Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום, המטרה שלי להחזיק את הרכב כמה שיותר זמן והשימוש ברכב לדעתי יהיה פחות מהממוצע

מה לדעתכם עדיף

פיקנטו - EX אוט׳ 1.2 (85 כ״ס) 2015 עם 85K קילומטרז'
לא טופל במורשה, לטענת המוכר כן טיפל כל 15K
יד 2 - שתי הידיים פרטיות
נראה נקי מפגיעות פח, חוץ מהמגן בפגוש קדמי יש חור קטן
מחיר בסביבות 31K

או
פיקנטו - LX אוט׳ 1.2 (85 כ״ס) 2016  עם 120K קילומטרז'
לטענת המוכר טיפל במורשה
יד 2, כאשר נקנה מליסינג 0 ק"מ
בחלק האחורי הרכב יש שריטות בולטות וקצת עיקום בחיבור בין החלקים
מחיר בסביבות 32K

מה השיקול המרכזי שלכם? עם מה הייתם מתקדמים?
תודה

עריכה אחרונה על ידי ariel44
פורסם (נערך)

תבדוק כל רכב, תפתח מכסה רדיאטור, תבדוק אם אין טחינה, אם הצבע נראה תקין, שאין שמן במים ומים בשמן

תפתח אם אתה יכול את המקום של הפילטר אוויר, יכול לתת לך אולי אינדיקציה אם יש הזנחה

תסתכל אם הצמיגים לא שחוקים ממש, אם יש בשר ואם הדופן לא עם בעיות - תחפש ביוטיוב how to inspect tires

אתה יכול גם לראות את הסרטון של הכנופיה ביוטיוב איך לבדוק רכב לפני רכישה

תרים רכב על ג'ק ואז תשים בוקים, בוק מכל צד, תרד לראות אם יש נזילות שמן או משהו

נכון יש כאן הוצאה של סביב ה150-200 שקל אבל שווה את זה

וכשאתה בוחר להתקדם עם אחד מהם תקח לבדיקה מקיפה

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • רעיון טוב! 1
פורסם

מה הכוונה לא טופל במורשה ?

לא מורשה יבואן אלא מוסך כללי או אצל מישהו בחצר ?

אם רכב מספר 1 טופל בצורה מסודרת עם תיעוד גם אם לא ממורשה יבואן הוא לדעתי עדיף .

ק"מ נמוך יותר ודגם יותר מאובזר , שנה אחורה כבר לא משנה הרבה אלא האחזקה שהרכב קיבל

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

אין הבדל בין מוסך כללי ליבואן אלא אם כן מדובר על משהו מסובך ומורכב שרק אצל היבואן יודעים

מוסך יבואן שם לי נוזל בלמים מעל ה MAX, משמעותית מעל

ואני בטוח שיש עוד המון דוגמאות

מה שחשוב זה שהמכונאי קצה יעשה עבודה טובה

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

יש מוסכים כללים מצויינים. פיקנטו לעשות טיפול סטנדרטי זה לא משהו מיוחד.

הייתי מחפש רכב שטופל כל שנה. המנועים של יונדאי קיה לא שיא האמינות ורגישים לשמן לא מתאים  ולאי החלפה שלו בזמן. 

עוד משהו - אמורים לטפל כל שנה או xx קמ שזה לפעמים 15 ולפעמים 20. רכב מ2015 עם 85 אלף קמ אמור היה להיות מטופל כל שנה ולא כל 15 אלף.

מוסך יבואן יונדאי הוציא אותי עם הגה עקום שהורכב בסטייה של שן. מוסך יבואן אחר מילא עודף שמן מבהיל ברכב ליסינג.

וכמו שכתבו בדוק מצב רכב, שמן, מים ו צמיגים. כשאני רואה רכב עם צמיג לא סיני, זה אומר שיש שם בעלים או מישהו שקצת מבין וקצת אכפת לו.

כי 60% מהפנצריות כלל אינן מחזיקות לא סיני במחיר סביר, ךאלקן וקלבר וכאלה.

כדאי גם לבדוק מצב בלמים. לפעמיפ תגלה שמשכו טיפולי בלמים ויש לך רק איזה 1000 עד 2000שח ואולי יותר הוצאה שוטפת על תחזוקת בלמים. לא נעים.

ובדוק מרכז סליקה ביטוח, משהו כמו 15שח, צריך מספר תז של המוכר ותאריך בעלות.

זה מראה לך כל תביעה של חברה ביטוח שקשורה לרכב. אפילו אם הוא נכנס במישהו אחר שכן הגיש אבל הרכב הזה לא תבע את הביטוח שלו !

פורסם

הרכב הראשון, רמת אבזור גבוה יותר, טושה רושם,שחיצונית שמור יותר. תבדוק דוח סליקה ושבאמת יש היסטורית טיפולים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

בדקתי עם ה2015, טוען שטיפל במוסך כל 15K, אין לו היסטוריה וגם למוסך אין כי עובד ידני ואין תיעוד במחשב.
כדאי לוותר על ה2015 כדי לא לקנות 'חתול בשק'? או שלמרות שאין היסטוריה, בדיקה של הרכב במוסך לפני קניה תעשה את העבודה?

עריכה אחרונה על ידי ariel44
פורסם (נערך)

אין חיה כזאת. טיפול במוסך מסודר בלי חשבונית מודפסת??

זה צריך להיות ממש חבר שלו.

לא ראיתי מוסך בלי מחשב.

אולי טיפל בשטחים? גם מוסך קטן קונה חלפים ויש לו איזה צוכנת הנהלת חשבונות בסיסית.

סליחה אבל זה נשמע כמו ערימת שקרים.

הייתי חושב מה הוא אמר בהתחלה ואז מה אמר אחרי זה. איך הגרסא השתנתה שאין חשבונית.? תבין אם הוא נשמע לך אמין. אצלי ברכב האחרון איזה סבא הוציא לי פתק מה עשו בשני הטיפולים האחרונים ומה צריך לעשות בטיפול הבא. מנהל טכני בפנסיה. הייתי קונה ממנו גם בית בלי למצמץ.

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 2 דקות, KipodYam כתב:

אין חיה כזאת. טיפול במוסך מסודר בלי חשבונית מודפסת??

זה צריך להיות ממש חבר שלו.

לא ראיתי מוסך בלי מחשב.

אולי טיפל בשטחים. גם מוסך קטן קונה חלפים ויש לו איזה צוכנת הנהלת חשבונות בסיסית.

נשמע כמו ערימת שקרים.

הייתי חושב מה הוא אמר בהתחלה ואז מה אמר אחרי זה. איך הגרסא השתנתה שאין חשבונית.?

מסכים, יש פה משהו בעייתי

יש מצב שזה היה הרכב השני או השלישי במשפחה ולכן נסעו בו מעט וגם טיפלו כל שנתיים

יש אנשים שמטפלים כל שנתיים אם הם נוסעים 5K ק"מ בשנה אני חושב, וברגע המכירה רוצים לטשטש את זה

פורסם

אצלי יש חוק, אין היסטורית טיפולים עוברים לרכב הבא.

• אהבתי 2

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, KipodYam כתב:

אפילו אם הוא נכנס במישהו אחר שכן הגיש אבל הרכב הזה לא תבע את הביטוח שלו !

בדוח סליקה מופיעות רק תביעות שהוגשו על הרכב שהוא מושא הדוח, בין אם הן שולמו על ידי חברת הביטוח ובין אם ע"י צד ג'. 

עריכה אחרונה על ידי שחר 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...