Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6139 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

קראתי מספר פעמים פה בפורום שעל מנת לבדוק אלטרנטור או מצבר בצורה האפקטיבית ביותר

יש להשתמש בעומס,ז"א לחבר התנגדות למצבר.

האם אני יכול להשתמש בעומס "תוצרת בית"? שזה שרשרת מנורות ובכל פעם שאני רוצה להעלות את

ההתנגדות אני מבריג נורה נוספת של 12 וולט,25/40 וואט,ובמקביל לבדוק את תקינות הזרם ע"י

מד זרם השראתי?

תודה,ארז

בראבה SX 1.6 1997 גיר רגיל

פורסם
תצתרך הרבה יותר מזה ע"מ לבדוק עומס כמו שצריך.

מה הכוונה שאצטרך הרבה יותר מזה?

פורסם
שלום לכולם.

האם אני יכול להשתמש בעומס "תוצרת בית"? שזה שרשרת מנורות ובכל פעם שאני רוצה להעלות את

ההתנגדות אני מבריג נורה נוספת של 12 וולט,25/40 וואט,ובמקביל לבדוק את תקינות הזרם ע"י

מד זרם השראתי?

תודה,ארז

לא צריך חיבורי בית!!!

תניע את הרכב: הפעל אורות דרך (גבוהים) כ 8 Ah. מזגן על מקסימום כ 25Ah, מפשיר אדים חלון אחורי כ 10-15 Ah, מגבים כ 5 Ah ,רדיאו או CD בווליום כ 10-30 Ah / וקיבלתה עומס לפי הנתונים שרשומים. נתוני אילו משתנים לפי סוג ושנת הרכב. חבר וולטמטר למצבר ותרא מפל מתח לפי הפעלת מכשירים + חבר אמפרמטר צבת על כבל ראשי של מצבר וקיבלתה צריכת זרם ב Ah = ( אמפר שעה)

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם

יצחקי מטעה אותך כי כשאתה מדליק את צרכני הרכב יש זרימת זרם מהמצבר אל הצרכנים ובאותו הזמן יש זרימת זרם מהאלטרנטור לכוון המצבר כך שמד הזרם יראה לך רק את ההפרש שבין הזרמים, כלומר עדיין יהיה זרם טעינה אל המצבר אך מופחת ולדוגמא:

נניח שהאלטרנטור הנו של תפוקה מירבית 90 אמפר ובזמן שהפעלת את כל צרכני הרכב יש תצרוכת של 40 אמפר והאלטרנטור מייצר רק 70 אמפר אז על מד הזרם ההשראתי המורכב על כבל המצבר תראה רק 30 אמפר.

מכיון שאנו רוצים לראות את מלוא תפוקת האלטרנטור אז העמסת המצבר נעשית חיצונית למע' הרכב ע"י עומס בודק המצברים (שהוא גדול יותר מכל צרכני הרכב ביחד) וכך האלטרנטור ייצר את מלוא תפוקת הזרם שלו. בדיקה זאת נעשית רק למשך זמן קצר מאוד, של כמה שניות בלבד, בגלל העומס הרב המוטל על המצבר. בבדיקה זאת תראה בערך כ 80 עד 90 אמפר כי יש בכל זאת צרכני חשמל כמש' דלק חשמלית ומע' ההצתה. ככל שהאלטרנטור חם יותר (מסביבת המנוע ומהתחממותו שלו) יורדת קצת תפוקת הזרם שלו כי התנגדותו החשמלית הפנימית עולה.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
יצחקי מטעה אותך כי כשאתה מדליק את צרכני הרכב יש זרימת זרם מהמצבר אל הצרכנים ובאותו הזמן יש זרימת זרם מהאלטרנטור לכוון המצבר כך שמד הזרם יראה לך רק את ההפרש שבין הזרמים, כלומר עדיין יהיה זרם טעינה אל המצבר אך מופחת ולדוגמא:

נניח שהאלטרנטור הנו של תפוקה מירבית 90 אמפר ובזמן שהפעלת את כל צרכני הרכב יש תצרוכת של 40 אמפר והאלטרנטור מייצר רק 70 אמפר אז על מד הזרם ההשראתי המורכב על כבל המצבר תראה רק 30 אמפר.

מכיון שאנו רוצים לראות את מלוא תפוקת האלטרנטור אז העמסת המצבר נעשית חיצונית למע' הרכב ע"י עומס בודק המצברים (שהוא גדול יותר מכל צרכני הרכב ביחד) וכך האלטרנטור ייצר את מלוא תפוקת הזרם שלו. בדיקה זאת נעשית רק למשך זמן קצר מאוד, של כמה שניות בלבד, בגלל העומס הרב המוטל על המצבר. בבדיקה זאת תראה בערך כ 80 עד 90 אמפר כי יש בכל זאת צרכני חשמל כמש' דלק חשמלית ומע' ההצתה. ככל שהאלטרנטור חם יותר (מסביבת המנוע ומהתחממותו שלו) יורדת קצת תפוקת הזרם שלו כי התנגדותו החשמלית הפנימית עולה.

ok, רפי,אם צריך כ 90 אמפר לבדיקה,אז אם אני אחבר מנורות בהספק של 1080 וואט,שזה

בערך 20 מנורות של 60 וואט,12 וולט בחיבור טורי(שרשרת) אז זה תואם את

העומס שמשתמשים חשמלאי הרכב?

פורסם

זאת סתם תאוריה, אבל כמובן שעליך לחבר את 20 הנורות במקביל ולא בטור ואז עם 2 כבלים עבים לחבר הכל ישירות אל המצבר כעומס חשמלי עליו ואז עליך להזהר לא לגעת ולהכוות מאיזה נורה בגלל חומה ולא לגרום לאיזה קצר בין כל החבילה המשונה שבנית.

שאלתך דומה לשאלה של "האם אוכל לעקור שן מפה של חולה ע"י מנוף בניין שייקשר בחוט אל השן?",

כמובן שניתן אבל...... רופא שיניים עוקר השן החולה נכון ומקצועי יותר.

פורסם

תודה,רפי:-P

אפשר לדעתי לחילופין להשתמש בנורות הלוגן לרכב שצורכות זרם יותר גדול ,ולהשתמש במספר קטן יותר

של נורות.

פורסם
תודה,רפי:-P

אפשר לדעתי לחילופין להשתמש בנורות הלוגן לרכב שצורכות זרם יותר גדול ,ולהשתמש במספר קטן יותר

של נורות.

אם אתה רוצה אתה מוזמן לבצע את הבדיקה אצלי יש לי את המכשיר שרפי דיבר עליו.. (מד עומס עם פחם משתנה) אני מאיזור המרכז.

קו---------------------------------------

פורסם
אם אתה רוצה אתה מוזמן לבצע את הבדיקה אצלי יש לי את המכשיר שרפי דיבר עליו.. (מד עומס עם פחם משתנה) אני מאיזור המרכז.

אני מחיפה,כך שזה קצת רחוק

בכל מקרה תודה על ההזמנה.:-)

ארז

פורסם
אני מחיפה,כך שזה קצת רחוק

בכל מקרה תודה על ההזמנה.:-)

ארז

...אם תחבר בטור נורות 12V בהספק נמוך של 5W - על מנת להגיע לעומס הסופי הרצוי תוך צמצום למינימום של הסיכון לכוויה חס וחלילה, אולי אולי גם תצליח להגיע עם המתקן המופלא עד לידידך בתל-אביב, אשר בוודאי יוכל לסייע מעט עם המכשיר המקצועי. :wink:

בידידות, דרור.

פורסם

בברכה - רפי לין :smile:

רפי תודה על התיקון אך כל שעלי לעשות זה לשנות את מיקום האמפרמטר ההשראתי מקוטב המצבר לקבל זרם הזנה של האלטרנטור ואני אדע אם יש הפרש. זה לגבי הטיעון שלך.:wink: אך אני הוספתי גם וולטמטר למצבר וכל זמן שאני מעל למתח מצבר ההזנה שלי הוא האלטרנטור ולא המצבר , כלומר שמתח מצבר כ12-12.5 V וכל זמן שאני לא יורד מזה האלטרנטור שמתח טעינה תקינה הואו 14.2V - 13לעולם לא אצרוך מהמצבר !!. כידי להבין את זה פשוט חשוב על חוק כילים שלובים.:evil:
:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם

נכון, אתה לא צורך זרם מהמצבר כשמתח טעינת האלטרנטור גבוהה ממתח המצבר אלא שבמדידת זרם טעינה על כבל המצבר תתקבל קריאת ההפרש בין זרם הטעינה לבין זרם צריכת מופעלים חשמליים.

רק לסיכום, יש לבצע גם בדיקה פשוטה כזאת בצורה נכונה וכשיודעים מה ואיך בודקים וכמובן שצריך לדעת את נתוני יצרן האלטרנטור כדי לאמת הנתונים ולדוגמא, בפיאט אונו יש אלטרנטור הנראה דומה בזרמים של 45A ו 55A ו 65A וכבר נתקלתי באלטרנטור 45A שהיה ברכב שצרי היה להיות בו 65A וכמובן שהמצבר היה נפרק בקיץ בזמן שימוש במזגן בנסיעות עירוניות בעיקר.

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם
שלום לכולם.

מד זרם השראתי?

תודה,ארז

רעיון לא רע בכלל.

אני בניתי עומס חשמלי לבדיקת זרם מוצא מירבי של ספק כוח ממספר נגדים בעלי ערך של 2 אוהם-50 וואט מחוברים במקביל וחבירתי אותם לגוף קירור ענקי.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...