Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לפני טיפול 90k, במידה ואני קונה את החלקים ומגיעה למוסך לטיפול והחלפה מה שצריך, מה המחיר שיגבה על טיפול + תיקון ו/או חוות דעת על תיקונים נוספים ? למשל ברקסים צריך אבל לא ידוע אם יש עוד משהו. האם זה רווח לגשת לקבל שירות חלקי ממוסך ? אבחנה וטיפול בלבד וחלקים בהמצאה עצמית?

פורסם (נערך)
לפני 47 דקות, גולדן191 כתב:

לא כל מוסך מאשר את זה.

לפי החוק שנכנס לתוקף באמצע שנת 2017 חל איסור על מוסך לסרב לטפל ברכב שהלקוח הביא את החלפים בעצמו, הוא מחויב לתת שירות, זה שיש עדיין מוסכים שמסרבים או מעקמים פרצוף כמובן שיש

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
פורסם
לפני 11 דקות, EliC25 כתב:

שכחת להגיד שלא רק שמסרבים, אלא מוסיפים את משל הסטייק והמסעדה ההו כה מקורי

מרגיז אותי רק לקרוא את מה שכתבת, לוקחים 350 ש"ח על שעת עבודה, הם עושים אחלה כסף.

פורסם

מה אתה יודע על עלויות תפעול מוסך, שלפיו אתה קובע ש-350 ש״ח לשעה זה סכום גדול?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

תחשוב כמה פעמים יש להם להכפיל ב 350 ש"ח אם הם מוכנים לדבר על אלה שמביאים חלקים....

הרי אם הוא היה נואש הוא היה מקבל כל לקוח שמוכן לשלם לו 350 ש"ח לשעה. . . .

אם הוא היה רוצה להגדיל הכנסות, הוא דווקא היה מקבל את מי שמביא חלקים. מי שלא מקבל זה אלה שיותר שבעים.

(לא אומר שגבע נואש, אגב, הוא פשוט כנראה תומך בסוג של DIY ברמה כזו אחרת, או מבין שיש כאלה שעושים חלק DIY - גם לעשות רכש לבד זה סוג של DIY)

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

קודם כל, חלק ניכר מהפעילות אינה מבוצעת לפי שעות אפקטיביות אלאהלפי שעתון יצרן - לטובה ולרעה.

שנית - לא אני ולא אתה מודעים לעלויות אחזקת מוסך. כמה עולה שכירת מבנה? ארנונה? ציוד קבוע שמצריך החלפה כל מספר שנים? תחזוקת מבנה? תחזוקת ציוד? שכר לעובדים? ריבית על הלוואות? כמובן זה מה שעולה לי לראש, אם איזה בעל מוסך ירצה להרחיב הוא כנראה ייזקק לכמה דפים.

וכמובן שכשמנכים את ההוצאות מההכנסות מקבלים סכום דמחוייב במיסים לא קטנים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שעת עבודה זה 350 ש"ח. עובד מרוויח 55 ש"ח לשעה. תוסיף פנסיות וקרן השתלמות וביטוח זה נניח 80 ש"ח. המוסך הרוויח יפה, כי מניחים שיש לו המון לקוחות.

כשאתה מביא סטייק למסעדה שילמת לו 20 ש"ח על החימום וטיפ, אתה לא משלם לו על המקום - תניח שהמסעדה חצי ריקה.

אם לא היית מביא סטייק, והיית קונה אצלו סטייק, הוא היה מרוויח עליך 60-70 ש"ח בערך.

לכן המשל של המסעדה והסטייק לא רלוונטי.

פורסם

ומה עם שכר המזכירה? והבוחן? והמחסנאי?

מה עם הדיו והנייר למדפסת? מה עם הריצפז?

מה עם רואה החשבון? מה עם איש ה-IT? 

מה עם האנשים שמתחזקים את המבנה והציוד?

מה עם ציוד מתכלה? מה עם ציוד קבוע שדורש עדכון פעם בכמה שנים?

מה עם הריבית לבנק?

מה עם הארנונה?

מה עם החשמל, המים, התקשורת?

מה עם פינוי פסולת, למדל השמן הישן?

מה עם הוצאות פיתוח, כדי לתת לך שירותים נוספים?

גולדן, ההסתכלות שלך צרה מאוד. עסק כמו מוסך גדול, ואפילו בינוני, מגלגל סכומים גדולים. ומגלגל פירושו מכניס ומוציא. זה שאתה רואה על השלט 350 ש״ח (בתוספת מע״מ) לא אומר דבר על מה שנשאר בידי המנהלים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 4

פורסם
לפני 4 שעות, עצור בטרם תעבור כתב:

אני לפני טיפול 90k, במידה ואני קונה את החלקים ומגיעה למוסך לטיפול והחלפה מה שצריך, מה המחיר שיגבה על טיפול + תיקון ו/או חוות דעת על תיקונים נוספים ? למשל ברקסים צריך אבל לא ידוע אם יש עוד משהו. האם זה רווח לגשת לקבל שירות חלקי ממוסך ? אבחנה וטיפול בלבד וחלקים בהמצאה עצמית?

יש לך מוסך קבוע? כללי/יבואן

בסוף יש חוק ויש יחסי אנוש, היכרות, ולקוח קבוע.

יכול להגיד שאני מטפל ברכב ישן במורשה, שאין לו שום בעיה שאני אביא חלקים והוא ירכיב לי, ולא מעקם פרצוף או מתמחר את זה בצורה אחרת.

הרבה פעמים הוא אומר לי, תמצא את החלק תביא נתקין לך.

אבל זה כבר יחסי אנוש, ויכולת פיתוח קשרים.

סתם מוסך אקראי, אולי כן יעשו בעיה. לא שווב להם התעסקות אם לקוח חדש שלא מכירים עדיין.

השעת טיפול היא קבוע לפי המוסך לא קשור למה אתה מביא.

• מעניין 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני שעתיים, לירון .ה. כתב:

הרבה פעמים הוא אומר לי, תמצא את החלק תביא נתקין לך

לירון, זה קלאסי לרכב ישן שכבר אין להם כמעט חלפים במלאי..

לרכב חדש יותר יכול לעצבן אותם אלא אם יש יחסי אנוש קרובים איתם

משתדל לעזור

פורסם

טוב אין לי מושג איזה רכב יש לבחור? הוא לא רשם.

ומה זה לדעתך רכב חדש?

רכב שיצא מאחריות למשל ומטןפל במוסך כללי?

למוסך אין גם בעיה להזמין לי חלק מחול ולגזור קופון, אבל הוא נותן לי יד חופשית.

לא יודע אם זה היה עובד בכל מוסך. ופה נכנס היחסי אנוש.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...