Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פרארי לוצ'ה, האימה

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

בכנות אני לא מצליח להבין את התגובות פה. 

נתחיל מגילוי נאות, אישית אני לא אוהב את פרארי. למבורגיני ALL THE WAY. 

ככה שדעתי אינה משוחדת לשום כיוון בהקשר לפרארי. 

פרארי עשו פה משהו מעניין- לקחו רכב חשמלי והפכו אותו לרכב "קצה". 

פיזית- מארז סוללות שמיש לרכב חשמלי קובע הרבה מהאפשרויות לעיצוב. הגודל מחייב התייחסות, ולא ניתן לעשות איתו הרבה כמו ברכבים עם מנוע בעירה. כך שלא ממש ניתן להגיע לצורות משוגעות. זה גם מחייב עיבוי והקשחה של הרבה חלקים בגוף, שצריך להחביא עם העיצוב. אז יש פה לא מעט מגבלות למה שכן אפשר לעשות. 

לא מכיר עוד רכב "קצה" שהוא בבסיסו רכב חשמלי. כך שפרארי אם הבנתי נכון פתחו פה קטגוריה חדשה. 

לדעתי טוב עשו שהלכו למעצב חדש עבור קטגוריה חדשה, כדי שאם יקרה בדיוק מה שקרה- והעיצוב יחשב חילול הקודש, זה יהיה מחוץ ל DNA של החברה ומקסימום לא יחזרו על הטעות, או לחילופין- קבעו סטנדרט חדש של עיצוב לרכבי קצה חשמליים ע"י מעצב שהיה אחראי על מוצרי חשמל (באופן אירוני משהו) של אפל.

מאחר וזו קטגוריה חדשה, 2 הנקודות מתחברות יחד. 

בגלל הבעיות הפיזיות שצריך להתחשב בהן, שטח שהיה הופך למיותר (או שהיה מעוות לחלוטין את כל הפרופורציות האפשריות של הרכב), הופך להיות משהו שמיש למהדרין עם מושבים אחוריים. שמצריכים בתורם גם מרחב תקרה הגיוני, מרחב רגליים הגיוני וכדומה. ובגלל שזו קטגוריה חדשה, המעצב בחר קווים שלדעתו יהיו הכי הולמים למוצר ולמותג ולמה שהוא מנסה לסמל. 

אישית? עיצוב חמוד לדעתי (חיצוני, הפנימי פחות משך אותי משום מה). משדר ספורטיביות ושימושיות יחד. נראה טוב ונראה הגיוני מאד למטרה שלו. 

למרות שהוא לא נראה כמו פרארי. וזה לא בהכרח דבר רע. 

*אני מניח שאפשר  טכנית לעשות משהו משוגע לגמרי, בלי לדפוק חשבון, על פלטפורמה חשמלית. אבל אני גם מניח שזה ייראה מאד מוזר, ואולי אפילו היה יוצא יותר גרוע ממה שפרארי עשו בסוף. 

יש לך אפילו רכבי קצה סינים חשמליים שנראים הרבה יותר טוב מזה אחרי כל ה״חיזוקים״ של האיזורים הנחוצים ברכב. 

אני בכלל לא מעריץ של פרארי אבל פה קרה משהו אחר ומאוד נמוך.

ההלם של אנשים לא מגיע משום מקום

• אהבתי 3
  • מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, TvrSpee12 כתב:

לא היה צריך לעשות משהו משוגע, אלא רק משהו שנראה טוב וקשור באיזשהוא אופן לשאר הקו העיצובי של היצרן.

אה. כמו מה שקרה עם פורשה קאיין?

image.thumb.png.fac809fb91ce63c69e3b48af983ba47e.png

אנחנו עכשיו בשלב של "ספג בתחילת דרכו ביקורת קשה". 

עריכה אחרונה על ידי ברווז

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

הקאיין נראה כמו מיליון דולר לעומת הנעל בית הזו.

שוב, לך תראה את הפורסאנג, הם יודעים לעצב גם SUV כשהם רוצים.

יהיה מעניין לראות מה יהיו המכירות של הרכב..

עריכה אחרונה על ידי TvrSpee12
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

לגבי סוללה, פורשה עם הטייקן הצליחה ליצור אחלה עיצוב למכונית ספורט חשמלית 4 דלתות, עם סוללה וכל זה.

זה לא תירוץ.

• אהבתי 2
  • מעניין 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בסוף מתרגלים להכל?!?

אני מסתכל על הקאיין החשמלי, וחושב שאם היו מורידים לו את הסמל

ואומרים לי שזה אקספנג או BYD הייתי מאמין ומפהק משיעמום...

@ברווז - זה שרכב מסוים כובש את השוק ומצליח מסחרית זה ממש לא עושה אותו מוצלח

וראוי לשאת שם של מותג מיתולוגי כמו פורשה או פרארי ושות'. אולי ההיפך...

4056368-46.webp

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, ברווז כתב:

לא מכיר עוד רכב "קצה" שהוא בבסיסו רכב חשמלי. כך שפרארי אם הבנתי נכון פתחו פה קטגוריה חדשה. 

תשמע אתה מפגין בורות אדירה. הם לא פתחו קטגוריה, הם נכנסו לקטגוריה קיימת כיצרנית רכבי על שמציגה מכונת כביסה מתנייעת מול רכבים סיניים שעקפו אותה במאה דרגות. אתה מבין כמה זה מבזה? אנזו פרארי מתהפך בקברו, ויותר מזה זו הרמת דגל לבן מול הסינים. היה עדיף להם לא להוציא כלל. מצא את ההבדלים, 2 מכוניות סיניות אחת BYD עם 1,000 כו"ס אחת 1,300 כו"ס, ויצרנית טלוויזיות שואבים וטלפונים סינים (שיאומי)  ששברה את שיא ההקפה בנירנברג. זה מה שהעמידה פרארי מולן. 

https://www.auto.co.il/articles/car-news/world-news/fast-chinese-supercars-world-ranking/

XIAOMI-SU7-ultra-2025-Obsidian-Black.jpg

whatsapp-image-2025-11-30-at-095139.jpeg

whatsapp-image-2025-11-30-at-095139-1.jpeg

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • מעניין 1
פורסם
לפני 3 שעות, ברווז כתב:

בכנות אני לא מצליח להבין את התגובות פה. 

נתחיל מגילוי נאות, אישית אני לא אוהב את פרארי. למבורגיני ALL THE WAY. 

ככה שדעתי אינה משוחדת לשום כיוון בהקשר לפרארי. 

פרארי עשו פה משהו מעניין- לקחו רכב חשמלי והפכו אותו לרכב "קצה". 

פיזית- מארז סוללות שמיש לרכב חשמלי קובע הרבה מהאפשרויות לעיצוב. הגודל מחייב התייחסות, ולא ניתן לעשות איתו הרבה כמו ברכבים עם מנוע בעירה. כך שלא ממש ניתן להגיע לצורות משוגעות. זה גם מחייב עיבוי והקשחה של הרבה חלקים בגוף, שצריך להחביא עם העיצוב. אז יש פה לא מעט מגבלות למה שכן אפשר לעשות. 

לדעתי טוב עשו שהלכו למעצב חדש עבור קטגוריה חדשה, כדי שאם יקרה בדיוק מה שקרה- והעיצוב יחשב חילול הקודש, זה יהיה מחוץ ל DNA של החברה ומקסימום לא יחזרו על הטעות, או לחילופין- קבעו סטנדרט חדש של עיצוב לרכבי קצה חשמליים ע"י מעצב שהיה אחראי על מוצרי חשמל (באופן אירוני משהו) של אפל.

מאחר וזו קטגוריה חדשה, 2 הנקודות מתחברות יחד. 

בגלל הבעיות הפיזיות שצריך להתחשב בהן, שטח שהיה הופך למיותר (או שהיה מעוות לחלוטין את כל הפרופורציות האפשריות של הרכב), הופך להיות משהו שמיש למהדרין עם מושבים אחוריים. שמצריכים בתורם גם מרחב תקרה הגיוני, מרחב רגליים הגיוני וכדומה. ובגלל שזו קטגוריה חדשה, המעצב בחר קווים שלדעתו יהיו הכי הולמים למוצר ולמותג ולמה שהוא מנסה לסמל. 

אישית? עיצוב חמוד לדעתי (חיצוני, הפנימי פחות משך אותי משום מה). משדר ספורטיביות ושימושיות יחד. נראה טוב ונראה הגיוני מאד למטרה שלו. 

למרות שהוא לא נראה כמו פרארי. וזה לא בהכרח דבר רע. 

*אני מניח שאפשר  טכנית לעשות משהו משוגע לגמרי, בלי לדפוק חשבון, על פלטפורמה חשמלית. אבל אני גם מניח שזה ייראה מאד מוזר, ואולי אפילו היה יוצא יותר גרוע ממה שפרארי עשו בסוף. 

בתור אחת מחברות הרכב הכי נחשקות בעולם, וכנראה הנחשקת מכולם, אתה לא מוציא מוצר כזה לשוק תחת השם שלך.

רוצה להמר? תוציא ליין של פרארי אלקטריק (בדיוק כמו כל היצרניות האחרות אגב), תציין שזו אינטרפטציה שלך לעולם החשמלי ושזה קו מוצרים נפרד ולא העתיד של המותג. או שהצלחת או שלא. 

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אני חושב שזיקקתי לעצמי מה ככ מפריע לי כל-כך בפרארי חשמלית - ובתועבה הספציפית הזאת בכלל - 

תכלס מכוניות של פרארי הן סוג של יצירת אמנות על גלגלים. מנועי v12 שנבנו בעבודת יד, אינטריור שנתפר במיוחד, הכל בעבודת יד ע״י בעלי מלאכה מומחים.

כמו פסל, ציור שמן או כלי נגינה מיוחד (ע״ע סטרדיווריוס) או שעוני יד שוויצריים.

ברור שעם השנים נכנסו טכנולוגיות חדשות למנועי הבעירה, מחשבים וכן הלאה - אבל אני חושב שהליבה נשארה (לפחות שנות ה-00 המאוחרות).

הכינוי סמארטפון על גלגלים לא בא משום מקום - ולדעתי הוא מתאר רכב שהוא בעצם מכשיר אלקטרוני, בעולם שבו הטכנולוגיה מתקדמת מהר - וכמו שבכל שנה יוצא דגם חדש של אייפון, כך גם עם הרכבים החשמליים - קצב העדכונים והחידושים מאוד גבוה - מכוניות שיוצרו אתמול - למחרת כבר לא מעניינות אף אחד. ייצור המוני שמגיע ממדינות מעבר לים.

וכשפרארי נכנסת לתחום הזה - כפי שכבר כתבתי - זה כמו שרולקס יתחילו לייצר שעונים דיגיטליים זולים מפלסטיק.

איך הנהלת פרארי הרשתה לעצמה לקחת צעד כזה?

טוב - אפשר להבין - בשנים האחרונות יש הייפ מטורף על רכב חשמלי. אבל נדמה לי שכל הייפ - סופו לרדת לקרקע למימדיו האמיתיים - וכך זה קורה עם מכוניות חשמליות, וגם עם ה-AI (אמנם יש בהייטק פיטורים, אבל יש כבר לא מעט קולות על כך שה-AI לא יחליף ככ מהר את הצורך בבני אדם כפי שצפו התחזיות).

• אהבתי 3
  • מעניין 1

Toyota runX 2006

Toyota Corolla Cross Adventure 2022

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Lt. Dan כתב:

זה כמו שרולקס יתחילו לייצר שעונים דיגיטליים זולים יקרים רצח מפלסטיק.

550 אלף אירו... רבאק!

לכמה זה יהפוך אצלנו? 5-6 מיליון שקל כנראה

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)

את מה שקרה עם הקאיין אני זוכר מצוין.

עיתונאי הרכב צייצו וקשקשו, העם לעומת זאת קנה בהמוניו, גם הירידה עליו בטופ גיר לא הפריעה למכירות. היה לו תיזמון שוק נהדר, בדיוק ההפך מהפרארי שמגיעה לתוך שוק שכבר רוחש סיניות-על למיניהן.

לפורשה היה פחות קשה בין השאר מכיוון שה-911 היא מכוערת בבסיס והיו מעט מאוד פורשה יפות בכללי לאורך ההיסטוריה. (מגניבות כן, נחשקות כן, יפות לא, אפס סקס אפיל)

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
לפני 42 דקות, hans כתב:

מכיוון שה-911 היא מכוערת בבסיס והיו מעט מאוד פורשה יפות בכללי לאורך ההיסטוריה. (מגניבות כן, נחשקות כן, יפות לא, אפס סקס אפיל)

אני מסכים איתך מאוד לגביי העיצוב. בעיניי פורשה מזכירות לי קרפיון. אבל חובבי הפורשה מזילים ריר מהעיצוב, כולל הבן שלי, לך תבין. 

• מצחיק 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

יותר צפרדע מקרפיון אבל כן, זה חלק מהקסם של הפורשה.

• מצחיק 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בבסיס כל פורשה היא חיפושית עם תוספות. זה הDNA שלהן.

העיצוב החיצוני של הפרארי הזו לא מדהים אבל גם לא כזו נפילה. העיצוב הפנימי יותר "פרארי קלאסי" ולכן יותר טוב.

• מצחיק 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Lt. Dan כתב:

תכלס מכוניות של פרארי הן סוג של יצירת אמנות על גלגלים. מנועי v12 שנבנו בעבודת יד, אינטריור שנתפר במיוחד, הכל בעבודת יד ע״י בעלי מלאכה מומחים.

כמו פסל, ציור שמן או כלי נגינה מיוחד (ע״ע סטרדיווריוס) או שעוני יד שוויצריים.

פרארי מאז ומעולם לפני הכל, ביצועים, מנוע, הייתה סמל לעיצוב שגורם להזיל ריר. עכשיו אין בעיה שפרארי רוצים להתחבר לעתיד ולהוציא רכב חשמלי, אין להם ממש ברירה יגיע שלב שהרכבים שלהם לא יעברו אף תקן זיהום אוויר וזה לא רחוק. אפשר לסלוח אולי (טוב לא ממש) על זה שהן נחותות טכנולוגית מסיניות ולומר שהסינים בעלי נסיון מוביל בתחום החשמלי, מה שאי אפשר לסלוח לו זה העיצוב החיצוני, אעזוב את הפנימי. זה לא דומה לכלום ושום דבר, ובטח לא קשור לחברה שמייצרת את הרכבים הכי יפים מזה כמה עשרות שנים לפי DNA מסוים שכל המכוניות חולקות. רכב סקסי, דוגמנית העל של רכבי העל. איך מחליט מישהו בחברה כזו לבנות  את ה BYD הזו ולשים עליה סמל פרארי, סמל של החברה שאחראית לעיצובים הכי נחשקים בעולם לא ברור. יש לי תחושה שבעתיד זה יצא לאור ויהיו כמה מפוטרים שם וסיפורים עסיסיים.

• אהבתי 4

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...