Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לסיכום...

מה ההבדל בין היגוי יתר ותת היגוי בעצם? (הזדמנות להפגין ידע...)

מה הדרך הטובה לצאת משניהם ? אם כבר נכנסים..

מוגש באדיבות משרד התחבורע... :evil:

קח רשיון - לא משנה שאין לך מושג ירוק מה זה התנהגות רכב :mad: אנחנו כבר נשים אותך בתור כותרת בעיתון :

"הקטל בכבישים משתולל שוב - נהג איבד את השליטה על רכבו"

תסלח לי אלפא שאני מתעלק על דבריך - זה ממש לא באופן אישי. פשוט מרתיח אותי איך המדינה שולחת אנשים לכבישים בלי ידע מינימלי בנהיגה.

מבחינתי אין שום הבדל בין לשלוח חיילים שלא יודעים להפעיל נשק לשמור/להילחם ולשלוח נהגים לכביש בלי שיש להם ידע איך לנהוג.

משניהם מתים. ואח"כ עוד מאשימים את הנהג. :mad:

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה קצת מגזים, לא?!

אתה מכיר מדינות שלא נמצאות בסקנדינביה, היכן שתנאי הנהיגה קשים במיוחד, שמחייבות לימוד טכניקות נהיגה מתקדמות?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

פלו , שמר צודק .

אח"כ טוענים שיש יותר מדי תאונות....

פשוט אנשים לא יודעים מה לעשות במצב חירום.... כמו שראית ישנם כאלה שחרמנים משום מה על הקלאץ'.....

אח"כ ישנה מודעה שרכב נכנס חזיתית במשאית / מטוס / רכבת / מוקטעה....

לא צריך להביא אותם למצב של נהג מירוצים בשיא הקריירה , אבל לפחות שיידעו מה לעשות בסיסית .

לא בשביל עצמם אלא בשביל המשפחה שהולכת לקבל אותו חזיתית.... מה הם אשמים ?????

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם
פלו , שמר צודק .

פשוט אנשים לא יודעים מה לעשות במצב חירום.... כמו שראית ישנם כאלה שחרמנים משום מה על הקלאץ'.....

לא צריך להביא אותם למצב של נהג מירוצים בשיא הקריירה , אבל לפחות שיידעו מה לעשות בסיסית .

אין לי ויכוח עם כך שידע ויכולת טכנית גבוהים יותר בנהיגה מוסיפים הרבה לבטיחות. עם זאת אני לא חושב שהעדר ידע ויכולת כאלו הם הגורם הבסיסי והעיקרי לתאונות.

בנוסף, כדי להיות נהג עם יכולות טכניות טובות לא מספיק לעשות יומיים של קורס נהיגה מתקדמת. בשביל להיות בעל יכולות טובות צריך להתאמן, לשמור על כושר ולהשקיע יותר זמן וכסף ממה שנותנת הכשרה בסיסית, עד שמגיעים לרמה בה התגובה הנכונה היא האינסטנקטיבית.

אז האם יומיים קורס נהיגה מתקדמת(או אפילו יום) הם מיותרים?

לא!

בגלל שחשוב ללמוד איך מרגישה חוסר שליטה ולקבל מושג עד כמה אין מושג למי שלא למד נהיגה. קורס גם נותן כלים בסיסיים להתייחסות באימונים אישיים בעתיד, בהם מי שלמד ידע לפחות להגדיר באופן חלקי היכן הוא טועה. אבל, מי שחושב שיומיים קורס יבטיחו לו טיפול נכון בהיגוי יתר הבא שלו, או שמעתה והלאה הוא יבצע בלימת חירום באופן נכון בכל פעם - טועה.

עכשיו, זה לא ריאלי לחשוב שכל האוכלוסייה תקבל הדרכה מתקדמת ברמה מספקת כדי להביא אותם ליכולת טכנית טובה. אני בעד לתת הדרכה מתקדמת, אני חושב שיש בזה תועלת, אבל בו"ז אני לא חושב שזה העיקר ומכאן תבוא הישועה.

מאיין תבוא הישועה, אם כך?

שתי מילים: "תשומת לב".

נהג שמחונך לשים לב, לקרוא ולהתחשב בנעשה סביבו הוא נהג בטוח שהסיכויים שלו להכנס למצב חירום פחותים בהרבה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אתה קצת מגזים, לא?!

אתה מכיר מדינות שלא נמצאות בסקנדינביה, היכן שתנאי הנהיגה קשים במיוחד, שמחייבות לימוד טכניקות נהיגה מתקדמות?

לא , אבל הייתי שמח אם היו מלמדים אותך ואותי וכ"א אחר טכניקות נהיגה בסיסיות , מעבר לחנייה ברברס... :mad:

פורסם
פלו , שמר צודק .

אין לי ויכוח עם כך שידע ויכולת טכנית גבוהים יותר בנהיגה מוסיפים הרבה לבטיחות. עם זאת אני לא חושב שהעדר ידע ויכולת כאלו הם הגורם הבסיסי והעיקרי לתאונות.

בנוסף, כדי להיות נהג עם יכולות טכניות טובות לא מספיק לעשות יומיים של קורס נהיגה מתקדמת. בשביל להיות בעל יכולות טובות צריך להתאמן, לשמור על כושר ולהשקיע יותר זמן וכסף ממה שנותנת הכשרה בסיסית, עד שמגיעים לרמה בה התגובה הנכונה היא האינסטנקטיבית.

אז האם יומיים קורס נהיגה מתקדמת(או אפילו יום) הם מיותרים?

לא!

בגלל שחשוב ללמוד איך מרגישה חוסר שליטה ולקבל מושג עד כמה אין מושג למי שלא למד נהיגה. קורס גם נותן כלים בסיסיים להתייחסות באימונים אישיים בעתיד, בהם מי שלמד ידע לפחות להגדיר באופן חלקי היכן הוא טועה. אבל, מי שחושב שיומיים קורס יבטיחו לו טיפול נכון בהיגוי יתר הבא שלו, או שמעתה והלאה הוא יבצע בלימת חירום באופן נכון בכל פעם - טועה.

עכשיו, זה לא ריאלי לחשוב שכל האוכלוסייה תקבל הדרכה מתקדמת ברמה מספקת כדי להביא אותם ליכולת טכנית טובה. אני בעד לתת הדרכה מתקדמת, אני חושב שיש בזה תועלת, אבל בו"ז אני לא חושב שזה העיקר ומכאן תבוא הישועה.

מאיין תבוא הישועה, אם כך?

שתי מילים: "תשומת לב".

נהג שמחונך לשים לב, לקרוא ולהתחשב בנעשה סביבו הוא נהג בטוח שהסיכויים שלו להכנס למצב חירום פחותים בהרבה.

נכון מאוד , אבל לא מוסיף לו מיליגרם סיכוי לצאת ממצב החירום. והמצבים לא תמיד נגרמים באשמתך אלא באשמת אחרים לעיתים.

מעבר לזה - אני מדבר על הבסיס שבבסיס - ללמד בן אדם לנהוג על כביש רטוב , להרגיש מהי מערכת ה-ABS וכיצד היא פועלת , לתת לו לנסוע בעיגול עד לקבלת תת-היגוי.

לא מצפה מאף אחד להיות נהג מירוצים , אבל במקום לשבת ולהתבזות ב"קורס רענון" מטומטם לנצל את אותו הזמן לסיבוב היכרות והבנה קצרים במגרש סגור. זה לא כזה סיפור יקר.

פורסם

פלו , לא הבנת מה התכוונתי .

אנשים לא יודעים מה זה תת היגוי או יתר...

זה דבר שצריך ללמד .

גם איך לצאת מזה .

אני לא מצפה שהם יצליחו לעצור את התאונה אבל את גרימת הנזק אפשר לצמצם !

ז"א תאונה פחות קשה , כמה שזה נשמע רע.......

וברור שלא יוצאים נהגים אחרי קורס נהיגה ( יסלחו לי כל השומאכרים שיטענו אחרת... )

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

אם יורשה לי להשחיל מילה בעניין ... אז הנה כמה דברים ממקור מקצועי :

1. לרכב מספר אמצעי שליטה - היגוי, בלימה, האצה. לחצת על הקלאצ' במצב חירום = איבדת את אחד מאמצעי השליטה שלך = טעות !

2. עזיבת גז לא תגרום לנעילת גלגלים אבל כן עלולה להעמיס את הגלגלים הקידמיים באופן כזה שאחיזה צידית כ"כ חיונית לצורך הפנית הרכב ותלך לטובת האטת הרכב הנגרמת מכח בלימת המנוע ועל כן החרפת הבעיה. אני לא אומר שזה מה שיקרה אלא שזה עלול לקרות.

3. תת-היגוי נגרם כתוצאה מכח אחיזה צידית בלתי מספק של הגלגלים הקידמיים, שפירושו החלקת הסרן הקידמי. התוצאה היא הרחבת רדיוס הסיבוב לעומת זה הרצוי והמתבקש מההגה. פתרון - הרפייה הדרגתית מהגז לטובת העברת משקל קדימה והחזרת ההיגוי ע"י הפנית ההגה מעט חזרה לכיוון הישר והפנייתו שוב פנימה.

4. היגוי יתר נגרם כתוצאה מעודף היגוי של הרכב. לרוב הדבר יקרה עקב היעדר משקל על הגלגלים האחוריים, דבר המביא להקנת האחיזה שלהם בכביש והחלקתם. הפתרון - הפנית הגה נגדית + משיכת הרכב החוצה מההחלקה ע"י דוושת הגז.

5. ביטויים כמו "הקפצת" הרכב אינם ברורים לי כלל. כלומר, אני מסוגל להבין מה כוונת המשורר אך לא יכול לקבל מילים כאלו כהסבר לתפעול רכב. את הרכב לא "מקפיצים" אלא מכוונים לאן שרוצים וזה דווקא - תרתי משמע !

6. לא לומדים נהיגה בהתכתבות כשם שלא לומדים שחיה ו/או טיסה בהתכתבות. כל הפעולו הנ"ל דורשות הבנה, התנסות ותרגול, בלווית מדריך מקצועי צמוד.

7. נהיגה מתקדמת כדאי להתחיל ללמוד מהבסיס. כל לימוד בשיטת "מצליח" (דהיינו - עשיתי א' והצליח, עשיתי ב' ולא הצליח) היא בחזקת שטות, שכן במקרה הטוב היא מרחיקה אותך מסכנות שאינך מצליח להתמודד עימן, אבל במקרה הרע היא מלמדת אותה שאתה "כביכול" יודע, אלא שבפועל מדובר בסתם צירוף מקרים ...

אה, וגם אין דבר כזה "סתם" לשאול שאלות בפורום, מי שטוען שהוא לא הולך ומנסה אח"כ בעצמו ליישם את ה"עצות" - הוא בוא נאמר את זה יפה - לא דובר אמת ..

דני G.

פורסם

שאלתי את השאלה הזאת סתם מסקרנות כי זה קרה לי לפני כמה ימים וחשבתי סתם ככה אולי יש פה דברים חדשים שילמדו אותי דברים, או לא יודע מה.

נכון, ברור שהכי טוב ילמדו אותי הקורסים וכל זה, אבל סתם ככה על רגל אחת. פתאום אני נכנס עכשיו ורואה 3 עמודים של התווכחויות. אישית, הורדתי את הרגל מהגז, אפילו טיפה טיפה ברקס, והכל הסתדר ולא קרה כלום. זה היה האינסטינקט שלי בלי לחשוב על כלום.

קלאץ' יגרום לאוטו להמשיך במהירות ובגלל זה ישאר תת ההיגוי - אני חושב.

וגז, לא בא בחשבון...

Back to the original - NC again.

פורסם
שאלתי את השאלה הזאת סתם מסקרנות כי זה קרה לי לפני כמה ימים וחשבתי סתם ככה אולי יש פה דברים חדשים שילמדו אותי דברים, או לא יודע מה.

נכון, ברור שהכי טוב ילמדו אותי הקורסים וכל זה, אבל סתם ככה על רגל אחת. פתאום אני נכנס עכשיו ורואה 3 עמודים של התווכחויות. אישית, הורדתי את הרגל מהגז, אפילו טיפה טיפה ברקס, והכל הסתדר ולא קרה כלום. זה היה האינסטינקט שלי בלי לחשוב על כלום.

קלאץ' יגרום לאוטו להמשיך במהירות ובגלל זה ישאר תת ההיגוי - אני חושב.

וגז, לא בא בחשבון...

טוב ויפה ,המזל שלא נכנסת להיגוי יתר , שם צריך לעבוד הפוך מהאינסטינקט...

אחת הסיבות בגללן רוב היצרנים עברו להנעה קדמית (מעבר לשיקולים של מחיר ומקום ברכב).

פורסם

תאמין לי שהרבה פעמים שנכנסתי לתת היגוי עדין לחצתי על הקלאץ' והאוטו פשוט הפסיק "למשוך" כי ניתקתי אותו מהמנוע רק כדי להבהיר לא אמרתי שלעזוב גז זה טעות רק צינתי למה זה יכול לגרום כאשר עושים את זה בקיצוניות במהירות גבוהה זה לא יגרום לנעילת גלגלים אלה להחמרת התת היגוי זה הכל אז בבקשה לא להתנפל

פורסם
תאמין לי שהרבה פעמים שנכנסתי לתת היגוי עדין לחצתי על הקלאץ' והאוטו פשוט הפסיק "למשוך" כי ניתקתי אותו מהמנוע רק כדי להבהיר לא אמרתי שלעזוב גז זה טעות רק צינתי למה זה יכול לגרום כאשר עושים את זה בקיצוניות במהירות גבוהה זה לא יגרום לנעילת גלגלים אלה להחמרת התת היגוי זה הכל אז בבקשה לא להתנפל

ניוטון מתהפך בקברו... :?

פורסם

רגע, מה שקורה שניכנסים לתת היגויי רציני, ופיתאום לוחצים על המצמד, הגלגלים הקידמיים

תופסים אחיזה, והאחרויים מתחילים לירקוד.

זה הרי מתכון להיגויי יתר שיכול ליהיות פאטאלי (במהירות הנכונה).

• תוכן חדש...