Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הימור. הייתי לא מזמן באחת מהשכונות של מגדלי מחיר למשתכן שרוב הדירות מושכרות.

במגדל אחד השכנים חביבים עוזרים זה לזה, במגדל אחר כבר השכן בדירת הגן התחיל עם מסיבות קריוקי ב11 בלילה...

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)

זה לא קשור כבר למחיר למשתכן. 

ומחר יכול השכן מהדירת גן לעבור דירה ובבניין השני יגיע הבן דודה שלו.

מה שכן מראש יש שכונות שיש בהן יותר קריוקי וכאלה שפחות.

שכל אחד יחשוב לאיזו שכונה הוא מתאים

לפני 6 שעות, stum כתב:

בניין דירות גבוה, מעל 20 קומות, חברת ניהול.

"להשיג הסכמה של השכנים" פחות רלוונטי במקרה כזה. אני חושב שהחשש העיקרי הוא מסוג האוכלוסיה שתגיע וירידת הערך הפוטנציאלית ביום המכירה.

לגבי סוג האוכלוסיה אני מבין שזה כנראה הימור וצריך מזל כדי ליפול איפשהו בטווח של בין שכן מבוגר בודד גרוש וממורמר עם כלב שרוצה שקט של בית עלמין - לבין שכן עם משפחה ברוכת ילדים שלא אכפת להם שהם גרים בבית משותף.

חברת ניהול זה אם כל הצרות ושאני לא אתחיל בכלל- בגדול זאת חברה שמה שהיא עושה - היא כותבת דף יפה מלא בהבטחות שלא יתקיימו.

בפועל היא מספקת מנקה במחיר מפוץ וכל השאר הועד צריך לרדוף ולחפש אותם בשביל לקבל. וזה אחרי שעברנו כמה. 

דווקא הסכמה של השכנים דיי חשובה - כי כל דבר - מצלמות, עמודים, שדרוג כלשהו, ריהוט בלובי, תחזוקה של דברים שנשברו - תלויה בהסכמת השכנים.  

אגב, מחיר למשתכן הרבה פעמים מכיל בתוכו גם דירות עמידר - עכשיו אני לא אומר ש-100% מהן מביאות אוכלוסיה עבריינית, אצלנו כן. וכל בניין שהתברך בדירה כזאת סובל ממנה לא מעט.

אז תברר לפני הרכישה האם יש דירות של עמידר בבניין. אם כן תגיד תודה ולך תחפש בניין אחר. 

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
פורסם (נערך)
בתאריך 10.4.2026 בשעה 17:10, stum כתב:

מה עם סטיגמה לגבי סוג השכנים שיהיו לך.

הסטיגמה אכן נכונה.

מכיר לא מעט אנשים שזכו עוד בהגרלות הראשונות אז היו הרבה סיפורים לאורך השנים על החוויה.

מהתרשמות אישית שלי ההסתברות ליפול יותר גבוהה בתמהיל 50/50 כפי שציינת מאשר בבניין שכל הדירות בו הן שוק חופשי. לפעמים זה יכול להיות זניח ולפעמים אתה יכול לאכול אותה. בבניין מרובה קומות ודיירים, שחלק גדול בו הם שוכרים ולא בעלי הדירות יהיה יותר חוסר סדר. או שאם עברה לגור בבניין אוכלוסיה שלא היית רואה באיזור במצב אחר, רק כי היא זכתה. שוב, התרשמות אישית שלי, אני בטוח שיש בניינים בתמהיל 50/50 שבהם הכל מצוין.

לפי התיאורים שלך ההבדל בכסף לא באמת קיים בין ה"זוכים" לבין שוק חופשי, סוג של עבודה בעיניים. אז אם באמת הדירה מתאימה לך ואתה סגור על רוב הדברים חוץ מהדיירים אני הייתי הולך על זה. אני זוכר שבעבר הזוכים קיבלו הטבות משמעותיות מאוד ביחס לשאר הרוכשים. הקבלנים היום, כי אנשים הפסיקו לקנות, נותנים הטבות בשווי מאות אלפי שקלים העיקר שעל פני השטח הדברים לא יראו ומחיר הדירה על הנייר יפגע כמה שפחות.

עריכה אחרונה על ידי Shmelov
  • אהבתי 1

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בפרוייקט הזה לקחתי מפרט מחיר למשתכן אל מול המפרטשוק חופשי כדי לנסות כמת את ההבדלים.

מחיר למשתכן משלמים על דירה כזו כ1.6 מליון.

שוק חופשי משלמים על דירה כזו כ2 מליון.

בנוסף יש הבדלים במיקום הדירה כמו שאמרתי  - בירוק דירות שוק חופשי, באדום דירות מחיר למשתכן (משני הצדדים כמובן, דירה משקיפה לדירה).
image.thumb.png.42f50dde3dc98720446fe0b13314d305.png

GEMINI טוען להפרש במפרטים של כ70 אלף שקל

כשמוסיפים מיקום דירה וחניה תת קרקעית - הערכה של כ230 אלף שקל. 

image.thumb.png.acb10a9f4aadaed0d7a2e5002aa4f34a.png

דעתכם ?

פורסם

מעניין מאיפה ג׳מיני לוקח את הנתונים. טווח המחירים של פריטים כמו ריצוף רחב מאוד, ועוד מדובר במחיר לקבלנים שהוא סוד מסחרי. גם המיקום רגיש מאוד, אני סקרןכיצד חושב ההפרש. יהיה יותר מעניין לכתת אצבעות באתר רשות המיסים ובמדלן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...