Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קג"ם ומומנט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני נתקל במונחים הנ"ל כמעט בכל כתבת רכב שאני קורא, אם מישהו יוכל להסביר לי מה הפירוש שלהם אני יהיה שמח מאוד :-)

ועוד שאלה, בכתבות בשפה האנגלית אני נתקל במונח

160BHP @ 5500 RPM

והסל"ד שמצויין תמיד יותר נמוך מהקו האדום של הטורים, מישהו יכול אולי להסביר לי מה הכוונה בBHP?

206XS 1.6 16V 110HP

פורסם

מומנט = כוח זרוע סיבובי במקרה שלנו . או יותר פשוט הכוח שמפעילה הבוכנה על גל הארכובה ... על רגל אחת. גמישות המנוע וזמינות הכוח ...

הספק = ביטוי המומנט בטווחי סל"ד ... (שוב על רגל אחת)

ים long time no

פורסם

אוקיי, תודה רבה.

אבל עדיין, כמו שאמרתי, הBHP הוא לא הHP...

כלומר, נגיד אני אזרוק שלאיבו יש 270 כ"ס, אז יהיה עוד נתון שרשום ש

250BHP @ 6000 RPM

וטעיתי בכותרת התכוונתי לקג"ם.

ולפי מה שאמרתי, נגיד ויש לי 40 קג"ם, באיזה מידה הנתונים? ק"ג? ומה היתרון בקג"ם גבוהה?

206XS 1.6 16V 110HP

פורסם

קג"מ הינו מידת הכח של המנוע, כאשר הנ"ל מוכפל בסל"ד ומחולק ב732 (או משהו כזה, אל תתפוס אותי במספר...) מתקבל ההספק (כ"ס).

אני אסביר לך את זה בצורה פשוטה יותר:

נניח ואתה מכה עם פטיש על מתכת

הקג"מ יהיה הכוח של המכה עם הפטיש.

ההספק (כוח סוס) יהיה הכמות של המכות שאתה מצליח לתת בזמן נתון במכפלת הקג"מ (כוח המכה).

מן הסתם ככל שתיתן את המכות יותר מהר - תניף את הפטיש פחות גבוה והמכה תצא קצת יותר חלשה ולכן ישנה נקודה מאוד ספציפית בה אתה הכי יעיל (מכה חזקה + קצב טוב).

מצד שני - אם תתאמץ מאוד, תיקח אוויר ותניף הכי גבוה - תצא לך מכה חזקה במיוחד אבל ההספק שלך יהיה נמוך - מעט מכות בזמן נתון.

התיאור שלי בכלל לא מדעי ומדוייק, אני מקווה שההקבלה עזרה.

פורסם

בקשר לשאלה שלך על BHP ו HP אז ככה.

BHP- התרגום המילולי זה "כוחות סוס-בלימה", המושג מתיחס למדידת כוחות סוס שמספק המנוע כאשר המנוע מחובר חיבור נייח, מופעל בסלד מסויים, אח"כ, ותוך כדי פעולתו בסלד קבוע זה מופעל עליו כוח עד לעצירתו, או עד שיירד לתחום סל"ד אחרץ

HP הוא נתון של אותם כוחות סוס מחישוב מתמטי לפי נוסחה, השוני נובע בשגיאות מדידה ועניין של חישוב תיאורטי לבין חישוב בפועל.

כמו כן הנושא דובר לא פעם באתר, ואם תכנס לאתרים בעלי ספרות טכנית תמצא הסברים פשוטים (יחסית) שיתנו לך תשובה לכל שאלה.

הנה הסבר על HP וBHP איך לחשב למדוד וכו,

http://auto.howstuffworks.com/horsepower1.htm

פורסם

באופן עקרוני מומנט או קג"מ משפיע על התאוצות ביניים שלך , ככול שלמנוע יש יותר מומנט אזי תוכל לקבל תגובת מצערת יותר מהירה גם בהילוך גבוהה יותר , דהיינו זמינות הכוח שלך , ואילו נתון ההספק אומר כמה כוח יש לך סה"כ

מקווה שעזרתי יהודה.

בברכה יהודה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...