Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7606 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכבוד - חברי הפורום.

לאחרונה הגעתי למסקנה שככל שחם יותר האחיזה פחות טובה.

האם הדבר נכון? האם האחיזה כשהאספלט קריר יותר טובה? או להיפך?

פורסם

ההיגיון שלי אומר :

קר - דחוס

חם - פחות דחוס

כשקר המולקולות יהיו יותר צפופות מאשר כשחם .

עכשיו אני לא יודע להגיד אם כשהמולקולות יהיו יותר רחוקות אחת מהשניה הצמיג יאחוז את הכביש יתר טוב או להיפך...:roll:

ים long time no

פורסם
לכבוד - חברי הפורום.

לאחרונה הגעתי למסקנה שככל שחם יותר האחיזה פחות טובה.

האם הדבר נכון? האם האחיזה כשהאספלט קריר יותר טובה? או להיפך?

בברכת שבת שלום,

אלעד נחמיאס

גם אני נתקלתי בתופעה.

תמיד חשבתי ש"רק נדמה לי".

פורסם

לפי הטקסט הבא, יש לחמם את הצמיג בנסיעה כדי להגיע לטמפ' בה יש אחיזה מקסימלית. אולם חימום נוסף של הצמיגים מעבר ל 200-180 מעלות פרנהייט (93-82 צלזיוס) עשוי לגרום להם להפוך לחלקלקים:

Every tire will have a temperature range where the rubber reaches its most "sticky" point without becoming greasy, and without physically falling apart. Race tire manufacturers often have this temperature identified, but for a street tire, it's unlikely you'll find any spec sheet with this temperature data identified. Finding the best temperature range of the tire will come primarily from experience with driving on it, knowing how hard it can be pushed before overheating causes it to become slippery. When you get runs of 15 to 20 minutes or more that were fast (within a few tenths as fast as you've been able to achieve), and the tire grip stayed consistent, you've probably found the maximum grip operating temperature of the tire. Head back to the pits, and take pressure and temperature readings, and use that data as a target for that tire. For most street tires the temperature range can be expected to be about 180 to 200 degrees F before they get slippery. You may have sessions where faster laps are possible, but if, in attempting to keep that pace, the tire progressively gets slipperier, then you're driving the tires too hard and they're overheating.

פורסם

תלוי באספלט.אספלט ישן הוא חלקלק בפני עצמו.תוסיפו לו חום ומתקבלת החלקה במהירות 20 קמ"ש בבלימת פתע(וזו הסיבה שלא הצלחתי למנוע את התאונה שלי-האוטו החליק בעשרים קמ"ש!!!)

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני חושב שברכבים רגילים עם החום איכות הבלימה יורדת

לא יודע אם זה מהאספלט והצמיגים, לי נראה יותר מכיוון הרפידות והצלחות אבל גם אני מרגיש את ההבדל, לא גדול אמנם אבל יש כזה.

ברור שכביש באיכות טובה להלן "לא משובש" יעזור יותר לבלום יותר טוב, בכביש משובש תמיד מרחק הבלימה מתארך, בכבישים כאלו מומלץ לנהוג יותר לאט

וגם מה שיכול לפגוע עוד בבלימה הוא שצד אחד של גלגלים הוא איפה שהכביש צבוע לבן (קו מקווקו, חיצים ושאר סימונים גם מורידים מהחיכוך ובחורף עוד יותר

קצת סטינו מהנושא אבל וואט אבר

יונתן

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

לאחר עוד מחשבה מעמיקה:

המצב האופטימלי לעניות דעתי - צמיגים חמים ואספלט קר.

ולא צמיגים חמים ואספלט חם.

צמיגים קרים ואספלט קר - בטוח שלא אופטימלי.

פורסם

תופעה מוכרת במיוחד בימי מסלול בקיץ -

הסשן הראשון של הבוקר, בערך באזור 8 ומשהו נקרא בפי רבים "החלקה על הקרח" על שום חוסר האחיזה היחסי.

הסשן השני הוא בד"כ הטוב ביותר, האספלט מתחמם קצת אבל עדיין לא לרמה שהצמיגים מחליקים עליו כי הוא חם מדי.. מתכון מעולה לזמני הקפה אופטימליים.

כל סשן אח"כ מורח את הגומי על אספלט חם מדי.

מוטי.

פורסם

אז מוטי, יתכן כי השערתי שבארה"ק, בימי החום הבלתי נסבל, רמת האחיזה יורדת לרמת האחיזה של חזירים על גלגיליות תוך כדי שהם מנסים לבצע את אגם הברבורים(על קרח)?

(להזכירך טמפ' האספלט בארצנו כל כך גבוהה שאפשר לטגן על הכביש ביצים בשעות הצהריים, ואפילו לא צריך מרגרינה/שמן - יש לנו אספלט עם טפלון :p)

פורסם

רמת האיחזה של הגומי באספלט היא לא ככל שהצמיגים יותר חמים .

אלא

ככל שההבדל טמפרטורות בין האספל לצמיגים יותר גבוהה.

כלומר במצב שבו הצמיג90 מעלות והאספלט 70 תהיה פחות אחיזה אם הצמיגים 70 והאספלט 30 .

כמו כן ככל שהבדלי הטמפרטורות יותר גבוהים ככה גם שחיקת הצמיג גבוהה יותר

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

לא כלכך הבנתי מה רצית להגיד, אז הוספתי בכחול מה שאני חושב שרצית להגיד:

רמת האיחזה של הגומי באספלט היא לא גבוהה יותר ככל שהצמיגים יותר חמים .

אלא

גבוהה יותר ככל שההבדל טמפרטורות בין האספל לצמיגים יותר גבוהה.

כלומר במצב שבו הצמיג90 מעלות והאספלט 70 תהיה פחות אחיזה מאשר אם הצמיגים 70 והאספלט 30 . כמו כן ככל שהבדלי הטמפרטורות יותר גבוהים ככה גם שחיקת הצמיג גבוהה יותר

בקיצור אתה אומר שאם יש הפרש טמפרוטורות גדול האחיזה תשתפר.

אם אתה יכול להעלות קישור לאתר שמסביר את זה זה יהיה מצוין.

אני חיפשתי ב tirerack ומצאתי רק על קשר של טמפ' ולחץ אוויר (עולה psi אחד על כל 5 מעלות צלזיוס)

כלומר, מהבוקר לצהריים הלחץ יעלה לך מעצמו.

פורסם

GSI, מאיפה הבאת את זה? :?

זה פשוט לא נכון.

לצמיגים יש טווח טמפ' אפקטיבי, אם הם הם קרים מדי הם מחוץ לטווח וגם אם הם מתחממים יותר מדי הם יוצאים מהטווח... אין שום קשר להפרש הטמפ' מהכביש..

קח צמיג שנמצא בטמפ' אופטימלית וסע איתו בלילה קר מאוד - לא תהיה לו אחיזה בגרוש.

עכשיו קח את אותו הצמיג ותשים אותו בטמפ' סבירה אך לא אופטימלית על כביש בטמפ' נורמלית של אמצע היום - מובטחת לך אחיזה גבוהה יותר.

הקשר בין טמפ' הכביש לאחיזה מתבטא בכמות הזמן שניתן להשאיר את הצמיגים בטווח הטמפ' האופטימלית על כביש חם או קר.

מוטי.

• תוכן חדש...