Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

BX -לא אספנות וגם לא תהייה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7599 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצאתי אחת כמו בתמונה אבל מוזנחת מרופטת וחלודה...(לא להאמין יבוא אישי..)

כמה מחברי הפורום הבהירו לי שערך אספני לא יהיה לה למרות שבוודאות אין בארץ אפילו 5

כאלו.

אני עדיין מ ת ל ב ט

אבל חברים בחו" העלו ממצא מעניין הסרן האחורי בסטיישן שונה במידותיו

כלומר אם ארצה להחליף מייסבים בגלגל (כבר עשיתי את זה בBX אחר) -אין אפשרות למצא בישראל מיסבים

(גם הפנסים האחוריים והאגזוז שונים בתכלית- אבל כאן ניתן לאלתר)

a1a.jpg

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

נו ? ומיסבים זה מה שישבור אותך ?

אמרו את זה אלף פעם, ואני אגיד את זה שוב. אין רציונל כלכלי בעסקי אספנות.

יש עוד פחות הגיון בשימור רכב עשרות שנים עד שיגיע למעמד אספנות. בטח לא רכב בן 15, שיוצרו ממנו יותר משתי מליון חתיכות.

מצד שני, אם המכונית עושה לך את זה, תפסיק להתלבט. אין ספק שהעובדה ש BX סטיישן מעולם לא יובאה לארץ באופן סדיר עושה אותה (קצת) יותר אטרקטיבית (כולם חולמים על מכונית שאין לאף אחד אחר).

וגם מבחינה פונקציונלית, היא מבריקה. משטח הטענה רחב, יכולת להנמיך את הרכב כדי להעמיס מטענים כבדים, הרכב שומר על גובה אחיד של משטח הטעינה, ללא תלות במשקל שמועמס לתוכו.

המיסבים זה מה ששובר אותך ? אחרת היית קונה אותה ? אז כשתזדקק למיסבים, תודיע לי. אני אדאג לאתר לך מיסבים מתאימים בחו"ל. עשינו עסק?

פורסם

היא לא נדיקה נתחיל בזה יש רק בחיפה איזה 4 כאלו סטישן.

אולי ה bx gti תיהיה נדירה...

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם
אולי ה bx gti תיהיה נדירה...
אף אחת מהן לא תהיה נדירה. ה GTI היא בסה"כ 1.9 מוזרקת. אין במנוע שלה שום דבר מסעיר או יוצא דופן, ואין בה שוני יוצא דופן שמונע ממך להפוך כל BX ל GTI בתקציב לא גבוה.

אם אתה מחפש דגמים עם פוטנציאל נדירות מסוים, מקד מבטך בגרסאות 4x4, שמהן לא יוצרו רבות.

בהתחשב בכך שאפילו ה-DS לא עולה סכומי עתק, ובהתחשב בכך שה- BX חולקת רצפה ויחידת הנעה עם פיז'ו 405, ובהתחשב בכך שיוצרו ממנה מליוני עותקים, אני חוזר על המלצה שנתתי בעבר למישהו שפינטז על השקעה ב- BX: עדיף לשים את הכסף בבנק.

אני מאוד (מאוד מאוד) אוהב את המכונית הזו, אבל היא לא תהיה פריט אספנות נחשק לעולם. לכל היותר, אנקדוטה נוסטלגית חביבה.

פורסם

אני דווקא לא מסכים עם חלק מהטענות בשירשור זה - אומנם ה-BX יוצרה במאסות גדולות - אולם מרביתן הגדול לא יגיע כלל לגיל 20 שלא לדבר לגיל 30.

נכון שערך כלכלי רב לא יהיה לה (להבדיל מה-DS שלה דווקא יש ערך כלכלי לא מבוטל במידה והיא במצב טוב) אולם ה-BX מיוחדת ומעוצבת בצורה מיוחדת - ולבטח יהיו רבים שיזכרו אותה לטובה מן העבר ויחפצו בשיפוצה לכשיגיע זמנה!!

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

כלומר אם ארצה להחליף מייסבים בגלגל (כבר עשיתי את זה בBX אחר) -אין אפשרות למצא בישראל מיסבים

סביר מאד שתמצא מיסבים אחוריים בכל חנות מיסבים גדולה בת"א.

מיסבים זה בסה"כ מוצר סטנדרטי ונפוץ בתעשיה ואני משער לעצמי שסיטרואן לא ישבו ופיתחו מיסב מיוחד וייחודי לסרן האחורי של הסטיישן.

תביא דוגמא - תקבל מיסב זהה - אמנם לא בשקית של סיטרואן אבל גם הם לא מייצרים לעצמם.

חוץ מזה יוסי, אם המחיר מתאים לך, לך על זה.

חלקים ל-BX לא חסרים לך והדגם מאד שימושי ויפה.

השירוקו נמכרה...עצוב, אבל נכון...

הגיע הזמן לעבוד על החיפושית!

פורסם
אולם מרביתן הגדול לא יגיע כלל לגיל 20 שלא לדבר לגיל 30.
זה נכון לגבי כל מכונית. יש מעט רנו 12 (למשל) בעולם, ועדיין אף אחד מבעליהן לא צפוי להתעשר מהחזקתן. תמיד יהיו מספיק BX זמינות כדי שערכן לא ירקיע שחקים. וגם אם יהיו מעט מהן, הדגם לא היה יוצא דופן במידה כזו שתצדיק ערך אספני גבוה.

נכון שערך כלכלי רב לא יהיה לה (להבדיל מה-DS שלה דווקא יש ערך כלכלי לא מבוטל במידה והיא במצב טוב)
ל- DS יש ערך כלכלי נאה בהחלט, אך בשקלול עלויות תחזוקתה עד שהגיעה לגילה הנוכחי, אני בספק אם מישהו התעשר גם ממנה (אלא אם מדובר בדגם נדיר במיוחד, כמו DS קבריולט).

ה- BX לעולם לא תגיע לשווי כזה, מכל הסיבות שכבר פורטו.

אולם ה-BX מיוחדת ומעוצבת בצורה מיוחדת - ולבטח יהיו רבים שיזכרו אותה לטובה מן העבר ויחפצו בשיפוצה לכשיגיע זמנה!!
זה נכון. אני זוכר אותה לטובה מן העבר, וחפץ בשיפוצה כבר היום.

חבל לי רק על מי שמשלה את עצמו שיש כאן פוטנציאל טוב לרווח כספי.

אין.

פורסם

ארנון - כמעט כל רכב אספנות אם תיקח בשיקלול את אחזקתו עד גיל האספנות (לרבות איחסונו) ואת עלות שיפוצו לא יהיה כדאי מבחינה כלכלית.

אבל לתומי חשבתי שבכל מקרה אנו נמצאים בתחביב זה, שלא משיקולים כלכליים.....

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

ברור. בהודעה הראשונה שלי כתבתי ש"אין רציונל כלכלי בעסקי אספנות".

פשוט מדי פעם צץ כאן מישהו שחושב לרכוש BX כהשקעה כלכלית. מי שרוצה להשקיע, שירכוש חביות של נפט גולמי. לא BX, ולא שום רכב אחר "לשימור עד שיהיה שווה הרבה כסף".

פורסם
מצאתי אחת כמו בתמונה אבל מוזנחת מרופטת וחלודה...(לא להאמין יבוא אישי..)

כמה מחברי הפורום הבהירו לי שערך אספני לא יהיה לה למרות שבוודאות אין בארץ אפילו 5

כאלו.

אני עדיין מ ת ל ב ט

כחולה, מרעננה? או שיש עוד בארץ?

האמת, לו היה לי מקום להחזיק את כל רכב שאני רוצה (ואני מתכוון רק מקום חניה "רגוע" ו"בטוח"), והייתי יכול להשיג את הרכב במחיר זול, לא הייתי בכלל חושב פעמיים! לגבי כל רכב!

וארנון צודק- שום רכב, במיוחד לא BX שעולה גרושים, לא השקעה כלכלית כדאיית, אלא אם אולי תקח אחד היום חינם, תשמור אותו כמושהוא 20 שנה, ותמכור אותו אז בכמה אלפים בודדים- וגם זה ברווח זניח!

מצד שני- אין ערך כלכלי לזיכרון, ולזה, שיש לך משהו שאתה אוהב/מעניין אותך, אפילו אם זה לא נחשב בעיניי האחרים למשהו ששווה!

אני בדעה, שאם רוצים משהו, אז צריכים לנסות להשיג את זה, כמובן, מבלי "לקפוץ מעל הראש"!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

ממש משמח לראות שBX חבוטה מעוררת כל כך הרבה תגובה..

.בשלב זה אשתי נוסעת על TZXולפעמים גם איזה ילד מסכים לנהוג בזה למרות שזה ביאיכס... ( אין החלטה עקרונית לשמר את הרכב לאספנות או להפטר ממנו)

מי שהתייחס לערך הכלכלי- בד"כ צודק אבל הכוונה שלי לא הובנה.

כשכתבתי ערך אספני התכוונתי לערך מוסף אם קיים לדגם הזה בהשוואה לדגמי BX

אחרים שקיימים בישראל.

הרכב אכן נפןץ בעולם (2.3מיליון יוצרו) אבל אני עדיין מעריך שבישראל אין יותר מחמשEstate

נוסעות (ולמרות זאת נראה שהGTIיותר מבוקש...)

המחיר-כרגע ניתן לקנות את הרכב של שחר מנוע 4300 בערך באותו מחיר.

עדיין לא אמרתי למוכר "משוגעים תרדו מהגג"

אבל דין הסטישן כנראה נחרץ...כשהמחיר יהיה שפויי עלויות השיפוץ יהפכו את העיניין ללא אטרקטיבי

ולכן ככתוב בכותרת אספנות היא לא תהיה

פורסם

יניב

ה"ציר" האחורי השונה הוא בעייה יותר גדולה ממה שנדמה.

זה לא שני מייסבים (פרקתי והרכבתי בעבר) זו ערכה (קיט) עם מייסבים ספייסרים ציר ושרוול פלסטיק יעודי

(הפלסטיק לגריז)

מסתבר מהתכתבות שגם באירופה קשה השיג את הקיט לדגמי הסטיישן Break

אבל לצערי נראה כי גורל הסטיישן הזו נחרץ- הבעלים לא יורד מהגג

סיטרואן2.jpg

פורסם

סוף הבדיקות:

הרכב כנראה לא כל כך נדיר כי הוא מופיע במדריך התפעול של לובינסקי

גירסת הסטישן ארוכה ב16סמ. בסיס הגלגלים ללא שינוי.

על גג הסטישן מותר להעמיס 100 קילו. על גג הTRS רק 75

משקל מקסימלי לסרן אחורי בסטישן840 בTRS רק690

אני מצטרף לאלו שלא ראו יחוד ברכב

לצערי נראה כי גורל הסטיישן הזו נחרץ- הבעלים לא יורד מהגג

פורסם

בזכרון יעקב יש BX סטיישן לבנה שנוסעת כל הזמן.

לא משופצת ולא בטיח, אבל שמורה בצורה יפה.

היא אצלי בחניה של המרכז המסחרי כל יום שישי אז אני אנסה לתפוס אותו מחר ולשאול אם הגברת למכירה.

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...