Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, 

רכשתי סיאט ארונה 1.5 שנתון 2022, 40 אלף ק״מ, 

מרפי כמו מרפי.. הבדיקה עברה חלק ובהגעה הביתה התחלתי לחוש רעידות בעמידה, מין תחושה לא עגולה/סל״ד לא יציב של הרכב, קפצתי למוסך מורשה יבואן והבחור לא זיהה את הרעידות, שתושבות המנוע נראות חדשות ואם אכן יש רעידות, מקורן פלאגים. אשמח לחוכמת ההמונים. 

בנוסף, הבוקר, כאשר מזג האוויר קר, זיהיתי אדים בשני הפנסים הקדמיים, האם מדובר במחלה של הרכב והאם יש סיכוי להשתתפות יצרן בעלות התיקון? הרכב בן 3 שנים וחודשיים, האחריות הסתיימה בחודש ספטמבר האחרון, מצרף תמונות. 

תודה מראש 

b6a7b805-998b-4a51-8aea-3ac8ed54531c.jpeg

a0783ad8-4ee7-4a90-bb6b-727acf67a386.jpeg

8992ec80-e412-4b9a-aee0-c161445b8d98.jpeg

פורסם
לפני 3 שעות, eviatar99 כתב:

רכשתי סיאט ארונה 1.5 שנתון 2022, 40 אלף ק״מ, 

יכול להיות שאני טועה, אבל, אם הרכב תקין לגמרי, למה שמישהו ימכור רכב עם 40 אלף ק"מ? לרכב שלי יש 44 אלף ק"מ ואין מצב שאני מוכר אותו, הכל חלק (והרכב בן 11)

לא אומר שזה לא יכול לקרות, אבל זה מחשיד קצת

לפני 3 שעות, eviatar99 כתב:

מרפי כמו מרפי.. הבדיקה עברה חלק ובהגעה הביתה התחלתי לחוש רעידות בעמידה, מין תחושה לא עגולה/סל״ד לא יציב של הרכב, קפצתי למוסך מורשה יבואן והבחור לא זיהה את הרעידות, שתושבות המנוע נראות חדשות ואם אכן יש רעידות, מקורן פלאגים. אשמח לחוכמת ההמונים. 

תוכל לצלם לנו או להקליט? יש מצב שזה גם משהו עם הגיר, במקומך הייתי הולך למומחה של קונצרן VAG, מוסך רון בתל אביב

אין לי קשר למוסך הזה ואני בכלל מהדרום, אבל הוא נחשב להכי טוב עם מכוניות VAG

פורסם

הייתי מתחיל באזור המצערת. 

אולי לנקות אותה קצת, אולי לנקות את החיישן. לא קשה ושווה לנסות, אולי זה יפתור לך את הבעיה. 

פורסם

הייתי מתחיל בסריקת תקלות, לראות אם יש misfire. ובכל מקרה מחליף פלאגים במסגרת יישור קו.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

מציע שתבדוק רכב זהה.

אם אני לא טועה הרכב עם 3 צילינדרים ולכן יש סיכוי לא קטן שתמצא שכך הרכב עובד כשהוא תקין. 

לגבי הפנסים תנסה לאתר שבר / סדק.

אם אין, תבדוק האם יש חור ייעודי קטן בחלק התחתון של הפנס ואם כן, האם הוא פתוח ולא נסתם מלכלוך. 

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

ה1.5 מגיעה עם ארבעה צינלדרים.

בכל אופן גם אני הרגשתי את זה בארונה 1.5 שלי כשהיא הייתה בparking.

ממליץ להוסיף סרטון או משהו שאפשר לשמוע.

עריכה אחרונה על ידי Rongaflugen
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

2018 Mazda 3 2.0 Hatchback Premium.

פורסם

חשבתי על עוד משהו - למנוע מהדגם הזה יש מנגנון של כיבוי 2 צילינדרים בזמן עומס חלקי לחיסכון בדלק.

אני לא נהגתי איתו ככה שאני לא יכול לתאר את זה, אבל אולי זה מה שאתם מרגישים?

• מעניין 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

במנועי 1 ליטר הרעידות קיימות וזה תופעה נורמטיבית שקיימת בגלל פעולת המנוע -

לפות"ש שיש מנוע 1.5 ליטר אמור להיות פעולה עגולה ללא רעידות

אם הסל"ד לא יציב בעמידה ייתכן שהבעיה במצערת, אחרת אם בדרייב ובניוטרל הרעידות אותו דבר כנראה שהפלאגים הבעייתים

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, shlomiko כתב:

במנועי 1 ליטר הרעידות קיימות וזה תופעה נורמטיבית שקיימת בגלל פעולת המנוע -

לפות"ש שיש מנוע 1.5 ליטר אמור להיות פעולה עגולה ללא רעידות

אם הסל"ד לא יציב בעמידה ייתכן שהבעיה במצערת, אחרת אם בדרייב ובניוטרל הרעידות אותו דבר כנראה שהפלאגים הבעייתים

הרעידות אותו הדבר בכל המצבים, עמידה בפרקינג וכן ניוטרל ודרייב. נראה לי שהכיוון של הפלגים הוא הכי הגיוני

פורסם
בתאריך 1.12.2025 בשעה 16:05, eviatar99 כתב:

הרעידות בעמידה, ללא תלות במצב הגיר, מורגשות גם בParking

בתאריך 1.12.2025 בשעה 19:54, amosbmw כתב:

למנוע מהדגם הזה יש מנגנון של כיבוי 2 צילינדרים בזמן עומס חלקי לחיסכון בדלק

יש לי סקודה קארוק עם המנוע והמנגנון הזה.

הוא מופעל במהלך נסיעה, לא בעמידה.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...