Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7361 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי שהשלדה של רכב שטח שונה מרכב כביש, שלרכב כביש שלדה קשיחה ולרכב שטח שלדה גמישה יותר לקפיצות וזעזועים.

לא יודע עד כמה זה נכון אבל אם כן או סתם בכללי. כדאי לקחת רכב שטח ישן לבדיקה?

מדובר בסמוראי 94 אני מניח שכולם כבר עברו הרבה קושי בחייהם ואני מתכוון להעביר הרבה זמן לשיפוץ ולמידה מהקטע הזה אבל מעדיף להזהר בעניין השלדה אז אם באמת השלדה שונה שווה לבדוק או לא קריטי כל כך?

פורסם

סיכוי קטן מאד שהשלדה בעייתית בסמוראי 94. יש מספיק דברים חשובים יותר שצריכים להשפיע על החלטה שלך לקנות, ומכון בדיקה רגיל לא יעזור לך לגלות אותם. מצ"ב קישור לכתבה מקיפה מאד וספציפית על בדיקת סמוראי לפני קנייה שנכתבה על ידי אלון קסלר:

http://www.jeepolog.com/151.html

Jeepolog.com

פורסם

תשמור את הכסף ותעשה בו טיפול לגיפ.

לך למוסך ובדוק את שאר המכלולים של הרכב, השילדה זה דבר אחרון שיעניין אותך בסמוראי.

תאמר למוסך שאתה מעוניין לרכוש את הרכב ולתקן את כל הליקויים אצלו, כך המוסך יבדוק לך את הרכב ויאמר לך בדיוק מה צריך לעשות ותקבל סדר גודל של מחיר, וכמובן כל זה בתמורה לתיקונים שתבצע אצלו.

בהצלחה.

פורסם

לפני קניית רכב אומרים שהדבר הכי חשוב זה שלדה ולהתרחק משלדות דפוקות, לפחות רכבי כביש.

למה דווקא בסמוראי שלדה לא צריכה לעניין אותי?

פורסם

זה לא רכב כביש. אני לא אומר שהשלדה לא חשובה, נהפוך הוא. אבל בג'יפים וברכבי שטח פשוטים אחרים כמו הסמוראי, השלדה היא מכלול שלעיתים נדירות ביותר נפגע בצורה משמעותית, וגם אז, בניגוד לרכבי כביש עם שלדה אחודה, קל יחסית לתקן. תאונה שהיצה גורמת לנזק רציני לשלדה היתה גומרת את האוטו כולו. אם האוטו נוסע טוב וישר, השלדה שלו בסדר, בגדול... מכות לקורות רוחב הם דבר די שיגרתי שבדרך כלל לא צריך להיות בעייה, וקורות האורך אוכלות הכל. יותר חשוב לחפש ולאתר סדקים וחלודות במקומות האופייניים, ובכתבה הנ"ל של אלון יש הסברים ותמונות די ממצים. קבל קישור לדיון בדיוק על השאלה הזאת של פגיעת שלדה בסמוראי מהפורום שלנו, אני מקווה שזה יענה לך יותר לעומק. ויש שם גם עוד דעות, שונות משלי.

http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=12594

Jeepolog.com

פורסם

זתו'מרת שאם אני יתקל ברכב עם שלדה שכדי להתרחק אז זה יהיה משהו בולט שאפשר לראות בעין?

ועוד משהו? אם היה מכה או עיוות ותקנו אותו עדיף עדיין להתרחק כמו בפרייבט או שתיקון זה תיקון ולא נורא?

פורסם

אני אומר לך שתצא מהאינטרנט, פתח לוחות מודעות, ותתחיל לחפש ולבדוק סמוראים, את הבדיקות הראשוניות תעשה על פי הכתבה הנ"ל של אלון. אין לך ממה לפחד, ואין לך מה לבזבז כסף על מכונים - אולי בסוף בסוף אחרי שתמצא משהו שמתאים לך וממש לפני שאתה סוגר את העסקה.

Jeepolog.com

• אחראי פורום
פורסם

גם אני מאוד חששתי ממצב השלדה כשהחלטתי לקנות סמוראי.

מהר מאוד, וביעוץ עם הפורומים הנ"ל , הבנתי שזה באמת הדבר האחרון לדאוג לו.

סתם שתדע - הסמוראי שקניתי לבסוף (88') היה יד 13 אצלי, יד ראשונה בהשכרה ,

הספיק לעבור אי אילו ק"מ , שיפוצי מנוע , גיר וטרנספר - אבל השלדה ישרה כמו פלס.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אתה יכול לקחת רק לבדיקת שלדה אם זה מה שמטריד אותך (זה גם עולה הרבה פחות...)

באופן אישי אני לא ממש מאמין בבדיקות מכון, רוב הסיכויים שרכב מודל 94 יצא שם לא תקין

קח את הכתבה מג'יפולוג, תעזר בחבר שמכיר סמוראים/מוסך שמכיר ובהצלחה...

סער.

פורסם

תודה נראה לי שאני באמת יקח אותו רק לבדיקת שלדה אולי גם מנוע וזהו אם זה אפשרי

שאלה ל itaysamurai

אתה מבסוט מהסמוראי שלך,איך הוא בדלק? אמינות? ממליץ? תכלס אני מגביל את עצמי לשנת 94 בגלל שמאז זה הזרקת דלק ולא קרבורטור, לא יודע מה יש לי נגד קרבורטורים אבל בכל מקרה זה נראה לי עדיף.

פורסם

כשתנסה לעלות מכשול בזווית חזקה, והמאייד ישגע לך את המנוע ויכבה לך אותו, וגם יקשה עליך מאוד להניע שוב את הרכב, אתה תקלל את הרגע שוויתרת על ההזרקה, כמו גם באלף סיטואציות אחרות שמאייד ישגע אותך, ויאלץ אותך להתרכז בו ובשמירת המנוע חי, במקום להתרכז בנהיגה.אז במקום להיכנס לפרויקט קשה ויקר, כמו שנכנסנו אני ועוד רבים וטובים, של השתלת הזרקת דלק ברכב מאוייד, תעשה לך טובה גדולה ותלך על רכב שהוזרק מלכתחילה.

פורסם

ההשוואה בין קרבורטור להזרקה היא אכן בעייתית.

לכ"א מהם יתרונות וחסרונות, יתרון הקרבורטור הוא הפשטות, מערכת הדלק פשוטה וניתנת לתיקון בשטח בקלות יחסית (כך גם הטיפולים בה, קל לבצע טיפולים לבד)

מצד שני, מערכת ההזרקה מאפשרת פעולה יעילה יותר, אין בעיות הנעה בבוקר קר (אני לא יודע אם בסמוראי קרבורטור יש, אבל בהזרקה ודאי שאין) ואין בעיות של מנוע כבה בשיפועים.

מניסיון עם סוזוקי (6 שנים עם ויטרות), אף פעם לא היו לי בעיות עם מערכת ההזרקה (לא כאלו שתקעו אותי בשטח בכל אופן, פעם אחת החלפתי משאבת דלק)

במצבך, אם הייתי יכול, הייתי בוחר בהזרקה (ד"א, בעבר הרחוק היה לי סמוראי 1000 קרבורטור...).

סער.

פורסם

אז כנראה זה עדיף לחכות ולחסוך עוד קצת.

אבל 25000 ש"ח לשנת 94 זה לא הרבה?

בנוסף לזה שכמעט כולם נותנים מחירים גבוהים בהרבה ולפעמים מחירים ממש מצחיקים.

פורסם

אני שילמתי 58K ש"ח על רכב שלפי המחירון של יצחק לוי היה צריך לעלות, לפני שיפורים, כ37K ש"ח .

הבעלים שלפניי קנה את הרכב , סטנדרטי, במחירון (מחירון יצחק לוי נקוב, לפני הורדות) , השקיע תוך שנה וחצי מעל 20K ש"ח בשיפורים ומכר אותו לי.

זה הרבה? זה קצת? אלו לא שאלות שמישהו יכול לענות לך. זו רק החלטה שלך. הדבר היחיד שאתה כן חייב לעשות זה לוודא שאתה לא משלם הרבה יותר מדי מעבר למחיר הרכב האמיתי בשוק (לא מחיר הרכב במחירון) ובשביל זה אתה צריך לעבור 5-6 כלים, לבדוק מה מצבם ומחירם, וכך לקבל תמונת מצב עדכנית על המחיר הנכון לרכב כזה.

• אחראי פורום
פורסם
תודה נראה לי שאני באמת יקח אותו רק לבדיקת שלדה אולי גם מנוע וזהו אם זה אפשרי

שאלה ל itaysamurai

אתה מבסוט מהסמוראי שלך,איך הוא בדלק? אמינות? ממליץ? תכלס אני מגביל את עצמי לשנת 94 בגלל שמאז זה הזרקת דלק ולא קרבורטור, לא יודע מה יש לי נגד קרבורטורים אבל בכל מקרה זה נראה לי עדיף.

קודם כל, הייתי מבסוט... מכרתי אותו בצער לפני כשנה.

אחרי כשלוקחים בחשבון את החסרונות שלו כרכב יום-יומי , מדובר ברכב מצויין ומהנה!

קיבלתי אותו קצת מוזנח , צרך משהו כמו 1:6 , אחרי קצת טיפולים וכיוונים הגעתי איתו

ל-1:10 משולב! מחוץ לעיר אפילו יותר מזה.

ביחס למה שעובר רכב שטח - האמינות שלו גבוהה מאוד. במכלולי ה"שטח" מן הסתם

יש יותר בלאי אבל בכל הקשור למנוע/גיר והשאר - הכל עמיד , חזק ואמין מאוד.

המלצה ? -כמו שאמרתי-אם מקבלים בהבנה חוסר נוחות,בטיחות "קצת" מוגבלת וביצועי כביש

חלשים - מקבלים רכב שטח אמיתי!

אגב, שלי נמכר בכמעט 19,000 ש"ח , אז 25,000 למודל 94 זה סביר בהחלט.

בהצלחה!

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תוכן חדש...