Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

25 אלנטרות ידניות ב4 חודשים זה לא רע בכלל,

ומחזק את המסקנה ממכירות הbrz: יש ביקוש למכוניות ספורט ידניות כאשר המחיר אטרקטיבי מספיק. 

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 3

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

• תגובות 263
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, גולדן191 כתב:

אם מישהו צריך להיות במשרד, בב"ש, ב 07:50 בערך, אין לרוב פקקים מנסיון.

יש מדינה מחוץ לבאר שבע. אם אני צריך להגיע לאיפה שהוא בירושלים או בתל אביב אחרי 06:30 - פקוק.

על הגיהינום אחר הצהריים אני לא מדבר בכלל...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לירושלים זה מאוד תלוי לאן נוסעים. 

כל בוקר אני מגיע סביב 8, דרך המנהרות של 16. אחה"צ אני יוצא בערך ב-4-5 ויורד לכיוון מוצא אחרי המנהרה השניה, בשני המקרים אין לי שום בעיה עם רכב ידני.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני חושב שמי שזה חשוב לו ולא יכול להחזיק רכב נוסף רק בשביל זה, יתמודד עם הידני בפקקים.

גם לא יודע לגבי רכבי היוקרה, אבל העממיות הידניות האלה שנמסרו, לדעתי עומדים כבר בתור אנשים שממתינים לקנות אותן כמשומשות. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

תור לסוזוקי סוויפט?

• מצחיק 2

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

מתאר לעצמי שהנתונים העגומים כוללים יבוא מקביל לפי המיאטה הבודדת שנמכרה למרות שלא משווקת רשמית בארץ. תהיתי כבר כמה אנשים הולכים לשלם את ה 310 אלף שקל שדורשים על מיאטה ביבוא מקביל והנה נראה שקיבלתי את התשובה…

עריכה: אוקיי הנתונים פוצלו עקב נפח מנוע שונה, לא שמתי לב. אז 3 מיאטות במחירים האלה. 

והמיליונר שקנה GT3 ידנית במידה וקורא את זה: יש לך טעם טוב ואני לא מקנא בכלל 😒

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
פורסם
לפני 5 שעות, SlowRide כתב:

נראה שבארץ ידני הפך להיות נישה לחובבי נהיגה בלבד.

אני סקרן כממה נהגים חדשים נבחנים על ידני.

אישתי ואני גדלנו על ידני, אבל אחרי כ-25 שנה עברנו לאוטומט. הבנים שלי למדו על ידני, שניים מהם אפילו נהגו על כזה בחו״ל. אבל דומני שבפעם האחרונה זה היה ב-3 בנובמבר 2019. מאז גם שכרנו אוטומטיות. אם לפני 15 שנה שכירת אוטומטית עלתה כפליים משכירת ידנית (בדקתי את זה בספרד ב-2011) היום ההפרשים במדינות מערביות זעומים. גם ברכישת רכב ההפרשים קטנים, כשקניתי את הסויפט ב-2013 האוטומטית עלתה 92,00ך ש״ח, הידנית כ-87,00ת ש״ח. בהפרשים כאלה אין מה לחשוב, אלא אם יש איזה רצון או צורך מיוחד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לגבי השכרה, אין לי מספרים בשלוף אבל בכל פעם ששכרתי היה הבדל לא זניח. 

הטיול האחרון שלנו היה למונטנגרו ושכרנו פאביה 1.0 - היא היתה מאוד חסכונית, חלשה ומספיק מרווחת ונוחה לזוג. 

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם
לפני 33 דקות, sperial כתב:

אני סקרן כממה נהגים חדשים נבחנים על ידני.

אני למדתי על ידני בשביל הכיף.. (2019) וגם החזקתי כמה ידניות (ספארק 2 קסארות דיזל ו 2 פאביות דיזל)

גיסי ניסה פעמיים ונכשל, אז עשה טסט רק לאוטומט..

במודיעין יש עוד כמה מורים שמלמדים על ידני.

משתדל לעזור

פורסם

למונטנגרו נסעתינ במאורגן, אבל אחד המדריכים לקח אותי טרמפ קצר בפודגוריצה בכרומה הידנית שלו. חוויה מיוחדת ומטריפה.

אבל מזרח אירופה שונה ממערב אירופה, הרבה יותר ידניות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 30 דקות, sperial כתב:

אבל מזרח אירופה שונה ממערב אירופה, הרבה יותר ידניות.

ברומניה 85% ידניות, בדקתי אחת אחת.. (פורד פולקסווגן סיאט וכמובן דאצ'יה ועוד.. רובן דיזליות ללא DPF אגב)

משתדל לעזור

פורסם
לפני 5 שעות, hans כתב:

בתוואי הנסיעה של 99% מהנהגים 99% מהזמן - אין מה לעשות עם תיבה ידנית, בטח לא ״כיף״.

משתרכים בפקקים, בין אם התנועה עירונית או בינעירונית. אין בזה שום ״כיף״.

בדיוק.

לפני 3 שעות, yulianx כתב:

אצלי המצב היה דומה עם רכב ידני, מוקדם בבוקר תענוג, חזרה ב12 בצהרים כבר לא כיף. זה מה ששבר אותי לעבור לאוטומט.

אם בארזים נפלה שלהבת....מה יגידו חובבי הגיר.

אין שום הגיון, ברכב יום-יומי, לעלות על גיר ידני כשאתה יודע בוודאות שתוואי הנסיעה שלך כולל השתרכות יום-יומית בפקקים בדרך חזרה הביתה (שם עיקר הבעיה).

עושים את זה רק כשצעירים ומספיק מזוכיסטים בשביל לא להודות בזה (או, שתכל'ס, זה באמת פחות מפריע לך כשאתה צעיר).

בנקודה מסויימת אתה מבין שאין לזה שום יתרון - וגם ה"חיסכון בדלק" כבר לא שווה את זה (ואז אתה מבין שיש רכבים אוטומטיים שתכלס צריכת הדלק שלהם לא רחוקה מזו של הידניים).
מבחינת סחירות - כל עוד אין לך איזו אקזוטית בחניה, אוטומט זה הברירת מחדל גם למחפשים.

איציק

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא מסכים עם ההנחה שאנשים נוסעים 99 אחוז מהזמן בפקקים. קודם כל לא כולם חיים במרכז שם זאת עיקר הבעיה. 

דבר שני יש כאלה שאשכרה לא מוציאים את הרכב כדי להגיע לעבודה או שמקסימום מוציאים אותו לתחנת רכבת שנמצאת 8 דקות נסיעה מהם.

לא חסרים אלפים של אנשים שלא באמת חיים פקקים ברמה הזאת כל יום ובטח לא 99 אחוז מהזמן. ובכל זאת ידני זה בסוף למי שנהנה לנהוג שזה היום אחוז זניח מאוד, מאמין ש 95 אחוז מהאוכלוסיה מחר מפעילים פונקציה של נהיגה אוטונומית מלאה אם לרכב שלהם היתה תכונה כזאת ופה בסוף העניין נופל מבחינת גיר ידני גם. אנשים רוצים מקסימום נוחות ומינימום מה שקשור למעשה הנהיגה בין אם יש פקקים או לא. 

• אהבתי 4
פורסם

אם לקנות ידני לדעתי אז רכב מהנה לשבת בבוקר, אז אפשר להנות מכביש ללא תנועה עם תיבה תיבה ידנית.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...