Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7531 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סתם שאלה, תיקנת פעמיים יותר מידי ותוך כדי זה הצלחת גם לבצע החלפות הילוכים לשים לב למכונית שליך למים על הכביש לגדר ולעוד אלף ואחת דברים...וגם לקבל משיכה כלכך חזקה שגרמה לתת היגוי מפונטו עם 60 כ"ס ?

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה קורה פה? זה אותו פורום? אותם האנשים?

איפה אותם יפיי הנפש שאומרים "זה מסוכן..!" "אתה מטורף..."

לפי מה שאני זוכר - אלה אותם הכינויים שאומרים לערסים הקטנים שכותבים פה "נו, נו, נו - ומגיע לך..."

למה הדו פרצופיות?

אז לKUNDASON פה - היה מזל.

והוא בהכלת יודע לכתוב - אבל כל זה היה יכול להגמר אחרת לגמרי....

מה גם שאחרי זה הוא כותב שהוא נכנס על 130 לפניה עם צמיגים חלקים :shock2::bad-word:

תסלח לי - אבל אתה אידיוט.

מילא הרכב היה במיטבו.

אבל במצב שהרכב נמצא?! לגמרי חוסר אחראיות.

מזל שלא הורדת את ההוא שעקפת מימין.

--------- לא משעשע בכלל -----------------

כי מי שמשקיע, שוקע....

פורסם

שעשעתם אותי עם התגובות.

א. מסתבר שאני יודע לכתוב.

ב. מסתבר שאני גם יודע לנהוג (איכשהו, אתם יודעים, אולי כמה נהיגות שטח וכביש עם מדריך נהיגה מתקדמת עשו את שלהם...).

ג. הצמיגים לא סליקס אבל הם בדרך.

ד. כמו שכתבתי - אני והיא מכירים כל פיפס אחד אצל השני.

ד. כן, ליביו, אפשר להיכנס גם להחלקה של 4 גלגלים עם ג'ולי.

תבוא, תשב, תראה.

תודה לכולם על שקראתם.

אני בד"כ לא משתף חוויות.

ומי שמכיר אותי יודע שאני נהג שקול ואחראי וכו'.

הא, ולגבי הפניה הבאה - 130 בפנייה שניתן לקחת אותה על למעלה מ150 זו לא התקרבות למגבלות.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
סתם שאלה, תיקנת פעמיים יותר מידי ותוך כדי זה הצלחת גם לבצע החלפות הילוכים לשים לב למכונית שליך למים על הכביש לגדר ולעוד אלף ואחת דברים...וגם לקבל משיכה כלכך חזקה שגרמה לתת היגוי מפונטו עם 60 כ"ס ?

כן.

מסתבר שאני מוכשר.

תבוא תשב תראה.

החלפת הילוכים אחת אחרי התיקון השני שהוביל לתיקון יתר השלישי.

הרכב כבר לא משך כי הייתי מתחת לתחום הסל"ד היעיל שזה לא תחום סל"ד רחב במיוחד.

אז הקפצתי לשני והרכב התיישר.

ומה אתה יודע, גם בפונטו אפשר לצאת לתת היגוי.

מפתיע... לא?

התת היגוי היה בהתחלה, אגב.

תקרא שוב.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אלדר אתה בחור על הכיפאק באמת !

אבל הפעם הגזמת מעט נדמה לי, אם אתה יודע שמצב הרכב שלך לא 100 אחוז למה לדחוק אותו למגבלות (וכן להזרק כמו יויו מצד לצד זה מגבלות), אני לא אבוא ואטיף לך אבל וואלה...תחשוב על זה אתה בן אדם מספיק אחראי (ואני מכיר אותך כאחד כזה!) כדי להבין לבד...

פורסם
אלדר אתה בחור על הכיפאק באמת !

אבל הפעם הגזמת מעט נדמה לי, אם אתה יודע שמצב הרכב שלך לא 100 אחוז למה לדחוק אותו למגבלות (וכן להזרק כמו יויו מצד לצד זה מגבלות), אני לא אבוא ואטיף לך אבל וואלה...תחשוב על זה אתה בן אדם מספיק אחראי (ואני מכיר אותך כאחד כזה!) כדי להבין לבד...

זה לא היה על המגבלות.

אני לא מגיע בכביש הציבורי ל100 אחוז לעולם.

תמיד קיים את החשש הזה שמשהו יקרה...

הייתי על 90 אחוז מיכולת האחיזה של הרכב ושל כישורי הנהיגה שלי.

הפעם היו שם מים, זה ההבדל.

אם הייתי על האבסולוט לימיט (המגבלה הסופית) לא הייתי מצליח לתקן.

הייתי קרוב.

וזה לא משנה אם הוא 90 אחוז או 10 אחוז, אני מכיר אותו ויודע מה הוא (ואני) יכולים לתת בכל מצב נתון.

וזה לא היה בכוונה.

זה לא סיפור "איזה גבר גבר אני" זורק תחת מצד לצד.

זה סיפור פואטי משהו על חוויית לילה מתקנת.

90 אחוז מהזמן אני באמת נוהג כמו ברל'ה על 110.

והשבוע באמת קיבלתי את מנת חלקי בסדומערד :~)

פורסם

היה לך המון מזל - הרבה יותר משכל לצערי.

גם אם פיזית לא היית נפגע. מה אם הנהג השני היתה נהגת שהיתה נבהלת ונכנסת בסיבוב עקב ההחלקה שלך?

למה לצערי? כי זה רימון שהוציאו את הניצרה.

זה לא שאלה האם הוא יתפוצץ - אלה מתי.

חבל שיקרה פה משהו לאחד מחברי הפורום (או עוד הרוג לחינם -גם אם לא מהפורום)

מה גם שהרכב לא בטיחותי בשוטף (לא באחיזה ולא שמירת חיי אדם) אז יש לו גם ליקויים.

כי מי שמשקיע, שוקע....

פורסם

ב. מסתבר שאני גם יודע לנהוג (איכשהו, אתם יודעים, אולי כמה נהיגות שטח וכביש עם מדריך נהיגה מתקדמת עשו את שלהם...).

לא לימדו אותך שלא תמיד ניתן להסיק מהפרט אל הכלל?

עצם העובדה שנזקקת למספר תיקונים מוכיחה שעוד יש לך דרך ארוכה לפני שתוכל להעיד על עצמך שאתה "יודע לנהוג". אלו שאני יכול להעיד עליהם שהם יודעים לנהוג לא סובלים מדופק מואץ...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני מקווה לפחות שיש לך שדה ראיה לתוך הסיבוב כדי שלא תשנה את צורת האחוריים של איזו זקנה שנוסעת 50 קמ"ש בדיוק בסיבוב.

למה תיקנת כל כך חזק? בדרך כלל מספיק ליישר את ההגה ולתת בגז, אולי להפנות אותו ממש טיפה בכיוון הנגדי. (ואת זה לומדים בנהיגה מתקדמת, אגב). היית גם אמור להיות בהילוך המתאים בסיבוב.

אני גם אוהב לקחת סיבובים מהר (ועדיין לא במגבלות שלי ובטח לא לשנות נתיב - כי מי יודע מה יהיה, זה כביש ציבורי), אבל זריקות תחת והחלקות אני שומר למהירות הרבה יותר נמוכה ולשעות המתאימות.

ועם כל זה, אני עושה את זה עם צמיגים איכותיים ובמצב טוב.

לא מזמן מישהו מהמועדון שלנו איבד את הרכב בדיוק בגלל צמיגים ישנים.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

אלכסבאק:

הנהג שעקפתי נעקף כקילומטר לפני הסיבוב.

לא היה שום קשר בינו לבין המתרחש בשום צורה שהיא.

אתה לא יודע מה זו אחריות בעיניי ואיך אני נוהג ומתחזק את הרכב שלי אז אל תעיר.

אני שמח שלקחת על עצמך את דגל ה"אחריות על הכביש", דגל שאותו אני מניף לעיתים קרובות.

תדע מתי להשתמש בו.

פאלו:

לא סבלתי מדופק מואץ.

כתבתי בצורה פיוטית, לא בצורת "תיאור עובדתי של המתרחש".

אם אל הבנת את סגנון כתיבתי אין זו אשמתי.

אני לא מעיד על סגנון נהיגתי.

וכן, נדרשתי למספר תיקונים.

מים, אתה יודע, נוטים להתנהג איך שבא להם.

וזה לא שיש לי עודף כוח לתקן עם הרכב.

אם הייתי נוהג מעבר למגבלות שלי או של הרכב לא הייתי מסיים את זה ככה, לא?

ולא היה פה שום אלמנט של מזל.

לכל אורך התיקון הייתי בשליטה מלאה וידעתי בכל רגע נתון כמה עבודת מצערת / בלימה / הטיית ההגה נדרשת - ובאיזה כיוון.

למזל אין שום קשר לזה.

זו שליטה נטו.

ובלי ידע בנהיגה מתקדמת זה היה נחשב למזל.

מזל שלדעתי אף אחד לא יכול להשיג - תיקון על תיקון על תיקון...

הכל נכתב ברוח טובה, אנשים.

תקחו את זה בקלות.

פואטיקה, לא יותר מזה.

חוויית לילה מתקנת :)

פורסם
אני מקווה לפחות שיש לך שדה ראיה לתוך הסיבוב כדי שלא תשנה את צורת האחוריים של איזו זקנה שנוסעת 50 קמ"ש בדיוק בסיבוב.

למה תיקנת כל כך חזק? בדרך כלל מספיק ליישר את ההגה ולתת בגז, אולי להפנות אותו ממש טיפה בכיוון הנגדי. (ואת זה לומדים בנהיגה מתקדמת, אגב). היית גם אמור להיות בהילוך המתאים בסיבוב.

אני גם אוהב לקחת סיבובים מהר (ועדיין לא במגבלות שלי ובטח לא לשנות נתיב - כי מי יודע מה יהיה, זה כביש ציבורי), אבל זריקות תחת והחלקות אני שומר למהירות הרבה יותר נמוכה ולשעות המתאימות.

ועם כל זה, אני עושה את זה עם צמיגים איכותיים ובמצב טוב.

לא מזמן מישהו מהמועדון שלנו איבד את הרכב בדיוק בגלל צמיגים ישנים.

היה שדה ראייה עמוק לתוך הפנייה.

אני לא עושה שום דבר כזה כאשר יש מישהו על הכביש.

וכן, אני יודע איך לתקן היגוי יתר, תחסוך ממני.

ואני יודע מה זה נהיגה מתקדמת (דדדההההההההההההה).

הייתי בהילוך המתאים על הסל"ד המתאים.

הרכב איבד מהירות במהלך התיקונים עד להימצאותו בסל"ד לא יעיל.

וזה היה באמצע הלילה בכביש ריק.

הצמיגים איכותיים, הקדמיים לא במצב מזהיר אבל לא בגבול הסליקס.

שוב - פואטיקה.

לא צריך להתייחס לאלמנט הנהיגה כאן.

אם לא הייתי יודע מה אני עושה - לא הייתי עושה את זה.

פורסם
ולא היה פה שום אלמנט של מזל.

לכל אורך התיקון הייתי בשליטה מלאה וידעתי בכל רגע נתון כמה עבודת מצערת / בלימה / הטיית ההגה נדרשת - ובאיזה כיוון.

למזל אין שום קשר לזה.

זו שליטה נטו.

ובלי ידע בנהיגה מתקדמת זה היה נחשב למזל.

מזל שלדעתי אף אחד לא יכול להשיג - תיקון על תיקון על תיקון...

כמה דברים:

1. היה אלמנט של "מזל". קודם כל, מזל רע משום שהיו מים בסיבוב. לאחר מכן, מזל טוב על זה שלא כל הכביש המשיך להיות רטוב.

2. זה שהתגובה שלך לא היתה מושלמת לא צריכה להוריד מהעובדה שזה יפה מאוד לכשעצמו שצלחת לתקן. רק שאם אתה שואף להיות נהג באמת טוב אתה צריך לחפש את מה שעשית לא בסדר, לא את התוצאה סופית (עם מרכיב המזל שלה).

3. טכנית, תיקנת חזק מדי ו/או מאוחר מדי. מה גם שלא רצוי לתקן היגוי יתר במכונית הנעה קדמית עם היגוי הפוך, אלא אם איחרת בתיקון ו/או אין לך כוח, בדיוק על מנת להמנע מהתופעה שציינת. זה לא נורא, שליטה במעבר מרמת אחיזה אחת לשנייה היא מאוד מאוד קשה ויפה שהשתלטת על הרכב, אבל אל תיטפח לעצמך יותר מדי על החזה. זה לא מביא לשיפור אלא מקרב את התאונה.

4. וזו הנקודה החשובה ביותר, רצוי שלפני שאתה מנסה לנהוג ממש מהר תעשה קודם מעבר אחד רגוע, כי להמנע מהפתעות. כל מיני הפתעות (מים באמצע הסיבוב, שוטר לאחריו...)

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
כמה דברים:

1. היה אלמנט של "מזל". קודם כל, מזל רע משום שהיו מים בסיבוב. לאחר מכן, מזל טוב על זה שלא כל הכביש המשיך להיות רטוב.

2. זה שהתגובה שלך לא היתה מושלמת לא צריכה להוריד מהעובדה שזה יפה מאוד לכשעצמו שצלחת לתקן. רק שאם אתה שואף להיות נהג באמת טוב אתה צריך לחפש את מה שעשית לא בסדר, לא את התוצאה סופית (עם מרכיב המזל שלה).

3. טכנית, תיקנת חזק מדי ו/או מאוחר מדי. מה גם שלא רצוי לתקן היגוי יתר במכונית הנעה קדמית עם היגוי הפוך, אלא אם איחרת בתיקון ו/או אין לך כוח, בדיוק על מנת להמנע מהתופעה שציינת. זה לא נורא, שליטה במעבר מרמת אחיזה אחת לשנייה היא מאוד מאוד קשה ויפה שהשתלטת על הרכב, אבל אל תיטפח לעצמך יותר מדי על החזה. זה לא מביא לשיפור אלא מקרב את התאונה.

4. וזו הנקודה החשובה ביותר, רצוי שלפני שאתה מנסה לנהוג ממש מהר תעשה קודם מעבר אחד רגוע, כי להמנע מהפתעות. כל מיני הפתעות (מים באמצע הסיבוב, שוטר לאחריו...)

1. כל הכביש היה רטוב אח"כ.

מזל רע על המים, בגלל זה אני אל נוהג על 100 אחוז מהיכולת, איש.

שומר רזרבה בצד.

2. אני יודע מה לא היה בסדר.

3. אין לי כוח, יש לי את הרכב החלש ביותר שיש היום בייצור סדרתי לדעתי.

אני יודע שאסור להגיע להיגוי הפוך בשל תופעת המטוטלת.

אבל הרגשתי את הלחץ המופעל הל הגלגל החיצוני קדמי שמנסה לעשות "ספין".

אני לא טופח על החזה לאף אחד, פרסמתי סיפור שמבחינתי הוא פואטי ותו לא.

4. ידוע.

אבל כל אחד מאיתנו תוקף איזו פנייה בדרך הביתה.

אתה לא תסע פעמיים רק בשביל לבדוק אותה.

כאשר ני נוהג על 100 אחוז ועל אופנוע - ברור שאתה עושה קודם סשן מנהלתי ורק אחרי כמה סשנים אתה מגביר את הקצב.

כאשר אתה תוקף איזו פנייה אהובה בדרך הביתה אתה נוהג על 90 - 80 אחוז מהיכולת שלך ושל הרכב, בכביש ריק באמצע הלילה.

אז קורה מדי פעם שיש הפתעות.

ההפתעה הזו עוררה בי יצר פואטי. זה הכל.

• תוכן חדש...