Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הייתי שמח להיעזר במומחיות הטכנית של חברי הפורום בנוגע לכדאיות ברכישה של סיטרואן C5 AIRCROSS שנת 2020 עם מנוע 1.6 שהוחלף בו הטורבו לפני כחודשיים.

בשיחה עם בעל הרכב (שנשמע ישר והגון) הוא ציין כי הרכב נכנס ללימפ-מוד באמצע נסיעה והוא הגיע לאט-לאט למוסך. המקור לבעיה לפי דבריו היה קרע באחד מהצינורות של הטורבו. במוסך החליפו לו את הטורבו (טורבו משלם 6 חודשי אחריות), צינור טורבו מקורי, צינור לחץ שמן טורבו מקורי, שמן מנוע + מסנן מקוריים (סה"כ בעלות של 10אלף+).

אני מודאג שהנזק שהיה לטורבו הוביל לפגיעה במערכות נוספות בכלל, ולמנוע בפרט, בעקבות חדירה של לכלוך/חול פנימה, או שלל סיבות אחרות. מה אתם חושבים? האם הדאגה שלי לגיטימית? האם הייתם רוכשים רכב כזה?

תודה מראש!

עריכה אחרונה על ידי indium94
פורסם (נערך)

במקומך, הייתי נפגש עם המוכר, רואה את הרכב, ומבקש להסתכל על פילטר האוויר. זה גם חלק מההמלצות בקניית רכש של "הכנופיה", זה פשוט לפתיחה וזה מיועד לזה שאנשים רגילים שאינם מכונאים יפתחו את זה - הסיכוי להרוס שם משהו נמוך, הפלסטיקה חזקה (לפחות בפג'ו 208 VTI 2014 שזה אותה משפחה בתכלס)

שים לב שהסרטון ששמתי לא תואם ל 1.6 אלא ל 1.2 תוכל לשאול אותו איזה מנוע יש לו ?? לא רק 1.6 מה המנוע בדיוק

אם אתה רואה זוהמה מטורפת, אולי מה שאמרת נכון, אבל עדיין צריך להתייעץ

וכמובן אם אתה מתכנן לרכוש את הרכב, תקח לבדיקה רצינית שיבדקו מה שצריך, ותסע לידו תראה שהכל חלק.. 

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 32 דקות, גולדן191 כתב:

שים לב שהסרטון ששמתי לא תואם ל 1.6 אלא ל 1.2 תוכל לשאול אותו איזה מנוע יש לו ?? לא רק 1.6 מה המנוע בדיוק

בשביל מה אתה מבלבל אותו ?

אם הוא אומר 1.6 זה רק 1.6 טורבו בנזין, איזה עוד אפשרויות יש ב 1.6 בדגם הזה ???

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, איציק נ. כתב:

בשביל מה אתה מבלבל אותו ?

אם הוא אומר 1.6 זה רק 1.6 טורבו בנזין, איזה עוד אפשרויות יש ב 1.6 בדגם הזה ???

איציק, סליחה.

מדובר במנוע פרינס עם טורבו. בקיצור, כמו אצלי.

צריך משושה ראצ'ט סוקט 10 מ"מ ו T20 כמו שמודגם פה - לשים לב, הברגים לא יוצאים החוצה. זה בנוי להישאר בפנים, רק לשחרר ולהוציא. 

https://youtu.be/D7HmUlo5U3M?t=318

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני כשעה, גולדן191 כתב:

מדובר במנוע פרינס עם טורבו. בקיצור, כמו אצלי.

הפיז'ו שלך עם מנוע VTi (EP6/EP6C) אטמוספרי 120 כ"ס.

הסיטרואן של פותה"ש עם מנוע פיורטק THP (EP6FADTXD) טורבו 180 כ"ס.

וגם, מה הקשר בין בדיקת פילטר האוויר לבעיה שתיאר פותה"ש לגבי הרכב ומדוע זו נראית לך הבדיקה היחידה שצריך לעשות?

@indium94 אתה יכול לבקש אולי עותק של חשבונית להבין מה בדיוק עשו והחליפו?

פורסם
לפני 8 דקות, Tom_22 כתב:

הפיז'ו שלך עם מנוע VTi (EP6/EP6C) אטמוספרי 120 כ"ס.

הסיטרואן של פותה"ש עם מנוע פיורטק THP (EP6FADTXD) טורבו 180 כ"ס.

התכוונתי ששנינו עם EP6 וזה לא נתן לי לערוך - רצה סיבה לעריכה

לפני 8 דקות, Tom_22 כתב:

וגם, מה הקשר בין בדיקת פילטר האוויר לבעיה שתיאר פותה"ש לגבי הרכב ומדוע זו נראית לך הבדיקה היחידה שצריך לעשות?

לא אמרתי שזו הבדיקה היחידה, אבל צריך לבדוק

פורסם (נערך)

כתבת "אם אתה רואה זוהמה מטורפת, אולי מה שאמרת נכון...", ולא הסברת מה הקשר בין הבדיקה שהצעת לבעיה/חשש שפותה"ש תיאר.

לגבי המנוע, זה לא אומר שיש דברים רלוונטים משותפים.

אתה ממשיך לדחוף לכמעט כל שרשור את הרכב שלך בצורה לא מובנת.

לגבי עריכה, ניתנת במשך חצי שעה מההודעה המקורית. אין צורך להכניס סיבה.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם
לפני 5 דקות, Tom_22 כתב:

כתבת "אם אתה רואה זוהמה מטורפת, אולי מה שאמרת נכון...", ולא הסברת מה הקשר בין הבדיקה שהצעת לבעיה/חשש שפותה"ש תיאר.

הטורבו נמצא לפני הפילטר אוויר נכון? אז אם יש סדק או שבר הפילטר אולי מלוכלך יותר לא?

טורבו>פילטר אוויר>מנוע 

הטורבו מספק יותר חמצן והמנוע יכול להשתמש ביותר בנזין ממנוע ללא טורבו נכון?

לפני 7 דקות, Tom_22 כתב:

לגבי המנוע, זה לא אומר שיש דברים רלוונטים משותפים.

שנינו EP6. אחים.

פורסם
לפני 2 דקות, גולדן191 כתב:

הטורבו נמצא לפני הפילטר אוויר נכון? אז אם יש סדק או שבר הפילטר אולי מלוכלך יותר לא?

טורבו>פילטר אוויר>מנוע

לא נכון.

פילטר אוויר - טורבו - מנוע. 

• אהבתי 2

פורסם

תודה רבה לכם על התגובות חברים, זה מאוד מלמד. אני מצרף תמונה של החשבונית טיפול שבמסגרתה הוחלף הטורבו. כרגע אני נוטה חזק מאוד ללוותר על הרכב הספציפי (בעיקר בגלל טעם מאוד רע שנשאר לי מהסיוויק 1.0 הגריאטרית שאני מחליף) הזה אבל אני חושב שעדיין יש ערך בדיון לטובת רפרנס עתידי. 

image.thumb.png.707f2bb7d89102dbb661e953060a8d7d.png

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...