Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7406 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בבוקסה כזו :

af_1.JPG

שעשוייה מגומי בלבד, בלי מתכת.

יש לי בית מלאכה שאני יכול לעבוד בו עם כלי עבודה, קומפרסורים, 2 מכונות CNC (טוב בהן אני לא כל כך יכול להשתמש), רתכת פשוטה, מסור סרט, מכבש קטן - לא חסר כלים.

נניח שאני משיג בוקסה אחת כזו ועושה ממנה תבנית נקבה בגבס.

האם מישהו מכיר חומר שאותו אפשר לצקת לתבנית ולקבל את החלק בגומי/נאופרן/סיליקון או משהו בסגנון ?

אולי יש לכם רעיון אחר איך "משכפלים" חלק כזה ?

זה לא צריך לעמוד בחום או מאמצים גדולים, כולה מדובר בגומיה שבאה על מוט מקשר בין המנוע לשילדה בסוד, שהיום בכלל אין לי אותה וזה לא מפריע במיוחד. לא אכפת לי גם שתהיה קצרת חיים, מקסימום אני אצוק כל חצי שנה עוד אחת...

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

תודה רבה - אבל לא שאלתי איפה להשיג ולמי יש מפוליאוריתן.

אני יכול להשיג כאלה בוקסות כמה שאני רוצה, אבל בגלל שאני קמצן מאניאק דווקא בא לי לקנות רק אחת ולשכפל אותה. מי שיודע לעזור בזה - אהלן וסהלן.

פורסם

החומר הנכון לשימוש הוא פוליאוריתן.

תמצא כזה אצל זגגים המשתמשים בו להדבקת שמשות.

אזהרה- אין ההנהלה אחראית על שימוש בחומר זה.

חומר דביק בד' הידיעה ולכן השתמש בכפפות.

אם נדבקת בחומר אל תשתמש באנטביוטיקה אלא בזז קל להסרה.

כל טוב

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

בוקסות כאלה עושים במכבש מתערובת גומי לגיפור שהוא כמו בצק די קשה. את התערובת מכניסים לתבנית שמחוממת מראש לטמפ' של כ 200 מעלות (לפי סוג האלסטומר) ומכניסים למכבש גיפור שלוחץ את התבנית בחום. אחרי כ 10 דקות תקבל גומיה מוכנה שצריכה לעבור עוד ניקוי וטיפול תרמי של כשעה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אבל בגלל שאני קמצן מאניאק דווקא בא לי לקנות רק אחת ולשכפל אותה. מי שיודע לעזור בזה - אהלן וסהלן.
למה אתה חושב בקטן? תשכפל את האלפא כולה!

dirty old man

need love too

פורסם

על מנת לצקת גומייה אתה חייב תבנית שנעשית בחריטה,ולמרות שזה נראה פשוט,התבנית חייבת להיות מורכבת מ 3 חלקים,על מנת שניתן יהיה לחלוץ את המוצר לאחר הכבישה.

את הגומייה יוצקים ב 150-155 מעלות,ב 200 היא פשוט תישרף.

אגב שי,על איזה "טיפול טרמי" של שעה אתה מדבר!?

עצה-חפש גומייה כזו מוכנה או משהו דומה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

הבינותתי (ותודה לכולם על המחמאות :-D ).

תבנית מתכת אני לא הולך להכין בשביל זה, אין לי כוונה לגזול את פרנסתו של פרחי :twisted:

האם סיליקון שמשתמשים בו לייצור תבניות, מהמין שהוא נוזלי יחסית ומתקשה למעין ג'לי מוצק יחסית יכול לעבוד ?

• אחראי פורום
פורסם

אלי, יכול להיות שעליתי (בזכותך) על סטארט-אפ...

בעבודה אנחנו משכפלים מידי יום כמעט 10 מוצרים שונים - בתבניות סיליקון!

התהליך פשוט מאוד, אנחנו מזריקים גם גומי (ב"שור" משתנה, עפ"י רצון הלקוח),

והאיכות טובה למדי.

אגב, לחלק כזה נצטרך לחלק את התבנית רק לשני חלקים כדי לחלוץ את הבוקסה החדשה

(בגלל ששני החומרים גמישים כמובן).

אני בעצמי מכניס חלק בזמן הקרוב לשכפול (חלק מהפרוייקט גמר).

אפשר, במחשבה לעתיד, להשתמש בבוקסות מקוריות בתור "מאסטר"

לשכפל סטים מלאים חדשים לגמרי.

פנטזיות, פנטזיות...ועל הדרך לחסוך יותר מ-1000 ש"ח :-D

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

איתי, אני מכיר את השיטה הזו. אשתי עובדת עם חברות של מודליסטים כמו אילן הירש (הירש דגמים) ורוני גרנות, שאני מניח שאתה עובד בתחום דומה לשלהם.

אני לא מכיר את הגומי שאתם מזריקים, הוא מספיק קשה ? איך זה נקרא בשפה המקצועית (אני אולי יכול להשיג).

את התבנית אני מניח אתה עושה בסיליקון, פשוט שופך מסביב לחלק וחותך או עושה חצי וחצי. לא יותר קל בגבס ?

פורסם
על מנת לצקת גומייה אתה חייב תבנית שנעשית בחריטה,ולמרות שזה נראה פשוט,התבנית חייבת להיות מורכבת מ 3 חלקים,על מנת שניתן יהיה לחלוץ את המוצר לאחר הכבישה.

את הגומייה יוצקים ב 150-155 מעלות,ב 200 היא פשוט תישרף.

אגב שי,על איזה "טיפול טרמי" של שעה אתה מדבר!?

עצה-חפש גומייה כזו מוכנה או משהו דומה.

טמפ' הגיפור המומלצת ל SBR ולגומי נטרילי היא 200 מעלות. לגבי הטיפול הטרמי

לגבי הטיפול הטרמי הוא בא לשפר את הזיכרון של הגומי ולהגיע לקשיות הנדרשת. אצלי בעבודה אני מגפר די הרבה גם חלקי גומי שעומדיעם בפני עצמם וגם גיפור עם הדבקה למתכות שונות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...