Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7309 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם ניתן לחבר שעון חום מנוע על יוניט חום מנוע שכבר קיים(נניח שקיים מין מדיד קטן בלוח השעונים) או שלשעון חיצוני יש יוניט משלו,ואם יש לו יוניט משלו איך אני מחבר אותה,איפה בדיוק?

תודה.

פורסם

אני רוצה לחבר שעון חום מדוייק עם ציון טמפרטורות עליו .

איך אני מחבר אותו? חיישן קיים כבר לשעון המקורי.האם אני צריך לחבר חיישן נוסף? או שאני מחבר אותו במקביל לחיישן הקיים?

אם צריך חיישן נוסף, איך אני מחבר אותו? איפה?

פורסם

אולי קצת יותר עבודה אבל זה יהיה בצורה יפה בתוך הלוח שעונים במקום לחורר לדש את הצורה ולדחוף שעון שבתכלס יש לך כבר.

פורסם

אולי תתקינו שעון שמורה על מצבי הרוח של המנוע ? מה זו בהלת השעונים הזאת .. אפשר לחשוב, מינימום לה-מאן.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• אחראי פורום
פורסם

אני בדיוק ביררתי לגבי התקנת שעון חום.

אצלי אין שעון בכלל,אלא נורה.

אין שום בעיה לעשות את מה שביקשת, אבל עפ"י החשמלאי

שהזמין לי את הערכה (שעון+יוניט),צריך להתאים את השעון ליוניט (או להיפך,לא חשוב).

כלומר, לא כל שעון מתאים לכל יוניט. יש שם עניין של התאמה חשמלית.

אני רציתי לקנות שעון יפה שיתאים,אבל הוא הזהיר שלא תמיד יהיה אפשרי

להתאים יוניט. אז הלכתי על ערכה. (יצא שהשעון שקיבלתי נראה בסדר גמור...)

איך מחברים וכו', אין לי מושג. אני כן יודע שאם זו מערכת שלמה אז אין

צורך לפתוח לוח שעונים. (כמובן אם מתקינים מחוץ ללוח).

פשוט- יוניט מהמנוע,מתח ומשם לאן שתרצה באוטו.

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אני לא מזמן התקנתי חיצוני לבד (לקח לי 20 דק' בדיוק וזה מאוד פשוט) קניתי ערכה שעון + יונט (70 שקל) וכמה חוטים. כל מה שאתה צריך זה לדעת איפה היוניט הקיים (מכדי להוציא אותו ולהכניס חדש - שחייב להיות אותו מידה), לסלול לו חוט לשעון, לדעת מאיפה למשוך פלוס (אני משכתי מהתיבה של הפיוזים) ולדעת לאיפה לחבר את המינוס (פשוט מאוד לגוף הרכב). מבחינת מיקום אתה יכול למקם אותו איפה שאתה רוצה (אני קיבלתי מתאם וחיברתי לדשבורד אם 2 ברגים).

שיהיה בהצלחה מקווה שעזרתי

פורסם
אולי תתקינו שעון שמורה על מצבי הרוח של המנוע ? מה זו בהלת השעונים הזאת .. אפשר לחשוב, מינימום לה-מאן.

שמוליק

שעונים רבים ככל האפשר מספקים לך מידע רב על פעילות המנוע, והמערכות השונות, מידע זה יכול לשמש אותך באיתור תקלה הרבה לפני שיהיה מאוחר מידי,

לדוגמא שעון חום שמן מנוע, יודיע לך על התחממות לא סבירה של המנוע הרבה לפני שהמים יתחילו לרתוח, שעון חום שמן גיר יודיע לך על בעיה ברדיאטור הקירור של הגיר (במידה וזה אוטומט...) הרבה לפני שהרכב יצא לניוטראל ותצטרך לשפץ גיר, שעון לחץ שמן יודיע לך על כל סטיה מהלחץ הסביר דבר שיעיד על תקלה במשאבה הרבה לפני שהמנורה תדלק ולפעמים יהיה מאוחר מידי, בקיצור שעונים זה דבר חשוב מאוד - שימושי מאוד - ויעיל מאוד, אם אתה לא מבין את זה....כדאי שתקרא יותר בנושא ואולי תפנים

עתיד - שבימים אלו בודק אופציות להתקנת שעון חום מנוע

פורסם
שעונים רבים ככל האפשר מספקים לך מידע רב על פעילות המנוע, והמערכות השונות, מידע זה יכול לשמש אותך באיתור תקלה הרבה לפני שיהיה מאוחר מידי,

לדוגמא שעון חום שמן מנוע, יודיע לך על התחממות לא סבירה של המנוע הרבה לפני שהמים יתחילו לרתוח, שעון חום שמן גיר יודיע לך על בעיה ברדיאטור הקירור של הגיר (במידה וזה אוטומט...) הרבה לפני שהרכב יצא לניוטראל ותצטרך לשפץ גיר, שעון לחץ שמן יודיע לך על כל סטיה מהלחץ הסביר דבר שיעיד על תקלה במשאבה הרבה לפני שהמנורה תדלק ולפעמים יהיה מאוחר מידי, בקיצור שעונים זה דבר חשוב מאוד - שימושי מאוד - ויעיל מאוד, אם אתה לא מבין את זה....כדאי שתקרא יותר בנושא ואולי תפנים

אבל יש לך אחד כזה אז למה עוד אחד?
פורסם

עם כל הכבוד, אתה מדבר עם מכונאי במוסך מורשה שקצת מבין. רוב השעונים הללו מיותרים. רוצה למנוע את התקלה הבאה ?

שמור על תחזוקה נכונה.

שמוליק

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם

מה הקשר לתחזוקה?! יש תקלות בלתי נמנעות שגם תחזוקה של האוטו לא תמנע אותם ושעון יכול לתת לך התראה מוקדמת.

שלא תחשוב שאני מזלזל אבל זה שאתה מוסכניק במוסך מורשה לא עושה אותך למומחה. וזה שאתה נוסע במזדה לנטיס בתחפושת זה עוד עניין... האוטו אמין נקודה. אין צורך במכוניות כאלה בשעונים כי שם זה באמת מיותר.

שעון לא יכול להזיק אלא רק להוסיף! ואם בן אדם רוצה לשים אין מהנמנע שהוא ישים אחד.

לדוגמא אצלי ברכב השעון חום שמן ולצערי גם המנוע מזייפים מאוד ופועלים רק מידי פעם! לכן סביר מאוד שאני ירצה לשים שעון חום מנוע כדי לתת גיבוי לשעון הלא אמין שיש לי בלוח שעונים.

פורסם
מה הקשר לתחזוקה?! יש תקלות בלתי נמנעות שגם תחזוקה של האוטו לא תמנע אותם ושעון יכול לתת לך התראה מוקדמת.

שלא תחשוב שאני מזלזל אבל זה שאתה מוסכניק במוסך מורשה לא עושה אותך למומחה. וזה שאתה נוסע במזדה לנטיס בתחפושת זה עוד עניין... האוטו אמין נקודה. אין צורך במכוניות כאלה בשעונים כי שם זה באמת מיותר.

שעון לא יכול להזיק אלא רק להוסיף! ואם בן אדם רוצה לשים אין מהנמנע שהוא ישים אחד.

לדוגמא אצלי ברכב השעון חום שמן ולצערי גם המנוע מזייפים מאוד ופועלים רק מידי פעם! לכן סביר מאוד שאני ירצה לשים שעון חום מנוע כדי לתת גיבוי לשעון הלא אמין שיש לי בלוח שעונים.

אני לא מומחה, אבל אני רואה את הדברים בצורה קצת שונה.

מה קשור לנטיס בתחפושת ? גם בלנטיס יש תקלות.

גם במכוניות שלכם אין צורך בשעונים- גם שם זה מיותר, אתם לא במירוץ (או שכן). שעון לא יזיק (אולי יזיק לכיס) ואם בן אדם רוצה לשים, שיבושם לו. מצידי שיהפוך את הרכב שלו לשעון אחד גדול.

במקרה הזה, בוא תסביר לי מה זה ייתן לו אם הוא יחבר שעון שייתן חיווי מהיוניט חום. הרי בכל מקרה, יש לו מד חום בלוח מחוונים, נכון ? נניח והוא יתקין צג דיגיטלי כדי שהוא יראה את הטמפ' המדוייקת באלפיות המעלות. עדיין , מה זה ייתן לו ? אז הוא יעצור כשהחום יעלה ? הוא יכול גם לעצור כאשר הוא רואה שהמד חום המקורי עלה מעט וממשיך לעלות.

אני רואה ברוב השעונים האלה התלהבות יתר, סכנה לחיים (הרי כל שנייה תסתכל על השעוניים הדיגיטלים עם האורות/האנלוגים עם המחוגים/הצגים עם הספרות וכו' ותסכן את עצמך ואת הסובבים אותך) ובזבוז כסף.

הגיע למוסך הסמוך אחד עם אסטרה GSI ישנה. היה לו מד דלק ואוויר עם לדים. ראבק! מליון לדים ולא מבינים כלום, סתם קופץ מול העיניים ומפריע בריכוז. ועוד הכי מצחיק, אני שואל אותו כמה זה עלה לו, הוא עונה לי 500 ש"ח. איזה בזבוז!. במקום להשקיע את הכסף על דברים יותר מועילים, מבזבזים על שעונים.

הדגשתי משהו באדום - למה שלא תתקן את המד חום ?

אז יאללה, שלא יעבדו עליכם.

שמוליק

פורסם
אבל יש לך אחד כזה אז למה עוד אחד?
אין לי שעון חום שמן מנוע, שעון חום המנוע מתבסס על מים, ונורת השמן מתבססת על הלחץ שלו ולא על החום שלו.....

אגב מר שמוליק, זה שאתה מכונאי במוסך מורשה לא אומר כלום, אבל ממש ממש ממש כלום, אני גם מכונאי מוסמך סוג 2 אז מה ? זה אומר משהו על הידע שלי...כדי לקבל את התעודה הזאת לא למדתי שום דבר שקשור, למה שאני יודע היום....ומבלי לזלזל איציק שאין לו שום תעודת מכונאי, מהכרות איתו לא רואה ממטר המון המון מכונאים במוסכים מורשים....

ובקשר למירוץ לא מירוץ, וואלה אני לא יודע איך אתה נוהג על האוטו שלך, אבל אני נוהג (לפעמים) מאוד חזק...מאוד, ובדיוק ברגעים האלו אני מעדיף שיהיו לי כמה שיותר אינדיקציות למצב המנוע ושאר המכלולים

• תוכן חדש...