98 שמיקר את העניין וההבדל בצריכת הדלק די מתבטל, ובדלק 95 הביצועים של המנוע נמוכים יותר.

בכול מקרה זו לא סיבה לשלם על גולף 1.6FSI מאובזרת יותר מ160K שקלים פשוט אין הגיון בכך לפחות לטעמי.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אני התכוונתי להשוואה בין גולף 1.6 FSI לפורד פוקוס 1.6L ולא ל-2.0L.

אני נוסע כבר חצי שנה על הרכב הזה ובחיים לא נסעתי על רכב עם תיבת הילוכים אוטמטית שלא נופלת במאומה מתיבת הילוכים ידנית מבחינת ביצועים, ויתרה מזאת אתה רק מרוויח נוחות למי שאוהב תיבת אוטומטית.

איזה כייף לי :)

פורסם

אין ספק שבמידה ומעוניינים לשפר את ההצעה, במחיר הזה אתה מקבל את הפוקוס 2,0 חמש דלתות. רכב בטוח יותר (עפ"י מבחני הריסוק), מרווח יותר (בסיס גלגלים גדול יותר), הרבה יותר מהנה לנהיגה ורמת נוחות שבקבוצה שלה (סגמנט C) ללא מתחרים. כאשר אתה מוסיף את המנוע העדיף ורמת האיבזור העשירה משמעותית אתה מקבל את אחת התמורות הטובות בקבוצה.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

רועי,

אל תשכח שבדגם הבסיסי של גולף 1.6 אתה מקבל יותר אביזרי בטיחות כמו מערכת TCS,EDL,ASR, מה שבגירסה הבסיסית של פוקוס אתה לא מקבל. בלמי דיסק רק מקדימה,אין מסנן פחם פעיל למזגן ועוד מספר דברים שבגרסה הבסיסית של גולף כן קיימים ולכן גם המחיר גבוה יותר.

בגולף החל מדור 4 מבחינת איבזור בטיחותי אין בחירה אתה מקבל בכול הדגמים את מלוא האיבזור הבטיחותי ואתה זה אנשים לצערי הרבה פעמים מפספסים בהשוואת.

פורסם
אני משווה פה 2 מכוניות באותו סדר גודל של מחירים זה שבאחת מקבלים מנוע 1.6 ובאחרת 2.0 רק מראה על הכדאיות של כול אחת מהחבילות.

תבדוק כמה עולה גולף 2.0FSI ותבין שזה מחיר שערורייתי.

בקשר לצריכת הדלק יש צדק בדבריך הגיר האוטומטי העדיף והמנוע הקטן יותר אכן יתנו לגולף יתרון ברוב התנאים, אבל יכול להיות שהביצועים העדיפים בפוקוס שווים את המחיר.

יש לזכור גם שהיצרן ממליץ להשתמש בדלק באוקטן גבוה של 98 שמיקר את העניין וההבדל בצריכת הדלק די מתבטל, ובדלק 95 הביצועים של המנוע נמוכים יותר.

בכול מקרה זו לא סיבה לשלם על גולף 1.6FSI מאובזרת יותר מ160K שקלים פשוט אין הגיון בכך לפחות לטעמי.

גולף 2 ליטר מחיר שערורייתי?

תבדוק את מחיר המיני בארץ או את הסיויק 5 דלתות או את האלפא 147 ותבין מה זה מחיר שערורייתי. בניגוד לאלו האחרונות, הגולף מתומחרת במחיר גבוה יותר ממתחרותיה לקטגוריה גם באירופה ולפיכך מחירה הגבוה יותר, גם אם אינו מוצדק, הוא לפחות מובן.

פורסם

הגולף החדשה שהשקתה הוקדמה מהצפוי, לא מתוכננת להיות זולה יותר, הם רק עושים את זה כדי להוזיל את הייצור ולקצר במספר השעות הדרוש ליצורה. לפחות היא תזכה לעיצוב מחודש.

הנה כתבה מלפני מספר חודשים.

new_golf_2008.jpg

פורסם
רועי,

אל תשכח שבדגם הבסיסי של גולף 1.6 אתה מקבל יותר אביזרי בטיחות כמו מערכת TCS,EDL,ASR, מה שבגירסה הבסיסית של פוקוס אתה לא מקבל. בלמי דיסק רק מקדימה,אין מסנן פחם פעיל למזגן ועוד מספר דברים שבגרסה הבסיסית של גולף כן קיימים ולכן גם המחיר גבוה יותר.

בגולף החל מדור 4 מבחינת איבזור בטיחותי אין בחירה אתה מקבל בכול הדגמים את מלוא האיבזור הבטיחותי ואתה זה אנשים לצערי הרבה פעמים מפספסים בהשוואת.

מרק הטענה שלי שבמחיר של הגולף 1,6 אתה רוכש (בכמעט אותו מחיר) את הפוקוס 2.0 שמגיעה עם מע' בקרת משיכה+יציבות, 4 דיסקים לבלמים ושישה כריות אויר. בהשוואה הוגנת ואמיתית מגלים שאתה מקבל בכל תחום, הרבה יותר תמורה ובקצת יותר כסף. לטעמי האישית הפוקוס 5 דלתות גם נאה יותר (בעיקר בכתום, אני לא יודע אם יש אופ' לצבע כזה-בארץ) ועל כן, אין טעם להתלבט, הפוקוס חבילה הרבה יותר מגובשת וטובה.

פורסם
מרק הטענה שלי שבמחיר של הגולף 1,6 אתה רוכש (בכמעט אותו מחיר) את הפוקוס 2.0 שמגיעה עם מע' בקרת משיכה+יציבות, 4 דיסקים לבלמים ושישה כריות אויר. בהשוואה הוגנת ואמיתית מגלים שאתה מקבל בכל תחום, הרבה יותר תמורה ובקצת יותר כסף. לטעמי האישית הפוקוס 5 דלתות גם נאה יותר (בעיקר בכתום, אני לא יודע אם יש אופ' לצבע כזה-בארץ) ועל כן, אין טעם להתלבט, הפוקוס חבילה הרבה יותר מגובשת וטובה.

שוב, סדר עדיפויות. למי שמחפש כוח וביצועים (שכן, זה גם אני) שיילך על הפוקוס. אבל מי שמחפש כמעט כל דבר אחר, כלומר צריכת דלק טובה יותר, תיבת הילוכים טובה יותר וחלקה יותר, איכות חומרים ובנייה טובים יותר (אני לא מומחה בזה, אבל העובדה שלוקח לבנות גולף אחת פי שתיים יותר זמן מאשר פוקוס אחת לא אומרת משהו על ההבדל בהקפדה על פרטים בתהליך הייצור של שתי המכוניות?), ומראה טוב יותר, יילך על הגולף.

בקשר למראה - תעשו טובה. אחרי הפוקוס המקורית המרהיבה, החדשה היא אכזבה עצומה. היא לא פרופורציונלית (גלגלים שתמיד נראים קטנים מידי לדוגמא) ומשעממת. הגולף אמנם לא נועזת אבל היא אף פעם לא ניסתה להיות. היא מאוד אלגנטית וממוקדת, ולא מתחכמת. וזה קשה לביצוע ומרשים לא פחות.

עמוס

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

פורסם

שוב, סדר עדיפויות. למי שמחפש כוח וביצועים (שכן, זה גם אני) שיילך על הפוקוס. אבל מי שמחפש כמעט כל דבר אחר, כלומר צריכת דלק טובה יותר, תיבת הילוכים טובה יותר וחלקה יותר, איכות חומרים ובנייה טובים יותר (אני לא מומחה בזה, אבל העובדה שלוקח לבנות גולף אחת פי שתיים יותר זמן מאשר פוקוס אחת לא אומרת משהו על ההבדל בהקפדה על פרטים בתהליך הייצור של שתי המכוניות?), ומראה טוב יותר, יילך על הגולף.

בקשר למראה - תעשו טובה. אחרי הפוקוס המקורית המרהיבה, החדשה היא אכזבה עצומה. היא לא פרופורציונלית (גלגלים שתמיד נראים קטנים מידי לדוגמא) ומשעממת. הגולף אמנם לא נועזת אבל היא אף פעם לא ניסתה להיות. היא מאוד אלגנטית וממוקדת, ולא מתחכמת. וזה קשה לביצוע ומרשים לא פחות.

עמוס

אתה מצדיק את דברי בקשר לתיבת ההילוכים של הגולף שהיא בעלת 6 הילוכים לעומת 4 של הפוקוס שזה די מיושן לימינו.

בתיבה בעלת 6 הילוכים אתה יכול להפיק יותר מהמנוע מאשר 4 הילוכים.

פורסם

עמוס

צר לי עמוס שלא ירדת לסוף דעתי. רכב בודקים לפי תמורה למחיר ובכל פרמטר אוביקטיבי עולה הפוקוס על הגולף. למרות 4 הילוכים עדין הפוקוס 2.0 זריזה יותר מה1.6 וה1.6FSI. בכל הנושא של איכות הרי שגם אני וגם אתה לא מומחים לבדיקת איכות אבל סקרי האיכות (איכות זה לא תחושת חומרים אלא היכולת של החומר להחזיק מעמד תוך כדי שימוש) לא מראים על איזשהוא ייתרון בולט של הגולף על הפוקוס, אגב, בבורה של שני חברים שלי דווקא איכות החומרים לא הייתה גבוהה (חומרים מתקלפים, מפסיקים לעבוד-מתקני כוסות מאפרה אחורית ועוד...). בנושא העיצוב, סוביקטיבי לחלוטין, לדעתך הגולף החדשה היא היצירה הלא מוכרת של ליאונרדו לדעתי האישית הפוקוס ספורטיבית וצעירה יותר אבל זה אני.

בכל אופן, שבאמת יהיו לנו חיים יפים :| .

פורסם

טוב נו, ובגולף דור 3 שהייתה לנו 10 שנים (קנינו מהחברה בזמנו), איכות החומרים הייתה נהדרת. אחרי 10 שנים של הזנחה אכזרית של אמא שלי, שום חריקות, שום תקלות, כמו חדש (עד מידה מסויימת כמובן).

ואם לא שמת לב, לא טענתי לרגע שהגולף יותר זריזה מהפוקוס. רשמתי שמלבד הביצועים, הגולף עולה כנראה על הפוקוס ברובם המוחלט של הפרמטרים. וכן, משלמים על זה מחיר.

אה וחיים יפים לכולנו.

עמוס

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

פורסם

על איכות וגם מוניטין משלמים מחיר באותה מידה כמו שאתה קונה מכשיר MP3 של סוני או של LG או חברה סינית לא ידועה.

• תוכן חדש...