Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך עובד מיסב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7247 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר זמן רב שאני מנסה לחשוב איך עובד מיסב.

הבנתי שיש שני חלקים אבל איך קורה שהם לא נוגעים אחד בשני ומאפשרים תנועה חופשית במיסב?

קצת קשה לי להסביר, אבל מי שהבין אנ יודה לו.

תודה רבה

פורסם

טבעת גדולה, המקיפה טבעת קטנה כשבינהן כדוריות קטנות המקטינות את החיכוך בינהן.

לינק למאמר באתר פול גז (אחרי שניה של חיפוש בגוגל "מיסב").

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• ספונסר פורום
פורסם
כבר זמן רב שאני מנסה לחשוב איך עובד מיסב.

הבנתי שיש שני חלקים אבל איך קורה שהם לא נוגעים אחד בשני ומאפשרים תנועה חופשית במיסב?

קצת קשה לי להסביר, אבל מי שהבין אנ יודה לו.

תודה רבה

לפי תאורך אני מניח שאתה מתכוון למייסב החלקה, אז נכון בזמן פעולת המנוע אין מגע בין גל הארכובה למייסב עצמו(פרט לכמה שניות בהנעה קרה כשאין מספיק לחץ שמן)

לחץ שמן יוצר שכבה בין המייסב לבין גל הרכובה,וכידוע מחוקי הפיזקה נוזל אינו דחיס,ככה שנוצרת שיכבת שימון שמפרידה בין שני החלקים.

אורן

פורסם
לפי תאורך אני מניח שאתה מתכוון למייסב החלקה, אז נכון בזמן פעולת המנוע אין מגע בין גל הארכובה למייסב עצמו(פרט לכמה שניות בהנעה קרה כשאין מספיק לחץ שמן)

לחץ שמן יוצר שכבה בין המייסב לבין גל הרכובה,וכידוע מחוקי הפיזקה נוזל אינו דחיס,ככה שנוצרת שיכבת שימון שמפרידה בין שני החלקים.

אורן

"רפד"

קו---------------------------------------

פורסם

אני מבין שיש כדוריות שמונעות חיכוך בין 2 הטבעות אבל איך הן עושות את זה?

הרי משהו חייב לגוע במשהו.

עוד קשה לי להבין איך גלגל מחובר למרכב (הרכב), היכן נוצר החיכוך .

לפי מה שאני מבין כמעט בכל חלק יש מיסב, (או שאני מתבלבל?)

כמו למשל: מותחן, משאבת מים וכו'... אמת הדבר?

תודה לכולם!

פורסם

מיסב לא מבטל את החיכוך לגמרי אלא מפחית אותו משמעותית.

בשביל שתבין איך מיסב פועל, תנסה לשים בלוק על הקרקע ולגרור אותו. יש הרבה חיכוך, נכון?

עכשיו שים אותו על גלילים שמקבילים אחד לשני, ודחוף אותו. הוא מחליק עליהם. עדיין ישנו חיכוך, אבל הוא פחות בהרבה.

לא בכל חלק יש מיסב, אבל כמעט בכל החלקים שמסתובבים על ציר מסויים יש מיסב, וזאת על מנת להפחית את הבלאי ובעיקר את אובדן הכוח.

כפי שראינו, לרוב מיסב מורכב מטבעת חיצונית וטבעת פנימית. במקרה של מיסבי גלגלים עליהם שאלת, תדמיין שהטבעת הפנימית מחוברת לגוף הרכב, והגלגל עצמו מחובר לטבעת החיצונית. כך הגלגל יכול להסתובב במינימום חיכוך.

הסבר טוב ושרטוטים טובים עוד יותר תמצא כאן: http://science.howstuffworks.com/bearing.htm

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• ספונסר פורום
פורסם
"רפד"
מושיק צודק, המונח הנכון לשכבת השמן במייסב החלקה הינו "רפד סיכה".

אורן

• תוכן חדש...