Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7508 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

(כן, אני יודע שמדובר בחוויה מפוקפקת, אבל זה מה שיש...)

אז ככה, אני שוב מציק לכם עם האונו הזקנה. למי ששכח, או שעוד לא שיגעתי אותו מספיק, מדובר באונו 45, שנת 92. המנוע הוא FIRE 999, ידנית, הדגם הכי פשוט של האונו נראה לי !

האוטו ממש ישן ומוזנח. היה במוסך כבר הרבה פעמים עם כל מיני תיקונים - הוא שייך לאבא שלי שלא בדיוק משקיע זמן לטפל בו מעבר לדברים המינימליים (מים שמן פילטרים צמיגים... מה שחייבים להחליף בסופו של דבר).... הגיחה הגדולה ביורת בזמן האחרון היתה לפני זמן מה לשיפוץ ראש מנוע, אחרי שנתגלו מים בשמן והיו בעיות רציניות בנסיעה...

אני נוהג באוטו בזמן האחרון ועם כל פעם שאני נכנס אליו אני מרגיש יותר ויותר סלידה ממנו. הוא שירת אותנו נאמנות במשך הרבה שנים, ובאמת שאני מאוד מעריך את האונו שלנו ואין לנו כוונה למכור אותו גם אם תהיה אי פעם מכונית חדשה, אבל במצב הקיים פשוט מחפיר, אין שום הנאה לנהוג ככה ! המצב הקוסמטי החיצוני, על הפנים. בפנים - זוהמה. והאוטו עצמו נוסע לא משהו... אני מבין שאי אפשר לצפות ממנוע 45 כ"ס כזה קטן וישן לביצועים מרשימים.. אבל תחילת הנסיעה על מנוע קר קשה, מרגישים שהמנוע ממש חלש , התגובה מהדוושות על הפנים, ההרגשה הכללית של הנהיגה היא לא מהנה, הדרך הכי טובה לתאר את זה היא שממש מרגישים שנוהגים בעגלה...

אני יודע שזה מה שאני תקוע איתו בשנים הקרובות, ובתור מישהו שנוהג באוטו הזה יותר ויותר, הייתי רוצה עד כמה שאפשר להנות ממנו...

אז.. מה אפשר לעשות כדי לשפר את המצב ? אני, שוב לא מחפש ביצועים ספורטיביים כי אני לא אקבל כאלה... אבל מה אפשר לעשות ? אילו תהליכים, במיוחד כאלה שאפשר לבצע לבד וגם כאלה שלא, אפשר לעשות כדי לשפר את ההרגשה והביצועים באוטו ?

אני צילמתי הרבה תמונות של האוטו, אני אעלה אותם בקרוב ביחד עם הרעיונות שיש לי לתיקון, בכל מקרה אשמח לשמוע הצעות בנתיים, ואני כנראה פשוט אוסיף עוד ועוד תהליכים מתועדים ומצולמים ככל שאני אבצע אותם. כל רעיון בנתיים מתקבל בשמחה... מלבד ההצעה הברורה של "תחליף אוטו" שזה בלתי אפשרי כרגע.

תודה מראש, התמונות בקרוב ....

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

צ'מע....

אין מה להתעסק עם שיפורים. זה מנוע קטן וחבל סתם לסחוט אותו.

אבל- לא יזיק ניקיון טוב ותיקון של כל מה שהרוס. קח את הרכב לבני ל' ליום יומיים-שיתן לו קצת אהבה. זה הכל.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם
צ'מע....

אין מה להתעסק עם שיפורים. זה מנוע קטן וחבל סתם לסחוט אותו.

אבל- לא יזיק ניקיון טוב ותיקון של כל מה שהרוס. קח את הרכב לבני ל' ליום יומיים-שיתן לו קצת אהבה. זה הכל.

לא התכוונתי לעשות צ'יפורים, כל מיני שטויות כמו פילטרים ואגזוזים וגדישות (yeah right..) , התכוונתי לטיפולים. החלפה של חלקים, טיפולים כלשהם, משהו שיכול לשפר את הדרך בה האוטו נוסע ! להחזיר אותו למצב כמה שיותר קרוב לאיך שהיה במקור, שיסע כמו שצריך שיהיה נעים לשבת בפנים ! דמיין שאתה מקבל לידיך מכונית ישנה במצב רעוע. היא מתניעה, היא מביאה אותך ממקום א' לב' אבל אתה מרגיש שהיא עוד רגע תחזיר נשמתה לבורא, מרגיש פשוט אי נוחות ואי נעימות בנהיגה הזו. הרגשה כזו שמשהו לא כשורה, כי אוטו לא אמור לנסוע ככה.

נתחיל מהמנוע. אני אשים תמונות ואולי תראו משהו לא בסדר, שאני לא רואה, כי אחרי הכל הידע שלי מאוד בסיסי והנסיון - מאוד אפסי.

קודם כל יש את תושבות המנוע. אני ידוע שתושבות דפוקות יכולות לגרום להעברה של רעידות לשאר האוטו ולא פעם אני מרגיש אותן, במצבי מסוימים שממש הכל רועד בצורה שזה לא אמור, בדקתי והן נראות על הפנים - מצד שני אין לי עם מה להשוות ואין לי מושג איך בודקים !

DSCN2857.JPG

DSCN2858.JPG

DSCN2859.JPG

פורסם
נתחיל מהמנוע. אני אשים תמונות ואולי תראו משהו לא בסדר, שאני לא רואה, כי אחרי הכל הידע שלי מאוד בסיסי והנסיון - מאוד אפסי.

קודם כל יש את תושבות המנוע. אני ידוע שתושבות דפוקות יכולות לגרום להעברה של רעידות לשאר האוטו ולא פעם אני מרגיש אותן, במצבי מסוימים שממש הכל רועד בצורה שזה לא אמור, בדקתי והן נראות על הפנים - מצד שני אין לי עם מה להשוות ואין לי מושג איך בודקים !

תשווה את זה לקונדום.

היית מז**ן עם גומי שיש בו כ"כ הרבה סדקים ?

לפי התשובה תדע אם צריך להחליף.

פורסם

עוד תמונות מהמנוע...

תשימו לב שחלקים נראים נקיים יחסית כי שטפו אותם בזמן תיקון הראש מנוע וחלק חלודים ומזוהמים לאללה, אין לי מושג איך מטפלים בזה.

אם אתם רואים משהו שלא אמור להיות -ככה-, תחלקו. לי פשוט אין מושג !

DSCN2863.JPG

DSCN2864.JPG

DSCN2865.JPG

DSCN2866.JPG

DSCN2868.JPG

DSCN2869.JPG

פורסם

שמע הרכב מוזנח, ישנם שלושה אפשרויות:

1. לשלוח מכתב ל PIMP MY RIDE.

2. לפתוח תוכנית חיסכון.

3. להתחיל לשפץ\לתקן לבד.

אם בחרת בתשובה מ"ס 3 אז תכין המון זמן, אפשרי לפנות שעתיים כל יום, ותתחיל לעבוד על הרכב , תתחיל מפנים הרכב ותעבור לאט לאט הלאה, תפרק את הריפודים של הגג\דלתות\כיסאות\רצפה ....תקנה בד יפה ואיכותי , תקנה לבד חדש, תתחיל לבנות את הרכב מחדש.

בשלב יותר מאוחר תעבור למנוע, שם תצטרך מוסך להחליף את כל הגומיות כי הרכב מוזנח, ולעשות מה שאפשר לעשות לבד והשאר מוסך יעשה.

אין מה לעשות,כשמזניחים כ"כ הרבה זמן , זה סיפור לא קל להחזיר למצב מקורי,במיוחד לא פיאט שידועה באיכות\גימור\איכות חומרים, ברמה זוועתית.

פורסם
אבל אתה מרגיש שהיא עוד רגע תחזיר נשמתה לבורא,מרגיש פשוט אי נוחות ואי נעימות בנהיגה הזו. הרגשה כזו שמשהו לא כשורה, כי אוטו לא אמור לנסוע ככה.

פיאט...

ואם נשים את הצחוקים בצד: יש לך בעיה באוטו? תסדר אותה! אבל אל תוציא אלפים על גבי אלפים-זה רכב שנוסע וזהו. הגדרת את זה יפה: הוא משרת אותך, הוא מניע בבוקר.זהו זה. אל תתחיל לשפוך אלפי שקלים בגלל שיש לך "אי נוחות".אני משער שאתה בחור צעיר.תסתפק במה שיש לך ביד ותהנה ממנו כל עוד הוא נוסע. את ההשקעה תשאיר למכוניות הבאות. אם יש עיניינים שנראים לך באמת דחופים-דבר עם בני ל' (תריץ חיפוש) על תיקון הליקויים- אבל....שוב פעם- מדובר ברכב ישן אשר עושה את עבודתו נאמנה.

אומרים ש IF IT AINT BROKE DONT FIX IT.תן לאוטו ליסוע בשקט.אם משהו ממש ממש יפריע לך-תתקן. עד אז-סע בזהירות (כי במהירות אתה לא כל כך יכול....)ואל תחפש שטויות באוטו.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם
תשווה את זה לקונדום.

היית מז**ן עם גומי שיש בו כ"כ הרבה סדקים ?

לפי התשובה תדע אם צריך להחליף.

מת על התשובות שלך :)

האמת, שבלי קשר למטאפורה, זה בדיקו מה שחשבתי. אני לא יודע בוודאות , אבל זה בהחלט לא נראה טוב. כמה יכולה לעלות החלפה של תושבות המנוע כולן לחדשות ? אני מניח שלבד אני לא אוכל, הרי צריך משהו שיחזיק את המנוע בזמן שמחליפים את התושבות.. או שאני טועה וזה ניתן לביצוע עצמי ?

עריכה: תגובות לpapa ולתומר (לא רציתי להוסיףך עוד תגובה סתם ככה)

את מה שpimp עושים אני לא כ"כ אוהב. גורם לארוחת הצהריים שלי לשקול האם הבטן היא המקום המועדף עליה, או שמא עליה לצאת בחזרה לאוויר הצח.

קופת חסכון אם אני אפתח, בעוד 70 שנה כשיהיה שם משהו שאפשר להשתמש בו, כבר נקננה אוטו חדש :)

אז כן מדובר בלעבוד על האוטו לבד. ידיים וחוש טכני יש לי, כלים גם, וזמן.. יותר מידי :-P בניתי אפילו על יותר משעתיים באוטו, אלא בערך כמה שאני יכול עד שיהיה לי חשק לבעוט בו.

ואני לא "מחפש" דברים באוטו, פשוט שמע, ההרגשה שעוד רגע משהו מתפרק לך לא עושה את הנהיגה למהנה במיוחד. אני נהג חדש מאוד, ואמנם נסעתי באוטו הבזה כל החיים שלי אך בד" כבמושב האחורי, עסוק בעניינים אחרים, ורק עכשיו כשאני נוהג בו כמעט על בסיס יומי אני מתחיל להבין כמה שהוא מוזנח, וחבל לי. אני אפילו לא ידוע מה התקלות , כי אני לא ידוע איזה דברים קרו לו, אבא שלי לא מהאנשים שייחסו חשיבות לבעיה שצצה עד שהיא נהית חמורה, ואז זורקים אלפים במוסך סתם ככה, כשהיה אפשר עם קצת דאגה ותשומת לב לטפל בבעיה מראש.

פורסם

קח ג'ק , ותביא אותו למצב זיקפה מתחת למנוע.

בתנוחה נכונה שניכם תגיעו לסיפוק.

לא להכניס את הג'ק למקומות רגישים , אלא אם המנוע הביע את הסכמתו.

פורסם

יש דגמי אונו כאלו רק עם 4 הילוכים ואז הנאת הנהיגה בהם בהילוך 4 כמובן שנמוכה מאוד ויש דגמים (רובם) עם 5 הילוכים ובהם המצב טוב יותר.

כפי שכתבו קודמי, טיפול, תיקון הזקוק לתיקון ונקוי טוב של הרכב וביחוד פנימית ישפרו המצב.

יש חשיבות רבה לבדיקת הצמיגים אם אינם שחוקים או יבשים ולמצב בולמי הזעזועים, דברים שהנם חשובים הן בטיחותית והן תורמים רבות לאיכות הנהיגה והנסיעה.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

תודה רפי, פגעת בול בנקודה !

האוטו שנהגתי בו הכי הרבה בחיים שלי היה של המורה שלי לנהיגה - WV bora , 2 ליטר, דיזל עם טורבו. הנהיגה בו קלה באופן מטורף, וממש התרגלתי אליו (שמעו, טסט שלישי, כבר גרתי אצל המורה ממש..)

עכשיו בפיאט, בעלת 4 ההילוכים נאלצתי בהתחלה להתרגל להעברת הילוכים לגמרי שונה. האוטו שפט ולא סוחב ! אם בבורה היה אפשר להיגע בהילוך שלישי למהירויות סבירות בהחלט, אצלנו ב 50 קמ"ש הילוך שלישי המנוע צועק, בהילוך רביעי לא משנה מאיזה מהירות לא מרגישים האצה, בהאצה מ 70 ל 100 קמ"ש בכביש מהיר, אני לוחץ על הגז בנדיבות והאוטו מאיץ בערך כמו סבא שעולה במדרגות. גם בעיר, שמתי לב עוד לפני שהתחלתי לנהוג, תמיד האוטו בהילוך שלישי החל מאיזה 30 קמ"ש אחרת המנוע פשוט עושה קפריזות...

זה אשכרה ככה בכל הפיאטים כמו שלנו, או שחחששותי מוצדקות ושלנו דפוקה ? :/

והנה עוד כמה תמונות של יופיו המהמם של האוטו... לא.

ועוד נ.ב - האוטו עבר כ 180K ק"מ , סתם דרך אגב.

DSCN2881.JPG

DSCN2891.JPG

DSCN2900.JPG

DSCN2895.JPG

DSCN2892.JPG

DSCN2874.JPG

פורסם

בואנה ,

המאוורר הכחול - שוס !!

Back to the eighties.

הוא לא ממש תורם , מנסיון. רק מערבב לך את האוויר החם בפרצוף יותר מהר.

פורסם

צר לי, אחרי שהתבוננתי בתמונות...אני לא יודע אם בכלל כדאי להתחיל לעשות משהו בדבר הזה, זה מסוג הרכבים שנוסעים איתם איך שהם, עד שהם מתים ואז זורקים אותם.

180 אלף - תן לו למות בכבוד.

פורסם

כן, במיוחד שהוא לא עובד כבר איזה חצי שנה. אבא שלי התקין אותו. זה כבר השלישי שמתקלקל. זה ככה כבר יורת שנים משאני מצליח לזכור, תמיד יש אותו שם... אני הייתי מוריד אותו, אבל אז נשארים חורים מכוערים מההתקנה החאפרית שלו..... כשאני אתחיל לטפל ב interior חתיכת הפלסטיק הזו עפה לפח, זה בטוח :S

לpapa : כן, זו ההרגשה, אבל עדיין הייתי רוצה לסחוט ממנו מה שנשאר. גם מבחינת הנהיגה בו, גם מבחינת למידה - אני מאוד מתעניין בתחום הרכב, אבל די חדש, נראה לי שזה אחלה אוטו ללמוד עליו איך לטפל, לשמור, לתקן וכו'. אין מחשבים ומערכות אלקטרוניות מתוחכמות, הכל מרווח ופשוט. בגלל זה אני רוצה כ"כ להתעסק איתו למרות שזה נראה כמו lost case .

פורסם
כן, במיוחד שהוא לא עובד כבר איזה חצי שנה. אבא שלי התקין אותו. זה כבר השלישי שמתקלקל. זה ככה כבר יורת שנים משאני מצליח לזכור, תמיד יש אותו שם... אני הייתי מוריד אותו, אבל אז נשארים חורים מכוערים מההתקנה החאפרית שלו..... כשאני אתחיל לטפל ב interior חתיכת הפלסטיק הזו עפה לפח, זה בטוח :S

לpapa : כן, זו ההרגשה, אבל עדיין הייתי רוצה לסחוט ממנו מה שנשאר. גם מבחינת הנהיגה בו, גם מבחינת למידה - אני מאוד מתעניין בתחום הרכב, אבל די חדש, נראה לי שזה אחלה אוטו ללמוד עליו איך לטפל, לשמור, לתקן וכו'. אין מחשבים ומערכות אלקטרוניות מתוחכמות, הכל מרווח ופשוט. בגלל זה אני רוצה כ"כ להתעסק איתו למרות שזה נראה כמו lost case .

בגדול אתה צודק,פשטות מכלולים\מרווח\גישה\ מקסימום לא תצליח לעשות משהו כמו שאתה רוצה אז לא קרה כלום ולא נגרם שום נזק.

תתחיל באינטיריור,בתור התחלה, תעשה לך יותר נעים להיכנס לאוטו,פרק את הגג וקנה לבד,4 ליטר דבק מגע, ותרפד אותו מחדש, גם את הרצפה, אח"כ תראה לאן אתה ממשיך.

תעשה חיפוש על גבי הפורום לפרוייקטים כאלה, בוצעו כמה.

• תוכן חדש...