Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

יש לי סובארו DL שנת 93 ופתאום נכבתה לי התאורה בלוח השעונים. הנורות של האיתות וכו' כן עובדות.

האם יש שם כמה נורות?

יכול להיות שכולם נשרפו ביחד?

אם כן - איך מחליפים? איך מפרקים את לוח השעונים?

כמה זה אמור לעלות במוסך? (אם זה זול אני אלך למוסך).

תודה רבה וחג שמח.

פורסם

לאיזו תאורה אתה מתכוון? דלק?חום מנוע? ספידומטר?

האם בזמן שאתה מכניס מפתח לסוויץ ומסובב חצי סוויץ, האם הנורות של המצבר,שמן וכו(האדומות בחלק התחתון), האם הם דולקות או לא?

אין דבר כזה שכולם נשרפו לך.

פורסם

אני מתכוון לתאורה הכללית שמאפשרת לראות את המחוגים של הספידומטר, המחוג של הדלק וכו'... שאר הנורות הספציפיות דולקות.

פורסם

יש שם כמה מנורות אני יודע שלמד המהירות יש לפחות 2, לי יש סובארו לגסי 92 וכאשר שאלתי במוסך על עלות החלפת נורות הוא אמר שזה די גבוהה כי צריך לפרק את כל הפנל ולא רק את הפלסטיק המגן.

אני לא יודע האם הפרוק ב DL הוא גם מסובך, אך נסה לתת כמה מכות קלות על לוח השעונים לפעמים זה עוזר ולפעמים לא .

יואב

פורסם

ברכב הכל יכול להיות...

בכל מקרה, עדיף לתת לוח שעונים למכון ספידומטרים ולא מוסך.

מהיכן אתה בארץ? נוכל להפנותך למקום מומלץ וקרוב.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה רבה יואב ואיתמר !

אני גר ליד גדרה, רחובות.

נ.ב. - איך יכול להיות שנשרפו כל הנורות ביחד? בדקתי בלוח הפיוזים, ואף אחד לא שרוף.

פרט קטן: התקנתי רדיו דיסק, ומאז זה קרה. לא ניתקתי שום חוט או משהו כזה.

פורסם

יכול להיות שהיה קצר רגעי ששרף אותן, יכול להיות שאחד מהחוטים נמשך קצת והפסיק את המגע שמפעיל את הנורות בלוח שעונים ויכולות להיות עוד הרבה סיבות (ויכול להיות שזה בכלל לא קשור להתקנה של הרדיו-דיסק).

ברחובות אני לא מכיר מכוני ספידומטרים (אולי דוד מזר מכיר), אבל בחולון יש את "המחוון ספידומטרים" המקצועי, האמין והמומלץ.

תריץ חיפוש כאן בכדי לקבל את הכתובת והטלפון או ב musach.co.il.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לפרק את הלוח שעונים בסובארו דיאל , זה 10 דקות עבודה.

לא הגיוני שנשרפו כל הנורות בלוח שעונים בייחד.

מאחורי הלוח יש קונקטורים , כנראה שאחד מהם לא נוגע כ"כ טוב .

פרוק השעונים זה מאוד פשוט,תעשה חיפוש בפורום לגבי פירוק של לוח שעונים בסובארו.

פורסם

בניגוד לעצתו של MSDS, הייתי מציע ללכת פעם ראשונה למכון ספידומטרים ולראות איך מקצוען מפרק. תזוזה אחת לא במקום של הלוח ויכול להגרם נזק רציני ויקר מאוד.

איתמר.

פורסם

אולי זה נכון, אבל מה זה "פעם ראשונה"? זה לא דבר שעושים כל יומיים. הלימוד הכי טוב הוא הניסיון.

אני אוהב לעשות דברים גם אם אין לי מושג עליהם, בגלל זה התייעצתי אתכם, אנשים. לדעתי זה הלימוד הכי טוב. כמובן שצריך לפעול בזהירות, ולקחת סיכונים אם צריך.

בכל אופן תודה רבה.

פורסם
בניגוד לעצתו של MSDS, הייתי מציע ללכת פעם ראשונה למכון ספידומטרים ולראות איך מקצוען מפרק. תזוזה אחת לא במקום של הלוח ויכול להגרם נזק רציני ויקר מאוד.

איתמר.

שום נזק, אני פרקתי כמה פעמים, העסק מתפרק וחוזק למקומו כמו גדול,זה סובארו אל תשכח,, סה"כ יש לך 4 ברגים לפרק, 2 ברגים בדש בורד מהחלק התחתון שלו - מעל ההגה, + שני ברגים בחלק העליון של לוח השעונים,להוציא את המכסה השחור מעל הלוח , הוא נשלף עם קצת כוח, ואז כבר יש גישה לקונקטורים, פשוט תחזק אותם עם הייד ותבדוק אם יש שינוי.

להוציא את הלוח לגמרי :צריך להוציא 3 קונקטורים מאחורי השעון+פירוק קונקטור של כבל ספידומטר , לפרק 2 ברגים שמחזיקים את הלוח,וכל הלוח פשוט נשלף.

פורסם
אולי זה נכון, אבל מה זה "פעם ראשונה"? זה לא דבר שעושים כל יומיים. הלימוד הכי טוב הוא הניסיון.

אני אוהב לעשות דברים גם אם אין לי מושג עליהם, בגלל זה התייעצתי אתכם, אנשים. לדעתי זה הלימוד הכי טוב. כמובן שצריך לפעול בזהירות, ולקחת סיכונים אם צריך.

בכל אופן תודה רבה.

אני לא יודע איך זה בסובארו אבל לפי דעתי הוא היתכוון לקליפסים ופלסטיקים שנוטים להישבר.

ראה ערך "דשבורד של צרפתיות"...

פורסם

אכן פרקתי את הברגים, אך דא עקא! יש מלא כבלים של המזגן, וכו'... שלא נותנים לי לשלוף את החלק "השחור" החוצה, אז אני לא יכול להגיע לברגים שבחלק העליון של הלוח, למרות שאני רואה אותם.

מה עושים?

פורסם

הפירוק הוא ממש קל רק להוריד כמה ברגים.

אם כבר מדברים על זה אז כשאני פירקתי את הדשבורד אצלי באוטו היית לי בעיה עם צינורות ואקום למחיצות אוורור. מישהו יודע איך הן צריכות ליהיות שם מאחורה מה מחובר למה?

חוץ מהבעיה הזאת לא היו לי שום בעיות לפרק ולהרכיב את הלוח, ואני עשיתי גם בפעים הראשונה.

לגבי הנורות תבדוק אם כל שאר הדברים עובדים כמו שצריך שעון חום ודלק.

• תוכן חדש...