Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7485 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה היא כזאת, ככל הנראה, בומבה קדמית שמאלית קרסה, כשלוחצים על הצד השמאלי, הא קשה כמו בטון, כשלוחצים על הצד הימני הוא עדיין רך, מאותו רגע שהאוטו יצא אתמול ממוסך סיטרואן בעכו, הוא היה קשה, לא שיש קשר למוסך, אבל כנראה שבומבה אחת קרסה, יש לי בתא המטען שי בומבות אחוריות, אחת גמורה, ואחת בערך בחצי חיים שלה, במקור היו 30 PSI (או באר??) בכל מקרה, האם אני יכול לתקופה של כ-שבועיים לנסוע עם הבומבה האחורית בתור קדמית?, כדי לא לעשות נזק לרכב עד שיגיע קורקטור מחו"ל, ואחרי פתירת בעית הקורקטור אני אחליף שתי בומבות קדמיות בחדשות,

או בקיצור, השאלה שלי היא, האם אפשר להרכיב את הבומבה האחורית בתור קדמית לתקופה של שבועיים.

ואם כן, איך התהליך בקצרה, שחרור לחץ וכל הנוגע בדבר.

תודה רבה, ארז.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
1. סתם לדעת אתה מתכוון למוסך אחווה בעכו?

2. אתה מעכו?

1. לא, מוסך המוהנדסים...

2. חס ושלום חס ושלום חס ושלום

פורסם

ואחרי פתירת בעית הקורקטור אני אחליף שתי בומבות קדמיות בחדשות,

למה לחכות...אם צריך להחליף תחליף עכשיו!

א. החלפה לבד זה לא סיפור גדול אבל יש בזה קצת סיכון (ובכל מקרה אבדן נוזל הידראולי)

ב. לחץ מקורי בבומבה אחורית הוא שונה...ואתה לא ממש יודע מה הלחץ...ובולמים לא מאוזנים

זו בעיה בטיחותית בוודאי בחורף בכבישים מפותלים של הגליג...

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

אם תחליף את שתי האחוריות, סביר להניח שיהיה לך כיף לא צפוי בדמות בומבות בלחצים לא מתאימים שיספקו התנהגות לא צפויה....

אם תחליף רק אחת, מי יודע מה יקרה למערכת ההידראולית הרגישה גם ככה..

...ואולי לא יקרה כלום?

בריאות לכולם!

פורסם

רגע רגע, לא הייתי מובן .

שתי הבומבות האחוריות שלי חדשות לגמרי, שתי הבומבות הקדמיות שלי ישנות, אחת מהם קרסה, (תאורטית) מה שאומר שאין שם שיכוך, והנזק לאוטו גדול, הבומבה שיש לי בתא המטען זה הבומבות האחוריות הישנות, על הבומבות רשום את הלחץ שלהן, (במקור), השאלה היא האם אני יכול למצב חירום להשתמש באחת הבומבות שיש לי בתא המטען ולהרכיב אותה מקדימה, אני אגיד לך למה אני לא מחליף עדיין את שתי הבומבות הקדמיות, כי המצב הנוכחי הופיע לאחר ירידה מהליפט במוסך, אחרי שנעלו לי את הקורקטור במצב נסיעה נורמלי, בגלל זה אני לא בטוח שהבומבה באמת קרסה, ואולי זה בעצם בעיה בקורקטור, אם מישהו יגיד לי שאכן בומבה קרסה, אז אני אחליף, אבל אני קודם מחכה לראות מה יהיה אחרי החלפת הקורקטור, ששבק חיים.

פורסם

ממש אין קשר בין הדברים (קורקטור ובומבה)

בומבה בודקים בצורה הבאה:

לוחצים חזק (פגוש או כנף) כלפי מטה ועוזבים....

אם הרכב יורד יפה ואחכ לאט לאט חוזר למצבו המקורי- הבומבה בסדר

אם הרכב לא יורד או יורד ולא חוזר - הוא אננו בסדר

פורסם
ממש אין קשר בין הדברים (קורקטור ובומבה)

בומבה בודקים בצורה הבאה:

לוחצים חזק (פגוש או כנף) כלפי מטה ועוזבים....

אם הרכב יורד יפה ואחכ לאט לאט חוזר למצבו המקורי- הבומבה בסדר

אם הרכב לא יורד או יורד ולא חוזר - הוא אננו בסדר

אוקי אז כנראה שבאמת קרסה בומבה שמאלית מקדימה ללא קשר לקורקטור,

עשיתי היום הצהריים את הבדיקה שתיארת, וכמו שאמרתי, צד שמאל בטון, לא זז בכלל, צד ימים יורד ועולה.

אז עכשיו אנחנו סגורים על בומבה, הרכב נמצא ברמת הגולן, אפשר להתקין מחר בבוקר את הבומבה האחורית בתור מצב חירום עד יום ראשון שני?

אם כן, מה התהליך, הורדתי את הרכב עד למטה, שיחררתי לחץ בעזרת הבורג ליד השסתום, שכחתי עוד משהו?

האם יש שיטה לפתוח את הבומבה בלי מפתח עם שרשרת?

פורסם

טוב חמוד זו פעם שניה שאתה קודם עושה ואחכ שואל....

להחלפת בומבה צריך מפתח שרשרת...אבל יותר חשוב: הפעלת מאמץ יכולה לגרום נזק לבולמים או תושבות שלהם לכן השיטה המועדפת היא:

1. להרים רכב למקסימום (במצב זה יש לחץ חזק בבולמים שמסיע לייצוב)- לפתוח "בומבה" שמינית סיבוב

(רק לשחרר את הנעילה החזקה)

2. להוריד רכב למינימום ולהמתין לייצוב המערכת. כמובן לכבות מנוע...

3. לשחרר לחץ- ולהמתין עד שבטוח השתחרר כל הלחץ...בומבה עפה זה מסוכן!!

4. לפרק את הבומבה

בהרכבה:

א. נהוג לשים טבעת אטם חדשה!!

ב. צריך לנקז אויר מהמערכת ההידראולית..

ג. לא ברור לי איך מנקזים אויר כשהקורקטור תקול (כלומר התרוממות הרכב זה סימן שניקזנו אויר)

פורסם

הלחץ בבומבות האחוריות נמוך מזה שבקדמיות. מלפנים יש לחץ של 70 או 55 באר (תלוי בדגם), בעוד שמאחור יש 50 או 30.

מכיוון שהלחץ אצלך מלפנים הוא 0, עדיף להתקין בומבה עם לחץ כלשהוא, גם אחורית. את הוראות הפירוק וההחלפה תמצא ב"היינס". קרא אותן טוב ובצע אותן כלשונן. פירוק המערכת מבלי להקפיד על ביצוע שחרור לחץ יכול להסב לך פגיעות פיזיות קשות.

פורסם

תודה! בכל מקרה, אין לי טבעת נחושת חדשה, אז ירדתי מהעניין עד מחר

אבל תודה בכל אופן, אני אזכור שיש אצלך!

פורסם
תודה! בכל מקרה, אין לי טבעת נחושת חדשה, אז ירדתי מהעניין עד מחר

אבל תודה בכל אופן, אני אזכור שיש אצלך!

זו לא טבעת נחושת לפי ידיעתי, זוהי טבעת גומי ואם העניין זמני בלבד, אז אפשר להחזיר את הקודמת או אחרת בתנאי שהיא לא יבשה.

בריאות לכולם!

פורסם

למיטב הבנתי, תקנו אותי אם אני טועה, הפורום הטכני מוקדש בזמן האחרון במידה רבה לסיטרואן קסנטיה על שלל צרותיה......

החפראי שנובע בעיקר מרצון לחסוך (שאצל בעלי קסנטיה במיוחד נובע מעודף הוצאות על תחזוקה) עוזר במיוחד לקסנטיה להמשיך ולשמור על מוניטין טוב....

במיוחד אתה מר ארז ארז שע"פ מה שאני נוטה להבין פנאטי לגבי קסנטיות, אמור להמנע מחפראי בכל מחיר.

Never drive faster than your guardian angel can fly

• תוכן חדש...