Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

@sperial ענין מסך המגע הוא בגדר nice to have מבחינתה. לא קריטי, ונמוך בסדר החשיבויות הכללי.

לגבי ניוד, בגדול שיהיה נוח ועמיד לעבוד איתו גם בחוץ ולהיות גמיש להתנייד איתו באופן כללי.

לגבי הניאו, גם בתגובה ל- @hans , הבעיה העיקרית היא גודל המסך שמגיע רק ב-13.
בכל מקרה היא תנסה לגשת לחנות פיזית, בתקווה בשבוע הבא, כדי להתרשם ממנו ואחרים.

והאנס, בהחלט יש כאן התלבטות כללית. והצעתך מתקבלת בברכה.
לגבי התקציב, הראיתי קודם איך זה אפשרי אם מתפשרים על דור הציוד. השאלה היא כמה זה קריטי.

ושוב, התקציב יכול להתגמש כלפי מעלה אם באמת מוצדק עבור הצרכים שלה (שפירטתי קודם את עיקרם).

noted לגבי השאר.

תודה לכולם בינתיים.

דעות נוספות ימשיכו להתקבל בברכה.

פורסם

לאור העובדה שהמחשב צפוי להיות מנוייד הרבה ממליץ להשקיע במכשיר שנתון במארז חזק. מכשירים זולים לא יעמדו בעומס ועלולים להתקלקל קודם זמנם. זה אומר מכשיר יחסית יקר מסדרה עסקית - אבל האפשרות האחרת מעלה חשש שהמחשב יתקלקל מוקדם. מניסיון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

יש לי ניסיון רב שנים עם מקבוק + אייר ומדובר במכשירים עמידים להפליא שבשנים האחרונות המחיר שלהם אפילו תחרותי ביחס לסדרות העסקיות למיניהן. שלא לדבר על זמן סוללה אינסופי ומסך מעולה. ושלא לדבר על מערכת הפעלה נורמלית. אין תקשורת מוצלחת עם אנדרויד אז צריך להחליט כמה זה חשוב.

בנוגע למערכת ההפעלה - אתה לא חייב לקחת את מה שמק מתקינים בתור ברירת מחדל, אני תמיד מקדיש כמה שעות לכיוונונים - בעיקר איך נראה ה-finder (המקביל ל-file explorer), התקנת כרום, קיצורי מקשים, גלילה וכיו"ב. מספיק כמה שינויים קטנים כדי לגשר בין מערכות הפעלה מבחינת שימוש ולמצוא את אמצע הדרך בחוויית המשתמש.

ב"אמירים" יש מקבוק אייר 15 עם 512 ג'יגה ב-5200 שקל, נשמע כמו עסקה טובה. תתעלם לגמרי מההבדלים בין m1 2 3 4 5 - המעבד המקורי m1 עדיין יותר חזק ושקט מכל מה שיש לאינטל להציע (עד כדי כך הפער, כן). לא משאיר תקציב לטלפון אבל אולי, כמו שהציעו לפניי, אפשר לשדרג בשלבים. 

מקבוק פרו כבר קופץ ל-6200 שח, ב-13.6.

בשנתון הנוכחי מדובר בטנק מרכבה (גם במשקלאבל חרגנו מהתקציב.

קח בחשבון עוד איזה 120 ש"ח בצד למתאם/מפצל usb/displayport/hdmi - סוגר פינות. 

עריכה: שכחתי מנושא הניוד. אם כך לגמרי להתנסות עם הניאו / אייר 13. לא זוכר עד כמה ה-15 כבד.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

תודה רבה בינתיים, זה בהחלט עוזר להתקדם👍

אעדכן בהמשך אחרי שתיגש לחנות או תחליט מה הלאה.

@Liviur אשמח עדין גם לאינפוט ממך, אם יש לך מה להוסיף.

פורסם

אינפוט ממני :)

לך על המקבוק אייר -> 16 ג׳יגה זיכרון , 13.6 אינץ׳ (וותר לדעתי על לשים את העוד תקציב על הגודל מסך הנוסף)

אין בעיה ללכת על דורות קודמים יותר מדי - אפשר לוותר על הM1 שהוא כבר ממש ממש מיושן אבל מM2 ומעלה אתה על הסוס עם הדגם הזה וזה יהיה מעט מאוד וויתורים לעומת הדגמים החדשים יותר.

16 ג׳יגה זיכרון יקנו לך יותר אריכות ימים מאשר 8 עם מסך יותר גדול.

זה לא יהיה בעייתי כרגע , זה יקצר את החיים שלו לאורך שנים קדימה וזה לא משהו בר שדרוג.

הקישוריות בין האייפון למקבוק היא אכן כמה רמות מעל כל שילוב אחר.

אני לא מכיר את המחירים בארץ - אבל אם אייפון 17 רגיל פלוס מקבוק אייר עם 16 ג׳יגה זיכרון נכנסים בתקציב זה לדעתי השילוב האידאלי לרמת כניסה לאקוסיסטם הזה בלי פשרות כמעט. אתה מקבל מחשב מדהים עם חיי סוללה כמו שציינו מטורפים שמתחרה בשלדות העסקיות של רוב היצרנים ואתה מקבל גם פלאפון עם מעט מאוד פשרות לעומת דגמי הדגל הנוכחיים בדור הזה.

לא חובה לעשות את הגיבוי אונליין באייקלאוד - למעשה אם זה גיבוי כבד של קבצי מחשב - כנראה גם לא הייתי משתמש בזה (אני משתמש בזה לתמונות + גיבויים של הפלאפונים אצלי , לגיבוי מחשב העיקרי אני משתמש בעיקר בNAS והאייקלאוד משני לדוגמא)

כל אוזניות יעבדו , איירפודס פשוט יעברו בצורה שקופה בין המכשירים בכמה רמות מעל ומעולות לשיחות.

כל עכבר וציוד מסביב יעבדו מהקופסא - רק כמו שציינו מתאם למסך אם המסך לא USB C כנראה יידרש.

הנאו אגב מרגיש ונראה מעולה - לא מרגיש כמו מחשב פשרות בהכל - חוץ מה8 ג׳יגה זיכרון + החיבורים שלו (אחד מהיר אחד איטי למות).

אבל גם במקרה הזה - כנראה הייתי מעדיף m2 מחודש עם 12 ג׳יגה זיכרון עליו any day of the week. הוא פשוט מיועד לשוק קצת אחר.

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 14 דקות, Liviur כתב:

אם אייפון 17 רגיל פלוס מקבוק אייר עם 16 ג׳יגה זיכרון נכנסים בתקציב זה לדעתי השילוב האידאלי

כלומר בגזרת האייפון כן יש מקום לדבוק בדור האחרון ולא לזלוג אחד-שניים אחורה או להסתפק ב-17e למשל?

יש סיבה מהותית לכך (נגיד בין הגרסאות הרגילות, לאו דווקא ה-e שברור שחסכו בו)?

המחיר הרשמי (ב-iStore) לאייפון 17 שאני רואה הוא 3560 ש"ח (3076 באילת) ל-256GB.

מקבוק אייר13 M5 עם 8C GPU, מופיע ב-4359 ש"ח (3898 באילת)

זה סביב 2000 ש"ח (או כ-1000 באילת) מעל התקציב בעקרון. אבל גם נאמר לי שתיתכן גמישות בנידון.

באתר אחר נגיד, רואה לפחות בינתיים (ואולי זמן אספקה לא מיידי), אייר13 M4 עם 16GB/256GB ב-3500 ש"ח למשל.  אני מבין ממך שזו גם אפשרות טובה?

מה לגבי M2 Pro 13 16GB/512GB בתמחור דומה כי מחודש. האם הוא עדיף על פני הנ"ל למשל?

בשילוב נגיד עם אייפון 16 (128GB) שעולה 2859 ש"ח (2467 באילת) דרך iStore זה כבר יותר קרוב לתקציב המקורי למשל.

תודה רבה גם לך בינתיים.

המידע יועבר לחברה ונראה בהמשך.

פורסם
לפני 9 דקות, Tom_22 כתב:

אייר13 M4 עם 16GB/256GB ב-3500 ש"ח למשל.  אני מבין ממך שזו גם אפשרות טובה?

חד וחלק אופציה יותר מוצלחת. בתמחור הזה - כנראה המנצח. זה מחשב מאוד מעודכן.

לפני 9 דקות, Tom_22 כתב:

מה לגבי M2 Pro 13 16GB/512GB

תן מפרט מלא פה. יש פה ערבוב של פרטים (אין מקבוק פרו 13״ יש 14 , אבל יש כאלו שמגיעים עם שבב m2 רגיל שזה כנראה מה שמדובר פה - שפה יש לך יותר אחסון ומהיר יותר ומסך ורמקולים עדיפים - אבל הוא משמעותית כבד יותר ושמנמן יותר מאייר)

לגבי ה16 מול ה17 - נתתי את ה17 כי זה הדגם הנוכחי כמעט בלי פשרות מול הפרו. ה16 גם אופציה מעבר לסבירה - למרות שאם הולכים דור אחד אחורה הייתי בודק אם פרו כלשהו נכנס לתקציב. (אני לא גר בישראל - אין לי מושג)

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 34 דקות, Liviur כתב:

תן מפרט מלא פה

זה. אבל עכשיו הוא מופיע פתאום כלא במלאי. מוזר (ולא פעם ראשונה שקורה לי באתר ההוא שמשהו שהופיע לפני רגע פתאום נעלם/לא במלאי).

בכל מקרה, גם לענין המשקל שהוזכר גם ע"י האנס, כנראה שבאמת לא ממש רלוונטי.

לפני 38 דקות, Liviur כתב:

אם הולכים דור אחד אחורה הייתי בודק אם פרו כלשהו נכנס לתקציב. (אני לא גר בישראל - אין לי מושג)

גם אני לא 😅 ולכן גם לא יכול לבדוק בעצמי את התמחורים בכל האתרים, שחלקם חסומים. אבל החברה הטובה כן, אז אשאיר לה גם משהו לעשות 😜

נראה לי שהפרו יקר בכ-1000 ש"ח מהרגיל, וזה בהשוואה ליבואנים מקבילים בזאפ שמוכרים אותו.

פורסם
לפני 53 דקות, Tom_22 כתב:

זה. אבל עכשיו הוא מופיע פתאום כלא במלאי. מוזר (ולא פעם ראשונה שקורה לי באתר ההוא שמשהו שהופיע לפני רגע פתאום נעלם/לא במלאי).

השני עסקה יותר טובה במקרה הזה

הפרו הבסיסיים לא להיט

• רעיון טוב! 1

Then dying is forgetting

פורסם

טום, אפשר לשאול שאלה בבקשה?

למה מראש היא מגבילה את עצמה ל 6K ש"ח? מה הבעיה לעשות תשלומים באשראי ולהקציב 10K ש"ח או יותר?

זה העבודה שלה, מדובר בהשקעה

פורסם

אני לא (ובטח לא אתה) מתערב בשיקולים הכלכליים של מישהו אחר.

מציגים כמה שיותר מידע ושיחליטו בעצמם. 

וכאמור, היתה הערה מלכתחילה לגבי גמישות אפשרית. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 18 שעות, Tom_22 כתב:

באתר אחר נגיד, רואה לפחות בינתיים (ואולי זמן אספקה לא מיידי), אייר13 M4 עם 16GB/256GB ב-3500 ש"ח למשל.  אני מבין ממך שזו גם אפשרות טובה?

זמין במחיר הזה במחסני חשמל ואיידיגיטל בחלק מהסניפים
https://www.payngo.co.il/computers-pcs/computing-gaming/laptops/352787.html

• רעיון טוב! 2
פורסם

טיפ קטן - 8גיגה זכרון למחשב זה כלום,ממש כלום,המינימום היום זה 16 גם אם זה נטו שימוש משרדי ושיחות זום (אני הייתי "משתגע" ולוקח 32 אבל זה רק אני,מעדיף השקעה עכשיו בשביל שקט לטווח הארוך)

כנ"ל לגבי דיסק קשיח,מה זה 256 היום? מניח שכמו במיקרושמוק,גם באפל המערכת טוחנת דיסק,רק התקנה בסיסית וקצת נלווים והגעת לרבע מה256 האמורים - קחו לפחות 512.

עדיף "לבזבז" עכשיו יותר מהתקציב המקורי מאשר להכנס להרפתקאה בעתיד הקרוב (שנה +/- לדעתי)

אגב,במקים ומחשבי אייר וכל סחורת אפל - שדרוגים קלים בניידים\נייחים כמו ב PC? או ראש בקיר מבחינתם ורק מעבדות מורשה ?

• רעיון טוב! 1

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם (נערך)

זכרון ראם מולחם ואחסון מולחם, רוצה לשדרג תכניס את היד לכיס או תקנה אחסון חיצוני. 
גם בחלק מלפטופים אחרים, הזכרון מולחם אבל  לא בכולם. 

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם (נערך)
לפני 55 דקות, ezuf כתב:

מה זה 256 היום? מניח שכמו במיקרושמוק,גם באפל המערכת טוחנת דיסק,רק התקנה בסיסית וקצת נלווים והגעת לרבע מה256 האמורים

אגב,במקים ומחשבי אייר וכל סחורת אפל - שדרוגים קלים בניידים\נייחים כמו ב PC? או ראש בקיר מבחינתם ורק מעבדות מורשה ?

1. אנחנו משחקים פה במסגרת התקציב. הקפיצה ל-512/1024 מאוד יקרה באפל (תמחור מכוון מעצבן להפליא). מה שכן, בניגוד למיקרוסופט, המערכת לא תופסת רבע מהדיסק. אני אישית מסתדר עם 256 אבל זה פרופיל שימוש ספציפי לתכנות - הגברת תדע לענות טוב יותר.

1 תוספת: מסכים איתך לגמרי לגבי ה-16, להגביל ל-8 זה לא רעיון טוב לטווח ארוך. לא חשתי בהבדל בין 32 ל-16 בשימושים שלי.

2. כמו שענו - שדרוג זיכרון בלתי אפשרי עקב מעבד/זכרונות מולחמים. האופציה של זיכרון חיצוני מחובר ב-usb קבוע -מעד כמה שזה נשמע מטופש ברמה העקרונית - עובד מצוין.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • מבאס 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...