Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני רוצה לקנות מנשא אופניים (משטח) לוו גרירה לשלושה זוגות אופניים.

אני לא מומחה בתחום וכל מה שאני יודע זה מלשבת יומיים על האינטרנט.

שמתי לב שרוב המנשאים מוגבלים למשקל כולל של 45 ק"ג, מה שאומר 15 ק"ג לזוג אופניים ורק מעטים (ויקרים יותר) מתאימים לסחוב עד 60 ק"ג, מה שמאפשר עד 20 ק"ג לזוג אופניים.

יש לי אופני הרים די סטנדרטיות, לא קרבון שעולות 30K, וכששקלתי אותן הן שקלו 16-16.5 קילו. קצת מעל 15 ק"ג.

אז השאלה שלי היא, רוב מנשאי שלושה זוגות אופניים שמוגבלים ל-45 ק"ג. האם כל המנשאים האלו הם חסרי תועלת ? האם הם מיועדים רק לאופני ילדים/אופני כביש דקיקות/אופני קרבון ? למה היצרנים מייצרים כאלו מנשאים ?

או שאולי אני יכול לקנות מנשא 45 ק"ג והוא יהיה בסדר ויעמוד בזה ?

פורסם (נערך)

אין לי תשובה ל"למה". אולי "ככה".

כנראה שמתאימים לאופני כביש עוד מהתקופה שאלה היו יותר באופנה.

אם אתה מתעתד לנצח נצחים להסתובב עם 3 זוגות ששוקלים יחד בדיוק 45 ק"ג אז לך על זה, אבל לדעתי האישית עדיף לקחת מרווח ביטחון גם מבחינת משקל וגם מבחינת היכולת/אפשרות לסחוב עוד זוג.

או חס חלילה נפילה בחטא החשמלוקים עם כרס.

אצלי כשאני טורח להתקין את המנשא הוא איך שהוא תמיד מתמלא ב-4 זוגות. :)

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

במנשאים (ובעוד הרבה, הרבה דברים) יש כבר טווח ביטחון מובנה - באיכותיים, לפחות. כך ש-45 ק"ג זה כסת"ח של ה"על בטוח".

למיטב הבנתי ניתן להעמיס קצת יותר ללא חשש, אבל זו ממש לא ההמלצה שלי לעשות את זה. 

אני מניח שהמנשאים האלו נועדו לנשיאת זוגות אופניים של ילדים, לא של מבוגרים (או מבוגר ו-2 ילדים).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

המתקן עצמו גם שוקל כמה קילוגרמים טובים. תוודא בהתאם לוו שמותקן ברכבך, שהמשקל הכולל של 3 זוגות אופנים+מתקן האופניים לא עובר את המשקל האנכי שמותר להעמיס על ציר וו הגרירה.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

סרקתי בזמנו בערך את כל המתקנים הזמינים בארץ מהסוג הזה (על גבי תפוח) -

המשקל העצמי המקסימלי שלהם הוא 20 ק״ג לכל היותר וכושר הנשיאה המוצהר הוא  60 ק״ג לכל היותר.

בקיצור, 80 ק״ג אנכי שזה פחות או יותר תואם ל-99 אחוז מהווים המותקנים בארץ.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אין שום צורך להגביל את עצמך למה שנמכר בארץ. אפשר להזמין מחו"ל.

וגם מה שנמכר בארץ, הרבה יותר זול לרכוש בחו"ל.

השאלה היא אם השימוש קבוע ל3 אופניים.

במקרה שלי, בדרך כלל לוקח זוג אחד או שניים ורק לעיתים נדירות לוקח 3. לכן העדפתי מתקן ל2 שניתן להוסיף לו מסילה שלישית לפי הצורך.

זה פתרון טוב למקרה שלי. מי שמשתמש קבוע ב3 זוגות צריך ללכת על מתקן ל3, כי הוספת המסילה השלישית פוגעת באפשרויות הקיפול של המתקן הבסיסי.

להלן טבלת המשקלים המותרים של המתקן שלי:17761963874493362644888868998415.thumb.jpg.c1e378d88de7a9910bf25b1c7f74515a.jpg

כלומר אם המשקל הורטיקלי שמותר על הוו הוא 100 ק"ג כמו שיש לי ברכב, מותר אופניים ב60 ק"ג.

המנשא הוא Westfalia Bikelander LED.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
בתאריך 9.4.2026 בשעה 21:10, ni4ni כתב:

למה היצרנים מייצרים כאלו מנשאים ?

זו פחות שאלה טכנית ויותר דיון על פלח שוק וקהל יעד. 

קהל היעד של המנשאים האלה הוא משפחות עם כסף. משפחות בלי כסף קונות את המנשאים הזולים שמעקמים לך את הבגאז', ומשפחות עם כסף יכולות להרשות לעצמן 'שדרוג' כזה - כדי שגם אמא הנמוכה וגם אבא השמנמן יוכלו להעמיס עליהם זוג אופניים אחד של מבוגרים ושני זוגות של אופני ילדים ולצאת לרכוב בפארק. 

לגבי אתלטים מסוקסים בטייטס שקמים בארבע בבוקר ונוסעים עם שני חברים לעיקולים של ים המלח או לסשן דאונהיל באיזה יער, ההנחה היא שהם עשירים ושריריים מספיק כדי להעמיס את משחתות הקרב שלהם על הגג (רצוי שזה יהיה Thule שרואים את הלוגו שלו מרחוק ועולה כמו חצי אוטו). בין זה לבין ההסברים הטכניים שכבר ניתנו פה - יש לך תשובה מקיפה. 

• מצחיק 1
פורסם
לפני שעה, amosbmw כתב:

אין שום צורך להגביל את עצמך למה שנמכר בארץ. אפשר להזמין מחו"ל.

וגם מה שנמכר בארץ, הרבה יותר זול לרכוש בחו"ל

מפתיע מה שאתה כותב, אפילו לא טרחתי לבדוק בחו"ל כי חבילה במשקל 17-19 ק"ג זה שילוח יקר עוד לפני מיסים.

פורסם

דריש אני חושב שהפעם אתה מפספס בגדול.

נכון שבכל תחום יש את אנשי השופוני אבל יש גם צרכים אמיתיים.

המנשאים הזולים שמתלבשים על דלת תא המטען, הם לא טובים - לא בהכרח בגלל "עיקום הבגאז". יש טובים יותר שמצליחים להימנע מזה. הבעיה שההתקנה שלהם מסורבלת ושאין לך גישה לתא המטען. זה חצי פיתרון למצי שמשתמש מעט.

מנשאי הגג מבזבזים הרבה דלק ומורגש קיצור טווח משמעותי ברכב חשמלי. בהרבה מקרים לא ניתן להשתמש בהם - במיניוואנים וSUV ההעמסה פשוט גבוהה מידי, מניסיון מר. הם גם לא מתאימים לקבריולטים, רכבים עם עומס גג מותר נמוך, ואופניים כבדים.

במנשאי הוו גרירה יש טווח מחירים גדול וכל מיני רמות גימור ופ'יצרים. השניים הכי חשובים הם מתקן מתקפל לאחסנה, וניתן להטייה, ככה שניתן לפתוח את דלת תא המטען בזמן שהמתקן מועמס.

טולה חברה שעובדת חזק מאוד בתחום המיתוג. מנשאי הגג שלהם הם הטובים ביותר שיש. אבל בתחום הארגזים ומנשאי האופניים, יש להם כמה רמות מחיר והדגמים הזולים אינם מוצלחים בלשון המעטה. ברמות המחיר הגבוהות יש מתחרים עם מוצרים לא פחות טובים, ומעט זולים יותר - אם כי לא זולים.

אם מוכנים להתפשר על רמות גימור וקצת משקל, יש גם מותגים זולים שעושים את העבודה.

לפני 9 שעות, hans כתב:

מפתיע מה שאתה כותב, אפילו לא טרחתי לבדוק בחו"ל כי חבילה במשקל 17-19 ק"ג זה שילוח יקר עוד לפני מיסים.

דויטשה פוסט שולחים בשמחה ובששון עד 20 ק"ג בדואר אויר ב62 אירו. עשיתי את זה הרבה פעמים - לתדהמתם של אנשי סניף הדואר המקומי.

מתקני אופניים מחוייבים במע"מ בלבד, הבעיה שאין אתר שמוכר אותם ושולח ישירות לארץ - ככה שמשלמים גם מע"מ גרמני וגם מע"מ ישראלי. עדיין משתלם לאור המבחר המצומצם והמחירים המונפצים בארץ.

• אהבתי 3

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

62 אירו זה כלום... לא ייאמן. טוב לדעת להבא. נו טוב, פירנסתי מישהו בארץ.

לגבי התגובה של דריש - התפלק לו הקפה של הבוקר לדעתי. :) קורה.

עריכה אחרונה על ידי hans

פורסם
לפני 12 שעות, Derish כתב:

(רצוי שזה יהיה Thule

I pity the Thule!

Timeless Questions: Did Mr. T ever actually say 'I Pity the Fool' on 'The  A-Team'? - IMDb

פורסם
לפני שעתיים, hans כתב:

לגבי התגובה של דריש - התפלק לו הקפה של הבוקר לדעתי. :) קורה.

תה אם כבר, אבל לא - זה לא התפלק. פשוט עבר זמן מה מאז שהייתי מעורב בתחום וכנראה שהשוק השתנה מעט. השכלתי מהתגובה של עמוס ואני מקבל את התיקון, אבל עדיין עומד בגדול מאחורי התזה על פילוח שוק. 

בדיוק הייתה לי מחשבה פילוסופית לאחרונה, מדוע רכב עם דיפונים פנימיים רכים בד"כ יקר בעשרות אחוזים מרכב דומה עם פלסטיק זול, כאשר ההפרש בפועל בין עלות החומרים היא לא יותר מכמה מאות דולרים או יורו? לדעתי גם כאן, התשובה מגיעה מתחום השיווק והנחת העבודה של היצרנים היא שאם מישהו רוצה שיהיה לו רך ונעים בנסיעה אז הוא יהיה מוכן לשלם גם על מערכת שמע יותר טובה וגם על אמצעי בטיחות משודרגים. ככה באירופה מרצדס ו-BMW מוכרים גרסאות כניסה מחפירות במחיר כאילו נגיש, אבל בפועל כשאתה מתחיל לשחק עם הקונפיגורטור אתה מגלה שבשביל לקבל אפילו חוויית 'פרמיום אקונומי' (בהשאלה מתחום התעופה), תצטרך לשלם 30% יותר ולמצוא את עצמך בקטגוריית מחיר שונה לחלוטין. 

פורסם (נערך)

זה אולי נכון לגבי ריפודים אבל אופניים זה סיפור אחר לגמרי. בועז ענה בצורה די שלמה לטעמי, ההבדל בין מנשאים גדול מאוד גם ביכולת ובעיקר באופן שבו הוא שורט לך את האוטו. מנשא נורמלי שלא שורט לך את האוטו ולא חובט לך את האופניים הוא כזה שעומד על וו, ומכאן נגזר מכשיר כבד עם דרישות מסוימות ואל תשכח - חיווט לתאורה. המנשאים הפשוטים מסתירים לך את הלוחית ולך תסתדר, ואחרים מסתירים את התאורה - ושוב, לך תסתדר. מנשא נורמלי מטפל בשניהם וזה עולה יותר.

יש פה גם נושא של אופניים בעת הנוכחית - אופני כביש הם מיעוט היום בקרב החובבים, הרוב משתמשים באופני שטח כבדים ומגודלים וכל מי שהפרוטה בכיסו משתמש באופניים חשמליים (ששוקלים 15-19 קג)  לא היית מזמן בארץ אז אקדים לך כבר - זאת מגיפה. :) גם אם תיאורטית ניתן להרכיב את האופניים האלה על הגג או על מנשא צ'וקמוק חיצוני, מעשית זה כבד מדי להרים עבור המשתמש הממוצע (תוסיף לזה גובה ממוצע של מכונית ממוצעת מודרנית שהיא בכלל קרוסאובר... בקיצור, הבנת)

עריכה אחרונה על ידי hans

פורסם
לפני 10 דקות, hans כתב:

המנשאים הפשוטים מסתירים לך את הלוחית ולך

תשלם סביב 50 זוזים במכון הטסטים הקרוב לביתך עבור הנפקת לוחית רישוי נוספת, הסיבה: "התקנת מנשא לאופניים".

הייתי שם, עשיתי את זה, תרמתי את המנשא לחבר פורום, אין לי מושג מה לעשות עם הלוחית (החלפתי את הרכב בינתיים).

פורסם

הערות למנשא גג:

1. נכון שהוא מבזבז דלק, אבל גם מנשא אחורי פוגע באוירודינמיות (בניגוד לאינטואיציה). כמה? לא יודע, אבל לרכיבה של פעם בשבוע זה כנראה לא יהיה סכום משמעותי.

2. הרבה "מתחשמלים" עוברים למנשא אחורי על וו ולכן יש ביד 2 מציאות של גג, כך אני קניתי.

3. מנשא גג לא דורש שום רגולציה כמו וו גרירה או מנשא אחורי שדורש לוחית רישוי נוספת ואולי פנס.

• תוכן חדש...