Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7301 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום לקחתי את האוטו החמודי שלי לטיפול 46,000 (זה אמור להיות 45, אבל לא יצא :wink: ).

מדובר בדייהטסו סיריון 1.3, 2004.

בקיצור הלכתי למוסך הקרוב למקום מגורי.

מוסך מוטורס ראשל"צ.

המוסך הזה הוא מוסך מורשה יבואן לכול סוגי הרכב ביקום (בערך) - דיהטסו, דייהו, פיאט, אלפא, לנצי'ה, לנד רובר ורובר.

עכשיו אני לא תומך נלהב של לרוץ מוסכי יבואן, אני מאמין במוסך טוב ולא במוסך מורשה (אם המורשה טוב, אז הכי טוב, אבל לצערנו לא תמיד זה כך).

בקיצור הגעתי בבוקר לפקידה של המוסך, שלום שלום, היא אמרה לי שהטיפול הוא טיפול קטן, אבל מכיוון שעברו שנתיים יש להחליף גם נוזל קירור ונוזל בלמים. סבבה, תחליפו. (עד כאן מקצועי והוגן לחלוטין).

כמובן שגם קראתי את שרשור מיליארד ואחת טיפים לשמירת הרכב, כך שלא יישאר לך זמן לעשות שום דבר אחר, בהם איציק כתב שכדאי מאוד להחליף שמן ת"ה אוטו' בתדירות גבוהה יותר וגם את הפילטר.

אז אמרתי יאללה נגדיל ראש, נשאל.

צריך להחליף את שמן תיבת ההילוכים פעם ב-90K ק"מ או 6 שנים, עלות ההחלפה 200 ש"ח (שמן + עבודה) - לא מחליפים פילטר!!! (מה, מה פתאום? מי אמר לך שמחליפים גם פילטר?!).

בכל מקרה הוא אמר לי לעשות מה שבא לי, אם אני רוצה להחליף סבבה, אם אני רוצה להיצמד להוראות היצרן (מה הוא כבר מבין, רק ייצר את האוטו) גם סבבה, להודיע לו רק.

אמרתי נחכה קצת ונחשוב.

טוב, מפה לשם הוחלף השמן, ואז לתדהמתי ראיתי שהמכונאי מוסיף טיפ'לה נוזל קירור, שואב את נוזל הבלמים בעזרת משאבה מהמיכל הקטן שמחזיק אותו בתה המנוע, מוסיף קצת ומתחיל לסגור הכל. :bugeyed:

ישר רצתי למנהל עבודה ואמרתי לו: :nono: . אמרנו מחליפים, לא מוסיפים....

הוא התנצל מייד ואמר לי שאני צודק, הנוזל ירוקן במיידי ונוזל הבלמים ינוקז כמו שצריך דרך יציאות ניקוז או משהו כזה...:roll:

בקיצור נפתח הפקק מתחת לרדיאטור, הנוזל האדום נשפך, ומילאו חדש.

הגלגלים הורכבו ואז המכונאי נזכר לנקז נוזל בלמים מהצינורות, הוא פתח את צינורות הבלם רק מאחורה - ניקז מעט נוזל, נשפך על הגלגלים, הוא שפך מעט מים לנקות את זה, הוסיף קצת שמן ברקס במיכל שבתא המנוע וזהו.

:mm_mad:

הלכתי למנהל המוסך ואמרתי לו שזה קצת לא נראה לי :agrue: .

1. שמחליפים נוזל קירור לא נהוג לנקז אוויר דרך פתחים שיש עליהם את הסימון H הנמצאים על צינורות מתכת, תוך כדאי הפעלת חימום ברכב?! הוא אומר שלא וזה שטויות.

המכונאי אמר שאלו בכלל צינורות של המזגן :?

והוא ניקז את האוויר ע"י כך שהוא לא סגר את הפקק של הרדיאטור ונתן למנוע לעבוד קצת וכך האוויר עולה אוטו' למעלה.

2. האם יש לנקז את נוזל הבלמים בכל 4 הגלגלים, או רק האחוריים? אני לא כ"כ מבין איך זה הולך.

מישהו כאן יכול לומר לי שאני סתם הוזה והכל כאן בוצע כשורה ונהוג במקומות אחרים?!

פורסם

המשך:

בקיצור - בכלליות תדעו לכם שאני ממש לא לקוח ניג'ס ומאוד קל לרצות אותי.

אבל אני מצפה שאם אני מגיע למוסך מורשה יבואן אני לפחות יקבל את מה ששילמתי עבורו.

רק שיהיה ברור - אם לא הייתי עוקב אחרי המוסכניק אז היו מחייבים אותי עבור החלפת נוזל הקירור והבלמים והייתי סמוך ובטוח שהם הוחלפו ובשנתיים הבאות הייתי נוסע על אותו נוזל קירור ונוזל בלמים ישן, גם אחרי ששילמתי על הדברים הנ"ל.

לדעתי זה חמור מאוד וזה כשלעצמו סיב מצויינת לא לחזור למוסך הזה יותר לעולם.

אני יוסיף גם את פירוט העבודות והעלויות שבוצעו:

עבודות:

טיפול: 232 ש"ח.

בדיקת מחשב - ללא חיוב.

בדיקת בלמים - ללא חיוב.

חלקים:

שמן מנוע חצי סינטטי 10/40 מתוצרת סונול - 160 ש"ח!!! (קיבלתי הנחה של 20%, אפילו בלי לבקש וזה יצא לי 130...). במחיר הזה הייתי קונה חתיכת שמן איכותי. אבל זו זכותם לבקש את המחיר הזה ואין לי תלונות על כך.

מסנן שמן - 69 ש"ח.

אטם ר' שמן - 11 ש"ח (אטם בתחת שלי, זה השייבה).

מי קירור - נוזל קירור משהו בסט של טלקר (זה הכי טוב זה - ע"פ המחסנאי) - 98 ש"ח.

נוזל בלמים - של דלפי (היה פינגויין רשע כזה לא?!) - 50 ש"ח.

נוזל שמשות - הם הכניסו לי בערך 5 טיפות - 7.80.

BG-K44 - אני מאוד מבסוט שהם נותנים לי את זה כל טיפול, אם הייתי צריך ללכת תקנות לבד יש מצב שלא הייתי עושה את זה, בכל מקרה המחיר גם סביר יחסית 82 ש"ח - כמו ברוב חנויות החלפים. (שמתי על מיכל ריק וישר הלכתי לתדלק).

בנד פלסטיק (אזיקונים יענו) - ללא חיוב.

סה"כ (טיפול קטן נא לזכור) - 750 ש"ח! (וזה אחרי הנחה מדהימה של 10% על עבודות! - כאילו 20 ש"ח הנחה...).

פורסם

קרעו אותך במחירים , לקחו כפול על כל נוזל ששמו ואף יותר.

לגבי ניקוז שמן ברקס, כשאני עשיתי ניקוז לברקסים אצלי לפני כ שנה, הלכתי למקום שמתעסק רק בברקסים ( נקרא "המלטש" ), הוא פירק ברגים ב 4 גלגלים, רוקן לי את כל השמן מ 4 גלגלים ובאותו הזמן גם הוסיפו , כך שהכל יצא מהמערכת, הוא הוריד שם 3 בקבוקונים של שמן ברקס , וחייב אותי על 60 שקל עבודה + 60 ש"ח על השמן.

מקצועי לחלוטין וכך זה אמור להתבצע.

החליפו לך שמן ולקחו 750 ש"ח , פשוט לא ייאמן.

כל הטיפול הקטן הזה לא היה אמור לעבור את ה 350,300 שקל מכסימום.

פורסם

זה בסדר, מוסכים לא אמורים לטפל לך באוטו, הם אמורים לקחת כסף על זה שאתה חושה שהם מטפלים לך באוטו... ממש כמו אצל פסיכולוג...

ואם אתה לא מבין יותר מידי, בסוף אתה יוצא עם הרגשה טובה...

קרה לי את אותו הדבר עם מוסך מורשה של מזדה... מילאו יותר מידי שמן, לא עשו פלאש, ולא החליפו פלאגים למרות שאמרו והיה כתוב שכן...

אחרי זה מנהל המוסך מיתוכך איתי תוך כדי שאני מראה לו את הפלאגים הישנים...

אי אפשר להיות צודק איתם, רמאים מנוסים ניקראים ככה כי יש להם ניסיון של שנים בהונאה...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

GL-10 - על מה אתה מדבר?

החליפו לו שמן מנוע + מסנן, מי קירור, נוזל בלמים ושמו K44. זה לבד, אם תקנה את החלקים בעצמך, יכול בקלות לעלות לך 300 ש"ח. על זה צריך להוסיף רווח של מוסך (מה לעשות, ואם K44 בחנות חלפים עולה 65, הגיוני שבמוסך זה יעלה 30% יותר) וכמובן - עלויות עבודה (שסבירות בהחלט ביחס למה שבוצע - 1.2-1.5 שעות?). בקיצור - המחיר באמת לא נורא ואיום למוסך מורשה. בכל הנוגע למקצועיות המוסך - קטונתי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אהלן

לדעתי המחיר ששילמת הוגן.

לגביי רמת המקצועיות: פנה ישירות למחלקת שירות הלקוחות של היבואן ובקש פגישה עם נציג שירות ארצי במוסך שביצעת בו את הטיפול. תכין רשימה מסודרת ומודפסת של הדברים שלא משביעים את רצונך בתפקודו של המוסך שאיתם תגיע מוכן ומסודר לפגישה עם נציג השירות הארצי.

לגביי השמן: יש באפשרותך להביא את השמן למוסך כל עוד הוא עומד בתקן ודרגת האיכות שהרכב צריך.

איתמר ג'ורג'.

פורסם

על זה צריך להוסיף רווח של מוסך (מה לעשות, ואם K44 בחנות חלפים עולה 65, הגיוני שבמוסך זה יעלה 30% יותר)

רוני

65 ש"ח בחנות החלפים כבר כולל מס אשכנזים.

המוסך מקבל על המחיר הזה 20 אחוז הנחה במינימום.

פורסם

לדעתי לא קרעו אותך כלל (ואם בצעו עבודה טובה -לדעתך לא- אז סביר )

סתם ככה כדי שתירגע:

באופל אסטרה החלפת שמן ממסרה אוטומטית -300 שח!

למה? ככה משתמשים בשמן יעודי בלבד..........................

האוטו שלך זול יחסית לאחזקה .

יובל.

שמר זה לא מס אשכנזים זה מס יוצאי מזרח אירופה המאוחדת:))))))))))))

פורסם

למה? ככה משתמשים בשמן יעודי בלבד.........................."

זה מה שסיפרו לך, לא בהכרח נכון .

יואיל בבקשה כבודו לספר לנו במה שונה השמן ממסרה של אופל משמן ממסרה של רכב אחר?

תודה.

פורסם

חבר'ה - אני לא מתלונן על המחירים.

ככה זה במוסך יבואן ואין לי בעיה עם זה. ידעתי למה אני נכנס.

בסובארו שלי אני עושה טיפול ענק ב-400 ש"ח.

השאלה שלי היא אחרת - האם החלפת נוזל הקירור ונוזל הבלמים בוצעו כהלכה או שלא?!

פורסם

הפתחים בצינורות המתכת שעליהם כתוב H ו L הם אכן פתחי השירות של המזגן. אין להם קשר למערכת הקירור של המנוע.

בכלל, בסיריונים אין נקודות ניקוז במערכת הקירור.

פורסם

REDBARON, על איזה מוסך מזדה דיברת?

ITAMARG, אפשרי להביא שמן איתך בעקרון... אבל ראית מוסך אחד שאוהב את זה? אותי לא הכניסו לאף מוסך בירושלים אם שמן שלי, עד שמצאתי שפה משוטפת.

ALX, מדובר על רדיאטור חימום של הרכב. כאשר ממלאים נוזל קירור במערכת פותחים את הרדיאטור הפנימי H כדי שיתמלא נוזל קירור ולא יבצר פקק אויר. במקרה הזה החימום ברכב לא יעבוד ויוציא תמיד אויר בטמפרטורה הסביבה.

NAKAMICHI: אין כבר מה לעשות, עשו מה שעשו, לגבי

*) נוזל קירור: תבדוק מפלס בכמה בקרים השבוע ותוסיף במקרה הצורך - זה יספיק.

*) נוזל בלמים: החדש יתערבב אם הישן, לא יקרה שום דבר רע, נקווה שאין פקק אויר במערכת בילום. נסה לנפח יותר את הדוושה ותבדוק בלימה בכמה בקרים השבוע לפני שאתה מאיץ.

אתה יכול פנות אם הבירור לאגוד המוסכים אם אתה חושב שלא טיפלו בך נכון, אבל לפני שאתה עושה את זה תשקול היטב אם נגרם נזק כל שהוא, אחרת תבטר על זה.

בהצלחה!

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

בגלל מקרים כאלה של רמאות, אני מעדיף לטפל במה שנקרא מוסך חצר.

אני מביא את החלקים, עובר עם המוסכניק על הצ'ק ליסט שהוצאתי מהאוטו דטה.

למקרה שצריך ליפט או טיפול בבלמים למשל, אני הולך למוסך מורשה מתאם משרד התחבורה (לא מורשה מטעם היבואן).

וככה עם שאר הדברים ברכב, בעיות בגיר = מכון שמתמחה בגירים אוטומטיים, חיבור למחשב = מכון שמתמחה בדיאגנוזה וכו'

מוסך מורשה לא יראה ממני שקל אחד, וזאת לאור נסיון עם הרכב הפרטי

והמון מקרים עם רכב צבאי בכמה מוסכים מורשים גדולים ומוכרים.

מי שמוכן לשלם על טיפול 10,000 800 שקל, שיבושם לו. אני עושה טיפול כזה ב400 כולל עבודה וחלקים מקוריים, וגם לומד מקרוב לעבוד על הרכב.

פורסם

צודק, זו בדיוק גם דעתי בעניין, רוצה לטפל בברקסים - לך למקום שמתמחה רק בברקסים, רוצה ללכת לטפל במזגן = לך למקום שמתמחה רק במזגנים, רוצה לטפל במערכת הקירור= לך למקום שמתעסק רק ברדיאטורים.

בדיוק באותו אופן שאנשים הולכים לרופאים מומחים, שיש לך כאבי גב - לך לאורטופד ,לא לרופא משפחה.

הרבה יותר קל,פשוט,מקצועי,וחסכוני.

אבל שוב, תמיד יש כאלה שיעדיפו ללכת לרופא כללי כשכואבת להם השן למרות שהם יודעים שזה לא הכי חכם.

פורסם

אבל שוב, תמיד יש כאלה שיעדיפו ללכת לרופא כללי כשכואבת להם השן.

אלה בד"כ אנשים שלא כ"כ מבינים בצד המכאני ברכב ומעדיפים לגשת למורשה יבואן (נתפס בעיניהם כמקצועי ואמין יותר)/חוסר זמן להתרוצץ בין מוסכים שמתמחים במכלולים ספציפיים (הזרקה,רדיאטורים וכו')/פוחדים לאבד את האחריות על רכב חדש.

לגבי מקום שמתמחה רק בברקסים, זה נראה לי קצת הגזמה... כל מוסך מורשה מטעם משרד התחבורה

מורשה לטפל בברקסים, פשוט צריך לפקח עליהם ולראות שלא מעגלים פינות --הלקוח תמיד צודק, גם אם זה אומר לפרק 4 גלגלים בשביל לנקז נוזל בלמים ולבדוק את המערכת.

• תוכן חדש...