Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול 10,000 הבא

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7479 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כחצי שנה קניתי סופר לנסר, 97', 1600, אוטומטית.

הספידומטר עמד אז על כמעט 150 אלף ק"מ. למרות שהאוטו היה מטופל במוסך מרכזי (אצל הבעלים הקודם), החלטתי לעשות "יישור קו" ובעזרת חבר עשיתי לאוטו טיפול 10,000.

עכשיו, אחרי שעברו 10 אלף ק"מ נוספים, ואני לקראת הטיפול הבא, בדקתי בקישור המצורף ומסתבר שלמעט החלפת שמן מנוע, אין שום צורך בדבר נוסף:

http://www.mitsubishicars.com/owners/regular_maintenance.html

אשמח לדעת המומחים בעניין.

פורסם
אשאל אותך שאלה כזו:

מה החלפת בטיפול האחרון שביצעת? (לפני 10K)

עד כה, עשיתי רק טיפול 10 אחד.

במהלכו החלפתי:

פלגים.

פילטר אויר.

פילטר שמן.

פילטר דלק.

שמן מנוע.

מי קירור (שיותר מאוחר התחלפו למים ירוקים).

את טיפול ה 10 השני, עדיין לא עשיתי (אעשה בקרוב מאוד).

כרגע האוטו עומד על כמעט 160 אלף ק"מ.

פורסם

אני במקמומך הייתי מחליף בטיפול הנוכחי רק פילטר+שמן מנוע ופלאגים

אם אתה רוצה לחסוך 60 שקל אז אל תחליף פלאגים (אבל תבדוק שאינם מתים)

פורסם
אני במקמומך הייתי מחליף בטיפול הנוכחי רק פילטר+שמן מנוע ופלאגים

אם אתה רוצה לחסוך 60 שקל אז אל תחליף פלאגים (אבל תבדוק שאינם מתים)

1. לאיזה פילטר אתה מתכוון?

2. לפי מה שמצויין בקישור של אתר החברה, את הפלאגים (replace spark plugs), צריך להחליף כל 30 אלף ק"מ, לא?

3. באופן כללי, איך בודקים פלאגים?

פורסם

אם אתה רוצה להשקיע - בשביל בריאות המנוע והשקט הנפשי, הייתי ממליץ על החלפת שמן המנוע, מסנן שמן מנוע, 4 מצתים ופילטר אויר בלבד. מדובר ברכיבים זולים שהחלפתם קלה מאוד. אם אתה רוצה לעשות רק את מה שצריך, החלפת שמן מנוע + מסנן שמן מנוע יעשו את העבודה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אז תחליף כמו שאמרתי לך וכמו שגם איציק אמר פילטר שמן ושמן מנוע, לפני שאתה הולך לקנות את החלפים תפרק פלאגים כאשר המנוע קר ותוציא את הפילטר אויר ותראה מה מצבו ומ המצב הפלאגים. ככה תדע בדיוק אם לקנות רק פילטר שמן ושמן מנוע או להוסיף לסל הקניות גם פילטר אויר ופלאגים.

מקווה שעזרתי ובהצלחה

פורסם

קטלני, שמן מנוע אני מתכוון להחליף בכל מקרה.

למה להחליף פילטר שמן? (לפי המצויין באתר החברה, פילטר שמן צריך להחליף כל 15 אלף).

לא הבנתי כיצד בודקים פאלגים (אוקי, להוציא ולבדוק - אבל מה לבדוק?).

פורסם

שהאלקטרודה לא שחוקה ולא שרופה.

למה להחליף פילטר שמן? כי זה עולה 40 שקל ועושה עבודת קודש! הוא מתלמלא בכל החרא וחלקיקים שמצטברים בשמן.

מה כואב לך להחליף את הפילטר? בדיוק 2 דקות עבודה

ועוד משהו... המלצה חמה: תקנה פילטר שמן מקורי של מיצובישי, ההבדל הוא סביב העשרה שקלים ובהחלט עדיף על פני חליפי!

פורסם

קטלני ידידי היקר, אני לא מנסה לחסוך ובטח שלא "כואב" לי. אם הייתי מנסה לחפף או לחסוך, לא הייתי שואל את השאלה הזו מלכתחילה.

מצד אחד: זה מה שמצויין באתר החברה של הרכב שלי.

מצד שני: בפורום ממליצים לי משהו אחר.

כשאני עושה או לא עושה משהו, אני בד"כ אוהב לדעת את סיבה ולא עושה "כי אמרו" (מה גם, שכל אחד אומר משהו אחר...).

בנימה פחות אישית, הייתי שמח אם היו מתייחסים בפורום לעצם השאלה, מבלי להסיק מסקנות לא רלוונטיות ולעשות ניתוחי אופי בגרוש...

פורסם

בכל מקרה מומלץ להחליף פילטר שמן כדי שהשמן הישן אפילו לא יבוא במגע עם הגאנק בתוך הפילטר אך הפילטר מסנן ביעילות עד 15,000 תיאורטית.

אתה לא חייב אבל לדעתי מומלץ להחליף.

את הפלאגים מוציאים וניתן לנקות עם נפט/סולר ולהחזיר, לגבי מצבם- חפש כי היה פה מקרא של מצב פלאגים של חברת לדיקו.

פורסם

במידה והרכב נוסע באופן תקין, לא מזייף, תצרוכת דלק סבירה, ולא עושה בעיות באופן כללי.

הייתי מסתפק בהחלפת שמן מנוע ומסנן שמן, ולבדוק את מצב מסנן האויר, להחליפו לפי הצורך.

• תוכן חדש...