Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תביעת קבלן

avizaz

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

קניתי דירה חדשה לפני 5 שנים, לא קיבלתי ריצוף חלופי כלל.

בדירה יש חימום תת רצפתי שהתקלקל כעבור חודשיים, ובשביל לסדר אותו צריך לשבור ריצוף.

בנוסף יש 2 בלטות שבורות + אחת שבצבע שונה ממש - וככה הבית הגיע.

בנוסף היו צריכים להחליף לי את הדלת כניסה לבית מאחר והיא הגיעה מלאה שריטות ונשפכו עליה חומרים.

יש כמובן תיעוד של בדק בית.

הצליח להשיג לי ריצוף חלופי כעבור 3 שנים אבל הצבע היה שונה לחלוטין + הוא היה מבריק, אז כמובן סירבתי.

פיזר אינספור הבטחות ורעיונות של עקירת הריצוף מהממד אך לא שלח פועלים עבור זה.

אני לא יודע איך לכמת את זה למספר, אבל אני רוצה לגשת לתביעה קטנה או גדולה תלוי בסכום.

מהחברה של החימום התת רצפתי קיבלתי הצעת מחיר של 2500.

דלת ממה שאני זוכר זה 7000.

אבל הריצוף - לפי מה אני מחשב את זה בכלל, בכל הבית למעט חדרי רחצה יש את אותו ריצוף (141 מ"ר פחות חדרי רחצה) - או בכלל אני מחשב את העבודה של העיקרה מהממד והחלפת ריצוף שם בלבד.

איך אני מחשב אובדן ימי עבודה שלי, מעבר דירה בעקבות שיפוץ (?) ומה לא.

תודה לעוזרים ומקווה שהייתי מספיק ברור :) 

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

ריצוף - לפי הצעות מחיר אני מניח.

ימי/שעות עבודה - ישנם תלושים, דיווחים לרשויות ועוד. זה הכל מספרים שידועים.

מעבר דירה - נראה כמו עוגמת נפש שזה עולם ומלואו, פלוס כל ההוצאות.

פורסם

מקווה שלא התעוררת מאוחר מדי, מאחר ולפי מידע באינטרנט על ריצוף יש תקופת בדק של 2 שנים.

השאלה העיקרית היא האם תקופת ההתיישנות חלפה או לא -> הקבלן מנסה למשוך זמן כדי שתחלוף תקופת ההתיישנות, ואז אין אפשרות להגיש נגדו תביעה.

מציע לך לפנות בהקדם לעו"ד המתמחה בתחום. לבדוק האם יש עדיין אפשרות להגיש תביעה. אולי תגלה כי יש דברים נוספים שלא חשבת עליהם (סביר מאוד להניח).

פורסם

משהו לא מובן מבחינת חימום. נכנסת לדירה לפני 5 שנים. כתבת שחימום רצפתי התקלקל אחרי חודשיים. כלומר כמעט 5 שנים לא תיקנת אותו?

אם התקלקל אחרי חודשיים , אין אחריות ?

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

בהחלט היתה, אבל היה חייב לשבור ריצוף בשביל לתקן את זה, האחריות מזמן אבדה והקבלן צריך לספוג את עלות התיקון 2500.

ניטרלו את המטבח מהחימום תת רצפתי - שאר הבית עובד.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
בתאריך 3.12.2025 בשעה 14:40, mcaspi כתב:

ריצוף - לפי הצעות מחיר אני מניח.

ימי/שעות עבודה - ישנם תלושים, דיווחים לרשויות ועוד. זה הכל מספרים שידועים.

מעבר דירה - נראה כמו עוגמת נפש שזה עולם ומלואו, פלוס כל ההוצאות.

+1

בנוסף, אפשר להעזר ב"מחירון דקל" שהוא מעין לוי-יצחק לשיפוצים, אבל אם מדובר בהצעת מחיר אז הייתי מביא לפחות 2 בשביל להמחיש את הפערים לבית משפט. לא לשכוח שבהחלפה של ריצוף יש גם החלפה של פנלים (גורם נזק לקיר) ויש כאן עוד עלויות של תיקון (שפכטל וצבע מסביב לכל החדרים\מקומות שמפרקים בהם ריצוף).

בהצעת מחיר מגלמים גם עבודה בתוך דירה מרוהטת, שזה לא פחות גרוע מלעבור דירה.

נושא המטבח הוא הבעייתי מכולם, לרוב אי אפשר להחליף את הריצוף מתחת למטבח - וגם שמפרקים את הריצוף "עד למטבח" לעיתים זה עלול לגרום לשקיעה של הארונות בגלל המשקל.

בקיצור, יש כאן בעיות שיהיה קשה מאוד להכניס להצעת מחיר מבחינה כמותית, אלא אם הולכים על הכל "ALL IN" ועושים הצעת מחיר מסודרת לפירוק של מטבח, שיש חדש, מעבר דירה + שכירות של דירה אחרת וכו' וכו'.

במקרים כאלה הצעד הנכון הוא פשוט לפנות לעורך דין שיש לו ניסיון עם תביעות כאלה.

בנוסף לא לשכוח לשמור ולהציג כל תיעוד שניסיתם להגיע עם הקבלן לתיקון והוא דחה אתכם.

כל הודעה, צילום מסך, מכתב, התכתבות מייל - הכל חשוב.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תסלח לי, אבל לתבוע קבלן 5 שנים אחרי המסירה על ריצוף, אחרי שהתגוררת בבית בשלום במשך 5 שנים זה נראה מוזר מאוד.

שלא תבין לא נכון, יכול להיות שמגיע לך פיצוי, אבל בדק זה שנה, ואם אחריה לא נפתרו הבעיות מגישים תביעה.

לגופו של עניין, אף אחד לא יחזיר לך עלות של ריצוף מחדש לכל הדירה, בטח לא אחרי 5 שנים, במקרה הטוב יפרקו חדר ואת המרצפות שלו ישימו במטבח ושם יציעו לך לעשות פרקט.

נראה לי שבמצבך הכי נכון לקחת עו"ד. אם הקבלן מרח אותך 5 שנים יהיה לו קל להמשיך את זה בבית המשפט.

פורסם

זה לא אחרי 5 שנים של שקט, זה אחרי 4 שנים של אינספור הודעות-פגישות-שיחות ובקשת בורר (כי ככה החוזה מחייב) בשנה שעברה, שהסתכם כרגיל בכלום.

הפירוק חדר אחד זה בדיוק הסיכום שהגעתי אליו - אין לי בעיה ואפילו בחרתי ריצוף חלופי לממד - הוא פשוט לא שולח פועלים כדי לבצע את זה.

בפעם היחידה שכן שלח פועלים כי היתה לי רטיבות - הם אמרו שיחזרו בקרוב לבצע את העבודה של הריצוף -  עברה חצי שנה.

לגבי הדלת - לכל שאר השכנים החליפו דלתות, רק אצלי משום מה הוא לא עשה את זה.

השרשור הטוב ביותר בפורום

פורסם (נערך)

דרך אגב, הנה זריקת עידוד :)

https://rotter.net/forum/scoops1/924563.shtml

פניתי לעורך דין, מחכה שיחזור אלי

עריכה אחרונה על ידי avizaz

השרשור הטוב ביותר בפורום

פורסם

טוב שלא עשו חינה, זה היה הופך לוורסאי 2.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...