Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורולה 2020 מול ds7 פלאג אין

פוסטים מומלצים

פורסם

כיום נוסע על טויוטה קורולה 2020 היברידית.

אמין מאוד, שומר ערך.

אבל זה לא רכב. הוא לא עושה לי את זה. אני מתגעגע לצרפתיות שהיו לי בעבר כמו הפיקאסו והגרנד קופה.

אני שוקל למכור את הטויוטה ולרכוש את ה ds7 שנמכרות סביב 110-120, פחות או יותר סביב המחיר של הטויוטה.

אני מודענלירידת ערך של ה ds, השאלה כמה הרכב הזה אמין כי אני לא מכיר את סדרת הפלאג אין

ניסיתי, גיליתי, קניתי ונהנה - רנו מגאן !

כשחושבים מחוץ לקופסא, לעיתים מופתעים - שברולט קרוז 2011!

פורסם

אני מדבר עכשיו מבורות כמי שלא מכיר במיוחד את הדגם אבל מה אכפת לך יוסיף קצת טראפיק. 

לי נשמע שהמעבר מטויוטה קורולה (אכן רכב סופר משעמם וחסר אופי) לצרפתיה עם יומרה יוקרתית הוא קצת חד מדי. נראה לי שיש אופציות בין לבין עם קצת יותר אופי ועדיין אמינות ושמירת ערך - אולי מאזדה, אולי קוריאנית, אולי וואגית (אוקיי פחות אמינות שם אבל עדיין יותר בטוח על הנייר מצרפתית יוקרה), אולי אפילו צרפתיה עממית כמו שהיו לך שלפחות חלק מהתקלות לא יהיו יקרות כמו אצל האחות היומרנית… 

אבל שוב זה קצת מבורות כלפי הדגם בעיקר על הנייר בקטע של מיינדסט יותר. שווה לחכות לעוד תגובות… 

פורסם (נערך)

למה להוריד אותו? נשמע שהוא בקטע של צרפתיות "עד הסוף".

המכלול היקר והבעייתי ביותר בכל רכב הוא המנוע, תשמח לדעת שבגרסאות ה1.6 ליטר בנזין הרכבים האלה אמינים.

אבל, כמו בכל רכב מודרני (בפרט צרפתי) נדרשת תחזוקה מוקפדת לאורך כל חיי הרכב ועלות החלקים מעט גבוהה יותר - ככה שעלות האחזקה השוטפת תהיה גבוהה יותר, ממש לא באיזה פער מטורף אבל בהחלט יהיה הבדל שאולי יתקזז עם עלות הביטוח ואולי לא.

מבחינת שאר המכלולים - גיר פלנטרי של אייסין שנחשב אמין, לא שמעתי על בעיות במערכות החשמל או מערכות אחרות ברכב הזה אבל כדאי בכל זאת לבדוק ברשת.

פות"ש - קרא את השרשור הבא, הוא מסכם טוב מאוד על מה לשים דגש בבדיקה ובאחזקה של המנועים האלה, במקרה של ה DS7 מדובר לדעתי בגרסאות ה 180 או 225 כ"ס:

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם

הבעיה היא בשני צידי המשוואה.

קורולה 2020 תמכר בלא ביותר מ-100000 ש"ח במקרה הטוב.

נוסעות על כבישי ישראל בסה"כ 260 של DS7 לא כמות שניתן לבסס עליה מוניטין של אמינות או היעדרה של אמינות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 12 דקות, nadavd4 כתב:

למה להוריד אותו? נשמע שהוא בקטע של צרפתיות "עד הסוף".

המכלול היקר והבעייתי ביותר בכל רכב הוא המנוע, תשמח לדעת שבגרסאות ה1.6 ליטר בנזין הרכבים האלה אמינים.

אבל, כמו בכל רכב מודרני (בפרט צרפתי) נדרשת תחזוקה מוקפדת לאורך כל חיי הרכב ועלות החלקים מעט גבוהה יותר - ככה שעלות האחזקה השוטפת תהיה גבוהה יותר, ממש לא באיזה פער מטורף אבל בהחלט יהיה הבדל שאולי יתקזז עם עלות הביטוח ואולי לא.

מבחינת שאר המכלולים - גיר פלנטרי של אייסין שנחשב אמין, לא שמעתי על בעיות במערכות החשמל או מערכות אחרות ברכב הזה אבל כדאי בכל זאת לבדוק ברשת.

פות"ש - קרא את השרשור הבא, הוא מסכם טוב מאוד על מה לשים דגש בבדיקה ובאחזקה של המנועים האלה, במקרה של ה DS7 מדובר לדעתי בגרסאות ה 180 או 225 כ"ס:

בגלל זה אמרתי לחכות לעוד תגובות. נראה לי לא סתם הבנאדם החליט לעבור מהצרפתיות לצד השני של הספקטרום של מקסימום שיעמום מינימום כאב ראש ועכשיו הוא מחפש שוב לחזור לצד השני של הספקטרום אבל בטורבו כי הוא הולך על דגם יוקרה.

יכול להיות שאני באמת בור וזה דגם עם אמינות ברמה של הקורולה מינוס פלוס אבל על פניו ניסיתי לאתגר קצת את החשיבה מאחורי המהלך ואולי להציע שילך לכיוון אחר של אמין מספיק ועם יותר אופי.

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, zvit כתב:

הבעיה היא בשני צידי המשוואה.

מה שציינת משפיע על מחירי השוק, ולמרות שה DS כבר חטפה את רוב הירידה, לא אתפלא אם הירידה השנתית שלה (באחוזים) עדיין גבוהה. אבל אני לא מכיר את מחירי השוק שלה, אז הכל יכול להיות.

אם מחיר השוק של שתי האופציות זהה, עדיין להחזיק את ה DS7 יעלה יותר בסבירות גבוהה - ירידת ערך, תחזוקה שוטפת יקרה יותר, וגם אגרה בטסט עקב קבוצת רישוי גבוהה יותר משמעותית.

זה לא פוסל אבל חשוב לדעת את זה.

לפני 9 דקות, Doron_Z כתב:

זה דגם עם אמינות ברמה של הקורולה מינוס פלוס

זה לא. קורולה מהדור הזה אפשר להזניח כמו שלעולם לא תוכל להזניח מנוע מודרני.

היתה לי DS3 עם מנוע THP מהדור "האמין". אני מכיר אישית עשרות אנשים עם מנועים מאותו דור. לשלם עוד 1000-2000 כל שנה ואולי מידי פעם לטפל ב"מחלה" ידועה ולא משביתה לא נשמע לי דיל ברייקר. בתחזוקה קפדנית המנועים האלה עוברים "אונס" במסלול וממשיכים לעבוד נהדר גם אחרי 200 אלף ק"מ, משהו שאני לא בטוח שאפילו היפנית הספורטיבית שלי מסוגלת לעשות.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם
לפני 3 שעות, rotem182 כתב:

אני מודענלירידת ערך של ה ds, השאלה כמה הרכב הזה אמין כי אני לא מכיר את סדרת הפלאג אין

יש סיבה שאתה מתמקד בפלאג אין דווקא?

אם אמינות מעניינת אותך, דווקא זה מוסיף עוד פוטנציאל לתקלות לרכב שגם ככה עמוס טכנולוגיה.

כמו שאמרו פה, גם מנועי הדיזל 2.0 וגם הבנזין 1.6 נחשבים אמינים יחסית (מסתובבים די הרבה בארץ כי יש אותם בפיג'ו) ומשודכים לגיר פלנטרי אמין.

פורסם

אם כבר DS7, אני הייתי לוקח את הדיזל. מנוע חזק ואמין. שאר האוטו די דומה ל 3008, שמגלה אמינות טובה. אז אתה מקבל אוטו אמין עם מנוע מאוד אמין. לא צפויות לך הפתעות שם. בנוגע לפלאג אין, שם הייתי חושש הרבה יותר, במיוחד שאין לתחכום המכני שום יתרון. הדיזל חסכוני וחזק לא פחות. ובחיי היומיום יהיה עדיף. תתחדש.

פורסם

בדר"כ הם עם ק"מ יחסית גבוה.

דווקא בבנזין יש מדי פעם מבוגרים שקנו בגלל היוקרה ולא נסעו איתו כמעט.

פורסם

קח בחשבון שכמויות של קורולות היברידיות השתחררו ומשתחררות מליסינג וכהמגרשים מלאים כרגע בהן.

כך שגם עניין שמירת הערך כרגע הוא קצת בספק..

פורסם

מהסוף להתחלה, בא לך ויש לך אפשרות כלכלית לעמוד בתקלות בעוד כמה אלפים בודדים לשנה, פשוט תקנה. 

אם הנסועה שלך גבוהה לך על הדיזל, אם נמוכה עדיף בנזין. 

רכב זה לא רק מנוע וגיר.

לעניות דעתי הלא מקצועית, לא הייתי חושש מהמנוע והגיר, אבל, בשונה מהרכב הנוכחי שלך, כן הייתי לוקח בחשבון כל מיני תקלות ומחלות קטנות, חשמל וכו' שרוב הסיכויים שתצטרך להגיע למורשה יבואן כדי לטפל בהם ואז המחיר כמובן יהיה בהתאם. 

תעיף מבט גם על ds4. יש כרגע בלוח שתיים בנזין, אחת של לובינסקי ובגלל השוק החלש כרגע יכול להיות שיתכנס לתקציב שלך. 

אגב, אם יסתדר לך לרכוש מהיבואן, יכול להיות שתוכל לקבל אחריות מורחבת ואולי גם כמה טיפולים במסגרת הרכישה, כך שהחשש מפני הוצאות אחזקה יקטן משמעותית. 

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...