Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7479 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשית שלום לכולם.

מאז שנגמרו שיעורי הנהיגה ועברתי את הטסט נסעתי עם אבא שלי, והוא תמיד העיר לי שאסור (כלומר לא אסור בתכלית האיסור, אלא עדיף להימנע) להוריד לראשון בשעת נסיעה.

לדוגמה תיאור מקרה: אני נוסע על 25 קמ"ש בהילוך שני, רואה רמזור מעט עד למהירות של 7 קמ"ש (כלומר מהירות שבה ההילוך השני עוד איכשהו "סוחב") ואז הרמזור מתחיל להתחלף לירוק וכאן הבעיה. אם אני אצטרך להאיץ בהילוך שני ממהירות של 7 קמ"ש זה יקח זמן וגם האוטו לא ממש ישתף פעולה (כמובן שהכל תלוי במומנט המכונית, אבל אנחנו מדברים על מכונית פיאט אונו 1.3 ולא על אמריקאיות V8 עתירות מומנט), או מצד שני להוריד להילוך ראשון ואז האוטו יאיץ טוב יותר. כאן אבא שלי אומר שכל עוד אנחנו לא בעליה (או האוטו עמוס, וכל מצב אחר שבו יהיה לאוטו קשה להאיץ יותר), צריך לשלב להילוך שני לתת יותר גז ולשחרר את הקלאץ ולהתחיל להאיץ מ7 קמ"ש בהילוך שני, אם מדובר על עליה ואני נגיד על 7 קמ"ש, אזי לעצור עצירה מוחלטת (או קרוב לעצירה מוחלטת), ואז לשלב להילוך ראשון ולהאיץ מראשון. הוא אמר לי שהסיבה לכך היא שזה לא בריא לגיר להוריד לראשון בשעת נסיעה, והילוך ראשון נועד להתחלת נסיעה.

לי פשוט נראה שאבא שלי עדיין חיי בעידן שבו ההילוכים לא היו מסונכרנים ולכן היה אסור להוריד לראשון בשעת נסיעה, והיום כשההילוכים מסונכרנים אין לדעתי שום בעיה בלשלב לראשון בשעת נסיעה.

אויי, אז לסיכום מי מאיתנו צודק? האם אכן אסור להוריד לראשון בשעת תנועה? או שמא מותר במהירות נמוכות (כגון 5 קמ"ש) להוריד לראשון?

דבר נוסף שאבקש להתייחס אליו הוא ההבדלים במצבי הנהיגה, למשל נהיגה ספורטיבית (מה עושים בג'ימקאנה למשל במצב שבו נוהגים ב30 קמ"ש שהוא תחום יחסית נמוך להילוך שני ורוצים לקבל האצה חזקה יותר, האם אז מורידים לראשון? ) אל מול נהיגה עירונית רגילה.

מקווה שהייתי ברור, ותודה לעונים.

פליקס.

ROOONEEYY

פורסם

אין בעיה להוריד לראשון ואין איסור, עליך הימצא בטווח המהירויות להילוך ראשון תן גז ביניים ושלב לראשון.

בהצלחה.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

הייתה לי פונטו שלא הייתי יכול לשלב לראשון גם ב7 קמ"ש. ניגשתי למוסך מרכזי. מוסכניק חביב הסביר לי את הסיבה. הילוך ראשון ואחורי לא מסונכרנים וזאת הסיבה שלא הצלחתי לשלב אפילו בנסיעה של קמש"ים בודדים. בנוסף לקח הוא הדגיש השילוב יתבצע אך ורק במצב שהרכב עומד! לאומת זאת באימפרזה (לימוד נהיגה) לא הייתה לי בעייה להוריד לראשון גם ב15 קמ"ש. לך תבין פיאט... :?

בברכה L.A

פורסם

בעיקרון באוקטיבה של מורה הנהיגה שלי הייתי יכול להתחיל נסיעה מעמידה בשני.

אבל האונו קצת תתקשה להערכתי.

גם נהגים יןתר ותיקים לא ממהרים לשומקום ולא אכפת להם שהאוטו יאיץ לאט..

אני אישית הייתי מריד לראשון..

אור.

פורסם

או קיי הבנתי, מותר להוריד להילוך ראשון עם גז ביניים.

אבל האם ללא גז ביניים (בהנחה וההילוך מסונכרן) אין שום בלאי או סיכון בהורדה לראשון?

כמו כן אם ההילוך לא מסונכרן אז בכל מצב אסור להוריד לראשון?

עריכה:

אור לא הבנתי את התגובה שלך. מצד אחד אתה אומר שלנהגים וותיקים (מה הקשר לוותיקים?) לא אכפת להאיץ לאט, ומצד שני אתה אומר שהיית מוריד לראשון. אתה לא סותר עצמך קצת?

תודה, פליקס

ROOONEEYY

פורסם

אני מחזיר אותך לתשובתי הקודמת, תימצא בטווח המהירויות, תן גז ביניים ושלב לראשון ללא קשר לראשון מסונכרן או לא.

תבצע נכון ובצורה מתוזמנת ולא יגרם שום נזק.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

במצב כזה, אני אישית יוצא משני טיפה גז ביניים להתאים את הסל"ד ומשלב ראשון.

תתרגל את זה כמה פעמים בסוף אתה תגיע למצב שיהיה לך קל וטבעי לבצע את הפעולה הזאתי.

אבי.

פורסם

בפעם השלישית, Lethal_Acid , אתה מקשקש:

http://carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=495379&highlight=%F8%E0%F9%E5%EF#post495379

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=470776&highlight=%E5%EE%E4%E9%EB%EF+%E4%E2%E9%F2+%E4%EE%F9%F4%E8+%E4%E4%E6%E5%E9+%E4%F0%22%EC%3F#post470776

אבל היי, למי איכפת מהתוכן? העיקר שצברת עוד שלוש תגובות במונה שלך...

פורסם

חנן ידידי אני אלא מטעה אף אחד. עובדה זאת בעייה ידוע בכל רכבי הפונטו שבדקתי גם בנסיעה של 7 קמ"ש לא ניתן לשלב הילוך. רק בבקשה אל תגיד עכשיו הגיר דפוק כי הוא לא. כמו שאמרו יש רכבים שניתן ויש לו. אז אם לא נכנס אז נכניס אותו בכוח?

לקחתי לצומת לבי ושכחתי את הנתונים של מע' ההעברה באונו ששם אכן מצויין שהילוך ראשון מסונכרן.

רק חבל שאתה מדבר בצורה כזאת מזלזלת... :?

פורסם

אני לא בן אדם שבאופן נורמלי מזלזל, ואתה יכול לראות את זה בפעם הראשונה שתיקנתי אותך, או בכל שאר התגובות שלי בפורום, אבל כשזה חוזר פעם שנייה ושלישית...

אם טעיתי ואתה לא סתם עם נכנס הראש בקיר, אלא גם קולט, קבל את ההתנצלות שלי. בפעמים הקודמות אתה לא חזרת בך.

יש סינכרון להילוך ראשון, גם בפיאט. זה שזה הולך קשה, זה כמו בהרבה מכוניות אחרות, והפתרון לזה הוא או לעבוד עם דאבל קלאץ' וגז ביניים, או לא להכניס לראשון תוך כדי נסיעה.

פורסם

זה תלוי באוטו שאתה נוסע עליו, אם האוטו חזק מספיק ויש מומנט תמשיך בשני..

אם האוטו לא חזק אז לנפי עצירה שאתה כבר יורד משני פשוט תשים ניוטרל ותחליק על לנקודה עם הברקס, אם תעביר לראשון בשביל לעצור זה סתם נותן מכה למנוע, אפשר גם להרגיש אותה בכאלה מקרים.

אם אתה צריך להמשיך ליסוע והאוטו חזק תשלב שוב שני ותמשיך, אם האוטו לא חזק תכניס ראשון ותן טיפה יותר גז בשיביל לאזן את הטורים שיתאימו למהירות.

דרך אגב, גם בלנצ'יה הילוך ראשון לא נכנס ברוב המצבים האלה רק אם אתה מאוד קרוב לעצירה מוחלטת.

[B][I][U]איביזה טורבו + חמוצים:-)[/U][/I][/B] [B][I][U][URL="http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2087368#post2087368"][/URL][/U][/I][/B]

פורסם

בקיצור הכל שאלה של אימון, תתאמן ולאט לאט תצליח להכניס לראשון בלי להרגיש ששחררת קלאץ', אל תפחד ללחוץ הרבה על הגז (בהתאם...) ודאבל קלאץ' אם צריך.

פורסם
אני לא בן אדם שבאופן נורמלי מזלזל, ואתה יכול לראות את זה בפעם הראשונה שתיקנתי אותך, או בכל שאר התגובות שלי בפורום, אבל כשזה חוזר פעם שנייה ושלישית...

אם טעיתי ואתה לא סתם עם נכנס הראש בקיר, אלא גם קולט, קבל את ההתנצלות שלי. בפעמים הקודמות אתה לא חזרת בך.

יש סינכרון להילוך ראשון, גם בפיאט. זה שזה הולך קשה, זה כמו בהרבה מכוניות אחרות, והפתרון לזה הוא או לעבוד עם דאבל קלאץ' וגז ביניים, או לא להכניס לראשון תוך כדי נסיעה.

אולי אכן טעיתי לגבי שאר הדגמי פיאט אבל לגבי פונטו אני בטוח שאני צודק. העניין נבדק במס' רכבים כמו שציינתי קודם ובמוסך מורשה.

• תוכן חדש...