Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7520 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לאחרונה ביצעתי טיפול גדול ברכב שכלל:

פילטרים

פלגים

שמן סינטטי

תוסף "אל שחק" MOS2-LM

K44

פלאשינג

שיפוץ קרבורטור

החלפת מצבר+אלטרנטור.

זאת עשיתי במהלך החודש האחרון שהדבר האחרון שביצעתי היה החלפת פילטר האויר ,הפלגים והשמן(פילטר שמן +תוסף +פלאשינג).

לאחר ביצוע הטיפול ,במיוחד אחרי החלפת הפלגים שהוחלפו יום לאחר החלפת השמן ויום לפני החלפת פילטר האויר,חשתי בירידה בביצועים,בתגובת הדוושה ובעליה בסל"ד.

החלפת פילטר האויר שיפרה אך במעט.

עברו שבוע של נסיעות מנהלתיות רגילות +פקקים -עבודה -בית.

במהלך השבוע השני התחלתי לחוש עליה הדרגתית בביצועים שהורגשה בעיקר בפרמטרים הבאים:

עליה בסל"ד הסרק.

עליה מהירה יותר בסל"ד בנסיעה, ותגובת דוושה חדה יותר בצורה משמעותית ומורגשת.

תחושת שלמנוע יש הרבה יותר כח והוא מגיב הרבה יותר מהר ובעוצמה רבה ביותר בצורה מוחשית.

המנוע שקט יותר .

הדבר כל כך הדהים והפתיע אותי(לטובה) עד כדי כך שלא זכור לי מתי הביצועים היו כה טובים.

(והרכב ברשותי כבר 7 שנים).

ועד כדי כך שבחרתי לשתף את חברי הפורום בחויה.

השאלה היא האם יש לכך הסבר הגיוני?

(ירידה בביצועים ביחס ללפני הטיפול ולאחר שבועיים קפיצה גבוהה עוד יותר בביצועים מאשר קודם לטיפול)

מחכה לתשובת חכמי הפורום.

ניצן

פורסם

ניצן ידידי שלום רב!

מכיוון שמדובר בך , ואתה נחשב אדם רציני שהפסיכולוגייה לא עובדת עליו, ההסבר היחידי העולה בדעתי הוא, השיצוש ב44K הוריד פחם מתא השרפה ובזאת הגדיל את חלל תא השרפה, ולכן חשת ירידה זמנית בבצועים, עם הזמן , לאחר נסיעה ממושכת בפקקים התחיל להצטבר מעט פיח בתא השרפה, נוצר אטימות טובה יותר בתושבת השסתומים, אטימות טובה יותר בטבעות הבוכנה , לאחר השימוש בMOS 2,

ובתוספת קרבורטור משופץ כיאות, זהו ההסבר לעליה ההדרגתית בבחצועים!

שמח בשמחתך!

ושבת שלום

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

מה זה MOS2? ופלאשינג?

סליחה על הבורות?

הוספתי לא מזמן K44 למיכל רק בגלל שהמליצו לי אבל לא שאלתי מה זה עושה....עכשיו אני יודע...

פורסם

אתה תמיד יכול לחפש

פלאשינג זה חומר שמוסיפים לשמן והוא מנקה מעברים (מומלץ למנועים שעוברים נסיעות קצרות ויש להם בוצה) אחכ מנקזים את החומר והשמן ושמים חדש

מוס 2 הוא תוסף אל שחק של LM שמוסיפים אותו לשמן. תוסף נהדר

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם
ניצן ידידי שלום רב!

מכיוון שמדובר בך , ואתה נחשב אדם רציני שהפסיכולוגייה לא עובדת עליו, ההסבר היחידי העולה בדעתי הוא, השיצוש ב44K הוריד פחם מתא השרפה ובזאת הגדיל את חלל תא השרפה, ולכן חשת ירידה זמנית בבצועים, עם הזמן , לאחר נסיעה ממושכת בפקקים התחיל להצטבר מעט פיח בתא השרפה, נוצר אטימות טובה יותר בתושבת השסתומים, אטימות טובה יותר בטבעות הבוכנה , לאחר השימוש בMOS 2,

ובתוספת קרבורטור משופץ כיאות, זהו ההסבר לעליה ההדרגתית בבחצועים!

שמח בשמחתך!

ושבת שלום

בברכה

צביקה

צביקה שלום,

על-מנת שנפח חלל הדחיסה ישפיע בצורה כה משמעותית יש צורך בשכבה די רצינית של פיח שהצטבר או שהוסר.

דוגמא חישוב נפח המנוע

V=3.14 x D**2 x S x I/4

כאשר נניח ש-

D= קוטר הצילינדר במילימטר (84 מילימטר)

I= מספר הצילינדרים (4)

S= מהלך הבוכנה (80 מילימטר)

נקבל את התוצאה: 1773 סנטימטר מעוקב.

נניח כי הצטברה שכבת פיח שווה של 1 מילימטר בכול הצילינדרים

נקבל את התוצאה: 1709 סנטימטר מעוקב.

כלומר שכבה של 1 מילימטר יכולה לגרום להקטנת נפח הצילינדר ב-64 סנטימטר מעוקב.

כלומר על-מנת שיחס הדחיסה וההספק המתקבל ישתנו דרושה שכבה די רצינית של פיח שלא מתקבל על הדעת שתצטבר על פני הצילינדרים.

לא מתקבל על הדעת שזה מה שגרם לשינוי הדרמטי בביצועים.

בל נשכח שהמירווח הקיים בין הבוכנה לצילינדר במנוע חדש לדוגמא של גולף 1.6 הוא כ-0.04 מילימטר (כ-2 מאיות מכול צד של הבוכנה) מתוך HAYNES.

קוטר הבוכנה=80.965 מילימטר.

קוטר הקדח= 81.010 מילימטר.

תיכף יגיע יוסי לפורום ויתקן שגיאות כתיב או חישוב אבל אני מקבל זאת ברוח טובה.

איזה כייף לי :)

פורסם

כל התוספים והשטויות שמוכרים בחנויות, עדיף כבר לעשות ניקוי קרבורטור ב 400-500 שקל והשינויי יהיה עצום.

חבל על הכסף, הכל פסיכולוגי.

פורסם

מרק הרשה לי לא להתווכח איתך, אני קורא בעיון את הודועתיך בפורום, את הקישורים והנתונים שאת ה מוריד מהאינטרנט,נראה לי שאתה חי את זה ביום יום, לכן אתכל מה שכתבתי, קבל זאת בערבון מוגבל, ואין צורך לחכות ליוסי, אין לך שגיאות כתיב בכלל, ואני מאד מוקיר ומעריך את מעורובתך בפורום!

בברכה ובפרגון מכל הלב!

צביקה

פורסם

צביקה שלום

תודה על הפירגון.

בשבילי הפורום משמש כבמה לדיון פתוח, ללמוד וגם ללמד.

להתווכח אני משאיר זאת לאחרים.

בכול זאת אני מעוניין בהתייחסות לחישוב (הקטן) שביצעתי והמסקנות האם הם בכיוון הנכון ?

תודה

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק 10 שלום רב!

קטונתי מלדעת לחשב חישובים כמוך, את החישובים והנוסחאות , אני מעדיף להשאיר למומחים ממני, לדוגמא יוסי, שבוודאי יכנס לשרשור בשלב כלשהו!

יש הדוגלים בהשארת הפיח על גבי הבוכנה,( לשם העלאת הדחיסה) ובתא השרפה בראש המנוע, ויש הדוגלים, בהוספת תוספים להמסת הפיח , כדי למנוע התלקחות עצמית, וצלצולי מנוע, שניהם צודקים, אכל רכב ורכב לפי מצבו המכני, ולא ניתן לעשות הכללה לכל סוג רכב והכל לפי מצבו המכני!

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...