Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7385 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ועוד נתון שלא נכנס למשוואה בניסוי שלך. חום המנוע, בנסיעה איטית המנוע מתחמם יותר מאשר הוא עובד בסרק.

תוסיף לזה פקקים וכדומה, וקיבלת את גזי הפליטה של הרכב מלפניך, שלא ממש עוזרים, בלשון המעטה, לקירור המעבה.

אבל, זה גם תלוי איזה מערכת מיזוג יש לך, כידוע, יש דגמי רכב שהמזגן מקפיא, ללא תנאים. ויש מזגנים, שתפוקת הקירור שלהם "צולעת".

ולעניין השרשור, לא נראה לי שיהיה הרבה הבדל, בצריכת הדלק, אם אבחר במהירות מפוח הנמוכה או הגבוהה.

אבל הכל דיבורים, תעשה ניסוי ותעדכן, (אם בא לך להזיע קצת הקיץ:-) ).

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם הטרמוסטט שנמצא בתא הנוסעים מתריע על ירידה בקור, והטרמוסטט שיש בסוללה מודיע שמספיק קר, המדחס לא נכנס לפעולה? האם יש כל כך הרבה טרמוסטטים?

פיספסתי משהו? משהו לא הבנתי?

אצלי יש עוד טרמוסטט בתא הנוסעים שמכוון עליו מאוורר קטן, כמובן שלא רואים אותו, אבל הוא נועד למצב אוטומטי של המזגן, מעין בקרת אקלים אפריקאית, זאת אומרת שאצלי יש 3 טרמוסטטים?

דרך אגב, לצורך העניין אני אבדוק מחר עם סטופר...

פורסם
ברוב המערכות מיזוג המודרניות קיים מדחס מזגן בעל ספיקה משתנה, כך שהמזגן לא מתנתק יותר, ואז רק העומס על המנוע משתנה במעט במצבי הקירור השונים...
במדחס רגיל הספיקה משתנה ע"פ מהירות המנוע (בגלל זה כדאי ליסוע בהילוך ראשון עד שמרגישים את המדחס מתנתק בפעם הראשונה אם רוצים קרור מהיר בהתחלה).

אני לא יודע למה התכוונת (אולי למדחס עם 2 מצבי טרמוסטט כמו שהזכרתי) אבל גם אם העומס על המנוע משתנה הרי שככל שהמפוח עובד מהר יותר תהיה דרישה מצד המערכת ליותר גז דחוס והעומס הגדל על המנוע, כטענתך, יתבטא בצריכת דלק גבוהה יותר.

פורסם

במדחס ספיקה משתנה, אין טרמוסטט, והוא אינו מפסיק לדחוס, רק כמויות הגז שהוא דוחס משתנות (ספיקה).

כמובן, שכאשר הדרישה לקירור היא נמוכה, לדוגמא ביום קריר, הוא יעבוד בספיקה נמוכה יותר, והעומס על המנוע יקטן, אבל מעט מאוד.

אני יכול לסכם את הנושא בעניין הבא, בהפעלת מזגן ביום חם, ולא משנה איזה מדחס (ספיקה קבועה או משתנה), תצרוכת הדלק תעלה ביחס להפעלת מזגן ביום פחות חם.

פורסם
ארז' date=' שוב, אין טרמוסטט בתא הנוסעים...[/quote']ארז מתכוון לטרמוסטט של בקרת האקלים. ברכבים עם בקרת אקלים יש טרמוסטט בתא הנוסעים(יותר מ 1 אם בקרת האקלים היא מפוצלת) .

במכונית שלי השליטה עובדת גם בעזרת ערבוב אויר מקורר ומחומם (בעיקר בחורף) וגם באמצעות שליטה על מהירות המפוחים, אני לא יודע איך זה במכוניות אחרות.

פורסם
אני יכול לסכם את הנושא בעניין הבא, בהפעלת מזגן ביום חם, ולא משנה איזה מדחס (ספיקה קבועה או משתנה), תצרוכת הדלק תעלה ביחס להפעלת מזגן ביום פחות חם.
ובהפעלת המפוחים במהירות גבוהה, ולא משנה איזה מדחס (ספיקה קבועה או משתנה), תצרוכת הדלק תעלה ביחס להפעלת המפוחים במהירות נמוכה (בהנחה שהימים חמים באותה מידה).
פורסם
ארז מתכוון לטרמוסטט של בקרת האקלים. ברכבים עם בקרת אקלים יש טרמוסטט בתא הנוסעים(יותר מ 1 אם בקרת האקלים היא מפוצלת) .

במכונית שלי השליטה עובדת גם בעזרת ערבוב אויר מקורר ומחומם (בעיקר בחורף) וגם באמצעות שליטה על מהירות המפוחים, אני לא יודע איך זה במכוניות אחרות.

דווקא לא, דיברתי על טרמוסטט של מזגן רגיל לחלוטין, ואני יכול להשבע שכשפירקתי תא ככפות במגנום, היה שם טרמוסטט, ואולי אני הוזה? יכול להיות שאני לא זוכר נכון, אבל... אני לא מתווכח בנושא הזה, כי קטונתי.

פורסם

רבותי, אתם קצת מתבלבלים.

ברכבים עם בקרת אקלים מבוקרת מחשב, יש שלושה חיישני טמפרטורה, ולפעמים גם טרמוסטט על המאדה. מהסיבה שחנן הסביר קודם.

פורסם

אופן עבודת המזגן וצריכת הדלק + בלאי.

כרשר אתה מפעיל מפוח ללא לחיצה על מתג A/C (ברכבים אמריקיים זה לא כך) אתה מפעל מאורר פנימי של הרכב ומעמיס את האלטרנטור , וכך אתה מעלה את צריכת הדלר במעט. באמריקיות אתה בכול מצב מפעיל מדחס ברגע שמפעילים מאורר. כאשר אתה מפעיל מתג A/C אתה מכניס לעבודה מאוררי מנוע + ומדחס (בחלק מהרכבים המאוררים של המנוע עובדים במהירות נמוכה ורק כאשר הלחץ במערכת עולה המאורר עובד במהירות גבוהה) . כאשר אתה מכון את המזגן לטמפרטורה נמוכה המדחס עובד עד שבמאייד הטמפרטורה תגיע לחום /קור הדרוש. כאשר המפוח (מאורר פנימי) עובד במהירות נמוכה והקור על מקסימון ובצירקולציה פנימית נקבל את הקירור הטוב ביותר (כמות אויר שעוברת במאייד ביחידת זמן גבוהה האויר מתקררת יותר) .

צריכת דלק: צריכת הדלק בגבוהה ביותר היא כאשר המפוח עובד על מקסימום והקור על מקסימום (עומס מקסימלי ובחוץ 40 מעלות צלזיוס).

בלאי הגבוה ביותר בערכת: כרשר המערכת עובדת במקסימום עומס.

מפוח שעובד במקסימום מהירות צורך בין 15-30 ובלאי המקסימלי של מפוח הוא כאשר הוא עובד במקסימום מהירות.

כאשר אתה מפעיל מזגן אתה מעמיס את המנוע עלידי האלטרנטור שחייב לספק זרם למפוח, למאוררי מנוע , ולקלץ' המדחס. וכמובן עבודת המדחס מעמיס את המנוע גם כן.

העבודה החסכונית והיעילה ביותר של המזגן היא : עם כניסה לרכב לפתוח חלונות ולהפעיל את המפוח על מקסימום ,וללחוץ על מתג A/C וצירקולציה פנימית , כעבור כדקה כאשר החום הגבוהה ששורר ברכב יצאה לסגור חלונות , כעבור כ 3 - 5 דקות להנמוך את מהירות המפוח לדרגה 2 (בינוני) ועוצמת הקור תעלה ותיתן את מקסימום הקירור ברכב. בתוך העיר לעבוד עם צירקולציה פנימית בילבד , מחוץ לעיר בנסיעות ארוכות יש לפתוח מידי פעם את הצירקולציה כידי להכניס חמצן טרי לרכב.

קייץ נעים ובטוח לכולם.

המדחסים עם ספיקה משתנה נועדו לספק את אותו כמות הקרר למערכת ב800 סלד וב3500 סלד .

הטרמוסטת נועד למנוע קיפאון במעייד. כאשר מאייד קפוא אין מעבר אויר והלחץ במערכת גבוהה.

ברכבים עם בקרת אקלים יש כמה חישני טמפרטורה של הסלון שמוזן למחשב אבל זה לא טרמוסטת.

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם
כל זה' date=' כמובן כשמדובר על מזגן מסורתי. לא בקרת אקלים.[/quote']

מה ההבדל? מזגן זה מזגן, או שאני 'משחק' עם הכפתורים עד שיהיה לי נעים ונוח ברכב, או שמחשב בקרה מבצע זאת. כך או כך , טרמוסטט יכול להיות גם ברכב עם בקרת אקלים. ותצרוכת הדלק תושפע באופן דומה, לרכב עם או בלי בקרת אקלים.

פורסם

יש הבדל, והבדל גדול: ברכב עם מזגן מסורתי, בשביל להעלות את הטמפ' של האוויר שיוצא מהפתחים, אתה מערבב אוויר חם עם אוויר קר, והמדחס עדיין פועל. ברכב עם בקרת אקלים יש מערכת חכמה יותר, שגם מנתקת את המדחס כשצריך, וכך נחסך דלק.

פורסם

בבקרת אקלים מדחס המזגן לא מתנתק, (אלה אם ניתקת אותו יזום עם הכפתור A/C) השליטה על הטמפ' מתבצעת על ידי פתיחה או סגירה מדף הערבול, ושינוי מהירות המפוח.

• תוכן חדש...