Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7580 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כשנה היה לי פנצ'ר בצמיג הקדמי כתוצאה ממסמר. הפנצ'ר תוקן והתיקון החזיק שנה אחת. כעת חזר הפנצ'ר באותו מיקום (המדבקה הפנימית נפלה), בפנצריה הוא ניסה לתקן ללא הצלחה. הוא הציע תיקון "תולעת" בו מחדירים לצמיג חומר מבחוץ שסותם את החור. האם מישהו מכיר את סוג התיקון הזה? האם עמיד ובטיחותי? תודה.

פורסם

בהחלט.

תיקנתי גם אני ברכב של אבא שלי.

אצלי הוא הכניס תולעת, וגם מדבקה מהצד הפנימי.

בתור אחד שבעבר תיקן 10 פנצ'רים ביום לאופניים של ילדי השכונה, זה היה נראה מספק.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

יש בעיה בתיקון " תולעת":

התיקון דורש הרחבת החור בדרך כלל.

החור החדש הוא גדול ובעצם בנסיעה מקבלים נסיעה על צמיג לא הומוגני.

איני מאמין בתיקון הזה

אם תבדוק בארה"ב ישנן חברות רבות המשווקות סוג כזה או אחר של תיקון תולעת.

לארץ הם לא הורשו להיכנס מתוך תפיסה ראשונית - אם מותר להכניס לארץ רק צמיגים סוג א'

למה שאנשים יתקנו צמיג בתיקון כזה ויקבלו בעצם צמיג סוג ב'.

לגבי שאלתך "האם זה מסוכן? " , יש בכך סכנה מסויימת , אבל בכל דבר יש סיכון בחיים.

הכל שאלה של מחיר, מה היא עלותו של צמיג חדש ברכבך? אישית הייתי קונה צמיג חדש.

לא ציינת בן כמה הצמיג היום ומה מצבו...

פורסם

יאאלה, כולה כסף, נו ? כמה כבר יעלה צמיג חדש לרכב רגיל ? 250 ש"ח ? תשלם, ותיסע בראש שקט, מה אתה משחק בחיים שלך ושל אחרים שמשתמשים בכביש בשביל 200 ש"ח ?

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

בא נעשה חשבון

צמיג עולה 240 ש"ח ומחזיק 4 שנים (מחזיק יותר אבל מומלץ להחליף)

ערך לשנה 60 ש"ח

נסעת עליו כבר שנה וחצי זה 90ש"ח

עלות התיקון בפיטריה 40 ש"ח יחד 130 ש"ח

תוסיף 100 ותקנה חדש!

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

הצמיגים די חדשים, החלפתי את כל הארבעה לפני כשנה וחצי. הענין הוא שאם אני מחליף את הצמיג, אני צריך להחליף גם את הבן זוג שלו ולכן מדובר בעלות של שני צמיגים בגלל... פנצ'ר.

פורסם

כן ?

תהיה מבסוט אולי אם אני יגיד לך שהחלפתי 2 צמיגים ממש חדשים, בני חודשיים, כי אחד מהם קיבל חור בצד ?

איש, זה אוטו, זה הוצאה, אם זה לא טוב לך, תיסע ברכבת, אבל אל תסכן חיי אדם, כי כסף בא והולך, חיי אדם רק הולכים...

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

אם זה לא ברור, מה שאני מנסה לברר כאן בעזרתכם האם זה מסוכן כדי לדעת אם להחליף צמיג, כך שכל הטפות המוסר די מיותרות.

פורסם

כתבתי בתגובתי הראשונה שאני ממליץ להחליף.

יש סכנה בנסיעה עם תולעת עקב שינוי חומר הגלם ויצירת אי הומגניות בסוליה.

התולעת עצמה בעלת קוטר גדול יחסית באחוזים לשטח המגע עם הכביש וזה עיקר הסכנה.

מעבר לכך איכות התולעים אינה ברורה ולכן הצמיג עלול לאבד את כל הלחץ שבו ברגע שהתולעת תדרש לעמוד במבחן, ולא תעמוד בו...

החלף צמיג, וסע בראש שקט.

פורסם

בדוק מה מצב הגלגל החלופי, יכול להיות שמצבו רעוע וזה יפתור לך את הדילמה.

שימוש בצמיגים מיצרנים שונים יכשיל אותך במבחן הרישוי השנתי.

שימוש בצמיגים בעלי שחיקה שונה ישפיעו לרעה על הרכב עד כדי משיכה קבועה לאחד הצדדים או שחיקת צמיגים עקב קאמבר לקוי (כאילו לקוי)

למרות שמדובר בהוצאה כלכלית אני ממליץ על חידוש הצמיג החלופי ע"י העברת בן הזוג התקין לתא המטען

וקנית שני צמיגים חדשים לרכבך .

בהצלחה

• תוכן חדש...