Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7485 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

JACK, כנראה שאתה באמת סובל מהבנת הנקרא לקויה,

אני יזכיר שוב, לא דובר על מילוי, אלא על ספוג אקוסטי.

ואני מבחינתי דיברתי על השינוי לא בהיבט של העברות אנרגיה ואיבוד חום, ונפח תיבה.

זה שעופר הקדים אותי ונכנס "קצת" לעומקו של ההיבט

אני מבחינתי השינוי הוא בהיבט של שינוי בהענות מפורטת יותר בתדרים , מעברים חדשים יותר תוך כדי הדגשה,חדות ופירוט.

אתה יכול לא להסכים, אבל הבדיקה שלי היא לא הייתה לבד, יש לי עוד "עד" לכך אם אתה ממש מתעקש לעניין.

כתבתי לך כבר לפני זה שהייתי סקפטי לגבי העניין אבל אחרי שקראתי קצת בנושא, ודיברתי עם עוד כמה אנשים ש"קצת" מבינים בזה, והחלטתי לנסות כי מה לעשות, קיבלתי ספוג כזה חינם מה כבר יכול להיות?

בכל מקרה הסיבה שהרבה חברות משתמשות בזה היא בגלל שזה כן משפיע, כמו שRC שאתה כלכך מהלל כתב, "לא לצפות לניסים", ואכן שום נס לא קרה, סה"כ מדובר על שינוי קטן, אך מבחינתי כל שינוי כלשהו ולא משנה איזה אם הוא לטובה אני בעד.

אני אומר שאם הייתי צריך לשלם עבור אותו ספוג שאגב עולה באיזור ה400-600 ש"ח למטר, לא הייתי שם את כספי על זה אלא פשוט מחליף סאב בהפרש לסאב יותר טוב.

ועוד היבט, יש חברות שלא משתמשות בזה לא כי זה לא משפיע, אלא כי זה יקר בניגוד למה שאתה חושב ומ גדיר את זה כ"זול", אבל אני חייב לציין בפנייך שאחרי שראיתי "קצת" רמקולים ביתיים בחיי, ועוד יתרה מזאת רמקולים ברמת היי-אנד, לדוגמאת B&W נאוטילוס, JAMO סדרת D, ואם תפתח אחד כזה תגלה הפתעה לא נעימה מבחינתך והיא ספוג אקוסטי ביצים, מעניין למה.

החברות שכן מוצאות לנכון כן משקיעות בזה, ואין שם כלל אינטרס שיווקי WHAT SO EVER, כי פשוט לא רואים את זה!.

כמוכן, עדיף שתרגע עם התגובות המאוד מזלזלות שלך ,בלשון המעטה, כי זה ממש לא מוסיף לכבודך.

ואם כל הכבוד לדעותייך , שאני אגב מאוד מכבד ללא קשר מה הרקע שלך ומה בכלל הידע שלך, פשוט זה דרך התנהלות של דו שיח, ודברים כמו "לא מבין כלום מהחיים שלך" ו "אין לך מושג על מה אתה מדבר" לא מתקבלים, חפש לך במה אחרת עם הנתסחות כזאת, ויש פה עוד קומץ אנשים שיכולים גם קצת לתרום לידע שלך ואולי גם תלמד משהו.

אתה לא מסכים עם דיעה של מישהו?---> לגיטימי, אך תמצא את צורת הביטוי המתאימה, ותשאיר את הזלזול במקום אחר, יחד עם ה"כבוד" ועם ה"אגו".

under construction..

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אחרי קריאה ארוכה. וצחוק נרחב. וכעס גדול על היציאות של JACK.

נתחיל בבסיס.

למדתי סאונד. לא ברמה של מדען. אבל ברמה של מקליט קול לקולנוע.! ובעיקר - שיטות בידוד, תופעות של החזרים של סאונד בחללים שונים, גלי קול. ומקורס של הגברה. ושיחות עם אנשי הקול המובילים בארץ.

ובין הייתר. למדתי על בדים/ספוגים/ חומרים מוקצפים/עץ/ וחומרים שונים והתגובות שלהם לקול ואיך הם משפיעים אליו כולל נסיון מעשי. (אגב) בדים למניהם משמשים שנים רבות לביטול החזרים! והורדת תדרים בעייתים. בתחום ההקלטות ובחדרים אקוסטים. ולגבי הצריך כחצי/רבע מטר של ספוג כדי לספוג גל קול. (סליחה. קישקוש). הכול תלוי בדחיסות, בצורה שהספוג עשוי (גלים, ביצים, שטוח, אלכסונים וכו) כל כצורה משמש למשהוא אחר.!(ביטול החזרים/בליעת גלים מסויימים/שינוי כיוון הגל) והמשפיע הגדול ביותר הוא הדחיסות וחומר שהוא עשוי ממנו. זה מה שקובע איזה אורך גל הוא יספוג.!

**ומנסיון של בניה של חדר ללא הד! (להקלטת מערכת תופים) החדר נבנה במקלט יחסית קטן!! .על הרצפה-ספוג של 4 ס"מ (הפלטות עמדו על קורות שעמדו על קוביות עץ) ועליו משטחי עץ ושטיחים.

הקירות. צמוד לקיר- צמר סלעים אחרי זה קרטון ביצים, ואחרי ספוג ביצים של מזרונים, ובסוף פלטת עץ של 0.7 עטוף לבד. תקרה- ספוג ביצים דבוק לתקרה. ועליו שטיח עם סיבים ארוכים! (אחרי נסיון עם עוד סוג). חבר הביא מערכת תופים. ולא היה החזרים בחדר. וההקלטה היתה נקייה. וזה היה ממש חזק!

ומנסיון של רמקולים. לרכב.

יש לי W7. התיבה קטנה.!! (אטומה לחלוטין)

אין לי כרגע גישה לספוג איכותי. אז לקחתי ספוג של מיזרון צבאי. חתכתי אותו. והכנסתי לתיבה.

ההבדל הוא כזה. הסאב פחות משתולל. יותר חד ומדוייק. אבל עדיין יש הרבה מקום לשיפור. (החלפת תיבה)

JACK.תסביר לי דבר אחד.

RC פיתח תאוריה. הוא תמך אותה בניסויים ורישומים? והראה תמיכה של עוד אנשים בדברים שלו? ??

אני מנסיון עם רמקולים של חברות ה ג ב ר ה !! יש מילוי של ספוג/צמר/בד בתוך 90% מהרמקולים שאני פתחתי או ראיתי פתוחים. (פתחתי. EAW, RCF, EV, וורלפידייל, DAS, טורבו סאונד, פיוי, ימהה, סרווין ווגה מקצועי, אמיננס, JBL כמה סדרות שונות! (ומהכי גבוהות שלהם היום. רמקול של כמה עשרות אלפי שקלים ליחידה). בכל החברות מדובר בכמה סדרות שונות. והרשימה עוד גדולה.

אז תסביר לי למה. למה להכניס צמר מאחורי הטוויטר? ולתוך רמקול מפלסטיק?? ולרמקולים של חברות בינוניות?

ולרמקולים של אולפן? ולמוניטורים? ולתוך כל מיני תיבות? כשאתה קונה רמקול אתה לא רואה פנימה (אז למה)?

*אתה אומר RC. יותר חכם/ בעל נסיון/ אמין/ צודק ממהנדסי קול. שלמדו שנים. מפתחים רמקולים של אוטו/בית/מסיבות במיבנים/הופעות בחוץ/ אולמות קונצרטים. ומתמחים ביצור לרמקולים ברמות הגבוהות בעולם!!!??

ומפתחים אותם על בסיס של נסיון וטעויות. חישובים. וידע. טועים??? או שאולי אתה פשוט לא מוכן להודות שהאיש שאתה נראה כך סוגד לו. טעה.? או פשוט לא צדק הפעם? ואתה פשוט טעית ואתה טוחן ומדבר בלשון מכוערת בפורום. על משהוא שהניסיון האישי שלך כנראה שואף ל0!

היום הייתי באומן17 בתל אביב. (רמקולים של EAW) שמעתי את המקום ריק. ובעוצמה (ללא לימיטר) כפול ממסיבה רגילה שם. אני ראיתי ארגז של בקבוקים מקפץ מהבסים. אני הרגשתי את הגוף שלי דופק מהבסים. כוח שבחיים לא שמעתי!. ואתה יודע מה. גם ברמקולים האלה יש צמר! ויחסית הרבה. אז מה יש לך להגיד עכשיו. אני הייתי נוכח בביקור של המנכ"ל של חברת EAW בעולמית. @! והוא אישית אמר (באנגלית צולעת). שזה אחד מהמקומות הכי חזקים שהוא שמע בעולם. (אני הייתי רוב הזמן עם היידים על האוזניים. כי זה היה פשוט כואב!.) ולשם השוואה (סליחה סימון) האוטו של סימון עם ה 3 קום וי אר.זה צעצוע (ועוד צעצוע יחסית חלש) לעומת הבסים שהיו שם היום.

וכן יש השפעה ניכרת על האלמנט. עם יש מילוי לתיבה. ויש חומרים שסופגים חום! וכך שומרים שהרמקול פחות יתחמם.(משמעותי בעיקר בעבודה ממושכת, חשוב במערכות הגברה).

ולגבי שינוי האופי של הרמקול. הספוג מתנגד לתנועה של הרמקול. הוא נותן לו קונתרה. הרמקול דוחס אוויר והספוג מתכווץ ובכך הוא גורם לרמקול להיות יותר "עדין" ולא להתקע. הוא לא מקבל החזר מהקיר האחורי. והוא מרגיש שהקיר יותר רחוק כי הספוג מתכוון ומתרחב.

אתה עדין לא מבין. אז אתה מקרה אבוד. והצורה היחידה שאתה תבין (זה נסיון עיוור של תיבה עם ותיבה בלי)

תגיע למפגש. אני מוכן לעזור לנסיון.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

סאונדמן גם קלארק הוא מהנדס שלמד שנים והוא עשה דברים בחיים שלו קצת יותר רציניים מלבנות רמקולים למרות שאולי ככה אתה חושב זה לא בדיוק הפיסגה שכל מהנדס קול רוצה להגיע אליה הוא לא פיתח שום תאוריה קראתי מאמרים של אוד מהנדסים רציניים שאומרים אותם דברים ואני גם לומד את התחום בעצמי מעבר לניסיון שיש לי בו אם אתה לא מבין שהעובי של הספוג חשוב אז כנראה שאין לך שום ידע בנושא (ואני מציע לך ללכת לשאול קול מהנדס קול בנושא אם מישהו אמר לך אחרת תשלח לי את הפרטים שלו כדי שאני אראה למרצים שלי שהם טועים) וכל הדוגמאות שלך ממש מצחיקות ומראות שפשוט אין לך מושג על מה אתה מדבר אבל אני בכל מקרה כבר אמרתי את שלי ואין לי שום עניין להמשיך לבזבז על זה זמן מצטער עם הסגנון שלי חריף והכתיבה לא משהו זה אני אבל עדיין הדברים שאני אומר נכונים ומגובים כל מה שאתם כותבים זה כל מיני ספקולציות שחשבתם עליהם בעצמכם וניסיתם להמציא כל מני תאוריות שתחלס חוץ מזה שיש ספוג בתיבה אתם לא ממש יודעים מה הוא עושה ולמה הוא משמש

ביי ביי והמשך בורות מהנה

פורסם

אני אנסה קצת להוסיף לנושא בתקווה שאולי זה ימנע את הריבים המיותרים שכאן.

תיבה של רמקול נועדה בשביל למנוע תופעה שנקראת ביטול האפנון והיא קיימת בגלל שגם מלפני הדרייבר וגם מאחוריו יש אנרגיה רק שהיא בפאזה הפוכה (בגלל זה ניתן גם להתקין סאב כשהמגנט כלפי חוץ). התיבה בעצם חוצצת בין שתי האנרגיות כך שהן לא יבטלו אחת את השניה.

בתוך תיבה סגורה יש לחץ נגדי שנוצר ע"י האנרגיה שמאחורי הדרייבר שיכול באופן תאורתי להפריע לתנועת הממברנה. העקרון מאחורי חומרים סופגים בתיבה כזו היא להמיר את האנרגיה שבתוכה לחום ובכך להקטין את הלחץ מה שיאפשר לממברנה לנוע יותר בקלות.

גם אני קראתי פעמים רבות שלמרות שבתאוריה העקרון קיים הסיכוי שבאמת יהיה הבדל שמיע הוא קלוש. בניסיון מעשי שעשיתי לפני הרבה זמן שמתי צמר סלעים בתיבה של שני סאבים ולא ממש שמעתי הבדל איתו ובלעדיו. אני מעריך שלמרות שיש היגיון מאחורי החומר יהיה קשה לשמוע הבדל ובוודאי לא הבדל מהותי. חברות רמקולים ובמיוחד היי אנד נלחמות על כל אחוז של שיפור. גם אם ההבדל הוא רק בתאוריה או שווה ערך לשיפור באחוזים בודדים אין סיבה שהן לא ישתמשו בחומרי ספיגה שכן החומרים זולים וגם אם יש שיפור של אחוז בודד הוא שווה מבחינתן.

לגבי תיבה פתוחה,

בגדול יש שני סוגים עיקריים האחת זה התיבה הפתוחה שאנחנו מכירים עם פורט והשניה היא תיבה עם מחיצות בזוויות שונות שמנצלת בצורה טובה יותר את האנרגיה שמאחורי הדרייבר, התיבה הזו מסובכת יותר לתכנון. בתיבה פתוחה עם מחיצות משתמשים באנרגיה שנוצרת מאחורי הדרייבר והיא יוצאת מהתיבה אחרי שהפכה פאזה בתוכה וכך בעצם מתווספת לאנרגיה שנוצרה מלפני הדרייבר (מכיוון שכעת שתיהן באותה הפאזה).

בתיבות האלה מעוניינים בהחזרים ומתכננים אותם בקפידה ע"י המחיצות ובגלל זה פחות הגיוני להשתמש בחומרי סופגים כי אז בעצם נפספס את המטרה שגללה בונים אותה והיא - ניצול האנרגיה שמאחורי הדרייבר (מה שמביא לעוצמה גבוהה יותר).

בתיבה פתוחה עם פורט העקרון דומה אבל התכנון הוא פחות מדוייק מתיבה עם מחיצות ולכן בגלל שהאנרגיה שנוצרת מאחורי הדרייבר פחות בשליטה לפעמים גם פה שמים חומרים סופגים על מנת לרסן אותה ושוב גם פה ההבדלים הם בערבון מוגבל.

ההצעה שלי היא כמו של RC - אם יש את החומר זמין אז למה לא לנסות. אני בספק גדול אם ההבדל יהיה גדול או בכלל שמיע אבל החומר זול וגם אם הוא לא נתן שיפור לא קרה שום דבר.

כשהמחיר הוא זול חבל לבזבז את הזמן על מבחנים עיוורים. הרמה של מבחן שכזה תעלה הרבה יותר מקניית כמויות של חומר (בניית שתי תיבות זהות, שני דרייברים, תכנון, זמן וכו').

פורסם

זה בדיוק הייתה הכוונה מלחתחילה של בכלל לרפד את התיבה.

באופן עקרוני יצא לי כבר לשמוע סאבים עם או בלי מילוי של צמר סלעים ואכן אין שינוי מהותי.

אך אני חייב לציין שכאשר ריפדתי את התיבה עם הספוג אכן היה שינוי , אומנם לא הייתי מגדיר אותו כנס, ולא קרה שום דבר בלתי הגיוני ובדיוני לחלוטין.

סה"כ שיפור קל בדיוק של הסאב, ועכשיו אני יכול להבחין בין מעברים בין תדרים עם יותר הדגשה מאשר איך שזה היה נשמע בלי.

בוא נגיד את זה ככה, ולכן גם התייחסתי לתחום של היי-אנד בייתי ששם באמת "נלחמים " על קודו של קוץ, ואם אפשר להשקיע עוד טיפונת ויש שינוי אז למה לא?

הרבה אנשים מתבלבלים וכאשר הם פותחים רמקול שבנוי "כטראנסמישן ליין" או בעל תיבה שבנויה על עקרון ההחזרים, הם לא ימצאו חומרי בידוד מכל סוג פרט אולי לריפוד שנועד למנוע "רעש פורט" וגם את זה בד"כ פותרים ע"י מיקום נכון יותר של האלמנט.

אחרי שכבר הוסברה לי הסיבה ה"מדעית" של איך זה אמור להשפיע, מההיבט של ריכוך תנועת האוויר של הסאב ע"י ריכוך ההחזר מהקיר האחורי ומשאר חלקי התיבה, שבעצם בתנועת מהלך קדימה של ממברנה יכול להווצר מצב שבו הלחץ ימשיך את אותו מהלך קדימה וייצור עיוות קל או אפילו אובר מהלך, או הפוכך בתנועה פנימה , אותו לחץ יעצור את מהלך הממרנה לפני הגעתה למצב המיועד וכך שוב יגרם עיוות קל.

בפועל, אכן תנועת הסאב היא רכה יותר, ומסיבה זו גם ניתן להבחין בשינוי קל בהדגשה של התדרים וכן גם בפירוט טוב יותר של המעברים, כלומר הרבה יותר.

כבר אמרתי, לא יקרו ניסים, ואכן אם יש למישהו ספוג בהישג יד, אז אין מניעה למה לא לעשות זאת, אני לא מדבר על מילוי תיבה בצמר סלעים או מבודד אחר (STUFFED BOX) אלא רק ריפוד הקיר האחורי או אם יש מספיק חומר אז ריפוד כל החלל עצמו.

באופן עקרוני, אם הייתי צריך לשלם על החומר, או לרכוש תיבה שכבר מגיעה כאשר היא מרופדת והדבר היה מגיע לכמה מאות שקלים, לא הייתי עושה רכישה כזאתי , כי ההבדל הוא לא עד כדי כך משמעותי ששווה את ההוצאה הכספית כרגע.(הסאב הנ"ל גם ככה לא "טופ אוף דה ליין")

יש לי עוד מספיק דברים שאני יכול להוציא עליהם השקעה כספית כדי לקבל תמורה יותר טובה לפני שאני משלם על אקוסטיקה טובה יותר של הסאב.

אך אם היה לי אלמנט ששווה הרבה כסף(סאב כמו IDMAX,XXX,PG TITANUM ELITE,ECLIPSE TITANIUM, וביחס להשקעה הייתי מגיע לתוצאה טובה משמעותית אז כן, הייתי ממליץ.

הדבר משול לרוכב אופנוע מרוצים שמצליח להוריד עוד כמה ק"ג מיותרים מהאופנוע שלו, כן השינוי הוא לא גדול, ולאדם שאינו מבחין בזה באופן משמעותי, זה לא משתלם כלכלית אך אני משוכנע שלאותו רוכב זה מאוד משמעותי וגם אם הדבר יוסיף לו עוד 5 קמ"ש במהירות סגירה וזה מה שהוא מנסה להשיג, אז לו זה כן משתלם כלכלית.

בדיוק כמו שיש אנשים שמוכנים לשלם אלפי דולרים בשביל עוד 5DB בתחרות SPL.

under construction..

פורסם

פה אתה אומר "אין שינוי מהותי" " לא יקרו ניסים" "סה"כ שיפור קל בדיוק של הסאב" ופה http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=770386#post770386 "שיפור משמעותי בדיוק של הסאב" ובהמשך "והתוצאה היא באס הרבה יותר מדוייק, הדגשה חדה יותר, עומק,פירוט ובמילים אחרות רק טוב." זה מדהים איך אתה והחבר שלך קיקר משנים את מה שאתם אומרים ב-180 מעלות ועוד מנסים שזה יראה כאילו אתם כל הזמן אמרתם אותו דבר ודרך אגב קיקר אמרת "בעצם ריצארד קלארק לא שולל את העובדה שזה משנה אלא אומר שזה לא יתן שינוי גדול (אם בכלל)

והוא מאוד סקפטי לגבי שינוי בר שמיעה." עם הוא אומר שזה לא יתן שינוי גדול אם בכלל ושהוא סקפטי אם יש שינוי בר שמיעה אז הוא שולל את העובדה שזה משנה וגם אם תקרא את זה עוד אלף פעם לא תצליח לסובב את זה אבל כנראה שקשה להגיד סליחה טעיתי לא יכול להיות שגם אני יסכים אם מה שEYALR כותב ושגם אתם תסכימו הוא כתב בדיוק מה שאמרתי "גם אני קראתי פעמים רבות שלמרות שבתאוריה העקרון קיים הסיכוי שבאמת יהיה הבדל שמיע הוא קלוש" וגם שהוא ניסה בעצמו בקיצור אני רואה שצריך שם בירוק כדי שתקשיבו מה אני יגיד לכם - עד הפעם הבאה...

פורסם

תשתה כוס מים,תרגע ותקרא שוב את מה שרשמתי לאורך כל הת'רד,בדיוק את מה שאייל וניר הסבירו חוץ מזה שגם אני וגם ניר שמענו את ההבדל....

"תחי מדינת ישראל- וכל הכבוד לצה"ל....."

פורסם

שוב, כנראה שבאמת אתה סובל מהבנת הנקרא,

עוד פעם אתה מצטט דברים שלא קשורים ועוד מוציא אותם מהקשרם.

אז אני אסביר לך אותם כך אולי גם תבין, ותצא שניה מהגישה המתגוננת ואולי גם תרד לעומקו של עניין.

"שינוי משמעותי בדיוק של הסאב וכן פירוט תוך הדגשת המעברים"---> זה מה שאני מבדיל, השינוי הוא מהותי בשבילי, אולי לא לך, אולי לא לאחרים, אבל מבחינתי זה מאוד משמעותי.

כתבת לך משל, כנראה שלא הבנת ולו דבר אחד ממנו, בעיני המתבונן מהצד, יראה לו ממש טפשי לבזבז עשרות דולרים על תוספת של 5 קמ"ש, בעיני אותו רוכב, זה כאילו עד עכשיו הוא ידע משהו אחד ומעתה והלאה הוא גילה דרך חדשה.

כלומר:

שינוי מהותי= תלוי בעיני הבוחן, יכול להיות שזה מאוד מהותי בשבילו ,ואילו לך זה זניח.

שיפור קל\משמעותי= שוב תלוי בעיני הבוחן, כפי שכתוב בשורה מעל, לי זה משמעותי, ולך זה זניח.

שEYALR כותב ושגם אתם תסכימו הוא כתב בדיוק מה שאמרתי "גם אני קראתי פעמים רבות שלמרות שבתאוריה העקרון קיים הסיכוי שבאמת יהיה הבדל שמיע הוא קלוש" וגם שהוא ניסה בעצמו בקיצור אני רואה שצריך שם בירוק כדי שתקשיבו מה אני יגיד לכם - עד הפעם הבאה..

שאתה בא ושולל שההבדל הוא לא שמיע, ושבעצם אני הוזה\מדמיין\חושב שאני מבדיל\חולם.

טיעונים כמו "סיכוי קלוש", "קרח דק", "כמעט ולא שמיע", "RARELY","

אין דבר כזה, אם אתה שולל משהו, אז הוא לא אמור להיות קיים, לא אולי, לא בערך, לא כמעט, אלא פשוט לא.

"בעצם ריצארד קלארק לא שולל את העובדה שזה משנה אלא אומר שזה לא יתן שינוי גדול (אם בכלל)

והוא מאוד סקפטי לגבי שינוי בר שמיעה."

שאתה שולל משהו גם טיעון של "לא יתן שינוי גדול", "סקפטי לגבי שינוי בר שמיעה".

אז אתה בעצם אומר שאני צודק, שיש שינוי, אפילו RC שאתה מהלל ומשבח כמו עיוור בחשכה גם הוא אומר "שזה לא יתן שינוי גדול"=יש שינוי פשוט לא גדול, "ושהוא סקפטי לגבי שינוי בר שמיעה"= אין לא אפילו הוכחה אחת שזה לא שמיע.

= אני צודק וזה כן שמיע, וכן יש הבדל ועל זה אתה לא יכול להווכח.

כמו שאמרתי, בעובדות אין כמעט\קרוב\אולי\ייתכן\בקושי\בערך.

עובדה היא או שחור או לבן.

וכנראה שכבר פה אתה התחלת להסתבך עם הציטוטים שאתה מביא בעצמך, וסותר את עצמך.

under construction..

פורסם

עובדה שחור ולבן קלארק כתב שההבדל לא שמיע וזה על סמך ניסיון לבחון את זה בשמיעה וניסיון למדוד הבדל שמיע (לא למדוד שינוי בלחץ) אתה יכול לשאול אותו בעצמך בפורום שלו וכל מי שקורא את הדברים שהוא כתב מבן את זה הסיבה היחידה שהוא לא כותב באופן מוחלט זה בגלל שבתאוריה יש בזה משהו כמו שכבר אמרתי וכתבתי ולא שיניתי את מה שאמרתי אפילו פעם אחת (ולזלזל מישהו שחצי עולם משתמש לדוגמה בדיסק בדיקה שהוא עשה זה בכלל מצחיק ועלוב) ועוד עובדה זה הציתוטים שהבאתי ששינית את מה שאמרת ב180 מעלות אז עשית שוב פעם 180 מעלות אין פה מה להמשיך לדבר אני מבחינתי סימנו את הויכוח כבר בTHREAD שננעל לו תצליח לגרום לי להגיב שוב פעם לא משנה איך תתהפך הפעם מי שיש לו טיפה של שכל כבר הבין את כל מה שהיה צריך להבין

פורסם

גם אני חושב שלג'ק בעיית הבנת הנקרא, אך הפעם הוא צודק.

כתבת מפורשות "שינוי מהותי". דהיינו: פשוטו כמשמעו.

5 קמ"ש אינו "מהותי". הוא שיפור. 20 קמ"ש זה "שיפור מהותי".

מהות=הוויה

עם הנסיון שלי בספוג אקוסטי בתיבות, כשלא היה כזה, הבאס ברמקול נשמע כפטיש, ולא כאינסטרומנט מוזיקלי. אם קודם (לפני הספוג) הבאס לא היה מדויק דיו, ומעברים לא הורגשו/נשמעו

ועם הספוג, הם מורגשים יותר, והבאס הפך מדויק יותר, הרי שזהו שיפור מהותי.

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

פורסם

אני חושב שJACK-JACK צודק,אני בטוח לחלוטין בצדקתו של R.C ,

אבל זה לא משנה כרגע,

במקביל אני מכבד את דעתו של GREEN , אם הוא הרגיש הבדל , אז כנראה שקיים הבדל,

מי שיש לו רצון , שיפתח סאב ויכניס מה שהוא רוצה בפנים.

אם זה ברמה של שקלים בודדים , אז למה לא.

אני לא הייתי רוכש חומר שכזה במיוחד ,

למרות שבסטריאו ביתי זה נפוץ יחסית, ויש חברות שמוכרות

יריעות של ספוג בעל צורות שונות, לשיפור רמקול קיים.

אם היה מזדמן לידי, הייתי מרכיב בתיבה , רק לשם העניין.

ZZR

פורסם
עובדה שחור ולבן קלארק כתב שההבדל לא שמיע וזה על סמך ניסיון לבחון את זה בשמיעה וניסיון למדוד הבדל שמיע (לא למדוד שינוי בלחץ) אתה יכול לשאול אותו בעצמך בפורום שלו וכל מי שקורא את הדברים שהוא כתב מבן את זה הסיבה היחידה שהוא לא כותב באופן מוחלט זה בגלל שבתאוריה יש בזה משהו כמו שכבר אמרתי וכתבתי ולא שיניתי את מה שאמרתי אפילו פעם אחת (ולזלזל מישהו שחצי עולם משתמש לדוגמה בדיסק בדיקה שהוא עשה זה בכלל מצחיק ועלוב) ועוד עובדה זה הציתוטים שהבאתי ששינית את מה שאמרת ב180 מעלות אז עשית שוב פעם 180 מעלות אין פה מה להמשיך לדבר אני מבחינתי סימנו את הויכוח כבר בTHREAD שננעל לו תצליח לגרום לי להגיב שוב פעם לא משנה איך תתהפך הפעם מי שיש לו טיפה של שכל כבר הבין את כל מה שהיה צריך להבין

קודם כל, אתה סותר את עצמך שוב, וזה מצחיק ולא דיסק בדיקה(עלוב שאני עשיתי, או יותר נכון השתמשתי בדיסקי בדיקה של באסטרוניקס , ומי ישמע כאילו צריך להיות טכנאי סאונד כדי להקליט סוויפ של 90HZ עד 10 HZ יורד או עולה).

זה שקלארק כותב משהו לא הופך את זה לעובדה, מצטער ידידי, אולי אתה מאמין בעיניים עיוורות אבל אני לא.

אתה אומר שבתאוריה יש בזה משהו אבל אתה אומר שאני מדמיין ואולי זה הבדל פסיכולוגי- שוב סתירה.

"

שיפור פסיכולוגי אולי או אם הספוג דחוס מדי אולי הקטנת נפח תיבה שיכול גם להשמע לך יותר טוב מעבר לזה זה מיותר"

ובלי שום קשר, זה לא שאני מזלזל בקלארק או משהו, אני פשוט לא מקבל את זה כמובן מאליו בגלל שהוא כתב משהו.

וכפי אמרתי לך לפני זה וכנראה ששוב, לא הבנת, קיבלתי ספוג, ללא כסף, ללא תמורה ללא אינטרס,ללא כלום- ואמרתי יאללה נשים נראה מה כבר יכול להיות, לא יהיה טוב נוציא.

אני שומע הבדל, ואת "הניסוי" עשיתי עם אחי וגם הוא שומע את ההבדל, גם עופר שומע את ההבדל וגם אודיו-פיל שומע את ההבדל.

אם אתה לא שומע את ההבדל אולי אתה צריך בדיקת שמיעה?

180 מעלות לפה...180 מעלות לכאן....אתה את דבריך סיימת...

בקיצור, אתה מזלזל פה בכולם על ימין ועל שמאל.

אז אני מבין שאתה אטום כמו קיר, ואני עם קירות מזמן לא מתווכח, אולי שם להם ספוג אקוסטי כדי לשמוע אותם עם הפסיכולוגיה במקום עם האוזניים.

אז אתה גם פרופסור לפיזיקה, גם מד זוית(180 מעלות), גם פרופסור ללשון(מהותי VS שינוי קל), ואתה גם פסיכולוג?

עם כלכך הרבה ידע חבל שאתה מבזבז את הזמן בפורום שכולו "בורות" כפי שאתה אוהב להגיד.

ויותר מזה, אם אתה את דברייך סיימת "ויתהפך העולם ולא תגיב שוב", אז באמת חבל שבכלל הגבת מלחתחילה לנושא אם אתה לא יודע לסיים משהו שהתחלת.

under construction..

פורסם

לא רשמתי "ויתהפך העולם ולא תגיב שוב" אלה "לו תצליח לגרום לי להגיב שוב פעם לא משנה איך תתהפך הפעם" יש הבדל אבל גם את זה אתה הופך ואפילו אמרו לך את זה פה אחרים חוץ ממני אבל כנראה טיפסת גבוה מדי על העץ ועכשיו קשה לך לרדת אז הנה אני מגיב שוב למרות שאמרתי שלו אבל זה רק בגלל נקודה אחת וזה ריצארד קלארק

קודם כל MY DISC זה לא דיסק שרק כולל SWEEPS ואם היית מכיר אותו כנראה היית יודע את זה ומבין שזה אולי הדיסק בדיקה הכי טוב שעשו והוא כולל המון דברים שאני אפילו לא יתחיל לפרט ומגיע עם ספרון שמסביר יפה מה קורה בכל טרק אבל עם אתה חושב שזה משהו שאפשר או שצריך לזלזל בו אז מה אני יגיד לך תהנה אה ועוד משהו לגבי קלארק הוא עשה הרבה הרבה יותר דברים מהדיסק הזה בוא תקרא קצת פה לדוגמה מה הוא עשה http://www.carsound.com/UBB/ultimatebb.php?ubb=get_topic;f=1;t=019437;p=1#000034 "that was the year I introduced the DAAD digital bin------the unit that i eventually sold to Warner, Sonopress,CBS/Sony, MCA and just about every record lable in the world"

http://www.carsound.com/UBB/ultimatebb.php?ubb=get_topic;f=1;t=020879;p=1#000024

"the last DAC design i was involved in was over a decade ago-------i had to design it because at the time there was no dac available with the speed necessary to do the task that was required of it--------it did full 16 bit sampling at a sample rate of 3.8Mhz--------i sold hundreds of them for over $40K each to nearly every record company on the planet--------the largest customer was the Warner/Gefen group with 16 units, second was Bertlesman Group with 12 units, and Sony with 8"

דברים שרוב המהנדסים בתחום היו רק חולמים לעשות בתחום (והוא עשה עוד הרבה אלה רק כמה דוגמאות) אבל מה אני יגיד לך תמשיך לזלזל בבן אדם אין ספק שזה מוסיף לך הרבה כבוד ודרך אגב אני לא מאמין לאף אחד בצורה עיוורת זה דברים שניסיתי בעצמי וגם למדתי עליהם בעצמי בלי קשר אליו אבל את הפורום שלו אני קורא מאז שהוא קיים ומה לעשות שהוא מהנדס תותח שבמקרה אני מספיק חכם בשביל להקשיב למה שיש לו להגיד תנסה גם אתה תאמין לי זה רק יכול לעזור לך אני מאמין שהפעם אני באמת מסיים וזה בגלל שאתה לא יודע לסיים משהו שהתחלת

פורסם

קודם כל חשבתי שדיברת על הדיסק בדיקה שאני השתמשתי איתו, לא הבנתי שאתה מדבר על הMY DISC של קלארק.

בכל מקרה בניגוד אלייך, אני לא מזלזל באף אחד במיוחד לא בקלארק, אין ספק שיש לו ידע רב ממני וכנ"ל גם נסיון של בערך בגיל שלי...

רק אמרתי שאת דבריו , בניגוד אלייך אני לא מקבל כמובן מאליו.

זה הכל לא יותר ולא פחות.

ואם הדברים שכתבתי כמו "מהלל ומשבח" וכו' נראים לך כזלזול, אז אני מניח שציניות היא לא משהו שאתה חזק בו...חבל..זה סוג של הומור...לדוגמא: "אתה יכול להריץ חיפוש על ציניות"...

under construction..

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7485 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...