Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7296 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתלבט לגבי קניית סקודה פאביה ,כל פעם כשמזכירים את הדגם נכנס עניין השסתומים

הייתי רוצה לדעת מה תפקידם של שסתומים ברכב?

האם זה טוב שיש בפאביה 16 שסתומים ועל מה זה בעצם מעיד???

תודה

הכל יחסי בעולם...

פורסם

בראש כל צילינדר של מנוע דיזל ובנזין מותקנים שני שסתומים בדרך כלל: שסתום יניקה ושסתום פליטה. תפקיד שסתום היניקה לפתוח מעבר לכניסת אוויר טרי (או תערובת בנזין ואוויר) לתוך הצילינדר, בעוד שתפקיד שסתום הפליטה הוא לפתוח מעבר ליציאת גזי השריפה מן הצילינדר אל צינור הפליטה. השסתומים נפתחים על ידי מנגנון גל הזיזים בעיתוי המתאים ונסגרים באמצעות קפיצים חזקים.

במנועים מודרניים יש יותר משסתום פליטה ויניקה אחד לכל צילינדר, וכיום נפוצים המנועים עם 4 שסתומים לכל צילינדר ואף 5 ויותר. במנוע בנזין הנפוץ במכוניות נוסעים ישנם 4 צילינדרים, אם לכל אחד מהם יש שני שסתומי פליטה ושני שסתומי יניקה הרי בסה"כ יש בראש המנוע 16 שסתומים, שנהוג לציינם בקיצור 16V.

מקווה שמובן. אגב מנוע עם שסתומים כפולים בדרך כלל מוציא יותר הספק ממנוע בעל 8 שסתומים בעל אותו נפח :)

ח חי חיפ חיפו חיפושי חיפושית שלי שלי:)

פורסם

זה מעיד שיש לרכב שתי גלי זיזים מה שאומר שיש יניקה ופליטה יותר טובה מאשר ברכב עם 8 שסתומים, להתחיל להסביר למה זה והכל לא ממש יעזור לך כי אני מבין מההודעה שלך שאת הבסיס אין לך עדיין...

איזה מודל הסקודה שאתה מעוניין לקנות?

ותפקיד השסתומים הוא להפתח ולהסגר ע"י תיזמון יש ברכב הספציפי הזה 8 שסתומי יניקה ו 8 שסתומי פליטה...

ששסתום יניקה נפתח הוא בעצם נותן תערובת של אויר ודלק לתא השריפה ולאחר העבודה של הבוכנה השתסום של הפליטה נפתח וכן הלאה וכן הלאה. בגדול ששסתום יניקה פתוח שסתום פליטה סגור וההיפך.

פורסם

katlani, המודל: פאביה 1.4 אוט' 75 כ"ס שנת 2002

הבנתי שאותו הדגם אבל עם תיבה ידנית יותר מומלץ,כששאלתי אם ידועות בעיות מכניות בדגם עם התיבה האוט' לא קבלתי תשובה (מקווה לקבל אותה כעת:-) )

אני מחפש רכב עם תיבה אוט' כי יש לי הגבלה ברישיון הנהיגה ,אז אם ההבדל היחיד בין שני הדגמים הוא ב"זריזות" (זה מה שנאמר לי בפורום היעוץ) אז אין לי בעיה אם זה!!!

הייתי בפורום היעוץ וקבלתי המלצות טובות על הרכב

שאלתי על השנתון,האם הוא מומלץ או שידועות בעיות מיוחדות בפאביה 2002 אך לא קבלתי תשובה (מקווה לקבל אותה כעת:-) )

דעתכם המקצועית על הדגם חשובה לי מאוד.

הכל יחסי בעולם...

פורסם

למפקד שלי יש סקודה פאביה אם אני לא טועה, בכל מקרה מנוע 1.9 דיזל עם 140K

חוץ מזה שהמנוע בלוי מאוד מאוד כי לא טיפלו ברכב מי יודע מה אין לו יותר מדי תקלות חוץ מנזילה מהשטנגות של הגיר והסתדרה רק לאחר קימבון של מחזיר שמן שהקפיץ בפנים מקוצר.

תכלס הוא נוסע כל יום 300 קילומטר מבאר שבע לראשון וחזרה

ואין לו תקלות ברכב.

זה אני ידוע על סקודה 99 דיזל.

לגבי הבנזין אין לי שמץ למרות ששמעתי שיש להם ראשי מנוע בעייתים מאוד.

לא יודע אם זה בפאביה בנזין שאתה הולך לקנות ככה שאני לא אגיד לך סתם.

פורסם

נדב ,לא פעם ראשונה שאני שומע תשובה כזו,תשובה כזו שמופיע בפורום טכני מבחינתי אומרת שיש בעיה כלשהי עם התיבה האוט' ,האם החשדות שלי מוצדקים או שמדובר בחשש חסר בסיס (=פרנויה) מצידי???

בכל אופן התייעצתי עם רז וזו התשובה שקבלתי

"הספק המנוע זהה בגרסה הידנית ובגרסה האוטומטית.

הבדלי "זריזות" בין תיבה אוטומטית לידנית, במכוניות עם מנוע זהה נובע מ:

1. שימוש יעיל בהילוכים ע"י הנהג:

בגרסה הידנית לך יש שליטה על העברת ההילוכים, ואתה יכול לבחור להשאר בתחום היעיל יותר של הסל"ד בהילוך מסויים.

הגרסה האוטומטית מתוכננת לחסכון - ותעדיף לא להשאיר את המנוע בסל"ד גבוה, אלא להעלות הילוך, דבר שגורם לירידת הסל"ד הבילוך הגבוה יותר, ו"הרחקתו" משיא המומנט.

2. יחסי העברה שונים (אינני מפרט מכיוון שאנני יודע מהם יחסי העברה בתיבות של הפנדה).

3. בד"כ 4 הילוכים בגיר האוטומטי, מול 5 בגיר הידני."

ההבדלים שרז ציין ,הם הבדלים בין תיבה אוט' לתיבה רגילה בכל אוטו (או כמעט כל אוטו),אז למה דווקא כאשר מדברים על סקודה פאביה , מזכירים הבדלים אלה ???

הכל יחסי בעולם...

פורסם

בגדול תיבת הילוכים אוט, מכילה הרבה יותר רכיבים\חלקים. ולכן בלאי רגיל שיש בתיבות יחול על יותר מרכיבים. זה בגדול! מלבד זה תיקון תיבה כזו או שיפוצה יקר הרבה יותר מתיבה רגילה. ולפי נסיוני תיבות של קונצרן "פולקסווגן" שבתוכם הפאביה, חלקם ידועים בשיפוץ תיבות יחסית מוקדם לקילומטר.{פאסאט 100000 ופחות,גולף.}

אני תמיד יעדיף תיבה רגילה. ומהרבה סיבות.

נ.ב

אלו רק עצות למחשבה.

פורסם

נדב, מודה לך על התגובה

אם תרצה לדעת את הדרישות מהרכב שלי יש בפורום יעוץ שירשור על "רכב טוב ב 45000" (אני גם יכל לפרסם פה את הדרישות ואז תוכלו לעזור לי יותר,אבל אני לא בטוח שזה הפורום הנכון לעשות כן)

חבל שאין רכבים יפנים שעונים על הדרישות שלי

כרגע יש לי לנסר בת 13 תיבה אוט' אף פעם הוחלפה,אוטו מעולה,הגיע הזמן להחליף אותו לאוטו קטן יותר וחסכוני

הכל יחסי בעולם...

פורסם

רגישותה של התיבה האוט' עלתה גם כאשר הייתי בפורום היעוץ:?

שאלתי ,האם רגישות של התיבה האוט' הינה מחלתן של כל הגרמניות והתשובה שקבלתי היא:

"הגיר האוטו' רגיש אצל VAG ובנותיו רק עם המנועי דיזל"

דגם שאני מתלבט לגביו הינו בנזין,האם בכל זאת בעיית הרגישות של התיבה קיימת גם בדגם זה??

( שאלתי שאלה דומה בפורום היעוץ ולא קבלתי תשובה:roll: )

הכל יחסי בעולם...

פורסם

אין דבר כזה רגיש.

יש בעיה(לא בדיוק בעיה..) שבחלק מהגירים של קבוצת VAG כמו באוקטביה, הקולר שאמור לקרר את הגיר בזמן פעולה, לא תמיד מספק את הסחורה.

ובימים חמים כמו בישראל, ואו במהלך עבודה מאומצת של תיבת ההילוכים(נסיעות ארוכות בעיר,עליות,ירידות וכו') פשוט מתקינים קולר חיצוני נוסף.

באוקטביה (הדגם הראשון ולא ה2) כמעט כל רכב התקין קולר חיצוני לגיר.

לגבי הפאביה אני לא מכיר את זה, אבל בגדול הכי נכון יהיה לשאול נהגי מוניות בעלי רכבים דומים(אוטו') כי בד"כ הם יוכלו להעיד לך על תקלות מוכרות יותר טוב מכל אחד אחר...

under construction..

• תוכן חדש...