Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שמתי את הכרטיס, המחשב לא רוצה לעלות. אומר להוציא את הכרטיס. לא כרטיס מאושר לנובו....

סתם מחשב ישן, בשביל האתגר, מישהו הצליח לשנות את ה BIOS של ה G510 או מחשב דומה ככה שיהיה אפשר להתקין איזה כרטיס אלחוטי שבא לי?

הכרטיס:

https://he.aliexpress.com/item/1005002080864251.html

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

הדרך הקצרה והיעילה היא לקנות דוונגל USB כמובן.

אני עשיתי את זה בהצלחה עם 2 מחשבי לנובו בזמנו T440 ו-X220 לפני מספר שנים.

בזמנו עקבתי אחרי מאמר שאני לא מוצא אותו כרגע, אבל תחפש בגוגל lenovo bios whitelist removal זה יתן לך מספיק חומר לעבוד איתו.

פורסם
Just now, saay222 כתב:

הדרך הקצרה והיעילה היא לקנות דוונגל USB כמובן.

המלצה שלך לאחד קטן אבל עוצמתי, אם יש? כמובן עדיפות מעליאקספרס.

יש לי כמובן דונגלים USB אבל לא קטנים ממש, ודווקא הייתי שמח לקחת את הלפטופ למשפחה כשנוסע - הלפטופ טס עם קובונטו.

פורסם (נערך)

זה נראה ככה:

yheq8s3ndnke1.jpeg

תתפלא כמה לנובו רוצים שתקנה רק מהם כרטיס רשת חלופי.

עריכה אחרונה על ידי saay222
  • מבאס 1
פורסם
לפני 3 דקות, גולדן191 כתב:

זה לא המצב

אני אצלם לך עוד שעה בערך אתה תהיה בהלם 

לא ראיתי מחשב כזה נאחס ונעול 

היה לך secure boot מופעל או משהו? הביוס שומר מטריקות של המערכת ב tpm?

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

IMG_20260525_230143.jpg

לפני 3 שעות, saay222 כתב:

אין לי המלצה, אבל מהנתונים, הכרטיס הזה אמור לעבוד סבבה:

https://ksp.co.il/web/item/153562

מנסיון של לפני עשור כשיושבים בערך 5 מטר מהראוטר בממ"ד עם דלת פתוחה, המהירות משמעותית יותר נמוכה מאשר מתאם כזה שגדול פי כמה מעליאקספרס.

אני חושב שבגלל שהוא כזה קטן, הוא מתאים רק למי שחייב מתאם קטן, אני לא באמת חייב אבל מאד אשמח אם יהיה.

אם לא, פשוט אקח איתי למשפחה איזשהו USB HUB ואחבר מתאם אחר.

אם בוודאות זה עובד סבבה נחכה להמלצות ממישהו שכן יודע, כל המתאמים שקניתי במהלך השנים היו גדולים יותר ומעליאקספרס, בגלל הנפילה עם מתאם קטן כזה לפני עשור.

לפני שעה, Igalz כתב:

היה לך secure boot מופעל או משהו? הביוס שומר מטריקות של המערכת ב tpm?

אין אזכור ל TPM בביוס

ה secure boot בוטל ועדיין יש אותה שגיאה. 

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם (נערך)

כמה התעסקות... קנה דונגל וסגור סיפור. בדיוק עוד שנייה וחצי לחבר, יעבוד גם במחשב האספנות הבא אם צריך.

את המחשב אתה בכל מקרה סוחב בתוך תיק כלשהו, אז תמיד יהיה מקום בתיק ל-usb hub/דונגל/וכיו״ב.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...